• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hocanın derse almaması

Toprak111

""Yasanmayan yaslar""
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
5.037
6.531
148
(Geçenlerde arkadasımın yatay geçişi ile konu acmıstım,) saat 9 da dersi varmıştı yağmura yakalanmış sırılsıklam bi şekilde koşturan koştura derse yetişmeye çalışmıs, hoca önde arkadaş arkada sınıfa girmişler, ve hoca herkesin önünde ' çık dışarı benden sonra geldin girme diye rencide edercesine laflar söyleyip sınıftan çıkarmış' arkadaşım çok aglamıs. Şuan yanımızda , hiç bi şekilde gecikmedim sadece hoca önden girdi diye derse almadı daha öncesinde böyle bi uyarıda yapılmadı diyor gerçekten çok üzgün zor şartlar altında okuyor 16.000 lira para ödüyor yeniyor içmiyor okulu ödüyor, ya eski okuluna giderim diyor ya da okumam bırakırım diyo , biz bu durumda ne yapabiliriz hocayı şikayet etsek bir işe yarar mı , okulu bırakmasını asla istemiyoruz arkadaşlarıyla da konuştuk hocayla beraber girdiler hoca neden almadı anlamadık diye üzüldüklerini söylediler , biz bu durumda ne yapabiliriz gerçekten çok rencide olmuş hala aglıyor o kadar para veriyor karşılığı bu mu olmalı

Ben olsam eger o hoca asistan falansa asistani oldugu esas hocayla konusurum. Rencide ettj beni falan gibisinden..
Yok doc dr falan filansa da bolum baskani ile konusurum . Sozlu ama. Yazili bisey birakmam sikayet gibi yani..
Belki konusurlar o hocayla. Adamin akli basina gelir falan..

(Geçenlerde arkadasımın yatay geçişi ile konu acmıstım,) saat 9 da dersi varmıştı yağmura yakalanmış sırılsıklam bi şekilde koşturan koştura derse yetişmeye çalışmıs, hoca önde arkadaş arkada sınıfa girmişler, ve hoca herkesin önünde ' çık dışarı benden sonra geldin girme diye rencide edercesine laflar söyleyip sınıftan çıkarmış' arkadaşım çok aglamıs. Şuan yanımızda , hiç bi şekilde gecikmedim sadece hoca önden girdi diye derse almadı daha öncesinde böyle bi uyarıda yapılmadı diyor gerçekten çok üzgün zor şartlar altında okuyor 16.000 lira para ödüyor yeniyor içmiyor okulu ödüyor, ya eski okuluna giderim diyor ya da okumam bırakırım diyo , biz bu durumda ne yapabiliriz hocayı şikayet etsek bir işe yarar mı , okulu bırakmasını asla istemiyoruz arkadaşlarıyla da konuştuk hocayla beraber girdiler hoca neden almadı anlamadık diye üzüldüklerini söylediler , biz bu durumda ne yapabiliriz gerçekten çok rencide olmuş hala aglıyor o kadar para veriyor karşılığı bu mu olmalı
Hocayi sikayet etmek daha da ters teptirir para ile de alakasi yok devlet okulunda da oluyor
ozel diye el ustunde tutup el bebek gul bebek yapmiyolar
Diyecegim su ki bosverin gitsin bi cok ogrenci yasiyor bu tarz seyleri yapacak bise yok hocaylada zitlasmayin

Ben olsam eger o hoca asistan falansa asistani oldugu esas hocayla konusurum. Rencide ettj beni falan gibisinden..
Yok doc dr falan filansa da bolum baskani ile konusurum . Sozlu ama. Yazili bisey birakmam sikayet gibi yani..
Belki konusurlar o hocayla. Adamin akli basina gelir falan..
Bize oluyoruz özelde ama hiç öyle sorunla karşılaşmadık, derse 10 dkka gecikirsin ders almaz ama hiç ders başlamadan derse almaması çok saçma geliyor, ve o kadar para veriyor herkesin içimde ağlayarak çıkmış, çok üzüldük çok zoruna gitmiş

Bir derse almadıysa nolmuş? Fanusta mı büyümüş bu arkadaşınız? Hiç mi duymamış üniversitenin nasıl bir yer olduğunu. Gözün kapanır atar. Su içersin atar. Tahtada ne yazıyo dersin yanındakine atar. Tamamen hocanın kişiliğiyle alakalı.
Bunun için okul mu bırakacakmış? Abartmayın olayı.

