Hoca bana kafayı taktı,ne yapmalıyım?

anladım ama yine de yorumumu yapayım. ben dil bölümündeydim ve bu bölüm diğerlerinden biraz farklı olur, hocalar öğrencilerle çok iç içedir ve bu yüzden de gerçek kişiliklerini görebiliyorduk. iyi hocalarımız da vardı kötü hocalarımızda. fakat sınıf hocamız abartmıyorum çocuk gibiydi. laf atmalar, rezil etmeler, not kırmalar... hatta bir kaç arkadaşımıza 2-3 ay boyunca küstü!! evet evet küstü! çocuk gibi, yüzüne bile bakmadı. bu olay arkadaşlarımızın psikolojisini çok etkiledi, hoca ise bunun farkında bile değil! sebeplerinden biri ise hocanın çalıştığı dershaneye kayıt yaptırmamalarıydı. bazılarınız belki öğrencilerin suçu da vardır diyecek ama emin olun öyle değil. Takan hocalar var!! eğer öğrencinin hareketleri yanlış olsa bile hoca ona takarak değil de konuşarak halletmeli. Takmak öğretmenlere hiç ama hiç yakışmayan bir davranış :20:
burda sana tavsiyem hocanla konuşmaya çalış, neden böyle davrandığı öğren. belki senin önyargılı olmanı düşünüp ona 'takmıştır'. eğer konuştuktan sonra hala aynı şekilde davranıyorsa, anne babana soyle. onların hocanla konuşmanın daha çok faydası olacaktır

Ben aileme ''Veli toplantısında hocayla konuşun,gerekirse ona niye kızımızla uğraşıyorsunuz deyip kızın'' dedim.Zaten ailem de bu olaydan dolayı çok üzüldüğümü biliyorlardı ama veli toplantısında hocaya değil kızmak,giderken çiçek alıp götürmüşler.Diyorlar ki sana taktığı doğru ama seni sevdiği için takılıyor,sen de söylediklerine kulak asma.Ben de ne yapacağımı şaşırdım.

bence ailen şimdilik karışmasın..kendin hallet hem de nasıl biliyormusun hocana bir iki iltifat ederek öyle durduk yere değil tabi yeri ve zamanı uygunsa uygun olursa..aa hocam bugün saçınız-makyajınız çok hoş olmuş veya bluzunız çok güzel vs madem önceden iyiydiniz bunu uygulayabilirsin diye düşünüyorum. şahsen ben lisedeyken yapmıştım yaşı da bana çok yakın gencecik bir kadın öğretmendi bana da halam akıl vermişti böle böle yap diye:))ben de işe yaramıştı:)))

bence ailen şimdilik karışmasın..kendin hallet hem de nasıl biliyormusun hocana bir iki iltifat ederek öyle durduk yere değil tabi yeri ve zamanı uygunsa uygun olursa..aa hocam bugün saçınız-makyajınız çok hoş olmuş veya bluzunız çok güzel vs madem önceden iyiydiniz bunu uygulayabilirsin diye düşünüyorum. şahsen ben lisedeyken yapmıştım yaşı da bana çok yakın gencecik bir kadın öğretmendi bana da halam akıl vermişti böle böle yap diye:))ben de işe yaramıştı:)))

O kadında iltifat işe yaramaz.Çünkü bir-iki kişi ona iltifat ediyor bazen,o da onlara alaylı alaylı gülüyor ve onlara yağcı olduklarını ima eden şeyler söylüyor.

Son düzenleme:
hmm ok o iş yattı..o zamn kendin hallet konuş dicem ama aynı devam ederse sen daha da rahatsız olursun.takma ya madem bölümün de dil değilmiş.takma.sen daha iyi analiz edersin kadın konuşunca değişir mi anlarmı derdini öyleyse konuş ama yok sabit biriyyse konuşma ve umrundaolmasın..:21:
ha tam okumadım iş notlarını haksız yere düşürmeye kalkarsa ailen girsin devreye

Son düzenleyen: Moderatör:
Direk git kendin konuş hocaya söyle siz böyle yaptınız şöyle yaptınız diyerek üstüne de gitme.Üzülüyorum alınıyorum filan diye belli et hani tersleşmeden anlatabildim mi genelde işe yarar hatta hoca seni sever bile böyle yaparsan .:34:

seni sevdiği için böyle davranıyo olabilir yanlış yapmanı istemediği içn yani.Makyaj mevzusunda diğer kızlara bunlar zaten böyleler yaabilirler ama senden beklemezdim tarzı br hava seziyorum ayrıca kusura bakma ama çalışkan öğrenciler genelde braz ukala oluyorlar davranışlarınla böyle düşünmüş olabilir

