Burada önceden de birkaç konu açmıştım. Rehberlik öğretmeninle, psikolog ile konuş vs. demiştiniz. Lise son öğrencisiyim, aylardır kendimi depresif hissediyordum ama nedenini bilmiyorum. Bir de bu her sene tekrarlıyor özellikle sonbahar kış aylarında. İntiharı düşünüyordum ama böyle birşeyi gerçekleştirmeyeceğim, ailemi düşünüyorum, arkadaşlarım var. Düşünce olarak kalıyor yani. Son umudum zaten okuldaki rehberlik öğretmenimdi, psikoloji mezunu aynı zamanda. 2 rehberlik öğretmenimiz var biri kadındı, erkek olan da biz son sınıflara bakıyor. Bu kadar kötü olunca odasına gittim geçen haftalarda kaç kez ama bulamadım kendisini. Ondan sonraki günler sosyal medyadan ulaştım çünkü okulda değildim. Seviyeli bir şekilde hocam şu gün sizi bulamadım yarın müsait misiniz okulda olmadığım için buradan ulaştım dedim. Tamam okulda gelirsin dedi. Gittim ve yine odasında yoktu. Dün de sınıfa geldi bir iş için, arkasını dönmüştü ben yanına gidip birkaç kez hocam diye seslendim öyle baktı o an yüzüne de söyledim sizi bulamadım yarın müsait misiniz diye. O gün yoğundum, yarın konuşalım son ders sizin sınıfa gelicem dedi. Bugün de bekledim sınıfa gelir diye odasına gitmedim. Çıkışta istiklal marşında gördüm ve baktı izledi sadece bir süre beni. Hiçbir şey demedi çağırmadı bile. Adımı bile sormadı. Öğretmenle gülüp sohbet edip gitti. Öğrenciler tarafından çok sevilen, öğrencilerle konuşan bir öğretmendi hatta bir öğrencisini okul gezisinde evine kadar bırakmış ama ben ne zaman kötü hissetsem yardım almaya çalışsam böyle bir davranış sergileyince kendimi görmezden geliniyor, değersizim gibi hissettim. Tek umudum bu öğretmendi ondan bir yardım bekliyordum, olmadı. Artık gitmeyi ve konuşmayı düşünmüyorum. Hocalar da farkındaydı derslerde uyuduğumun, artık konuşmadığımın, derslere katılmadığımın ve hatta bir öğretmen kendimi kötü hissettiğimi biliyordu, söylemiştim. Ailemi üzmek istemediğim telaşlandırmak istemediğim için onlara nasıl hissettiğimi çok açmadım. Bir arkadaşım var okuldan o dinliyor hep onunla vakit geçiriyorum. Ama bugün böyle bir durumla karşılaşınca kendimi görmezden gelinmiş gibi hissettim sanki değeri olmayan biriymiş gibi. Hoca neden bu şekilde yaklaşmış olabilir diğer öğretmenden mi yardım almalıyım sizce, ve sizlerde bu hisleri yaşadıysanız bu dönemleri nasıl atlattınız