Hollanda Paylasim Alani(Tanisma)

bende artık kk'denim...aslında sizinle tanışmamız çok ilginç oldu.Ben yeni evliyim eşim hollandada yaşıyor sınava girmeme rağmen yaş sorunu yüzünden vizeyi alamadım şimdi ise yaşımı doldurmayı bekliyorum.bende bu arada boş durmayım hollandacamı geliştireyim dedim ve internette hollandaca öğrenebileceğim siteleri araştırmaya başladım.araken hollandagulu nickine sahip bir bayan arkadaşın yazdığı yazıyı okudum ve bu siteyi buldum.umarım bu siteden ve kayıtlı olan arkadaşlardan kafama takılan soruların cevaplarını öğrenebilirim.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER,a.s.

Merhaba Canim, merak etme hersey yoluna gericekti. hollandalilarin dedigi gibi komt goed:)

Insallah en kisa zamanda esine kavusursun , senide aramizda gormekten sevinc duyariz.
kolay gelsiiiiin

slm arkadaslar ben gormeyeli cogalmisiz cok sevindim süprizzzzz:sm_cool:

evet arkadaslar, haklisiniz giderek cogaliyoruz. Benim uye oldugum zamanla simdikine bakiyorum yeni yeni isimler katildi aramiza. bunu gormek gercekten cok hos..

merhaba ben de size katılabilirmiyim ben de geri dönüş yaptım 1993 te amsterdamdan geldim

Selam kizlar, bende hollandadan.Gordugume gore den haagtan katilanlarda varmis. Sizleri tanimak guzel kendinize iyi bakin

selam hemso bi kayserili olarak cevap yaziyim dedim geri donus yapmisin memnunmusun pismanmi bende verseler donmeyi cook isterim ama isde....

:1hug:hepnize selam arkadaslar bende amsterdam kaliyorum evet iyiki bu siteyi kesvetmisim arada kendmi kalabalik bi aile olsamda burda kendimi yanliz hissettigim anlardan birinde buldum burayi esimin ailsi var burda ben ital gelin diyolarya ondan bende buralara alismaya calisiyorum bu yil 9 sene olcak dilek ola aci tatli geciriyoruz hasretle gecen gunler burada bu eksIkligi gidermeye calisiyorum umarim surakli yazisiriz yanli birakmayin beni tamam kader arkadaslarim simdiden sevdim hepnizia.s.

Ben 7 yildir bu soguk , yagmurlu , gri ulkede yasiyorum .Seviyorum aslinda burayi ama , bazen sevgiliye duyulan hasret gibi, bir aci burar yuregimi...Vatanimin sari sicagini ozlerim , masmavi gokyuzunu , altin sarisi ates gibi gunesini , dagini tasini, ruzgarini , avaz avaz bagiran simitcileri , pazarcilari ... Ramazanda top sesi bekleyenleri , bayram sabahi sevinclerini , sabah ezaninin inleyen sesini, ahh ! daha neler neler ......Iste bu toprak ! benim vatanim ! diyebilmeyi , hissedebilmeyi ...Ve o an bir ilik ruzgar olup bastanbasa esip dolasmayi isterim vatanimin her kosesinde. Ya da serin sabah havasi gibi cigerlerime cekmeyi , ama ne mumkun , ne mumkun !

Iste vatan hasreti boyle bi sey , sut kopugu gibi tasip dokulmeye heran hazir ...Ya dilinizden akar kelimelere siginip , ya gonlunuzden kabarip gozlerinizden akar... Simdi bana oldugu gibi... Bana az musade , aglamak istiyorum...

Şeniz lentecim yazinin her kelimesine hak veriyorum daha oncede yazdim evet alisamasamda 9 yil olacak ama yasiyoruz hasretle ama burdada mutlu olamaya tr yaiyormusgibi ortamlar yaratsakta tabii uymasada neyapalim hayat kanunu heralde sorma bende her zerresini ozluyorum hasretle sicagida soguguda kokusuda baska turkiyem memleketim ayyy kiz acayip icim acayip oldu he yazarken senağlama Allahim yine sukur neyapalim demi kader arkadaslarim Allaha emenet olun umarik

Ben 7 yildir bu soguk , yagmurlu , gri ulkede yasiyorum .Seviyorum aslinda burayi ama , bazen sevgiliye duyulan hasret gibi, bir aci burar yuregimi...Vatanimin sari sicagini ozlerim , masmavi gokyuzunu , altin sarisi ates gibi gunesini , dagini tasini, ruzgarini , avaz avaz bagiran simitcileri , pazarcilari ... Ramazanda top sesi bekleyenleri , bayram sabahi sevinclerini , sabah ezaninin inleyen sesini, ahh ! daha neler neler ......Iste bu toprak ! benim vatanim ! diyebilmeyi , hissedebilmeyi ...Ve o an bir ilik ruzgar olup bastanbasa esip dolasmayi isterim vatanimin her kosesinde. Ya da serin sabah havasi gibi cigerlerime cekmeyi , ama ne mumkun , ne mumkun !

Iste vatan hasreti boyle bi sey , sut kopugu gibi tasip dokulmeye heran hazir ...Ya dilinizden akar kelimelere siginip , ya gonlunuzden kabarip gozlerinizden akar... Simdi bana oldugu gibi... Bana az musade , aglamak istiyorum...

