- 21 Mayıs 2007
- 68
- 0
- 46
-
- Konu Sahibi EU1
bende artık kk'denim...aslında sizinle tanışmamız çok ilginç oldu.Ben yeni evliyim eşim hollandada yaşıyor sınava girmeme rağmen yaş sorunu yüzünden vizeyi alamadım şimdi ise yaşımı doldurmayı bekliyorum.bende bu arada boş durmayım hollandacamı geliştireyim dedim ve internette hollandaca öğrenebileceğim siteleri araştırmaya başladım.araken hollandagulu nickine sahip bir bayan arkadaşın yazdığı yazıyı okudum ve bu siteyi buldum.umarım bu siteden ve kayıtlı olan arkadaşlardan kafama takılan soruların cevaplarını öğrenebilirim.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER,a.s.
Ben 7 yildir bu soguk , yagmurlu , gri ulkede yasiyorum .Seviyorum aslinda burayi ama , bazen sevgiliye duyulan hasret gibi, bir aci burar yuregimi...Vatanimin sari sicagini ozlerim , masmavi gokyuzunu , altin sarisi ates gibi gunesini , dagini tasini, ruzgarini , avaz avaz bagiran simitcileri , pazarcilari ... Ramazanda top sesi bekleyenleri , bayram sabahi sevinclerini , sabah ezaninin inleyen sesini, ahh ! daha neler neler ......Iste bu toprak ! benim vatanim ! diyebilmeyi , hissedebilmeyi ...Ve o an bir ilik ruzgar olup bastanbasa esip dolasmayi isterim vatanimin her kosesinde. Ya da serin sabah havasi gibi cigerlerime cekmeyi , ama ne mumkun , ne mumkun !
Iste vatan hasreti boyle bi sey , sut kopugu gibi tasip dokulmeye heran hazir ...Ya dilinizden akar kelimelere siginip , ya gonlunuzden kabarip gozlerinizden akar... Simdi bana oldugu gibi... Bana az musade , aglamak istiyorum...
Ben 7 yildir bu soguk , yagmurlu , gri ulkede yasiyorum .Seviyorum aslinda burayi ama , bazen sevgiliye duyulan hasret gibi, bir aci burar yuregimi...Vatanimin sari sicagini ozlerim , masmavi gokyuzunu , altin sarisi ates gibi gunesini , dagini tasini, ruzgarini , avaz avaz bagiran simitcileri , pazarcilari ... Ramazanda top sesi bekleyenleri , bayram sabahi sevinclerini , sabah ezaninin inleyen sesini, ahh ! daha neler neler ......Iste bu toprak ! benim vatanim ! diyebilmeyi , hissedebilmeyi ...Ve o an bir ilik ruzgar olup bastanbasa esip dolasmayi isterim vatanimin her kosesinde. Ya da serin sabah havasi gibi cigerlerime cekmeyi , ama ne mumkun , ne mumkun !
Iste vatan hasreti boyle bi sey , sut kopugu gibi tasip dokulmeye heran hazir ...Ya dilinizden akar kelimelere siginip , ya gonlunuzden kabarip gozlerinizden akar... Simdi bana oldugu gibi... Bana az musade , aglamak istiyorum...
oncelikle beni merak eden arkadaslarŞeniz hepinizi puyorum 7 haftaya yakin izin yaptim ama yinede ulkeme doyamadim:çok üzgünüm: gelince cocuklarin okulu eksikleri alis veri derken cok yogun bir doneme girdim inanin ancak firsatim oldu ama hepinizi cok ozledim hatis,hollandagulu ,els,sea girl ve diger arkadaslar hepinize hayirli ramazanlar artik geldim jeyyar hergun ugramaya calisacagim hadi bakalim hollanda sayfasini hep birlikte aktiflestirelim
Hepinize tekrar merhaba , Hollanda `dan olan arkadaslar ....
Biz epey kalabaliklasmisiz :) Hepinizi tanidigim icin cok mutlu oldum .Ben bulusma konusunu esime yavas yavas acmaya basladim , simdilik ''hayir '' diyor da :) 1-2 aya kadar ancak razi ederim :))))))
Ilkbaharin ilk gunlerinde , Kadinlar Kulubunun ilk Hollanda bulusmasini gerceklestirelim .:))
Sevgiyle kalin sevgili arkadaslarim ...
:)Yasasiiiiiiiiiiiin , nihayet Hollanda`da yasayan birine rastladim . Ama cok uzagiz, ben Amsterdam`da yasiyorum canim ya ! Olsun yine de gorusuruz belki bir gun .:)
:teytey:SLM ARKADASLAR BENDE HOLLANDADAYIM,VEENENDAAL SEHRINDE.BURALARI HIC SEVMEDIM17 AY OLDU GELELI.EVLENIPTE GELDIM. BEN DAHA ONCE IZMIRDE YASIYODUM,IZMIRDEN GELIP BU SOGUK VE YANLIZ ULKEYE BI TURLU ADAPTE OLAMADIM,OLMAKTA ISTEMIYORUM ZATEN.!NEYSE OYLE VEYA BOYLE BURALARDAYIZ.BU SITEYI YENI KESVETTIM VE COK BEGENDIM,YANLIZ ILMADIGIMI GORMEK GUZEL.:1hug: BENIDE ARANIZA KABUL EDERSENIZ SEVINIRIMa.a.s. GORUSMEK DILEGIYLE ,HERKESE SEVGILER:a015:
liefste geldinmi huu goremedik yazilarini haber yok senden gorusuruz insallaha.s.inşallah olurda başarabilirsem.. 1.5 ay içinde amsterdamda olacağım...
biliyoeum hiç biriniz beni yalnız bırakmayacaksınız.. geliim kıslar hemen toplaşma ayarlıcam sise.. ayy heycan yaptım ben.. inşallah gelirim ve görüşürüz... hepinizi seviyorum...