Hocama Karşı Hislerim Karışık, Ne Yapmalıyım?

anonimkiz001

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Mart 2025
1
-1
1
26
Şimdi önceden belirteyim lütfen kötü yorum yapmayın çünkü ortada aşırı bir yaş farkı yok ikimizde bekar insanlarız.
Üniversitede ki hocama karşı birşeyler hissetmeye başladım.Başta sadece saygı duyuyordum ama zamanla ilgimi çektiğini fark ettim.Çünkü hocanında bana karşı davranışları biraz farklı gibi geliyor belki ben hoşlandığım için o anlama çekiyorum ama hissediyorum bir şeyler olduğunu da sanki kafam aşırı karışık sürekli aklımda bu konu var ya ben yanlış anlıyorsam diye bu yüzden sizlerden durum hakkında yorum almak istedim.Şimdi genel olarak size anlatayım.

Dersi gözümün içine baka baka anlatıyor.Bazen arkadaşlarımla konuşurken bile bana bakarak anlatıyor bazen gülümsüyor.
Arkadaşımla bir konu hakkında konuşuyoruz diyelim duyuyor ve noldu ya sorun ne diyor
Derslerde katılım olmuyor sadece ben katılıyorum (özellikle derse iyi hazırlanıyorum) o yüzden de sürekli soruları bana soruyor veya bana bakıp anlatıyor cevabı benim söylememi istiyor
Bazen odasının yanında öğrenci bekleme alanı var her tarafı cam olan bir alan orda oturup ders çalışırken odasından çıktığında beni görüp yanıma gelip konuşuyor
Sonra sınıfta soruyu çözdünüz mü diye bakarken yanıma gelip bakıyor defterime yazın güzelmiş falan diyor

Belki hocam normal öğrencisine yaklaştığı gibi yaklaşıyor da olabilir ama bilmiyorum diğer kız öğrencilere o şekilde yaklaşımı yok belki ben çalışkanım başarılıyım diye de olabilir bilmiyorum kafam çok karışık ama bazen insan bir bakıştan hisseder ya öyle iştee kafam aklım çok karışık lütfen bana yorum yaparmısınız.Bu arada hocam balık burcu

Son düzenleme:
bnce sizin kafanız karışmış hocanızın davranışlarını ilgiye yormussunuz yda ilgiye sevgiye ihtiyacınız var bu hareketler hoşunuza gtmis.Hocalar basarili öğrencileri severler anlattığınız olayları bnde yaşıyordum ama adı üstünde öğretmeniniz. Bence kendinize gelin kaptırmayın kendinizi

Ben de öyle sanmıştım. Kimseyle muhatap olmazken sınıfta sadece bana adımla seslenirdi. Esra gel, kitabı al, şu kağıtları dağıt vs . Sınıf dışında ben çekinirdim o bana ismimle selam verirdi. Herkes hocanın gözdesi olduğumu düşünürken ilk beni bıraktı dersten adi adam, üç senede zor verdim dersini :KK70: :KK70: Kısacası olur öyle şeyler çok da ciddiye alma.

Hocalar basarili öğrencileri severler
Evet buna ben de katılıyorum, öğretmenler başarılı ve dersine katılan bir de saygıda kusur etmeyen güleryüzlü öğrencilerini ayrı bir seviyorlar. Bizim de dünya tatlısı bir hocamız vardı konu sahibi gibi dersine ilgili öğrencilerle arkadaş gibi konuşuyordu dersin çoğu onlarla şakaşırdı. Bu tamamen öğretmenin yapısı hani konu sahibi ile özel olarak ilgilenmiyor.

yok bence siz size olan davranışlarını yalnış değerlendiriyor olabilirsiniz yazdılarınızdan size özel bi durum göremedim ben. Siz çalışıp gidiyormuşsunuz demek ki dersi çok sallayan insan yok o da mutku oluyor ve sizi kaldırıyor derse bu dünyanın en normal şeyi

öğrenci hoca ilişkileri var. sapık hocalar da var. neyse ne asla yapma. etik değil.

Üni hayatını zehir etme böyle birsey için yani birsey olsa bile okuluna odaklan o yıllar geri gelmeyecek çok düşünmemeye çalış.Arkadaşlarına zaman ayır bol bol...Ben açıkçası bir hocanın öğrencisine ilgi duymasını doğru bulmuyorum böyle adamların zihniyeti belli. Sadece sen misin meselâ baktığı emin ol bu zihniyettteyse senden çok var...

Bana normal öğretmen-öğrenci samimiyeti gibi geldi. Derslere katılan tek kişiyseniz, size bakması vesaire çok normal. Sizin düşündüğünüz tarz bir ilgisi olduğunu sanmıyorum bu yazdıklarınızdan. 👀

Derste aktif olduğunuz için size bakıp anlatıyor ,normal öğretmenin davranışları yanlış düşünecek bı durum yok

Bana böyle şeyler çok mide bulandırıcı geliyor. Değer yargılarınız buna uygun olabilir ama mesleki etik ilkelerine aykırı bir durum. Bir insan hocasına nasıl aşık olabilir, davranışlarına veya flörtleşme hareketlerine nasıl sınır ve tavır koymaz. Hani derler ya bu kalbin kime aşık olacağı belli olmaz. Yok gayet belli aslında. Kalbinize ve aklınıza sınır çizeceksiniz. Eğer ki hocanızın size karşı ilgisi varsa zihniyeti bozuk insandır.

Ben de bir hocamın dersine katılım fazla gösteririm ama hem hocanın muhabbetini severim hem de dersi anlatış biçimini.Sınavında full çektiğim halde makarasına 1 puan kırıp yeterince çalışmamışsın der güler geçeriz .

