- 31 Temmuz 2009
- 10.489
- 52.510
teşekkür ederim bilgi için..Reviti biliyorum.max.i unutmuşum tamamen onun için iyi bir eğitim almayı planlıyorum.Bunun dışında aklınıza gelen başka tavsiyeniz varsa sevinirim.Mesela malzeme konusunda proje süreçleri konusunda bi yerde işe başlayacaksam neleri önceden bilirsem iyi olur başka? excel vs. de çalışmalımıyım
Revit ve max biliyorsanız nasıl iş bulamadınız ki? Bunları bilen elemana kimse asgari ücret vermez. Biz bu programların hiçbirini okulda öğrenmedik.
Mezun olup işe girdiğimde tek bildiğim şey Autocad'ti, ona rağmen iş buldum. O zamanlar piyasa böyle kötü de değildi.
Bahsettiğim yıl 2015 ve yönetmelik değişecek diye cayır cayır proje geçiyordu belediyelerden. Şu an zar zor 1 eleman çalıştıran küçük firmalarda bile en az 8-10 kişi çalışıyordu o zamanlar.
Buradaki diğer cevaplarınızı da yeni okudum. Kpss'ye hazırlanmışsınız ama 4-5 sene boyunca onu da araştırmamışsınız hiç.
Çalışmak zorunda hissettiğiniz için çalışmayı istediğinizi söylüyorsunuz ya da istediğinizi zannediyorsunuz gibi geldi bana.
Çünkü hem hedefleriniz doğrultusunda bir araştırmanız, çabanız yok hem de babanızla mücadele etmemişsiniz.
Mimarlık yazarken inşaat sektörünün çoğunun erkeklerden oluştuğunu ikiniz de biliyordunuz sonuçta.
Müteahhitler, inşaat mühendisleri, makine mühendisleri, harita mühendisleri vs çoğu erkek. İnşaatta çalışan ustaların hepsi erkek.
Siz mimar olarak bütün kalemleri organize eden, herkesle iletişim kurması gereken kişisiniz. Çalıştığınız ofisteki bütün mimarlar kadın olsa ne değişecek?
"Ustayla ben konuşmam, ayşe konuşsun" ya da "x mühendisi sen ara, ben arayamam" diyemezsiniz ki.
Bence siz önce çalışmayı gerçekten isteyip istemediğinize karar verin, sonra o karar doğrultusunda hareket edin. Bu şekilde çok yıpranır psikolojiniz.
Seçtiğiniz meslekten pişman olmuş da olabilirsiniz, bu da normal. Eğer öyleyse istemediğiniz bir şey için içten içe çabalıyormuş gibi yaparak kendinizi yıpratmayın. Direkt başka bir şeylere yönelin.