üniversitedeki hocaların genel olarak triplerinden bu, arkadaşınız yeni ondan bu kadar içerlemiş bence, yakında alışır merak etmesin.

bi de %20 gibi (kaç derse denk geliyor tam bilemiyorum) devamsızlık hakkı var, 1 derse girmedi diye 16.000 tl'si boşa gitmez korkmasın.

Abartmayin bence.
Okulu birakmayi düşünmek , bu yüzden fazlasıyla abartılı. .
Bizim okulda da bazi derslerde hocalar benden sonra derse gireni almam , hic girsem mi diye dusunmeyin derlerdi ve cogu kisi bu yüzden alinmadi.
Bende bir gun adama carpiyordum neredeyse o kadr yüz yüze geldim derse.

Hoca girmeyi düşünmuyorsun dimi benimle geldin resmen dedi sizden sonra değil ama dedim simdi izin versem yüz bulup herkes ayni seyi isteyecek dedi.
Ciktim 2.dersi bekledim öyle girdim yani.
Ki amfide herkes dersi beklerken yüksek sesle yaptık bu konuşmayı.
Arkamdan da derste ; herkes disiplinli olsun siz öğrencisiniz ve tek sorumlulugunuz vaktinde derse gelip devam etmek gibi seyler söylemiş .
Hakli yani o yüzden umursamadim hic..

Bize oluyoruz özelde ama hiç öyle sorunla karşılaşmadık, derse 10 dkka gecikirsin ders almaz ama hiç ders başlamadan derse almaması çok saçma geliyor, ve o kadar para veriyor herkesin içimde ağlayarak çıkmış, çok üzüldük çok zoruna gitmiş

Hmmm... evet o kadar para veriyorsa oldu o zaman haklıdır o arkadaş....
Verdiği parayı okula veriyor, hocasını özel tuttu ve ona vermiyor.
Vermek istemeyen için devlet üniversitesi gibi bir seçenek var, buyursunlar efendim...

En ufak bir şeyde böyle okulu bırakıyorsa zaten çalışma hayatında hiç tutunamaz, boşa emek harcamasın...
üniversitede hoca kimseyi pışpışlamak durumunda degil, adamın/kadının tarzı odur. İyi gününde değildir, hocayla konuşsa duyacagı, ben vaktinden önce gelebiliyorsam o havada sen de 10 dakika önce gelebilirsin, olur.
Şikayet etse üniversitenin ne kadar eğirim kurumu ne kadar ticarethane olduğuna bağlı olarak öğrenciye hak verilebilir ama bu kadar basit seyde ticarethane olsa bile dalga mı geçiyorsun derler...

abartmıyor mu sizce de olur öyle şeyler dersten de atar derste de bağırır

Koskoca bir üniversite öğrencisinin daha mantıklı çözümler üretmesi gerekiyor, her seferinde vazgeçmeyi düşünmek yerine. Demek ki bu hoca da böyleymiş diyecek, onun derslerine gitmek için 15 dakika daha erken yola çıkacak, sorun çözülecek. Okulu bırakmak nedir ya, daha neler görecek hayatta... Her şey adil ilerlemiyor ya da mantıklı bir cevabı yok her sorunun. Kendimize göre çözümler bulabiliriz ama...

Hah işte bu da modern dünyanın doğal seleksiyonu.
Böylelikle rüzgarda salya sümük olup pes edenler öğrencilikte zırlaya zırlaya okul bıraksın ki iş hayatında fırtınalara dayanacak kişiler mezun olsun değil mi?
Hayat acımasız ve adaletsizdir. Ancak sağlam duranlara diz çöker.

Alt tarafı bir derse girmemiş. Ne o öyle karalar bağlamak yahu.
Bu kadar abartmasın arkadaşınız.

Siz ve çevreniz birilerini biyerlere şikayet etmek için fırsat mı kolluyorsunuz acaba?

Arkadaşınız hiç üniversitede okumamış gibi alınganlık yapmış. Welcome to hell

Back
X