Ben ukala değilim,aksine sessiz,sakin bir kızım.Sevmediğim birine bile bulaşmam,kimseyi kırmak istemem,asla hava atmam gerek notlarımla,gerek başka bir şeyimle.Tabi pısırık değilim,hakkımı savunabiliyorum ve arkadaşlarım da var. Hem veli toplantısında tüm hocalar benim hakkımda çok hanım hanımcık,hanfendi,kibar bir kız diye bahsetmişler.Bahsettiğim bu hoca bile böyle söylemiş.Ailem söyleyince ben de şaşırdım, içimden ya bu hoca bana kafayı takmamış mıydı,neden beni övdü acaba diye düşündüm.Ve o gün hocanın beni sevdiğine inandım ama veli toplantısının üstünden 2 hafta filan geçti ve bu hoca bana takılmaya,beni üzmeye devam etti ve ben artık hocanın beni sevmediğini düşünüyorum.Ama neden beni üzdüğünü hala çözebilmiş değilim.Acaba beni sevmediğinden mi,yoksa canı sıkılıp bulduğu ilk masum öğrenciye bulaşmak istediği için mi?

Son düzenleme:
Ben ukala değilim,aksine sessiz,sakin bir kızım.Sevmediğim birine bile bulaşmam,kimseyi kırmak istemem,asla hava atmam gerek notlarımla,gerek başka bir şeyimle.Tabi pısırık değilim,hakkımı savunabiliyorum ve arkadaşlarım da var. Hem veli toplantısında tüm hocalar benim hakkımda çok hanım hanımcık,hanfendi,kibar bir kız diye bahsetmişler.Bahsettiğim bu hoca bile böyle söylemiş.Ailem söyleyince ben de şaşırdım, içimden ya bu hoca bana kafayı takmamış mıydı,neden beni övdü acaba diye düşündüm.Ve o gün hocanın beni sevdiğine inandım ama veli toplantısının üstünden 2 hafta filan geçti ve bu hoca bana takılmaya,beni üzmeye devam etti ve ben artık hocanın beni sevmediğii düşünüyorum.Ama neden beni üzdüğünü hala çözebilmiş değilim.Acaba beni sevmediğinden mi,yoksa canı sıkılıp bulduğu ilk masum öğrenciye bulaşmak istediği için mi?

Bence emin ol hocalar bu kadar düşünmüyordur şu öğrenci nasıl bu öğrenci nasıl diye belki farkında bile değil sana öyle davrandığının,ki ben öyle olduğunu düşünüyorum çünkü genelde öyle oluyor.O yüzden gidip konuşmalısın dedim ki farketsin diye.:34:

Ben ukala değilim,aksine sessiz,sakin bir kızım.Sevmediğim birine bile bulaşmam,kimseyi kırmak istemem,asla hava atmam gerek notlarımla,gerek başka bir şeyimle.Tabi pısırık değilim,hakkımı savunabiliyorum ve arkadaşlarım da var. Hem veli toplantısında tüm hocalar benim hakkımda çok hanım hanımcık,hanfendi,kibar bir kız diye bahsetmişler.Bahsettiğim bu hoca bile böyle söylemiş.Ailem söyleyince ben de şaşırdım, içimden ya bu hoca bana kafayı takmamış mıydı,neden beni övdü acaba diye düşündüm.Ve o gün hocanın beni sevdiğine inandım ama veli toplantısının üstünden 2 hafta filan geçti ve bu hoca bana takılmaya,beni üzmeye devam etti ve ben artık hocanın beni sevmediğii düşünüyorum.Ama neden beni üzdüğünü hala çözebilmiş değilim.Acaba beni sevmediğinden mi,yoksa canı sıkılıp bulduğu ilk masum öğrenciye bulaşmak istediği için mi?

Bence emin ol hocalar bu kadar düşünmüyordur şu öğrenci nasıl bu öğrenci nasıl diye belki farkında bile değil sana öyle davrandığının,ki ben öyle olduğunu düşünüyorum çünkü genelde öyle oluyor.O yüzden gidip konuşmalısın dedim ki farketsin diye.:34:

Ben aileme ''Veli toplantısında hocayla konuşun,gerekirse ona niye kızımızla uğraşıyorsunuz deyip kızın'' dedim.Zaten ailem de bu olaydan dolayı çok üzüldüğümü biliyorlardı ama veli toplantısında hocaya değil kızmak,giderken çiçek alıp götürmüşler.Diyorlar ki sana taktığı doğru ama seni sevdiği için takılıyor,sen de söylediklerine kulak asma.Ben de ne yapacağımı şaşırdım.

