hm22'nin YGS - LYS günlüğü

Canım,canım,canım :)
Biz var ya biz...
Az mı konuştuk buralarda sınavla,istediğimiz bölümlerle ilgili.
Olur mu bu sefer? Ne diyorsun?
Nasıl gidecek okulla birlikte? :KK43:

evet canım çok konuştuk ama puanımız kırıldı napalım :))
canım şahsen ben okuduğum bölümden dolayı bir ömür pişman olmak istemiyorum eğerki tekrardan hazırlanmaya karar verdiysem demekki bölümüm benim için bir şey ifade etmiyor hani iş bulsamda hakkıyla yapmam işimi o yüzden elimden geleni yapacağım çalışacağım zor olsada napayım olmazsa kaderim derim

Bugün çalıştığım konuları yazarak başlayayım.

Biyolojiden Canlıların Ortak Özellikleri ve Temel Bileşenler konusuna Simetri kitabından çalışıp 100 soru çözdüm.
2 yanlışım 1 de boşum var. Bunlara da baktım, kaçırdığım noktaları görmüş oldum.
Yine Simetriden Çokgenler konusuna çalıştım arkasından 38 soru çözdüm ( 2 boşum var, bunların çözümünü henüz bulamadım ama araştıracağım.)
Arkasından da Tarihten İslamiyetten Önce Türk Tarihi konusuna göz atıp 15 soru çözdüm, hepsi doğru.
Yararlı bir gün geçirdiğimi düşünüyorum.
Darısı yarına.

ya bende mat 1 bitirdim o kadar acaba sıkı çalışmaya başlarsam bitirebilir miyim :KK43:

Ne düşünüyorsun bitirirsen bölümü ? Ortalaman çok önemli olmayacaksa geçecek notu alırsın diye düşünüyorum, bir de matematiğini de ister istemez geliştirmiştir bölümün ?
Ben de zamanında aynı mantıkla fen bilgisi öğretmenliği okumuştum, hatta puanlarım çoğu mühendisliği hatta tıp, diş, eczacılık haricindeki bütün bölümler tutarken fen bilgisi öğretmenliği yazmıştım, kaçıncı sınıftın olmadı üniversiten bitsin ondan sonra 2. üniversite olarak düşünürsün ya da aöfden okul öncesi de okuyabilirsin.

Canım iktisatı bitirirsem banka sınavlarına girmeyi düşünüyorum bir de maliye bakanlığında çalışmayı düşünebilirim tabi kazanırsam.
Matematiğimi geliştirmedi aksine daha beter yaptı canım bu bölüm.
Hocamız çok fena bir şeydi.
Sınıfta kimse geçemedi matematikten.
Canım işte biz bilinçsiz hareket etmemizin cezasını çekiyoruz.
Şimdi ki aklım olsa 1 yıl daha beklerdim.
Zaten liseden çıkar çıkmaz yerleşmedim üniversiteye 1 yıl hazırlandım evde.
Diyorum ki keşke 1 yıl daha kalsaydım da istediğim bölüm olsaydı.
Şu anda 2. sınıfa geçtim canım.
93'lüyüm.
İkinci üniversite olarak da olabilir elbette.
Ama o zaman da işe girmek için falan uğraşırken ona çalışmaya fırsat bulabilir miyim bilmiyorum?
İleride evleneceğiz Allah kısmet ederse.
Okurken evli olsam nasıl olur?
Ya da evlenmek için 2. üniversiteyi de mi bitirmeyi bekleyeceğim?
Bilmiyorum.
Olursa bu yıl olsun artık istiyorum.
İktisat ya da işletmeyi açık öğretimden okuyabilirim.
Açık öğretimden okumayı çok düşündüm ama ne yazık ki sadece meslek liseleri okuyabiliyormuş açık öğretimden okul öncesini de.

ya bende mat 1 bitirdim o kadar acaba sıkı çalışmaya başlarsam bitirebilir miyim :KK43:

Tabiki bitirebilirsin, geç bir zaman değil ki, benim biten hiç bir dersim yok mesela ama yavaş yavaş konuları oturta oturta gidiyorum, zaten şu an çalışmak avantaj olabilir ama önemli olan sürekli ve düzenli çalışmak.

evet canım çok konuştuk ama puanımız kırıldı napalım :))
canım şahsen ben okuduğum bölümden dolayı bir ömür pişman olmak istemiyorum eğerki tekrardan hazırlanmaya karar verdiysem demekki bölümüm benim için bir şey ifade etmiyor hani iş bulsamda hakkıyla yapmam işimi o yüzden elimden geleni yapacağım çalışacağım zor olsada napayım olmazsa kaderim derim

