Uzaktan eğitimin bizim ve uzak olması.

Ben size okula gidin mi yazdım? Kamu esnek çalışmaya geçti dediniz de onu bilgilendirdim.

Kamuda da özel sektörde de evden çalışan bir çok meslek grubu var. Sizin eşiniz istisna olmuş. Mesrla eşim ocak ayına kadar işe gitmeyip evden çalışacak. Öğretmen değil kendisi

Neden iş yerime gidip çalışayım benim canım yok mu :)

Gerçekten inanılmaz algınız kapalı ya başarıdır bu. Konu ne sizsiniz ne benim ne de öğretmen / x sektörü. Ama halen anlamamamış gibi yapıp göbek çatlatmak efsane başarı.

Evet hayat bu forumdan ibaret değil ama goygoya gelince olmayan dersler evrak işleri size yöneltilen mantıklı sorularda oluyor herhalde.

Dediğimin mantıksız olmadığını bu sene dediğim sistemle çalışan bir özel okula gittiği için kardeşim, bizzat görüyorum. Maalesef herkesin özel okula gitmesi mümkün değil. Tıpkı her velinin çocuklarının derslerini birebir takip edip anlamadığını anlatabilecek durumu olmadığı gibi. Bakanlıkta görüyor bu arada haberiniz yoksa benim var, ben vereyim bilgisini. Mantıksızlığını onlara anlatırsınız. Sevgiler :)

O zaman Milli eğitimin her sınıf için (okul değil, sınıf) kamera, tripod, çok iyi çeken bir internet vs sağlaması gerekiyor. Bu da imkansız. Siz miydiniz hatırlamıyorum ama geçen yorumlarda birisi nolur öğretmenler ek paket satın alsa demişti. Bu ders işi 5 gb ek paket ile halledilecek bir iş değil maalesef.

Okula da gitse öğretmenler ders anlatmayan anlatmayacak. Maalesef durum bu.

Evet korona ciktigindan beri avm ye cocuklari iki defa goturdum birinde kitao aldik. Digerinde hediyeyi degisim yaomak zorunda idim cok ozlediler sinemayi ama keyfi hic gitmedik.canli derslere cok dikkat ediyoruz erken kalkip erken yatiriyorum biri ikiye biri dörde geçti odevler calismalar yapılıyor. Elimden geleni yapiyorum ama okulun acilmasini benimkilerde cok istiyor bu sekilde okul gibi verimli olmuyor çünkü kızım cok merakli iken oglumda işkence oluyor resmen 😕
Yanlış anladıysanız kusura bakmayın bende keyfi gidenlerden bahsettim. Maalesef ki çok zod bi süreçten geçiyoruz. Hele küçük yaş grupları için o çocukları evde tutmak sizin içinde ebeveyn olarak tahmin edebiliyorum. Dediğiniz gibi yüz yüze gibi olmuyor veliye de öğretmene de çok iş düşüyor. Online oyunlar etkinlikler vb şekilde yenilikçi olmak gerek. En güzel zamanlarında çocuklar evlere kapandı. Umarım en kısa zamanda herkes üzerine düşen sorumluluğu alirda öğrencilerimize kavusuruz

O zaman Milli eğitimin her sınıf için (okul değil, sınıf) kamera, tripod, çok iyi çeken bir internet vs sağlaması gerekiyor. Bu da imkansız. Siz miydiniz hatırlamıyorum ama geçen yorumlarda birisi nolur öğretmenler ek paket satın alsa demişti. Bu ders işi 5 gb ek paket ile halledilecek bir iş değil maalesef.

Okula da gitse öğretmenler ders anlatmayan anlatmayacak. Maalesef durum bu.
Yok ben değildim bu konunun finansmanı öğretmenin cebinden çıkmamalı elbette.

Geçen sene kardeşim 8. sınıftı ve inanın öğretmenleri 10 15 dk ders yaptılar yapanlar o da. Ki sonlara doğru komple bitti. Ben ailemde bir sağlık sorunu olduğu için bir süredir yanlarındayım ve iyi ki öyleymişim çünkü ben anlattım bi çok konuyu elimden geldiğince. Ama arkadaşlarının pek çoğu bu şansa sahip olamadı ve çok kötü liselere gidenler oldu maalesef. Ben çok büyük bir yerde yaşamıyorum ve tanıyorum öğretmenlerini inanın defalarca kez keyfi olarak kafelerde otururken gördüm. Hala da görüyorum. Ve çocuklarda dışarıda evde değiller. Hal böyleyken olan imkanı olmayan çocuklara oluyor. Derdim de buydu yani.