Kusura bakma ama sen ailene "gidin hocaya kızın kızımızla neden uğraşıyorsun deyin" diye telkinlerde bulunan bir öğrenciysen kimbilir neler yaptın da hoca sana taktı (daha doğrusu sinirlendi)
İsterse derece yapacak kadar çalışkan ol, en efendisi ol okulun, aileni bu şekilde doldurarak göndermeye hakkın yok hocaya!!!
Helal olsun ailene valla alkışlıyorum onları ::bravoooo:::

Dur bacım sen de kızı iyice alevlendirme örneğinle :))) Gitsin öğretmeniyle yüzyüze konuşsun sebebini öğrensin.
Ama hangi meslekten olursa olsun elbette ki çıkar aradan birkaç tane numune! çok şükür karşılaşmadım ne okul hayatımda ne de meslek hayatımda öylesiyle ama her ne olursa olsun kişileri bir dinlemek gerekir diye düşünüyorum...

yok kız alevlendırmek amaclı yazmadım .sadece genel yorumlara baktıgım da ogretmenlere melek profılı cızılmısde .ona sasırarak benım yasadıgımı paylastım .

yok kız alevlendırmek amaclı yazmadım .sadece genel yorumlara baktıgım da ogretmenlere melek profılı cızılmısde .ona sasırarak benım yasadıgımı paylastım .

Meleğizz tabiiii :)))
Ama şaka bir yana..Öyle bir meslek ki..Sınıfa gülerek giriyorum..Bir bakıyorum kitabını defterini getirmemiş boşboş oturan bir öğrenci..Ya da çocuklarda böyle bir düzensizlik, tertipsizlik, edepsizlikk en kötüsüü..Dayanamıyorum..Kızıyorum birisine ve tüm ders o şekilde geçiyor..Bazen masumlarda arada kaynıyor...Bir sonraki ders unutuyorum herşeyi ve herşey sil baştan...
Valla çok rahat gibi görünse de, o kadar stresli, o kadar yorucu kiii.. Amirlerin ayrı sıkıntı, öğrencisi ayrı sıkıntı, velisi daha bir ayrı sıkıntı..
Dediğim gibi gidip kendisi öğretmeniyle adamakıllı konuşmadan hiçbirşeyi bilmez..

Dün bu öğretmen benden annemin telefonunu istedi.Ben de şaşırdım ve kibar bir şekilde dedim ki: Birşey mi oldu hocam kötü bir şey mi söyleyeceksiniz anneme dedim. O da dediki yok,veli toplantısında annen benim telefonumu almıştı,ben de bilmediğim numaraları açmıyorum,beni ararsa annen olduğunu anlayayım dedi. Ben de bunun üzerine telefonu verdim. Sonra bana dedi ki Ayrıca neden ben ona kötü birşey söyleyeyim ki dedi.Bende bilmiyorum hocam öyle hissettim ondan dedim.O da sen çok önyargılısın,ne zaman bu önyargından kurtulacaksın diye başımıın etini yedi.Hem de bunu sınıftaki birkaç kişi duydu. Sinir oldum.Dedim ki ben önyargılı değilim hocam,sadece siz annemin telefonunu istediğiniz için böyle düşündüm dedim.O da bana alaylı alaylı güldü.Ben önyargılı biri değilim ki. Sadece birden annemin telefonunu isteyince şaşırdım ve böyle zannettim.Kim olsa böyle birşey düşünür değil mi ''Acaba neden annemin telini istiyor acaba kötü birşey mi söyleyecek?'' Herkes ilk başta böyle düşünür yani. Rezil oldum arkadaşlarıma onun yüzünden. İçim içimi yiyor,çok moralim bozuldu.Sizce ben haksız mıyım?

Bu arada dün İngilizce sınavı da olduk.Sınavda o öğretmen masasına oturuyor,ben de en öndeyim ya,hep beni gözlüyor sınavda.Sınav boyunca sadece 1 defa sınıfı şöyle bir turladı,yemin ediyorum geri kalan zamanda öğretmen masasının üstüne oturup,hep benim sınav kağıdıma baktı.En önde olduğum için ne yazdığımı da görebiliyor.Ben de rahatsız oluyorum hep bakışlarının bende ve sınav kağıdımda olmasına,arasıra kafamı kaldırıyorum,hep onu bana ve sınav kağıdıma bakarken görüyorum.Ve daha da çok heyecanlanıyorum,soruları heyecandan okuyamıyorum bile.Düşünsenize siz soru çözüyorsunuz,birisinin gözü hep sizin üstünüzde,hep size bakıyor.Siz de rahatsız olmaz mısınız?1.dönem de böyle yapıyordu ama bundan rahatsız olduğumu şimdi yeni anlıyorum.Ama hep benim sınav kağıdıma bakıyor.Bunun nedenini bilmek istiyorum.Hep düşünüyorum hoca bana taktı diye.Geçen günlerde de sanki bu düşündüklerimi okumuş gibi durup dururken sınıfa dedi ki ''Öğrencilerin tipik bir lafı vardır,hoca bana taktı diye.Ben kimseye takmıyorum'' filan dedi.

