Hoca bana kafayı taktı,ne yapmalıyım?

sende mı ogretmensın .:1:sekerım ben tum ogretmenler ıcın demıyorum sakın yanlıs anlama .
ben egıtım hayatım boyunca sadece bır ogretmenımden zarar gordum .baska da hıc bır hocamla sorun yasamadım .
genelleme yapılmaz tabıkı de .her sektorun de ıyısı kotusu var .
ogretmenın de ıyısı kotusu var ,doktorun da .
tamamen kısılık meselesı .yoksa sektorle alakası yok bu durumun .
dedıgınız gıbı ,ogretmenıyle konusmalı .ama ogretmenıyle annesının de konusmasın da fayda var .
annesı bırazcık kızına sahıp cıksın .benım annem gıbı yem gıbı atmasın hocanın onune :1:
benım anne de cok oterıterdı .o durum da benı savunmadı hıc .savunsa belkı bu kadar takmazdı o kadın kafayı bana .
annesı de konussun dıye ozellıkle dedım .bazı anneler gercekten dogruyu yaptıgını sanıp cocugunu korumuyor.
benım annem de o tıplerdendı .fazla oterıter ve kuralcı bırı oldugu ıcın ,bırısyle kavga ettıgımı bıle soylemezdım .
cunku dırek benı suclardı :) ılk okul da herkes bırılerınden dayak yemıstır .ben de sınıf da bır cocukla kavga etmıstım .
cocuk da geldı benı dovdu .:1: gıttım anneme sıkayet ettım .annem gıtsın cocugu dovsun dıye :1:
annem de ben sucluymusum gıbı bana bagırmıstı .sen neden kavga edıyorsun .neden asılık yapıyorsun
sen satasmassan kımse de sana satasmaz derdı .tamam benım sıkayet etmemle gıdıp cocugu dovmesı gerekmez ama ,
en azından benı koruyabılırdı dımı ama :) cocuklugum boyunca annemın fazlasıyla oterıter bırı olması bana cıdden zarar vermıstı:27:

Öyle tabii canım hiçbir meslekte %100 mükemmel insanlar yok zaten :)) Bazen velilerim geliyor konuşuyorum..Diyor ki bizim çocuk sınıfta şöyle şöyle olmuş da çok üzülmüş kafasına takmış falan..Diyorum ki o olayı ben hiç hatırlamıyorum bile unutmuşum gitmiş ya da çocuğa öyle davrandığımın farkında bile değilim :)))
Elbette öğrenci de veli de sorsun bir sorun varsa uygun dille ama sevgili kızımızın "gerekirse kızın" diye telkinde bulunmasını hiç hoş karşılamadım :))
Senin annen de "eti senin kemiği benim" tip velilerdenmiş :))))

Zaten ailem beni dinlemedi,merak etmeyin.Benim laflarıma göre hareket etmediler ama ben onlara beni savunun,beni koruyun o hocaya karşı demiştim ama beni hiç korumamışlar ki.Beni koruyacaklarına,gitmişler beni ağlatan bu öğretmene çiçek almışlar.Hem de velilerden kimse öğretmenlere çiçek almadığı halde.Tabi bunun bir faydası oldu mu,olmadı tabiki,Hoca bana yine takılıyor, sırf neden annemin telini istediniz kötü birşey mi söyleyeceksiniz deyince beni önyargılı yaptı,beni sınıfa rezil etti.Bu soruyu normalde herkes sorardı.Üstüne üstlük sınavda hep benim kağıdıma bakıp beni heyecanlandırıyor.Bari yardım etse.Gerçi yardım etti ama o soruyu sonra iptal etti,bir işe yaramadı.Diğer sorularda da hiç yardım etmedi.Tamam,yardım etmek zorunda değil,beni hemen eleştirmeyin ama bir öğretmen yardım etmek için öğrencinin kağıdına bakar dimi?

Zaten ailem beni dinlemedi,merak etmeyin.Benim laflarıma göre hareket etmediler ama ben onlara beni savunun,beni koruyun o hocaya karşı demiştim ama beni hiç korumamışlar ki.Beni koruyacaklarına,gitmişler beni ağlatan bu öğretmene çiçek almışlar.Hem de velilerden kimse öğretmenlere çiçek almadığı halde.Tabi bunun bir faydası oldu mu,olmadı tabiki,Hoca bana yine takılıyor, sırf neden annemin telini istediniz kötü birşey mi söyleyeceksiniz deyince beni önyargılı yaptı,beni sınıfa rezil etti.Bu soruyu normalde herkes sorardı.Üstüne üstlük sınavda hep benim kağıdıma bakıp beni heyecanlandırıyor.Bari yardım etse.Gerçi yardım etti ama o soruyu sonra iptal etti,bir işe yaramadı.Diğer sorularda da hiç yardım etmedi.Tamam,yardım etmek zorunda değil,beni hemen eleştirmeyin ama bir öğretmen yardım etmek için öğrencinin kağıdına bakar dimi?

yanılıyorsun canım...her öğretmen yardım için bakmaz...çoğu ne yapmış nasıl yapmış diye bakar...

benim kanımca sen öğretmenine daha fazla takmıışsın sanki hı ??? demek ki öğrenciler de öğretmenlerine takabiliyormuş ama ben hiçbir öğretmenden "şu öğrencim bana taktı ne yapsam" gibi bişey duymadım...

