slm arkadaslar cevap yazdiginiz icin cok sevindim ben rotterdama yakinim vllardingende oturuyorum ,18 senedir hollandadayim rotterdamda bir domates serasinda calisiyorum ve isci getirip goturuyorum aksmalarida da hollandaca okuluna devam ediyorum 18 senedir burda olmama ramen holandacam cok iyi deyil bana goredaha iyi olsun istiyorum bende cok kucuk evlenip holandaya geldim holandayi seviyorum ama maraton bir yasantidi var. sizlerle bu maraton hayati biraz olsun renklendirmek istedim ,umarim sizlerde bana katilirsiniz hos vakitler geciririz ben izmitliyim hepinize slmlar.
ben hollandaya geldigimden beri calistigim icin okula gitmeye firsatim olmadi tabiki cocuklarimin da kucuk olmasi nedeniyle okula gidemedim simdik cocularim buyuk oldugundan bir engelim yok ancak kurslara katilmaya basladim ama her zman kendimi gelistirmeyi , ilerletmeyi de ihmal etmedim ,kendime gore bir yerlere geldim tabiki bu benim icin hic de yeterli deyil daha cok bir seyler yapmak istiyorum mesela, bir meslek yapmak bahcelerde calismak gercekten bir kadin icin cok zor ,fakat holandacan olmayinca meslek yapmak ta olanaksiz benden size tavsiye ne olursa olsun buranin dilini gec olmadan senleriniz gecmeden ogrenin her seyin basi azim ve istektir eger azim ve istek olursa basarirsiniz be buna inaniyorum .nilufercigim sen rotterdamdamiydin .ya cnm hollandaca zor bir dil gercekten..esim sirkette özel ders aliyo haftada 2 saat mecburiyetten biraz, türk düsmanlarina prim vermemek icin diyeyim..almancasi orta ingilizcesi yüksek seviyede olmasina ragmen hollandaca pek bisey ögrenemedi..bende katildim derslere bir kac kez ama hic sarmadi hele telafuzu girtlaktan konusmasi cok zor..
ne güzel calisiyormussun cnm ya ben 1 yildir burdayim is bulamadim matematik mezunuyum ve orta seviyede ingilizcem var..allaha sükür ihtiyacimiz yok ama evde oturmak ne kadar sikici ..evlenmeden önce 1 yil lisede mat.ögretmenligi yapmistim..
eylülde ingilizce kursuna basliyorum insallah ingilizcemi gelistirirsem esimin sirketine de basvurabilirim..
arkadaşlar mrb.bende hollanda da doğmuş büyümüş biriyim.lisede döndük ve şuan evliyim.ankaradayım.sürekli orada yaşamak zor biliyorum ama yine de hollanda sevimli bir üllke.arkadaşlar benim derdim de şu droplar.tadı hala damağımda.internetten sipariş için çok araştırdım bulamadım.bildiğiniz bir site varsa ne olur yazın.koskoca kadın drop derdine düşmüş demeyin gülmeyin.drop istiyorum
Selam kizlar bende Hollandadan , Denbosch a 2-3 km mesafedeyim , 15 yasimda evlenip geldim 17 sene once simdi bir oglum ve bir kizim var Allah bagislarsa , en buyuk istegim biran once vatanima geri donmek , bu bolum hakikaten cok guzel olmus ama keske biraz daha aktif olsa yada izin zamani dönen var dönmeyen var dimi oda olabilir , ha bide su bahsi gecen dropu bende hic sevmedim sevememde , ayrica hic duydunuzmu bilmiyorum ama onun icinde bizim dinimize uygun olmayan birseyler varmis esim kaynim icine duserdi dropun simdi agizlarina surmuyolar ben zaten hayatta yemem ya neyse .
Acaba bana yakin oturan arkadaslar varmi aranizda hadi bakalim eller klavyeye kizlar yazin ..a.s
Aleykum selam aykizi ben fatsa dogumluyum ama 5 yasimdan sonra izmitte buyudum canima.s
Denbosch eindhovena 40 km uzaklikta roterdama 45 dakika 6 haftadir biz rozenburgdaydik sana cok yakinmisiz demekki 7 km otede keske tanismis olsaydik onceden belkide gorusurduk o kadar yakina gelmisken hay Allah neyse bi dahaki sefere insaallah bende butun dileklerine katiliyorum, insallah
sea girl bu sene ikimizde ayni durumdaymisiz baksana bende nisan ayinda gitmistim 3 haftaligina , bu sene hac dusuncemiz oldugundan bu yaz tekrardan gitmedik izine ben erkenden gittim ailemi gordum senin ailende burdami yoksa turkiyedemi ?
bu sene gercektende hic yaz gelmedi hollanda ya gelmicekte belli , uzme canini seneye gideriz insaallah bizde ,
bende ogluma hamile iken 16 sene once ilk defa o yaz gitmemistim izine ondan beride ilk defa yazin burda kaldim saglik olsun napalim takma kafana