- Konu Sahibi rainstarlol
-
canım sen dil bölümünde misin? ona göre yorum yapmak istiyorum
bence ailen şimdilik karışmasın..kendin hallet hem de nasıl biliyormusun hocana bir iki iltifat ederek öyle durduk yere değil tabi yeri ve zamanı uygunsa uygun olursa..aa hocam bugün saçınız-makyajınız çok hoş olmuş veya bluzunız çok güzel vs madem önceden iyiydiniz bunu uygulayabilirsin diye düşünüyorum. şahsen ben lisedeyken yapmıştım yaşı da bana çok yakın gencecik bir kadın öğretmendi bana da halam akıl vermişti böle böle yap diye:))ben de işe yaramıştı:)))
Ben ukala değilim,aksine sessiz,sakin bir kızım.Sevmediğim birine bile bulaşmam,kimseyi kırmak istemem,asla hava atmam gerek notlarımla,gerek başka bir şeyimle.Tabi pısırık değilim,hakkımı savunabiliyorum ve arkadaşlarım da var. Hem veli toplantısında tüm hocalar benim hakkımda çok hanım hanımcık,hanfendi,kibar bir kız diye bahsetmişler.Bahsettiğim bu hoca bile böyle söylemiş.Ailem söyleyince ben de şaşırdım, içimden ya bu hoca bana kafayı takmamış mıydı,neden beni övdü acaba diye düşündüm.Ve o gün hocanın beni sevdiğine inandım ama veli toplantısının üstünden 2 hafta filan geçti ve bu hoca bana takılmaya,beni üzmeye devam etti ve ben artık hocanın beni sevmediğii düşünüyorum.Ama neden beni üzdüğünü hala çözebilmiş değilim.Acaba beni sevmediğinden mi,yoksa canı sıkılıp bulduğu ilk masum öğrenciye bulaşmak istediği için mi?
Ben ukala değilim,aksine sessiz,sakin bir kızım.Sevmediğim birine bile bulaşmam,kimseyi kırmak istemem,asla hava atmam gerek notlarımla,gerek başka bir şeyimle.Tabi pısırık değilim,hakkımı savunabiliyorum ve arkadaşlarım da var. Hem veli toplantısında tüm hocalar benim hakkımda çok hanım hanımcık,hanfendi,kibar bir kız diye bahsetmişler.Bahsettiğim bu hoca bile böyle söylemiş.Ailem söyleyince ben de şaşırdım, içimden ya bu hoca bana kafayı takmamış mıydı,neden beni övdü acaba diye düşündüm.Ve o gün hocanın beni sevdiğine inandım ama veli toplantısının üstünden 2 hafta filan geçti ve bu hoca bana takılmaya,beni üzmeye devam etti ve ben artık hocanın beni sevmediğii düşünüyorum.Ama neden beni üzdüğünü hala çözebilmiş değilim.Acaba beni sevmediğinden mi,yoksa canı sıkılıp bulduğu ilk masum öğrenciye bulaşmak istediği için mi?
Ben aileme ''Veli toplantısında hocayla konuşun,gerekirse ona niye kızımızla uğraşıyorsunuz deyip kızın'' dedim.Zaten ailem de bu olaydan dolayı çok üzüldüğümü biliyorlardı ama veli toplantısında hocaya değil kızmak,giderken çiçek alıp götürmüşler.Diyorlar ki sana taktığı doğru ama seni sevdiği için takılıyor,sen de söylediklerine kulak asma.Ben de ne yapacağımı şaşırdım.
Dur bacım sen de kızı iyice alevlendirme örneğinle :))) Gitsin öğretmeniyle yüzyüze konuşsun sebebini öğrensin.
Ama hangi meslekten olursa olsun elbette ki çıkar aradan birkaç tane numune! çok şükür karşılaşmadım ne okul hayatımda ne de meslek hayatımda öylesiyle ama her ne olursa olsun kişileri bir dinlemek gerekir diye düşünüyorum...
yok kız alevlendırmek amaclı yazmadım .sadece genel yorumlara baktıgım da ogretmenlere melek profılı cızılmısde .ona sasırarak benım yasadıgımı paylastım .