Son düzenleme:

Ne yaptın diye bakmıştır ama sen söyleyebilirsin hocam ben yapamıyorum siz bakınca heyecanlanıyorum desen? Ben de böyle bir şey dedim hatta üniversitede yaptım :9: Birkaç hoca toplanmış sohbet ediyorlardı başımda sınav sırasında hocam odaklanamıyorum sınava biraz sessiz olabilir misiniz dedim:1::1: Hocalar evet haklısın bile dedi yani,farkında değiller ki kötülüğüne değil yani söyle açık açık lehine olacaktır eminim yumuşak yumuşak konuşursan :1: Ayrıca annenler çok zekice davranmış ,hocaya kimse çiçek götürmüyor ama annenler götürmüş böylece hocanın da ilgisini çekmişler,çok güzel bir davranış tebrik ettim.

Şu an ben bir öğretmen gözüyle bakıyorum sen öğrenci gözüyle :)
Öğretmenler yardım etmek için bakmaz yukarıdaki arkadaşın da söylediği gibi.. Merak ettiği için de bakabilir ya da sırf sınıfta dolanmak için kağıtlara bakıyor gibi de yapabilir :))
Senin ilk işin Salı günü okula gidince bir teneffüs arasında bu durumu hocana açman.Biz burda ne söylesek ne etsek boş sorununu öğretmeninden başka kimseyle çözemezsin...

Yorumların hiçbirini okumadan yazıyorum. Neler konuşuldu bilmiyorum. ilk yazına cevabım kısaca bu.
Öğretmenin sana yazılılarında yardım etmek zorunda değil bu 1.
Sana yardım ettiğinde hoşnutmuşsun, arkadaşına yardım ettiğinde bozulmuşsun.
Belki onlarda sana yardımcı olduğunda bozuluyorlardı bu 2.
''Seni evire çevire dövmek istiyorum.'' lafını ben de duydum çünkü okulumda başarılı bi öğrenciydim ve düşük not aldıgımda bu 3-4 olsa bile ''sen sınıfın en iyisiydin sana yakışmadı.'' vs diye daha çok şeyler duydum.
İşaretliyecek ortamda olmamış olabilir belki yanında kalemi yoktu okudu ve 15 verdi.
Sen öğretmeninin kaç puan veriğini yargılayamazsın bana göre.
Yazdığın şeylerin doğruluğundan eminsen öğretmeninden incelemenizi rica etseydin. Kırmayacağından eminim.:ssz:
Çok çalışmışsındır ama olmamıştır. Öğretmeninden daha iyi bilsen zaten ondan ders almazdın.
Öğretmenlerimizin tek işi öğrencilerine kişisel olarak takmak değil.
Eminim sınıftan çıktıktan sonra acaba nasıl uğraşsam neye taksam diye düşünmüyordur.
Kuruntu yapıp canını sıkma. :ssz:

anneni babanı karıştırma sakın . Anaokulu çocuğumusun sen bir derdin varsa git öğretmeninle konuş. Bana bir velim gelip siz benim çocuğuma taktınız mı derse çok sinirlenirim.

Üf ya bugün yine bana laf attı. Nedense bana laf sokmadan kadının içi rahat etmiyor.
Bugün Matematik sınavı olduk ve şükürler olsun ki çok iyi geçti.5 bekliyorum.Sınavdan sonra İngilizce dersi vardı ve hoca yazılı olduğumuzu biliyordu.Ben ve yanımdaki kız da öğretmen masasının yakınında oturuyoruz.Hoca bize 'sınav nasıl geçti' diye sordu.(o sırada ders işlenmiyordu ve herkes birbiriyle konuşuyordu) Yanımdaki kız sınavının iyi geçmediğini,sınavın zor olduğunu söyledi. Ben de 5 beklediğimi söyledim. Hoca da aynen şunu dedi ''Bu 5 bekliyorsa tamamdır zaten'' Ne demek istediğini gerçekten anlayamadım ama alaylı söyleyiş tarzı ve benden 'bu' diye bahsetmesi hiç hoşuma gitmedi.Sinir oldum. Tam ''Neden'' diye soracaktım,vazgeçtim. Ama onun bu lafla ne demek istediğini anlayamadım biri bana söyleyebilir mi?