Bazı şeyler kimsenin merhametine bırakılmamalı o nedenle. Okuldan derslerin verilmesi savsaklanmanın önüne geçeceği için mantıklı buluyorum. Şu an 5 6 saat ders işleniyor mesela okulumuzca e işleyen işleyebiliyor demek ki. Evdeki kargaşayla ve mecbur tutulmadıkça sizin dediğiniz gibi anlatmayan anlatmayacak olan da çocuklara olacak. O yüzden bu durumun kontrole alınması lazım bi şekilde.

Normal webcamle anlatıyor öğretmenlerin çoğu bu arada. Şartlar böyle devam edecek gibi göründüğü için ben bazı imkanların sağlanmasının çok imkansız olmadığını düşünmek istiyorum. Geçen sene net paketleri tanımlanmıştı böyle şeyler yapılabilir belki. Çocuklar için en hayırlısı olur umarım.

Neden iş yerime gidip çalışayım benim canım yok mu :)

Gerçekten inanılmaz algınız kapalı ya başarıdır bu. Konu ne sizsiniz ne benim ne de öğretmen / x sektörü. Ama halen anlamamamış gibi yapıp göbek çatlatmak efsane başarı.

Evet hayat bu forumdan ibaret değil ama goygoya gelince olmayan dersler evrak işleri size yöneltilen mantıklı sorularda oluyor herhalde.

Dediğimin mantıksız olmadığını bu sene dediğim sistemle çalışan bir özel okula gittiği için kardeşim, bizzat görüyorum. Maalesef herkesin özel okula gitmesi mümkün değil. Tıpkı her velinin çocuklarının derslerini birebir takip edip anlamadığını anlatabilecek durumu olmadığı gibi. Bakanlıkta görüyor bu arada haberiniz yoksa benim var, ben vereyim bilgisini. Mantıksızlığını onlara anlatırsınız. Sevgiler :)

Ben bakanlığın çalışma şekli mantıksız demedim ki sizin yaptığınız şey mantıksız dedim :)

Neyse siz devam edin

Kamuda da özel sektörde de evden çalışan bir çok meslek grubu var. Sizin eşiniz istisna olmuş. Mesrla eşim ocak ayına kadar işe gitmeyip evden çalışacak. Öğretmen değil kendisi
Çevremdeki kamu personellerinden duyduğum kadarıyla sizin eşiniz istisna olan. Kanser atlatmış kişiler bile idari izinli sayılmıyor eşimin kurumunda şuan.
Her gün de birileri test yaptırmaya gidiyor şüphe üzerine nasıl olacak bu iş bilmiyorum.

Yok ben değildim bu konunun finansmanı öğretmenin cebinden çıkmamalı elbette.

Geçen sene kardeşim 8. sınıftı ve inanın öğretmenleri 10 15 dk ders yaptılar yapanlar o da. Ki sonlara doğru komple bitti. Ben ailemde bir sağlık sorunu olduğu için bir süredir yanlarındayım ve iyi ki öyleymişim çünkü ben anlattım bi çok konuyu elimden geldiğince. Ama arkadaşlarının pek çoğu bu şansa sahip olamadı ve çok kötü liselere gidenler oldu maalesef. Ben çok büyük bir yerde yaşamıyorum ve tanıyorum öğretmenlerini inanın defalarca kez keyfi olarak kafelerde otururken gördüm. Hala da görüyorum. Ve çocuklarda dışarıda evde değiller. Hal böyleyken olan imkanı olmayan çocuklara oluyor. Derdim de buydu yani.

Bazı şeyler kimsenin merhametine bırakılmamalı o nedenle. Okuldan derslerin verilmesi savsaklanmanın önüne geçeceği için mantıklı buluyorum. Şu an 5 6 saat ders işleniyor mesela okulumuzca e işleyen işleyebiliyor demek ki. Evdeki kargaşayla ve mecbur tutulmadıkça sizin dediğiniz gibi anlatmayan anlatmayacak olan da çocuklara olacak. O yüzden bu durumun kontrole alınması lazım bi şekilde.