Canım benim için de bu bölüm bir şey ifade etmiyor.
Hani 4 yıl öyle böyle gelip geçer.
Ama ömrümün sonuna kadar istemediğim bir mesleği yapmak bana ömür boyu işkence gibi gelir biliyorum.
Mutlu olamam.
Ben de elimden geleni yapacağım canım olmazsa dediğin gibi bu bölüme devam edeceğim ama olursa açık öğretimden 2. üniversite olarak iktisat ya da işletmeyi okurum.
Ama öğretmenliği çok istiyorum ve okumak istiyorum.

Canım iktisatı bitirirsem banka sınavlarına girmeyi düşünüyorum bir de maliye bakanlığında çalışmayı düşünebilirim tabi kazanırsam.
Matematiğimi geliştirmedi aksine daha beter yaptı canım bu bölüm.
Hocamız çok fena bir şeydi.
Sınıfta kimse geçemedi matematikten.
Canım işte biz bilinçsiz hareket etmemizin cezasını çekiyoruz.
Şimdi ki aklım olsa 1 yıl daha beklerdim.
Zaten liseden çıkar çıkmaz yerleşmedim üniversiteye 1 yıl hazırlandım evde.
Diyorum ki keşke 1 yıl daha kalsaydım da istediğim bölüm olsaydı.
Şu anda 2. sınıfa geçtim canım.
93'lüyüm.
İkinci üniversite olarak da olabilir elbette.
Ama o zaman da işe girmek için falan uğraşırken ona çalışmaya fırsat bulabilir miyim bilmiyorum?
İleride evleneceğiz Allah kısmet ederse.
Okurken evli olsam nasıl olur?
Ya da evlenmek için 2. üniversiteyi de mi bitirmeyi bekleyeceğim?
Bilmiyorum.
Olursa bu yıl olsun artık istiyorum.
İktisat ya da işletmeyi açık öğretimden okuyabilirim.
Açık öğretimden okumayı çok düşündüm ama ne yazık ki sadece meslek liseleri okuyabiliyormuş açık öğretimden okul öncesini de.

İşle beraber götürmek belki biraz zor olur ama olmayacak bir şey yok, ben evliyim şu an ve çok da güzel olacağına inanıyorum, inan lise zamanlarında bu kadar rahat değildi kafam, eşim saolsun çok da destek oluyor, hem moral motivasyon, hem evde yardımcı oluyor, şu an çok güzel çalışıyorum, okul olursa da çok rahat okuyabileceğimi düşünüyorum.
Aslında evet açıköğretimden de devam edebilirsin bak iktisata hem o biter ( aöf ile örgün arasında bir fark olmuyor diye biliyorum iş konusunda) diğer taraftan sınava çalışırsın hem zaman kaybetmezsin.

Canım benim için de bu bölüm bir şey ifade etmiyor.
Hani 4 yıl öyle böyle gelip geçer.
Ama ömrümün sonuna kadar istemediğim bir mesleği yapmak bana ömür boyu işkence gibi gelir biliyorum.
Mutlu olamam.
Ben de elimden geleni yapacağım canım olmazsa dediğin gibi bu bölüme devam edeceğim ama olursa açık öğretimden 2. üniversite olarak iktisat ya da işletmeyi okurum.
Ama öğretmenliği çok istiyorum ve okumak istiyorum.

o zaman yapacağın tek şey stres yapmadan düzenli ders çalışmak canım benim

Tabiki bitirebilirsin, geç bir zaman değil ki, benim biten hiç bir dersim yok mesela ama yavaş yavaş konuları oturta oturta gidiyorum, zaten şu an çalışmak avantaj olabilir ama önemli olan sürekli ve düzenli çalışmak.[/QU

inşallah konuları bitiririm ben sayısalcıyım ama fizik ve kimyayı sevdiğim halde yapamıyorum inşallah onları atlatabilirim ve moralimi yükselttiğin için teşekkürleeeerr :)

Tabiki bitirebilirsin, geç bir zaman değil ki, benim biten hiç bir dersim yok mesela ama yavaş yavaş konuları oturta oturta gidiyorum, zaten şu an çalışmak avantaj olabilir ama önemli olan sürekli ve düzenli çalışmak.[/QU

inşallah konuları bitiririm ben sayısalcıyım ama fizik ve kimyayı sevdiğim halde yapamıyorum inşallah onları atlatabilirim ve moralimi yükselttiğin için teşekkürleeeerr :)

Fizik ve kimyayı yapamamak mı! yalnız değilsinizzz :18:

hm22 seninde konunu dağıttık k. bakma nolur :KK43:(

Önemli değil ne olacak, amaç burada motive olmamız zaten, umarım sene sonunda da bir sürü güzel haber paylaşırız.

