Hizmetçilik yaptığım eşimi bırakıp kızımın yanına mı dönmeliyim, biraz daha mı dayanmalıyım?

roseofheavennn

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2018
39
41
8
29
Merhaba herkese arkadaşlar. Bu konuyu annem adına açtım. Merak etti sizlerin ne tavsiye edeceğini ve onun cümleleriyle soruyorum.

51 yaşındayım. Eşim 22 yıl önce vefat etti ve 3 kızımla çalışarak geçindim. Hiç evlilik düşünmemiştim. Hepsini evlendirdim. Son kızım evlendiğinde çalıştığım iş yerinden tanıdıklar vasıtasıyla 64 yaşında birisi ile tanıştırıldım. Onun da eşi vefat etmiş. 3 kızı var. Maddi durumu iyi. Anlaşabildik ve evlenmeye karar verdik. Evlenmeyi kendi teklif etmesine rağmen ilk baş resmi nikah yapmadı. Oyalamaya çalıştı kabul etmeyip vazgeçtim. Sonra tekrar barışmak istedi resmi nikahımızı yapıp evlendik. Ama öyle birisi ki herşeye kavga çıkarıyor. Sürekli asabi. İstediğim saatte yatıp kalkmama bile karışıyor. Akşam 10da yatıp sabah 9da kalkmayınca surat yapıyor sinirlenip tartışma çıkarıyor. Şiddet gibi birşey söz konusu değil ama yaptığı psikolojik şiddet en beteri. O kadar varlığı olmasına rağmen bi altın yüzüğüm bile yok. Evlenmeden önce bankada bir miktar parası olduğunu o paranın kızlarından haberi olmadığını ve evlendiğimizde o paranın benim güvencem olacağını söyledi. Sonra da kızlarımın haberi var biliyorlar deyip yine susturmaya çalıştı beni. Kızlarımla aramızda 15 dakikalık bir mesafe olmasına rağmen göndermiyor gittiğimde sürekli arıyor gel diye. Ama kendi akrabaları her hafta sonu burda ve onlara hizmet ediyorum mutsuz olduğum bi evde. Sadede gelecek olursam en küçük kızım şanssız bi evlilik geçirdi ve boşandı. Tek başına geçinmeye çalışıyor ve eşim bana para vermediği için yardım edemiyorum. Ortanca kızıma ihtiyacı olduğu için 400 lira vermiştim eşim onu öğrendi ve yine tartıştık kızımdan parayı geri istemek zorunda kaldım. Bi kaç gün önce evden çıktım ayrılmak istediğimi kızlarımın yanına gideceğimi söyledim ağlayarak aradı ben sensiz ne yaparım diye. Dayanamadım döndüm. Şimdi sizce ne yapmalıyım ben boşanıp kızımın yanına mı gideyim, yoksa sabredeyim mi lütfen akıl verin?

Sizin için üzüldüm, bu yaşınızda huzur bulmanızı umardım .
Adam 64 yaşında değişeceğini hic sanmıyorum. Kararınızı buna göre verin bence

ciddi.bir hayat tecrübeniz var bence doğru olanı yapacaksınızdır.
kızınızın yanında bulunmanız bence daha makul.
51 yaşınızda kendinizi hizmetçi gibi kullandirtmayin

51 yaşınızda ıstırap ve stres yaşayacağınıza dönün evinize kızınızla beraber yaşayın.
Kafanızı yastığa koyduğunuzda en azından huzurlu uyursunuz..

İnsan sanırım çocukları evlenince boşluğa düşüyor..
Şimdi bakınca kimseyi çekemem o saatten sonra diyorsun ama o zaman yalnızlık, çocuklara yük olmama isteği vs. sebeplerden gelen teklifler değerlendiriliyor..

Evlilik her yaşta kumar işte. 64 yaşında olgundur ne yapacağını bilir dersin de karakter bozuksa bozuk işte..

Bu saatten sonra kimsenin kahrını çekmeyin derim. Aslanlar gibi evlatlarınız var. Sizi üzen bir insana neden tahammül edersiniz ki

konunun içinde sürekli maddiyatmı var ? bana öylemi geldi bilmiyorum ama bu yaştan sonra aranızda maddiyatın geçmesi bana tuaf geldi.. karşılıklı olarak bu yaştaki insanların birbirlerinin çocuklarına saygı sevgi duyup onları korumaları lazım ayrım yapmadan.. anladığım kadarıyla hem maddi yönden beklentilerinizi karşılamamış hemde manevi olarak...
yalnızlık çok zor ama kızlarınızla daha mutlu olacağınızı düşnüüyorum... 64 yaşındaki adamı bu saaten sonra değiştirebileceğini açıkçası düşünmüyorum... daha fazla mutsuz olacaksınız...
kızınızla birlikte yeni bir hayat kurup daha huzurlu yaşayabilirsiniz..
herşey gönlünüzce olsun

50 yaşında illa birine hizmet etmem bekleniyorsa, gider kızıma hizmet ederim. En azından kanım canım olur, yaptığım yemek sinirime dokunmaz.
Eşinizin elle tutulur iyi bir tarafını da okuyamadım yazıda, demek ki yok. Bence boşanın bekleyip mutsuz olmanıza gerek var mı?

kızınızla hayatınızı birleştirip ne yapabileceğiniz üzerine düşünün derim maddi anlamda. Siz belki evden bi şeyler yapıp satar,kızınız da kendi donanımına göre bi iş bakar gül gibi huzurla geçinirsiniz. Niye el adamı kahrı çekesiniz bu yaşta

Arkadaşım,bu ileri yaşlardaki ikinci evlilikler zaten aşktan yapılmıyor ki....çoğu zaman zorunluluktan yapılıyor... 50 yaşından sonra hiç birimiz bir adamın kirli çamaşırlarını yıkamaya,yemeğini yapıp akrabalarına hizmet etmeye koşa koşa gitmeyiz...o sebepten bu amcamız da eğer hizmet bekliyorsa bir zahmet senin gönlünü yapacak...bana kalırsa açıkça konuş ne bekliyorsan....bu saatten sonra hatır gönül diye bir olgu olamaz....o nasıl hizmet bekliyorsa sende maddi ferahlık, sevgi, saygı bekliyorsun..işine gelirse...yok öyle üç kuruşa beş köfte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…