Normal webcamle anlatıyor öğretmenlerin çoğu bu arada. Şartlar böyle devam edecek gibi göründüğü için ben bazı imkanların sağlanmasının çok imkansız olmadığını düşünmek istiyorum. Geçen sene net paketleri tanımlanmıştı böyle şeyler yapılabilir belki. Çocuklar için en hayırlısı olur umarım.
Ben kesinlikle anlıyorum sizi ve katılıyorum. Okulların teknolojik şartları iyileştirilmeli ve öğretmenler öğrencisiz okullarda ders anlatmalı. 6 aydır bu seçenek ihtimal olarak bile düşünülmedi bence yoksa olurdu yapılamayacak şey değil.

Ben kesinlikle anlıyorum sizi ve katılıyorum. Okulların teknolojik şartları iyileştirilmeli ve öğretmenler öğrencisiz okullarda ders anlatmalı. 6 aydır bu seçenek ihtimal olarak bile düşünülmedi bence yoksa olurdu yapılamayacak şey değil.
Anlaşıldığıma sevindim :) Bakanlıkta bununla alakalı çalışmalar olduğunu duydum ben ama hayata geçer mi göreceğiz, dilerim geçer.

Yine bir kötü niyetli cahil Veli vakası.. Hiçbir öğretmen velisine gecenin köründe mesaj atmaya meraklı değildir. Sistem gece açıldı ve sabaha karşı netleşti ders programları. Öğretmenlerin şu süreçte zaten yükü ağır. Herkesin hazırlıksız yakalandığı bir süreç. Ebadaki kopmalardan da biz mesul değiliz verin çocuğunuzu özele onlar sizin kaprisinizi çeker.
Etiketi öğretmen olup kendi malesef bişey olamayan bir diplomalı yorumu.

Nur topu gibi bir kavga, kaos konusu daha,
hepimize hayırlı mübarek olsun.

Muhtemel diyaloglar:
-Öğretmenleri kıskanıyorsunuz, çatlayın da patlayın.
-Ne kıskanıcam, puanım fazla fazla yetiyordu ama ben öğretmen olmak istemedim.
-Evde iki çocuğa bakamayanlar benim öğretmenliğime laf edemez.
-Bedava mı çalışıyorsunuz?

Yazan: Bu diyaloglardan ve hiç bir sonuca ulaşmayan, anlamsız diyaloglardan bıkmış
bir okul öncesi öğretmeni.
:))))
Mizahi bir dille yaptığınız eleştiride o kadar haklısınız ki.
Yalnızca öğretmenlik değil, tüm mesleklerde küçümseme kıyas olmamalı, herkes istediği bir mesleğe yöneliyor, o yönde okuyor atılım yapıyor, hepsi aynı şartlarda olmaz olamaz, bir asker, emniyet mensubu ya da doktor, hemşire olmaya karar verdiğinizde şartlarının ağırlığını bilirsiniz, haftasonu tatiliniz diye bir şey yoktur, 7/24 nöbetiniz olabilir, aylarca evinize gidemeyebilirsiniz, işe gidiş-dönüş saatinizi kestirmek mümkün olmaz vs.

Bir kamu dairesinde memursanız sabah 8 akşam 5 mesainiz biter evinize dönersiniz, haftasonunuz olur, yıllık izinlerinizde aksama rötar olmaz.

Öğretmenseniz de ara tatiller ve yaz tatilinde diğer çalışanlara nazaran daha fazla tatil yapma imkanınız olur ama meslekler sizlerin tercihidir, biri diğerinden ağır olabilir, şartları zorlayıcı olabilir lakin bu hiçbir mesleği küçümseme hakkını vermez.

Ne zaman eğitim konusu açılsa bir kavga bir kıyamet.

Yahu biz ne zaman konuşarak uzlaşmayı öğreneceğiz, eleştirmek yerine karşımızdakini anlamaya çabalayacağız?

Haklı-Haksız arayışında değilim zira öğretmen olamamışsınız kıskanıyorsunuz tavrı da yanlış, yattığınız yerden para kazanıyorsunuz tavrı da yanlış.

Bu şartları oluşturanlar mesleklerini icra eden kişiler değil, hataların eksiklerin sebebi de mesleklerini yapmaya çalışan kişiler değil, herkes en fazla çalıştığı meslek üzerinden eksikleri üstündekilere aktarabilir, çözüm isteyebilir, çözüm üretmesi gereken merciler dururken burada birbirinizi rencide etmek ne derece doğru bilemiyorum.

Üstelik gerçekten kafamızın karıştığı, paniklediğimiz, ne yapacağımızı bilemediğimiz, sonunu göremediğimiz bir süreç yaşarken, insan odaklı olan tüm mesleklerde olduğu gibi eğitimde de Öğretmen-Veli-Öğrenci işbirliğine çok daha fazla ihtiyacımız var.