Üf ya bugün yine bana laf attı. Nedense bana laf sokmadan kadının içi rahat etmiyor.
Bugün Matematik sınavı olduk ve şükürler olsun ki çok iyi geçti.5 bekliyorum.Sınavdan sonra İngilizce dersi vardı ve hoca yazılı olduğumuzu biliyordu.Ben ve yanımdaki kız da öğretmen masasının yakınında oturuyoruz.Hoca bize 'sınav nasıl geçti' diye sordu.(o sırada ders işlenmiyordu ve herkes birbiriyle konuşuyordu) Yanımdaki kız sınavının iyi geçmediğini,sınavın zor olduğunu söyledi. Ben de 5 beklediğimi söyledim. Hoca da aynen şunu dedi ''Bu 5 bekliyorsa tamamdır zaten'' Ne demek istediğini gerçekten anlayamadım ama alaylı söyleyiş tarzı ve benden 'bu' diye bahsetmesi hiç hoşuma gitmedi.Sinir oldum. Tam ''Neden'' diye soracaktım,vazgeçtim. Ama onun bu lafla ne demek istediğini anlayamadım biri bana söyleyebilir mi?

Bizim de bi öğretmenimiz vardı alaylı konuşmayı dalga geçmeyi çok severdi kötü niyetli değildi belki ama rahatsız olurduk bi gün bi arkadaşımız çok rahatsız olduğunu hoşlanmadığını söyledi hocada bi daha yapmadı. Bence düzgünce hocanla konuşmayı dene.

bence hiçbir şey yok gibi davran..bıkar herhalde ugrasmaktan:51:benm de edebiyatım sadece bir kere 4 geldi o da hiçkimseye isterse goethe olsun 5 vermeyen ancak 2.dönem 5 yapan-huyu buydu yane sennki gibi deişik bi hoca yüzünden.....:52:ilerde bu kafana taktıklarına güleceksin, çok stres yapma...

yahu arkadaşım anlayamıyorum ben bu insanları. benim de hoca geçen ay dersin ortasında kolumdan tuttu çıkardı dersten beni. sen 3 yıldır derste benim saçlarıma bakıp gülüyorsun dedi senin saçını başını yolarım dedi. ben de koridorun ortasında kıyameti kopardım. dengesiz kompleksi şey. senin saçına bakıp ne diye güleyim ben. not ortalamam da 98 sözlüyle de düşüremiyor. sorunlu mudur nedir

Niye kimse cevap yazmıyor? Hoca o lafıyla bana ne demek istedi anlamadım lütfen siz söyleyin buna çok ihtiyacım var.

bence başta seni çok seviyomuş benim de böyle bi öğrencim var söylüyle 5 düşürdüm çok tolerans gösterdim sınav kağıdını bile okurken. Aslında hala seni sevdiği için seninle uğraşıyo olabilir senin yaptığın yanlış onu da çok üzer tüm sinirini bile senden çıkarır sana yakın hissettiği için olabilir. Ailene söyle bence gorussunler bi de sınıf öğretmeniniz zaten ailen ister istemez konuşacak onunla sen bi tek ben mi makyajliyim demen bana sınav da yardım etmedi demen yanlış etmek zorunda da değil sen abartıyosun seninle iyi geçinmek zorunda değil ve takmamiş asla sen dersine sarıl karşılık verme sakin

bence başta seni çok seviyomuş benim de böyle bi öğrencim var söylüyle 5 düşürdüm çok tolerans gösterdim sınav kağıdını bile okurken. Aslında hala seni sevdiği için seninle uğraşıyo olabilir senin yaptığın yanlış onu da çok üzer tüm sinirini bile senden çıkarır sana yakın hissettiği için olabilir. Ailene söyle bence gorussunler bi de sınıf öğretmeniniz zaten ailen ister istemez konuşacak onunla sen bi tek ben mi makyajliyim demen bana sınav da yardım etmedi demen yanlış etmek zorunda da değil sen abartıyosun seninle iyi geçinmek zorunda değil ve takmamiş asla sen dersine sarıl karşılık verme sakin

Yani başta beni seviyormuş ama artık sevmiyor öyle mi? Aman,o beni sevmezse ben onu hiç sevmem zaten.

Seninle iyi geçinmek zorunda değil diyorsun ama her seferinde bana böyle laf sokması gerekmiyor.Sevmiyo olabilir,ama bu her seferinde durup dururken bana yüklenmesini haklı çıkartmıyor.Bu hareketleri beni çileden çıkarıyor,içim içimi yiyor,aynı zamanda üzülüyorum da.Abartmıyorum yani.

her hocanın sınıfta çok sevdiği ya da gözlemleyip derse ilgisiz gördüğü öğrenci olur yani bu bi alışveriş bilgi satışı yani dersi anlayan ya da derse öğretmene saygısız çocuk tabiki bir olmuyo. Sen git konuş hocam yanlış anladınız beni galiba de sınıf Içinde cevap verme bu inatlaşmaya ya da ikili bi münakaşaya dönüşmesin. Aileye bahsetmeden ona bi de onun ne düşündüğünü de bi öğren bakalım rahatsız olduğunu bilsin ama alttan alarak söyle belki başka bi sebep vardır

gerçekten bu kadar üzülmeye gerek yok, zaten okul bitince öğretmenin aklına bile gelmeyecek. yeni bir hayatın olacak, üniversiteye gideceksin belki de.. yeni arkadaşların olcak :7:... giyinip süsleneceksin :12:... ve aşık olacaksın belki de:16: bunları düşün ve mutlu ol tatlım

Back