Sizce bu hoca gerçekten bana taktı mı? Lütfen cevap verin. Ama bazı cevap verenler benimle dalga geçiyorlar.Lütfen dalga geçecekler cevap yazmasınlar.

Ay ben bunu okumamıştım :1::1: Dalga geçmiyorum inan ki ama bu hoca seni seviyor yahu taktığından filan değil.Hani bir yerde de demiştin ya bana hakettiğim halde notu vermedi diye inan nasılsa alıyorsun kendin diye vermedi belki.Gerçekten bak hoca seni sevmese niye annenin numarasını filan istesin olumlu açıdan bak tatlım,beni seven bir hocam da vardı,idik didik ilgilenirdi benimle hangi soruyu yapamadığıma kadar gelir bunu yapamadın bak filan diye söylerdi.Ama ben o zaman iyiliğime söylediğini farketmiştim.Demekki sizin hocanızın biraz üslubu sert ya da alaycı filansa ondan anlayamamışsındır ama emin ol seni seviyor ki ilgileniyo:1: :1::1::1:

Meleğizz tabiiii :)))
Ama şaka bir yana..Öyle bir meslek ki..Sınıfa gülerek giriyorum..Bir bakıyorum kitabını defterini getirmemiş boşboş oturan bir öğrenci..Ya da çocuklarda böyle bir düzensizlik, tertipsizlik, edepsizlikk en kötüsüü..Dayanamıyorum..Kızıyorum birisine ve tüm ders o şekilde geçiyor..Bazen masumlarda arada kaynıyor...Bir sonraki ders unutuyorum herşeyi ve herşey sil baştan...
Valla çok rahat gibi görünse de, o kadar stresli, o kadar yorucu kiii.. Amirlerin ayrı sıkıntı, öğrencisi ayrı sıkıntı, velisi daha bir ayrı sıkıntı..
Dediğim gibi gidip kendisi öğretmeniyle adamakıllı konuşmadan hiçbirşeyi bilmez..

sende mı ogretmensın .:1:sekerım ben tum ogretmenler ıcın demıyorum sakın yanlıs anlama .
ben egıtım hayatım boyunca sadece bır ogretmenımden zarar gordum .baska da hıc bır hocamla sorun yasamadım .
genelleme yapılmaz tabıkı de .her sektorun de ıyısı kotusu var .
ogretmenın de ıyısı kotusu var ,doktorun da .
tamamen kısılık meselesı .yoksa sektorle alakası yok bu durumun .
dedıgınız gıbı ,ogretmenıyle konusmalı .ama ogretmenıyle annesının de konusmasın da fayda var .
annesı bırazcık kızına sahıp cıksın .benım annem gıbı yem gıbı atmasın hocanın onune :1:
benım anne de cok oterıterdı .o durum da benı savunmadı hıc .savunsa belkı bu kadar takmazdı o kadın kafayı bana .
annesı de konussun dıye ozellıkle dedım .bazı anneler gercekten dogruyu yaptıgını sanıp cocugunu korumuyor.
benım annem de o tıplerdendı .fazla oterıter ve kuralcı bırı oldugu ıcın ,bırısyle kavga ettıgımı bıle soylemezdım .
cunku dırek benı suclardı :) ılk okul da herkes bırılerınden dayak yemıstır .ben de sınıf da bır cocukla kavga etmıstım .
cocuk da geldı benı dovdu .:1: gıttım anneme sıkayet ettım .annem gıtsın cocugu dovsun dıye :1:
annem de ben sucluymusum gıbı bana bagırmıstı .sen neden kavga edıyorsun .neden asılık yapıyorsun
sen satasmassan kımse de sana satasmaz derdı .tamam benım sıkayet etmemle gıdıp cocugu dovmesı gerekmez ama ,
en azından benı koruyabılırdı dımı ama :) cocuklugum boyunca annemın fazlasıyla oterıter bırı olması bana cıdden zarar vermıstı:27:

Son düzenleme:
Canım ben öğretmeninle kendin konuşmanı tavsiye ederim.şahsen öğrencim gelip içindeki benle ilgili sıkıntısını paylaşsa hoşuma gider,bir kızgınlığım dahi olsa takdir ederim onu medeni cesaretinden dolayı.tabi saygısız ithamlar olmucak,kibar bir şekilde bir öğretmenle nasıl konuşulması gerekiyorsa öyle.
benim düşüncem de seni sevdiği için sana takılıyordur,öğrenciyken benim de başıma geliyordu.sessiz sakin olan öğrenciler daha ilgi çekici geliyor,benim için öyle mesela.
Lakin bir alıntılama gördüm;ailene gidin konuşun gerekirse kızın öğretmene demişsin.çok ayıp hiç hoş değil.öğrenciler ailelerini bu şekilde doldurup öğretmenlerin üzerine salmamalı.

Back