Gerçekten birbirimizi anlayarak konuşsak belki ortak paydalarda buluşacağız ama hep önyargılı, hep anlayıp dinlemeden, yalnızca eleştirmek için hamle yapıyoruz.

Son düzenleme:
Aman. Valah bide hemşireye suratsız derler. Demek 24saat nobetle. Gün aşırı ise gitmekle ne cts pzar var ne üç ay tatil ne maaş :) ne ek ödeme. Biz bile byle cemkirmiyorzz
Hemşireliği bırakıp öğretmen olabilirsiniz.Üniversite sınavına girip eğitim fakültesini kazanırsınız.Kpss'den yüksek puan alıp mülakatı geçtikten sonra 3 ay tatil yapamazsınız çünkü öğretmenlerin tatili 2 ay.Yanlız baştan uyarayım bu aşamaları,özelliklede kpss yi geçmek kolay değil

Nur topu gibi bir kavga, kaos konusu daha,
hepimize hayırlı mübarek olsun.

Muhtemel diyaloglar:
-Öğretmenleri kıskanıyorsunuz, çatlayın da patlayın.
-Ne kıskanıcam, puanım fazla fazla yetiyordu ama ben öğretmen olmak istemedim.
-Evde iki çocuğa bakamayanlar benim öğretmenliğime laf edemez.
-Bedava mı çalışıyorsunuz?

Yazan: Bu diyaloglardan ve hiç bir sonuca ulaşmayan, anlamsız diyaloglardan bıkmış
bir okul öncesi öğretmeni.
+kpss başarısıyla övünme "ben atandım kolaysa sen de atan" deme ve kapanış 😂

Bende konuyla alakali calisma yapan biri olarak kendime inanmaya devam edeyim. Siz bildiginiz gibi yapin. Bu arada tip da mikrobiyoloji anabilim dali hasta bakmaz. Biyokimyacilar gibi gelen hastadan gelen ornekleri analiz eder. Kalıcı hasar tespitini nasıl yapmışlar, sizin Prof. Mikrobiyolog tanıdıklar?Çocuklarda kalıcı hasar tespiti için ergenliğe girmelerini bekleseydiniz bari. Herkese çamur atmış olmayayım ama Türkiye de ki araştırmacı geliştirmeci doktor ve bilim insanlarının da profesörler dahil ne kadar dünyadan bi haber olabileceğini bilseniz keşke. Alın size dünyanın kullandığı literatür kaynağı, www.pubmed.gov . Açın kendiniz bakın. Daha önce de dediğim gibi her duyduğunuza inanmayın lütfen.
ben inanıyorum onlar işlerinin uzmanları ve bu işle ilgili kişillerle de yakın arkadaşlar konuşuyorlar bilgi paylaşımı yapıyorlar.makaleleri takip ediyorlar.virüsle ilgili çok şey saklanıyor kriz çıkmasın diye.gayet te hasar bırakıyor akçiğer de kalpte ve üreme organlarında.ger olay başka olayın tetikleyicisidir tıpta .mesela ben beyin tümörü ameliyatı oldum ilk tespit edildiğinde 3 prof. hemen sordu geçmişte kafanıza darbe aldınız mı diye.evet trafik kazasında almıştım 15 yıl önce .yani bu basit bir olay menenjit geçiren de ayrı hasar oluyor gibi gibi.bu da basit grip değil hasar bırakıyor bunu işin uzmanları söylüyor .siz olmadığını düşünüyorsanız saygı duyarım ama virüs yok dış güçlerin uydurması diye inanan insanların olduğu ülke de direkt yok demek ne kadar uygun bilemedim.

bu cümle dışındaki her söylediğinize katıldım

Almanya'da da dediğiniz gibi olabilir ama öyle olmayan yerler var

yani sözüm şahsınıza değil tam tersine üst kademelere

ama özel okullarda olanın 1/3 ü bile yeter diyecek konuma neden geitiriyorlar eğitimi

oğlum özel okula gidiyor dümdüz anlatmıyorlar

dersin içinde konuşma da var, görsel de var, tahtada da ders anlatıyorlar, olmadı slayt yapıp test yansıtıp ondan yapıyorlar

biraz önce müzik dersi vardı

öğretmen istiklal marşı anlattı önce piyano ile çaldı söyledi

sonra internetten doğru ve yanlış söyleyişleri dinletti

çocuklara toplu ve tek tek söyletti

hataları düzeltti

dersin sonuna doğru da enstrüman çalmak isteyenleri sordu ve çaldılar arkadaşlarına