Dün bu öğretmen benden annemin telefonunu istedi.Ben de şaşırdım ve kibar bir şekilde dedim ki: Birşey mi oldu hocam kötü bir şey mi söyleyeceksiniz anneme dedim. O da dediki yok,veli toplantısında annen benim telefonumu almıştı,ben de bilmediğim numaraları açmıyorum,beni ararsa annen olduğunu anlayayım dedi. Ben de bunun üzerine telefonu verdim. Sonra bana dedi ki Ayrıca neden ben ona kötü birşey söyleyeyim ki dedi.Bende bilmiyorum hocam öyle hissettim ondan dedim.O da sen çok önyargılısın,ne zaman bu önyargından kurtulacaksın diye başımıın etini yedi.Hem de bunu sınıftaki birkaç kişi duydu. Sinir oldum.Dedim ki ben önyargılı değilim hocam,sadece siz annemin telefonunu istediğiniz için böyle düşündüm dedim.O da bana alaylı alaylı güldü.Ben önyargılı biri değilim ki. Sadece birden annemin telefonunu isteyince şaşırdım ve böyle zannettim.Kim olsa böyle birşey düşünür değil mi ''Acaba neden annemin telini istiyor acaba kötü birşey mi söyleyecek?'' Herkes ilk başta böyle düşünür yani. Rezil oldum arkadaşlarıma onun yüzünden. İçim içimi yiyor,çok moralim bozuldu.Sizce ben haksız mıyım?
Bu arada dün İngilizce sınavı da olduk.Sınavda o öğretmen masasına oturuyor,ben de en öndeyim ya,hep beni gözlüyor sınavda.Sınav boyunca sadece 1 defa sınıfı şöyle bir turladı,yemin ediyorum geri kalan zamanda öğretmen masasının üstüne oturup,hep benim sınav kağıdıma baktı.En önde olduğum için ne yazdığımı da görebiliyor.Ben de rahatsız oluyorum hep bakışlarının bende ve sınav kağıdımda olmasına,arasıra kafamı kaldırıyorum,hep onu bana ve sınav kağıdıma bakarken görüyorum.Ve daha da çok heyecanlanıyorum,soruları heyecandan okuyamıyorum bile.Düşünsenize siz soru çözüyorsunuz,birisinin gözü hep sizin üstünüzde,hep size bakıyor.Siz de rahatsız olmaz mısınız?1.dönem de böyle yapıyordu ama bundan rahatsız olduğumu şimdi yeni anlıyorum.Ama hep benim sınav kağıdıma bakıyor.Bunun nedenini bilmek istiyorum.Hep düşünüyorum hoca bana taktı diye.Geçen günlerde de sanki bu düşündüklerimi okumuş gibi durup dururken sınıfa dedi ki ''Öğrencilerin tipik bir lafı vardır,hoca bana taktı diye.Ben kimseye takmıyorum'' filan dedi.
Sizce bu hoca gerçekten bana taktı mı? Lütfen cevap verin. Ama bazı cevap verenler benimle dalga geçiyorlar.Lütfen dalga geçecekler cevap yazmasınlar.
Meleğizz tabiiii :)))
Ama şaka bir yana..Öyle bir meslek ki..Sınıfa gülerek giriyorum..Bir bakıyorum kitabını defterini getirmemiş boşboş oturan bir öğrenci..Ya da çocuklarda böyle bir düzensizlik, tertipsizlik, edepsizlikk en kötüsüü..Dayanamıyorum..Kızıyorum birisine ve tüm ders o şekilde geçiyor..Bazen masumlarda arada kaynıyor...Bir sonraki ders unutuyorum herşeyi ve herşey sil baştan...
Valla çok rahat gibi görünse de, o kadar stresli, o kadar yorucu kiii.. Amirlerin ayrı sıkıntı, öğrencisi ayrı sıkıntı, velisi daha bir ayrı sıkıntı..
Dediğim gibi gidip kendisi öğretmeniyle adamakıllı konuşmadan hiçbirşeyi bilmez..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?