- 28 Ağustos 2020
- 8.250
- 36.091
Bunu bir araştırın bence, teslim alacak kişi o bile bildirilmiş olsa pasaport sahibi kendisi sonuçta. Kendi almak istese hayır sana vermeyiz illa annen gelecek demezler herhalde yaa çok saçma.Çünkü kayınvalidemle kimlik yeniletmeye gittiğinde teslim alacak kişi olarak kayınvalidemi yazdı ona vekalet verdi. Çünkü kayınvalidem 27 Ağustos’ta yeğeninin düğününe gidecek Bulgaristan’a gidince de alacak.
canim telefonunu ac, orada google translate diye bir app var, onu yukle, istedigin seyi turkceden bulgarcaya cevirirsin.Merhaba,
Benim eşim Bulgaristan, Kıbrıs, Türk vatandaşı. Kızım eşimden dolayı Bulgaristan vatandaşlığını aldı. Eşim ve benim evliliğimiz Bulgaristan’da onaylı Bulgar evlilik cüzdanımız var. Ama şöyle bir sorun var eşim işten çıkarıldı 2 aydık evde. Kızım 3.5 aylık ve ben kızıma bakıyorum herhangi bir gelirimiz yok şu anda. Eşime dedim eğer 1 ay daha iş bulamazsan Hollanda’ya gidelim dedim. O da tamam dedi ama ortalık karıştı. Kayınvalidem ve kayınpederim asla izin vermiyor. Anlamadım amaçlarını adam burada iş bulamıyor işte geçinemiyoruz neden böyle yapıyorlar cidden anlamadım. Eşim 1 ay daha iş bulamazsa önce kendisi tek başına Hollanda’ya gidecek o gidince kızım ve ben babama taşınacağız. Artık o düzeni kurana kadar 6 ay gerekirse 1 sene babamda kalacağız. Babam teklif etti bunu. Ayrıca bizim oturduğumuz ev babamın evi babam araştırmış aylık 1000 Euro kirası var. Yıllık olarak aldığı kirayı eşim yurt dışına çıkarsa bize vereceğini söyledi. Bunu eşimin ailesine de söyledi bayramda. Eşimin ailesi annemlere yemeğe gelmişti o zaman söyledi ben destekliyorum dedi gerginlik çıkardılar. Kalkıp gittiler. Babam şok oldu. Ha onlara ne gibi bir bağınız var kabul etmezlerse etmesinler size ne derseniz öyle değil. Çünkü kızımın Bulgaristan’da kimlik numarası çıktı tamam ama pasaportu henüz yok. E o pasaport için bizim Bulgaristan’a gidip başvurmamız gerek. Ama eşimin Bulgarcası yok Bulgaristan’da da bir Allah’ın kulu sizinle İngilizce konuşmaz. Benim Hollanda’ya gidebilmem için aile oturum kartına başvurmam için de kayınvalideme ihtiyacım var. Yani bizim Hollanda işi kayınvalideme bağlı. Ki eşimin Bulgaristan kimlik tartı yani liçna kartası yenilendi. Onu teslim alacak kişi kayınvalidem. Şimdi bu inatla kadın eşimin kimliğini ve pasaportunu eşime vermezse hepten bittik. Elimiz kolumuz bağlı resmen. İşin kötüsü bize küstüler. Kadın eşime karının adını dahi duymak istemiyorum demiş. Seni kukla etti elinde bizi edemez demiş. Ben size yardım etmicem gidemezsiniz demiş. Hayır burada olsak kaç yazar eşimin ailesi İstanbul’da biz antalyadayız. Ne yani? Amaçları ne?
Kayınvalidem Bulgaristan göçmeni eşime asla öğretmemiş bulgarcayı. Öğrenmek istediğinde de izin vermemiş. Göçle alakalı bir tavır dedi eşim çok fazla anlatmadı.Kaynananiz cok garip bir kadinmiş ama vatandaşi oldugu ulkenin dilini biraz olsun bilmeli bir insan, bu kadar da ogrenmemek zaten çok kotu bir şey.
Kaynanaya birakmadan Turkiyeden de kimlik, pasaport yenilenirdi mesela illa oraya gidip teslim alma muhabbeti de olmazdi sadece biraz daha zaman alirdi ama yani bu derece de bir şey bilmemek başkasinin eline kalmak sonuç.
Demezler ama eşimin şu an yanında kimliği de pasaportu da yok ülkeye girmesi için pasavan alması gerekir sanırım araştıracağım.Bunu bir araştırın bence, teslim alacak kişi o bile bildirilmiş olsa pasaport sahibi kendisi sonuçta. Kendi almak istese hayır sana vermeyiz illa annen gelecek demezler herhalde yaa çok saçma.
Ya tercüme vs şu an onları düşünmüyorum. Şirket vs de ayarlanır Google translate vs ayarlanır. Şu an tek düşündüğüm ikamet problemi.canim telefonunu ac, orada google translate diye bir app var, onu yukle, istedigin seyi turkceden bulgarcaya cevirirsin.