şimdi de beden eğitimi dersi var ders bittiğinde tişört terden sırılsıklam oluyor

sabahtan ingilizce dersi vardı yine hem görsel hem işitsel hem de tahta destekli işlemdi

akabinde bilişim dersi okuldaki gibi programa girilerek işlendi

anlatmak istediğim bunlar benim gördüğüm zincir mincir olmayan basit bir özel okulun yaptıkları

aynısını MEB de çok rahatlıkla yapabilir, hatta materyali, slaytı şunu bunu daha kolay hazırlar bununla ilgili özel birimi de var ama canlı derse gelip iki cümle söyleyip bırakmak daha tercih ediliyor

evet dönüt olmayınca ders anlatmak eminim ki zordur ama buralara yansıyan çaba da bulunmadığı şeklinde

işini yapmak için çaba gösteren kişileri tenzih eder sistemi köklü olarak eleştirdiğimi tekrar ederim.
hay ağzına sağlık kuzum biz devlet okulunda çocuğu okuyan veliler özelle aynı imkanları zaten beklemiyoruz.Biraz ilgi bekliyoruz ödev verip kontrol bile edilmedi geçen yıl.günde 30 sayfa bile verildi e çocuk mecbur benle yaptı.öğrendi mi öğrenmedi mi öğretmen asla sormadı.bir kere bile sormadı anlamadığı bir konu olan çocuk var mı diye.hadi ben buna da razı oldum kendim öğrettim okul prtamına benzer ortam sağlayarak.Ama bu yıl okul başladı hala öğretmeni yok diyorum telafi dersi bile yok diyorum çocuk erken kalkmıyor okul açıldığını bile anlamadı diyorum burda bazı öğretmenler bana saldırıyor .veliler sorumsuzmuş ta ilgilenmiyormuş ta.öğretmen istiyorum yav ötesi var mı ankaranın göbeğinde 4. sınıfa öğretmen yok ne zaman gelecek belli değil

yine özel okul güzellemesi yapıyorsun denecek ama olsun

oğlumun tüm öğretmenleri okulda ve dersi oradan anlatıyorlar

hatta ders başlarken maskelerini tek başlarında sınıfta oldukları için indiriyorlarmış ekrana yanlışlıkla maskeli çıkınca ay çıkaralım diyorlarmış vs vs

evet Mart ta evden anlatılar ama zaten o zaman sokağa çıkmayın diye talimat vardı

yine risk grubu dışındakiler videoları çekmeye vs gittiler

okulda yapılması şu yönden iyi

alt yapı herkese aynı

yani A öğretmeni benim internetim kesildi deyip bırakamayacak okulda internet varsa var yoksa yok

(çoğunda olmadığını, olanın da çoklu kullanımda kilitlendiğini biliyorum)

ama o altyapı sorununu da devlet çözecek

benim evimdeki internet neden online her türlü şeye yetiyor

oğlum okula, ben kursa gittim, online çalıştım, online antremana bile gitti oğlum, internet, oyun vs vs her şeyi de yaptık, internetimize bir şey olmadı ama aynı güzergahtaki okulların internetinde sıkıntı

yine özel okul güzellemesi yapıyorsun denecek ama olsun

oğlumun tüm öğretmenleri okulda ve dersi oradan anlatıyorlar

hatta ders başlarken maskelerini tek başlarında sınıfta oldukları için indiriyorlarmış ekrana yanlışlıkla maskeli çıkınca ay çıkaralım diyorlarmış vs vs

evet Mart ta evden anlatılar ama zaten o zaman sokağa çıkmayın diye talimat vardı

yine risk grubu dışındakiler videoları çekmeye vs gittiler

okulda yapılması şu yönden iyi

alt yapı herkese aynı

yani A öğretmeni benim internetim kesildi deyip bırakamayacak okulda internet varsa var yoksa yok

(çoğunda olmadığını, olanın da çoklu kullanımda kilitlendiğini biliyorum)

ama o altyapı sorununu da devlet çözecek

benim evimdeki internet neden online her türlü şeye yetiyor

oğlum okula, ben kursa gittim, online çalıştım, online antremana bile gitti oğlum, internet, oyun vs vs her şeyi de yaptık, internetimize bir şey olmadı ama aynı güzergahtaki okulların internetinde sıkıntı
çok haklısın pandemi de ailecek evdeyiz eşim de evden çalışıyor aylardır idari izinli 2 pc den sabah tan akşam 6 ya kadar hem işyerinin işini hem de borsa takip ediyor.çocuk devamlı nette ben de öyle günde 7 saate yakın netflix açık evde 4 telefonun interneti harıl harıl çalışıyor.ama gayet uygun fiyata hepsi halloluyor kesinti olmadan .bir paket sigara 15 tl den fazla.netin nesi sağlanamıyor anlamıyorum