Şeniz lentecim yazinin her kelimesine hak veriyorum daha oncede yazdim evet alisamasamda 9 yil olacak ama yasiyoruz hasretle ama burdada mutlu olamaya tr yaiyormusgibi ortamlar yaratsakta tabii uymasada neyapalim hayat kanunu heralde sorma bende her zerresini ozluyorum hasretle sicagida soguguda kokusuda baska turkiyem memleketim ayyy kiz acayip icim acayip oldu he yazarken senağlama Allahim yine sukur neyapalim demi kader arkadaslarim Allaha emenet olun umarim sIkca gorusuruza.s.

oncelikle beni merak eden arkadaslarŞeniz hepinizi puyorum 7 haftaya yakin izin yaptim ama yinede ulkeme doyamadim:çok üzgünüm: gelince cocuklarin okulu eksikleri alis veri derken cok yogun bir doneme girdim inanin ancak firsatim oldu ama hepinizi cok ozledim hatis,hollandagulu ,els,sea girl ve diger arkadaslar hepinize hayirli ramazanlar artik geldim jeyyar hergun ugramaya calisacagim hadi bakalim hollanda sayfasini hep birlikte aktiflestirelim

Serana selam bu sayafayi aktiflestirelimm demisin evet katiliyorum kizlar nerdesiniz huhu

Hepinize tekrar merhaba , Hollanda `dan olan arkadaslar ....
Biz epey kalabaliklasmisiz :) Hepinizi tanidigim icin cok mutlu oldum .Ben bulusma konusunu esime yavas yavas acmaya basladim , simdilik ''hayir '' diyor da :) 1-2 aya kadar ancak razi ederim :))))))
Ilkbaharin ilk gunlerinde , Kadinlar Kulubunun ilk Hollanda bulusmasini gerceklestirelim .:))

Sevgiyle kalin sevgili arkadaslarim ...

evet kiz kk uyeleri kadinlar matinasi yapalim buyuk bulusma olur valla ohh heyacn yaptim bak simdiden :dance:

oooooooo kizlar ben cok konuskan ve yazamayi herseyi paylasmayi seviyorum yazacagim sakir sakir yakalayamiyorumki kimseyi nebileyim anlamadim oh ya soyle konusacak paylasacak sohbet edecek birileri var ken yakalaimsken birakirmiyim ne ozlemisim ya aslinda cok arkadasim akrabalarim var ama nebiliyim garip oluya bazen tam hollanda tarzi aradigin paylasim yok gibi iki samimi arkadasim var biri almerina gitti biride isde pek cikamiyo isde oyle iki burayi kesvettim kendime geldim az , opuyorum hepinisizi tek tek kizlar herseyi herkesi seviyorum ya sevmek cok guzeeelll OOOHH bee

:teytey:SLM ARKADASLAR BENDE HOLLANDADAYIM,VEENENDAAL SEHRINDE.BURALARI HIC SEVMEDIM17 AY OLDU GELELI.EVLENIPTE GELDIM. BEN DAHA ONCE IZMIRDE YASIYODUM,IZMIRDEN GELIP BU SOGUK VE YANLIZ ULKEYE BI TURLU ADAPTE OLAMADIM,OLMAKTA ISTEMIYORUM ZATEN.!NEYSE OYLE VEYA BOYLE BURALARDAYIZ.BU SITEYI YENI KESVETTIM VE COK BEGENDIM,YANLIZ ILMADIGIMI GORMEK GUZEL.:1hug: BENIDE ARANIZA KABUL EDERSENIZ SEVINIRIMa.a.s. GORUSMEK DILEGIYLE ,HERKESE SEVGILER:a015:

ay be gulum hollandaya gelipde gercekten seven cok azdir emin ol ama guzel ve mutlu yasamak istiyorsak guzel gorup guzel yasmalaiyiz neyapcaksin kismet isde olsun bak sende benim gibi digerleri gibi bu guzel siteyi kesvetmisin sanslisin kendini yanliz hissetmezsin cok sicak kanli insanlar burda toplanmis HOSGELDIN aramiza a.s. he unutmadan kaldigin yeri bilemedim nreye bagli duymadim hicde:eek:

inşallah olurda başarabilirsem.. 1.5 ay içinde amsterdamda olacağım...
biliyoeum hiç biriniz beni yalnız bırakmayacaksınız.. geliim kıslar hemen toplaşma ayarlıcam sise.. ayy heycan yaptım ben.. inşallah gelirim ve görüşürüz... hepinizi seviyorum...
liefste geldinmi huu goremedik yazilarini haber yok senden gorusuruz insallaha.s.

fisfisfis kizlar ortanca=hollanda gulu =lente=tlupzaad=dagcicegim serana=tebessum=mehlika= daha ismi aklima gelmeyen hollanda cevresi OZELIKLE tabi amsterdamli kardeslerim NERSENIZZZZZZZZZZZZ yaaaa herkesin paylasim kaynagimi doldu yoksa paylasacak biseymi kalmadi neoldu anlamdim kimse yazmiyo konusmuyo kimse yokmuuuuuuuuusenağlama

merhabalar ben öğrenci değişim programı ile şubat ayında 3 aylığına hollanda'da eğitim alıcam.okulum zwolle'de..Katholieke Pabo Zwolle Interactum University.Zwolle hakkında,okul hakkında ve genel olarak hollandadaki yaşam hakkında beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum:)a.s.

X