Konuşsun eşiniz dayısıyla, Türkiye’de aylardır işsiz olduğunu, Hollanda’ya gidip orda bi hayat kurmak istediğinizi, annesinin buna olumsuz baktığını vs anlatsın, hatta dayısından da annesini ikna için destek istesin. Dayısı duygusal değil mantık çerçevesinden bakıp, kızkardeşini de ikna edebilir benceYa tercüme vs şu an onları düşünmüyorum. Şirket vs de ayarlanır Google translate vs ayarlanır. Şu an tek düşündüğüm ikamet problemi.
Kayınvalidem Bulgaristan göçmeni eşime asla öğretmemiş bulgarcayı. Öğrenmek istediğinde de izin vermemiş. Göçle alakalı bir tavır dedi eşim çok fazla anlatmadı.
Merhaba,
Benim eşim Bulgaristan, Kıbrıs, Türk vatandaşı. Kızım eşimden dolayı Bulgaristan vatandaşlığını aldı. Eşim ve benim evliliğimiz Bulgaristan’da onaylı Bulgar evlilik cüzdanımız var. Ama şöyle bir sorun var eşim işten çıkarıldı 2 aydık evde. Kızım 3.5 aylık ve ben kızıma bakıyorum herhangi bir gelirimiz yok şu anda. Eşime dedim eğer 1 ay daha iş bulamazsan Hollanda’ya gidelim dedim. O da tamam dedi ama ortalık karıştı. Kayınvalidem ve kayınpederim asla izin vermiyor. Anlamadım amaçlarını adam burada iş bulamıyor işte geçinemiyoruz neden böyle yapıyorlar cidden anlamadım. Eşim 1 ay daha iş bulamazsa önce kendisi tek başına Hollanda’ya gidecek o gidince kızım ve ben babama taşınacağız. Artık o düzeni kurana kadar 6 ay gerekirse 1 sene babamda kalacağız. Babam teklif etti bunu. Ayrıca bizim oturduğumuz ev babamın evi babam araştırmış aylık 1000 Euro kirası var. Yıllık olarak aldığı kirayı eşim yurt dışına çıkarsa bize vereceğini söyledi. Bunu eşimin ailesine de söyledi bayramda. Eşimin ailesi annemlere yemeğe gelmişti o zaman söyledi ben destekliyorum dedi gerginlik çıkardılar. Kalkıp gittiler. Babam şok oldu. Ha onlara ne gibi bir bağınız var kabul etmezlerse etmesinler size ne derseniz öyle değil. Çünkü kızımın Bulgaristan’da kimlik numarası çıktı tamam ama pasaportu henüz yok. E o pasaport için bizim Bulgaristan’a gidip başvurmamız gerek. Ama eşimin Bulgarcası yok Bulgaristan’da da bir Allah’ın kulu sizinle İngilizce konuşmaz. Benim Hollanda’ya gidebilmem için aile oturum kartına başvurmam için de kayınvalideme ihtiyacım var. Yani bizim Hollanda işi kayınvalideme bağlı. Ki eşimin Bulgaristan kimlik tartı yani liçna kartası yenilendi. Onu teslim alacak kişi kayınvalidem. Şimdi bu inatla kadın eşimin kimliğini ve pasaportunu eşime vermezse hepten bittik. Elimiz kolumuz bağlı resmen. İşin kötüsü bize küstüler. Kadın eşime karının adını dahi duymak istemiyorum demiş. Seni kukla etti elinde bizi edemez demiş. Ben size yardım etmicem gidemezsiniz demiş. Hayır burada olsak kaç yazar eşimin ailesi İstanbul’da biz antalyadayız. Ne yani? Amaçları ne?
Evet alabiliyor. Eşim babasından kaynaklı KKTC annesinden kaynaklı Bulgaristan’dan vatandaşlığı var. Bulgaristan vatandaşlığını 8, kıbrıs vatandaşlığını 22 yaşında aldı. Durduk yere neden yalan söyleyim anlamadım ?CiRiLLA konu bir tek bana mı garip geldi ? Konu sahibi "Benim eşim Bulgaristan, Kıbrıs, Türk vatandaşı. "demiş.
Bir insan aynı anda 3 farklı ülke vatandaşlığı alabiliyor mu ?
4 sayfa konu ile alakalı sorularımı sormuşum sorunumu açıklamışım siz hiç birini okumayıp Hollanda ne alaka mı diyorsunuz? Cidden? Türkiye’de işsiz kaldığı için ve AB vatandaşı olduğu için aynı zamanda çocuğumuz için acaba hangi ülke daha iyi olur diye düşündük Hollanda’da karar kıldık. Aynı zamanda Hollanda’da fabrikalarda özellikle Lahey(dehaag) da iş bulmak çok daha kolay. Eşim 1 ay içinde Türkiye’de iş bulamazsa kalkıp biletini alıp gidip işe girecek. Aile birliği konusunda da insanlar ekmek kazanabilmek için bazı riskler almalı takdir edersiniz ki aracımız tabii ki 6 ay kadar bir sürede bir düzen tutturup eşimin yanına gitmek ama olmazsa 1 seneye kadar uzatabiliriz. Çocuğumuzun geleceği söz konusu sonuçta. Aman bir arada olalım diye ser sefil yaşamak istemiyoruz.Bulgaristan vatandaşlığı ve kimliğinden konu nasıl Hollanda'ya geldi ?