Günde 4 saat 5 saat bilgisayar basında ders anlattım lgs grubuma daha fazla soru gorsunler dıye zoom dan ayriyeten ders ayarladım, çalısan basarmak isteyen cocuk geldı, yeri geldi yalvardım velilere muhakkak kaatılsınlar diye, hıcbı egıtım modeli yüzyüze egitim gibi verimli olmaz bana göre.. Tabiki her meslekte oldugu gıbı işini savsaklayan da vardır, bizzat şahidim.. Kendı zumremın sınıflarını da aldım kendı sınıflarımla birleştirdik, ceşitli bahanelerle ders yapmayan da oldu.. Çok şükür aldıgım paranın hakkını verıdgımı dusunuyorum vicdanım rahat...

Yeni donemde Baska bi okula tayın oldum, ve daha dun mahalle denetım ekıbıne de secıldım, daha evimi yerlestırmedım, tanımadıgım Bı sehirde, bi mahallede karantınadakı hastaları takıp edecem.. Bı yandan seminere gıdıyorum ogleden sonra onlıne ders, yarın hasta listemi alıp takıbe baslıcam,hergun tek tek her hastanın raporunu doldurcam.. Sisteme giris yapıp yuklıcem.. Elimden gelen bu kadar, keşke herkes elini taşın altına koyabılse...

Öğretmenler yatıyor diyenlere selamlarımı sevgilerimi iletiyorum...
Kızmamam, üzülmemem gerek ama bu dönemde öğretmenlerle ilgili en ufak şakayı kaldıracak durumda değilim.

Online dersin hiçbir faydası yok denilince bike ayrı üzülüyorum. Çok emek veriyorum çünkü. Evet tam yüz yüze gibi olmuyor. Ama maksimum fayda sağladığımı düşünüyorum kendi adıma. Ki bugün tekrar dersi yaptım öğrencilerime gördüm ki geçen sene ikinci dönem konularının sorularını yaptılar.

Vefa grubu, denetim grubuna da katılmak istedim, hatta zorda kalınırsa haber verilmesini belirttim. Çünkü hem her gün en az 4 dersim var hem de kendi çocuklarımı bırakacak bir yerim yok. Ayrıca eşim de ilk defa bu konuda rest çekti, bölgede oturan ve çalışan o kadar bekar ve çocuksuz kişi var, (ben başka ilçedeyim) senin çocukları bırakıp gitmene razı değilim dedi. Ki en başından beri(yazın biraz azaldı tabi) veli ve öğrencilerle 24 saat iletişim halindeydim. Gerek akademik, gerek psikolojik.

Ben meslek lisesindeyim eşim fen lisesinde, bizde 3 şubeden öğrenci katılımı 0, onlarda 45. Bence velilerin de desteklemesi lazım, interneti temin etmesi lazım. Bugün velinin biri sorumluluk sınavına getirmiş kızını, diyor ki ben köydeyim işimiz var her zaman sınava getiremem. Ne diyelim ki biz şimdi...

Ben meslek lisesindeyim eşim fen lisesinde, bizde 3 şubeden öğrenci katılımı 0, onlarda 45. Bence velilerin de desteklemesi lazım, interneti temin etmesi lazım. Bugün velinin biri sorumluluk sınavına getirmiş kızını, diyor ki ben köydeyim işimiz var her zaman sınava getiremem. Ne diyelim ki biz şimdi...
boşuna bakabileceğiniz kadar çocuk yapın denmiyor hocam.maddi manevi savaş hastalık vb.gibi her koşulda çocuklara kendi ayakları üstünde duracak yaşa kadar imkanlar sağlamak anne babanın görevi.İnternetim yok laptop ım yok bahane.piyasadan ucuza temizliğe gider alırdım ben çocuğuma.çocuk 8 yaşına gelince hemen daha küçük kardeşi eline tutuşturuluyor baktırılıyor az daha büyüyünce ev işleri yükleniyor çocuklara maalesef.anne baba okulu olmalı tv lerde her gün.

Back