Sayısal dersler aslında bence sözellerden daha kolay, sözellerde bir sürü şey ezberlerken sayısalda önemli olan mantığı oturtmak.
Kimyada da fizikte de öncelikle konu anlatımlıdan çalışıp, çözümlü soruları çözersen soru bankalarını çok rahat çözebilirsin, baktın olmadı bir de üstüne internetteki videolardan izlersin o zaman kim tutar seni.

Önemli değil ne olacak, amaç burada motive olmamız zaten, umarım sene sonunda da bir sürü güzel haber paylaşırız.

Sayısal dersler aslında bence sözellerden daha kolay, sözellerde bir sürü şey ezberlerken sayısalda önemli olan mantığı oturtmak.
Kimyada da fizikte de öncelikle konu anlatımlıdan çalışıp, çözümlü soruları çözersen soru bankalarını çok rahat çözebilirsin, baktın olmadı bir de üstüne internetteki videolardan izlersin o zaman kim tutar seni.

inşallah canım :))

İnşallah iyi bir puan alırız hakkımızda hayırlısı :)

Bugünkü çalışmamı da tamamlamış bulunuyorum.
Benim için çok yorucu bir gündü, konuların az olduğuna bakmayın 5 saate yakın zamanımı aldı.
Simetri ygs geometriden paralel kenar ve eşkenar dörtgene çalıştım arkasından da 65 soru çözdüm, tamamı doğru. ( Bundan sadece 1 ay önce üçgende açılar çözerken bile zorlanan ben için çok büyük gelişmeler gösteriyorum, bugün okuduğum bir yazı da biz önce çalışma isteğinin gelmesini arkadan çalışmayı sonrasında ise başarı gelmesini bekliyoruz oysa bu gerçekte bu böyle gerçekleşmiyor, önce çalşmaya başlıyoruz, sonrasında başarı geliyor ondan sonrasında çalışma isteği diyordu, geometrimdeki gelişmeyle bu sözün çok doğru olduğunu kendime kanıtlamış bulunmaktayım.)
Ve sonrasında Simetri Lys Kimyadan atomun yapısına çalıştım ( Evet bildiğiniz atomun yapısı ne kadar kolay değil mi hiç değilmiş, klasik atomla ilgili bilgilerden önce atom modellerinden girdi, siyah cisimlerin ışımasına geçti, oradan lyman, paschen derken bir fotoelektrik olay oradan bir sürü ezber bilgi derken saatler sürdü ( ezber bilgi deyipo geçemiyoruz bu seneki lys sınavından sonra) sadece 40 sayfa salt bilgi vardı ama inat ettim ve bitirdim.) o kadar saat çalışmanın üzerine çözdüğüm 112 sorucuğun hepsinin doğru çıkması az bile bence.
Yorgun ama mutluyum.

Son düzenleme:
Bugünkü çalışmamı da tamamlamış bulunuyorum.
Benim için çok yorucu bir gündü, konuların az olduğuna bakmayın 5 saate yakın zamanımı aldı.
Simetri ygs geometriden paralel kenar ve eşkenar dörtgene çalıştım arkasından da 65 soru çözdüm, tamamı doğru. ( Bundan sadece 1 ay önce üçgende açılar çözerken bile zorlanan ben için çok büyük gelişmeler gösteriyorum, bugün okuduğum bir yazı da biz önce çalışma isteğinin gelmesini arkadan çalışmayı sonrasında ise başarı gelmesini bekliyoruz oysa bu gerçekte bu böyle gerçekleşmiyor, önce çalşmaya başlıyoruz, sonrasında başarı geliyor ondan sonrasında çalışma isteği diyordu, geometrimdeki gelişmeyle bu sözün çok doğru olduğunu kendime kanıtlamış bulunmaktayım.)
Ve sonrasında Simetri Lys Kimyadan atomun yapısına çalıştım ( Evet bildiğiniz atomun yapısı ne kadar kolay değil mi hiç değilmiş, klasik atomla ilgili bilgilerden önce atom modellerinden girdi, siyah cisimlerin ışımasına geçti, oradan lyman, paschen derken bir fotoelektrik olay oradan bir sürü ezber bilgi derken saatler sürdü ( ezber bilgi deyipo geçemiyoruz bu seneki lys sınavından sonra) sadece 40 sayfa salt bilgi vardı ama inat ettim ve bitirdim.) o kadar saat çalışmanın üzerine çözdüğüm 112 sorucuğun hepsinin doğru çıkması az bile bence.
Yorgun ama mutluyum.

