Bir gün senden flowchart da bekliyorum :dBu arada ben hatırladım seni okulu mu bırakmak istiyordun??? Gayet iz bırakan bir insansın bak
Kışın bunalmak normal, her yerde var güneş ışını azlığı herkesi negatif etkiliyor. benden birkaç öneri:
- vitamin değerlerine dikkat et, özellikle D vitamini eksikliği depresyona yol açıyor
- açık havada kısa da olsa yürüyüş yap (ben koşu yapıyorum)
- spora gitme olanağın varsa git
- akraba, arkadaş ilişkilerini sıkı tut kendini insanlardan soyutlama
- gerekirse bir danışmana başvur
son olarak intihar gerçekten malca bir fikir. Okulu bıraksam mı diye ölen ilk kişi olarak tarihe geçersin .. sevmiyorsan a sevmiyorsun sen de başka iş yaparsın, onu da istemiyorsan hiçbir iş yapmazsın hayat senin okuldan ibaret değil ya
Evet hatırlandım hemenBu arada ben hatırladım seni okulu mu bırakmak istiyordun??? Gayet iz bırakan bir insansın bak
Kışın bunalmak normal, her yerde var güneş ışını azlığı herkesi negatif etkiliyor. benden birkaç öneri:
- vitamin değerlerine dikkat et, özellikle D vitamini eksikliği depresyona yol açıyor
- açık havada kısa da olsa yürüyüş yap (ben koşu yapıyorum)
- spora gitme olanağın varsa git
- akraba, arkadaş ilişkilerini sıkı tut kendini insanlardan soyutlama
- gerekirse bir danışmana başvur
son olarak intihar gerçekten malca bir fikir. Okulu bıraksam mı diye ölen ilk kişi olarak tarihe geçersin .. sevmiyorsan a sevmiyorsun sen de başka iş yaparsın, onu da istemiyorsan hiçbir iş yapmazsın hayat senin okuldan ibaret değil ya
Teşekkür ederim. Ben de yardım almak için, belki bu durum çözülür diye rehberliğe gitmeyi denemiştim bu yüzden. Aileme anlatmamamın nedeni ben 13 yaşımda gitmiştim ilk psikiyatriste. Psikolog yönlendirmişti hatta. akran zorbalığı vs. görmüştüm o yaşlarda. Doktor ilaç yazmıştı depresyon tanısı koyarak. ama beni daha da kötü etkilemişti antidepresanlar. Ciddi şekilde davranışlarım bozulmuştu, depresiflik daha da artmıştı aşırı sinirlilik, cesaret, geceleri uyuyamama vs. gibi şeyler başlamıştı. İlaçları 6. Ayda bıraktım ve ondan sonra kendiliğimden iyi olmuştum. Sonra 15 yaşımda tekrar gittim psikoloğa. Psikoterapi yaptı depresiflik vardı yine. Hiçbir zaman seansları aksatmadım. Sonra beni iyi gördü, bende biraz daha iyi olmuştum. Seansları onun kararıyla bitirdik. Yani ben iyi olunca beni iyi görünce seansları terapiyi onlar bitirdi hep ama işte iyi olduktan sonra ara ara özellikle bu aylarda daha kötü oluyorum ama nedenini bilmiyorum. Aileme söylesem onlar da diyor kızım neyin var bize anlatmadığın birşey mi var diye. Ya da bazenleri de sen kendi kendine kafana takıyorsun, öyle şeyler düşünme, senin birşeyin yok diyorlar. Gençlik problemleri falan diyorlar bende o yüzden anlamazlar diye düşünerek paylaşmak istemedim onlarla. Zaten anladıklarını düşünmüyorum. O yüzden tek çare olarak okuldaki o öğretmenimi gördüm. Bir de maddi olarak da sorun cikarmak istemiyorum onlara yani böyle sürekli psikoloğa gidersem onlara da yük oluyormuş gibi hissediyorum kendimi onları da üzüyormuş gibiHepsini bir tutmamak lazım ama bu kafadaki rehber öğretmenlere kızıyorum.