Hocamla aram iyidir yani ama hiç gelipte düşünmedim aaa acaba benden mi hoşlanıyor diye garip kafalar yani.

Acaba sizlerde etik diye bir şey yok mu? Mesela ailelerinizde öğrenmiyor musunuz bu konuları? Öğretmene hocaya aşık olmak falan çok uç değil mi?
Adam çalışkan öğrenciyi bulmuş tabi dersi sana bakarak işleyecek, soracak vs. Yakında sınav kağıtlarını da notları da sana dağıttırır çünkü böyledir bu işler. Ama sana aşık falan değil. Kendi yaşıtlarınla takıl, maceraya gerek yok.

Bir öğretmen olarak derse ilgili öğrencilerimin adını hemen öğrenirim. Cozmelerini istediğim bir soru varsa bu öğrencilerimin defterine özellikle bakarım. Derste onlarla göz kontağı kurmayı ve arada sorular sormayı severim. Ama ben lise ogretmeniyim ve öğrencilerimin annesi olabilecek yaştayım, benim öğrencilerimin beni yanlış anlaması mümkün değil.

Bunları şunun için yazdım, hocanızın davranışları bir öğretmenin başarılı bulduğu öğrenciye karşı normal davranışlardır. Farklı algilanabilecek bir şey göremedim. Siz duygusal bir yakınlık kurmak istediğiniz için size farklı davraniyormus gibi hissetmiş olabilirsiniz.

Eşim üniversitede öğretim görevlisi. Onu hep uyaririm, sen normal davrandığını düşünürsün ama karşındaki öyle anlamaz. Kimseye özel davranma diye. Haklı olduğumu anlamış oldum...

Dersine karşı ilgili ve hazırlanıp gelen öğrencisine karşı gösterilen karşılıklı hoca öğrenci ilişkisi gibi geldi bana

Acaba sizlerde etik diye bir şey yok mu? Mesela ailelerinizde öğrenmiyor musunuz bu konuları? Öğretmene hocaya aşık olmak falan çok uç değil mi?
Adam çalışkan öğrenciyi bulmuş tabi dersi sana bakarak işleyecek, soracak vs. Yakında sınav kağıtlarını da notları da sana dağıttırır çünkü böyledir bu işler. Ama sana aşık falan değil. Kendi yaşıtlarınla takıl, maceraya gerek yok.

Öğretmene aşık olmak çok da uç değil. Üniversite çağlarında bu durum biraz farklı olsa da öğrenciler hayranlık duyduğu kişilere aşık olduklarını düşünebiliyorlar.
Kaldı ki bu durum doğru yönetilirse özellikle erken yaşlardaki çocukların hata yapma(yanlış arkadaşlıklar edinme ve sonrasında süregelen hata zincirleri) riskleri azalabiliyor.
Bu durumda öğretmenin etike dikkat ederek öğrenciye baktığı paradigmayı sabit tutması gerekiyor.

Sevgili konu sahibi size gelirsek; Öğretmeniniz tatlı, öğrencileriyle dersi akıcı bir şekilde götürmeye çalışan saygıdeğer bir meslektaşımı andırdı bana.
Kişiye duyduğunuz hayranlık umarım size akademik başarı olarak döner.
Çok güzel çağlarınızdasınız, yiyin ,için , gezin ve çalışın.
Başarılar dilerim :)

Şimdi önceden belirteyim lütfen kötü yorum yapmayın çünkü ortada aşırı bir yaş farkı yok ikimizde bekar insanlarız.
Üniversitede ki hocama karşı birşeyler hissetmeye başladım.Başta sadece saygı duyuyordum ama zamanla ilgimi çektiğini fark ettim.Çünkü hocanında bana karşı davranışları biraz farklı gibi geliyor belki ben hoşlandığım için o anlama çekiyorum ama hissediyorum bir şeyler olduğunu da sanki kafam aşırı karışık sürekli aklımda bu konu var ya ben yanlış anlıyorsam diye bu yüzden sizlerden durum hakkında yorum almak istedim.Şimdi genel olarak size anlatayım.

Dersi gözümün içine baka baka anlatıyor.Bazen arkadaşlarımla konuşurken bile bana bakarak anlatıyor bazen gülümsüyor.
Arkadaşımla bir konu hakkında konuşuyoruz diyelim duyuyor ve noldu ya sorun ne diyor
Derslerde katılım olmuyor sadece ben katılıyorum (özellikle derse iyi hazırlanıyorum) o yüzden de sürekli soruları bana soruyor veya bana bakıp anlatıyor cevabı benim söylememi istiyor
Bazen odasının yanında öğrenci bekleme alanı var her tarafı cam olan bir alan orda oturup ders çalışırken odasından çıktığında beni görüp yanıma gelip konuşuyor
Sonra sınıfta soruyu çözdünüz mü diye bakarken yanıma gelip bakıyor defterime yazın güzelmiş falan diyor

Belki hocam normal öğrencisine yaklaştığı gibi yaklaşıyor da olabilir ama bilmiyorum diğer kız öğrencilere o şekilde yaklaşımı yok belki ben çalışkanım başarılıyım diye de olabilir bilmiyorum kafam çok karışık ama bazen insan bir bakıştan hisseder ya öyle iştee kafam aklım çok karışık lütfen bana yorum yaparmısınız.Bu arada hocam balık burcu

Burç; ben ne alaka?
Okul dışında sosyalleşin biraz arkadaşım
Hiç hoş değil hocanıza yaklaşımınız

Back
X