Eşinizin Hollanda da hazır bekleyen bir işi mi var ? 1 yıllık ayrılık , aile birliğinize de zarar vermeyecek mi ?
Evet alabiliyor. Eşim babasından kaynaklı KKTC annesinden kaynaklı Bulgaristan’dan vatandaşlığı var. Bulgaristan vatandaşlığını 8, kıbrıs vatandaşlığını 22 yaşında aldı. Durduk yere neden yalan söyleyim anlamadım ?
4 sayfa konu ile alakalı sorularımı sormuşum sorunumu açıklamışım siz hiç birini okumayıp Hollanda ne alaka mı diyorsunuz? Cidden? Türkiye’de işsiz kaldığı için ve AB vatandaşı olduğu için aynı zamanda çocuğumuz için acaba hangi ülke daha iyi olur diye düşündük Hollanda’da karar kıldık. Aynı zamanda Hollanda’da fabrikalarda özellikle Lahey(dehaag) da iş bulmak çok daha kolay. Eşim 1 ay içinde Türkiye’de iş bulamazsa kalkıp biletini alıp gidip işe girecek. Aile birliği konusunda da insanlar ekmek kazanabilmek için bazı riskler almalı takdir edersiniz ki aracımız tabii ki 6 ay kadar bir sürede bir düzen tutturup eşimin yanına gitmek ama olmazsa 1 seneye kadar uzatabiliriz. Çocuğumuzun geleceği söz konusu sonuçta. Aman bir arada olalım diye ser sefil yaşamak istemiyoruz.
Ben Bulgar vatandaşı değilim. Eşim ve kızım Bulgar vatandaşı. Yani bu sebepten ben kalkıp gidemem öncelikle Bulgaristan’dan aile oturum ve çalışma izni almam gerek. Hollanda’da kalifeye bir işte zaten çalışmayacak. Öncelikle fabrikada standart bir işçi olarak işe girecek. Ve evet Lahey bölgesinde bu tarz fabrika işleri çok fazla var.siz zaten bulgar vatandaşıysanız direk gidebilrisniz hollandaya. ikisi de ab ülkesi değil mi ? bi daha aile birleşim vizesine ihtiyaç var mı? ama hollanda da öyle hemen iş buluncak mı bilemedim. benim tr de çok iyi şirketlerde çalışıp Boğaziçi mezunu olup avrupada 1 senede anca iş bulan arkadaşlarım var. İşin yetkinliğine göre değişir tabi de bi araştırın iyice o kadar kolay iş bulunuyor mu, öyle olsa tr de adam kalmaz :) orda da zorluk çekmeyin. belli bir birikiminiz var mı. euro 20. sakin olun bi, iyice araştırın. eşiniz oraları gördü mü biliyor mu, öyle kolay değil oralarda baş çıkarmak. avrupada yaşayan biri olarak diyorum. inşallah gönlünüze göre olsun.
Hayır aile birliğimize zeval gelmez merak etmeyin. Ben sizin kadar bu konuda endişe etmiyorum. Bulgarca bilmiyor evet ama İngilizcesi var ve Bulgaristan’da İngilizce konuşan sayısı az ama Hollanda’nın %98i ingilizce biliyor. Hollanda’da bir bağ aramıyoruz istemiyoruz da. Akrabaymış şuymuş buymuş. Biz kendi kendimize idare etmek istiyoruz. Bu devirde kimsenin kimseye faydası yok ki hele yurt dışında.Tüm sayfaları okuyarak sordum.
Eşinizin Hollanda da hazır bekleyen bir işi mi var ? 1 yıllık ayrılık , aile birliğinize de zarar vermeyecek mi ?
Eşiniz Bulgaristan vatandaşlığı işlemlerini yapabilecek kadar Bulgarca bilmiyor. Peki daha önce Hollanda'ya gitti mi , bir bağı var mı ?
Orda, bir çevirmen bulamaz mısınız? Bütün işlemler ve evraklar için.. O zaman kimseye de muhtaç olmazsınız.Merhaba,
Açıkçası çevirmen işini çözdüm şu an tek derdim Bulgaristan’da eşimin ikametine kaydolmak. Dayısını ikna etmek. Eşimle konuştum dayısı ile konuşacak. BeklemedeyimOrda, bir çevirmen bulamaz mısınız? Bütün işlemler ve evraklar için.. O zaman kimseye de muhtaç olmazsınız.
Sizi yalancılıkla itham etmedim. Cirilla önceki soruma gülmüştü, kendisine hitaben yazdım. Cirilla nın ailesi de yurtdışında yaşıyor , bilmediğim için aynı anda 3 ülke vatandaşlığı alınabiliyor mu ? diye sordum.