Senin durumun rehber ogretmenle çözülecek bir şey değil, hemen psikiyatriste gitmen lazim. Hemen.
Rehber öğretmenle konuşmak, seni biraz rahatlatır, geçici bir çözüm olur. İntihar düşünen birinin, temelde hastalık belirtisi olduğu için, ilaçlı tedavi olması gerek. Belki depresyon belki başka bir hastalığın var. Ama çözülmeyecek bir şey değil. İlaçlı tedavi en az 6-9 ay sürer ve kuş gibi hafiflersin. Neden daha önce doktora gitmedim dersin, hatta aklına bile gelmez. Kendine eziyet etme fıstık. Ailene durumu anlat, ben hiç iyi değilim böyle bir durum var, hemen doktora gidelim, de. İntihar düşüncen olduğunu da soyle ki gözleri senin üstünde olsun. Bir atak ya da nöbet anında senin otokontrolun olmadığı anda onlar seni takip edebilsinler. Bu söylediklerimi yabana atma, bir öğretmen olarak söylüyorum
Yük olmak? Onlar yaşlanınca sana yük olacaklar mi? Seni kendileri istediler ve onlara yük değilsin. Üzülüp yorulurlar muhtemelen ama seni kaybetmek istemezler. Kronik depresyon yaşıyorsundur belki, o nedenle tekrarlıyordur. özellikle kis mevsimi, kapalı havalar, stresli dönemlerde tekrar eder. Vücut vitaminsiz kalınca hasta olur değil mi? Ruh da pozitif enerji kalmayınca zayıf düşer. Bu yüzden güzel anılar biriktir, güzel zaman geçirmeye çalış ki ruhun zayıf kaldığı anda, depoladigin güzel şeyler, düşmene engel olsun. Zor da olsa etrafı seyredip güzel şeyleri görmeye çalış. Basit ama etkili. Araştırmalar gösteriyor ki küçük bir pozitif tetikleyici ya da küçük bir pozitif adım atmak, arzuyu artırıp insanı iyiye götürüyor. İlaçlar seni kötü yapıyorsa doktora söylersin degistirirTeşekkür ederim. Ben de yardım almak için, belki bu durum çözülür diye rehberliğe gitmeyi denemiştim bu yüzden. Aileme anlatmamamın nedeni ben 13 yaşımda gitmiştim ilk psikiyatriste. Psikolog yönlendirmişti hatta. akran zorbalığı vs. görmüştüm o yaşlarda. Doktor ilaç yazmıştı depresyon tanısı koyarak. ama beni daha da kötü etkilemişti antidepresanlar. Ciddi şekilde davranışlarım bozulmuştu, depresiflik daha da artmıştı aşırı sinirlilik, cesaret, geceleri uyuyamama vs. gibi şeyler başlamıştı. İlaçları 6. Ayda bıraktım ve ondan sonra kendiliğimden iyi olmuştum. Sonra 15 yaşımda tekrar gittim psikoloğa. Psikoterapi yaptı depresiflik vardı yine. Hiçbir zaman seansları aksatmadım. Sonra beni iyi gördü, bende biraz daha iyi olmuştum. Seansları onun kararıyla bitirdik. Yani ben iyi olunca beni iyi görünce seansları terapiyi onlar bitirdi hep ama işte iyi olduktan sonra ara ara özellikle bu aylarda daha kötü oluyorum ama nedenini bilmiyorum. Aileme söylesem onlar da diyor kızım neyin var bize anlatmadığın birşey mi var diye. Ya da bazenleri de sen kendi kendine kafana takıyorsun, öyle şeyler düşünme, senin birşeyin yok diyorlar. Gençlik problemleri falan diyorlar bende o yüzden anlamazlar diye düşünerek paylaşmak istemedim onlarla. Zaten anladıklarını düşünmüyorum. O yüzden tek çare olarak okuldaki o öğretmenimi gördüm. Bir de maddi olarak da sorun cikarmak istemiyorum onlara yani böyle sürekli psikoloğa gidersem onlara da yük oluyormuş gibi hissediyorum kendimi onları da üzüyormuş gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?