inşallah bende görürüm geometriyi başardığımı :)) ne güzel tstlerin hepsi doğru çıkıyor:nazar:
hep simetriden mi çalışıyorsun?

evet canım aynen öyle hani sözel full o yüzden zor olmaz örgün canım inönüde okuyorum ben yaşadığım şehirde

Evet canım sözelden yana sıkıntın olmaz. :) Matematik ve geometriyide ayarladın mı ne hukuk ne psikoloji hepsi gelir inşallah :) darısı bana bende hukuk çok istiyorum bakalım olur inşallah :) inönü malatya daydı demi ? nasıl malatya ? eğitimi iyi mi ? isteyerek mi yazdın sosyolojiyi ? bir ara bende istemiştim ama iş imkanı falan iyi değil o yüzden vazgeçtim.

inşallah bende görürüm geometriyi başardığımı :)) ne güzel tstlerin hepsi doğru çıkıyor:nazar:hep simetriden mi çalışıyorsun?
konu anlatımlarini hep simetriden çalışıyorum eksiklik olursa video anlatımından takviye ediyorum soruları celal aydından çözüyorum genelde ama değişebiliyor da.

Evet canım sözelden yana sıkıntın olmaz. :) Matematik ve geometriyide ayarladın mı ne hukuk ne psikoloji hepsi gelir inşallah :) darısı bana bende hukuk çok istiyorum bakalım olur inşallah :) inönü malatya daydı demi ? nasıl malatya ? eğitimi iyi mi ? isteyerek mi yazdın sosyolojiyi ? bir ara bende istemiştim ama iş imkanı falan iyi değil o yüzden vazgeçtim.

inşallah canım ya zaten mat geo bir hallolsa gerisi kolay :)) malatyayı ben çok seviyorum bilmiyorum 8 yaşından beri buradayım büyüdüğüm şehir olmasından dolayımı artık :)) hiç başka bir şehirde yaşama fikride yok açıkcası aklımda tabi ki hukuk psiokolji pdr için giderim orası ayrı ama inönü eğitimi güzel hocaları çok zorluyor ama yani bizim hocalar öyle sosyoloji 3. tercihimdi yani diğer şehirlerin birçok bölümü gelsede ben hep inönüden bölümler yazdım yani aslında bölüm değilde üni tercih ettim diyebilirim hayırlısı olsun ya sen başladın mı peki çalışmaya ne durumdasın şuan :)

konu anlatımlarini hep simetriden çalışıyorum eksiklik olursa video anlatımından takviye ediyorum soruları celal aydından çözüyorum genelde ama değişebiliyor da.

bendede simetri varda mat 1 mat2 geo çok güzel ama baya uzun almış sanki şimdi başlayanlar için iyide geç başlayanlar için zaman kaybı bence celal aydında çok güzel bence

inşallah canım ya zaten mat geo bir hallolsa gerisi kolay :)) malatyayı ben çok seviyorum bilmiyorum 8 yaşından beri buradayım büyüdüğüm şehir olmasından dolayımı artık :)) hiç başka bir şehirde yaşama fikride yok açıkcası aklımda tabi ki hukuk psiokolji pdr için giderim orası ayrı ama inönü eğitimi güzel hocaları çok zorluyor ama yani bizim hocalar öyle sosyoloji 3. tercihimdi yani diğer şehirlerin birçok bölümü gelsede ben hep inönüden bölümler yazdım yani aslında bölüm değilde üni tercih ettim diyebilirim hayırlısı olsun ya sen başladın mı peki çalışmaya ne durumdasın şuan :)

İnşallah kazanırsın istediğin bölümleri :) sosyolojide iyi bölüm ama iş imkanı olsa keşke. sosyoloji okurken psikolojiden çift anadal yapma hakkınız var mı ? yada sosyolojiyi bitirince psikoloji yüksek lisansı oluyor mu ? ben ramazandan sonra tam olarak başlayacağım inşallah. şimdi küçük küçük bakıyorum. met ve geo sorunlu benimde halletsem bişey kalmayacak aslında. sen başladın değil mi çalışmaya ? hayırlısı olsun evet. inşallah emeklerimizin karşılığını alırız :)

X