- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.633
Bende o zamanlar gerçekten yoktur herhalde diye düşünüyodum ama yanılmışım demek ki. Para vermeyince de büyük kavgalar yaşıyorduk. O sebeple hızursuz olmamak için verdim çoğu zaman. Ben evlenirken annem bana alacağı beğendiği battaniyeyi bile 50 tl ver de sana bi battaniye beğendim onu alayım diyerek söyledi. Ve kendi evimdeki eşyalara da bir katkısı olmadı. Biraz da zoruma giden o. Varsa paran neden bu kadar sıkıntı çektirdin anlamıyorum
Huy işte Unicorn, neden yaptıklarını bilemeyiz. Benimde başımdan benzer bir şey geçti mesela, çalışıp didinip bütün maaşımı anneme veriyordum ve arkadaşlarımla bir kahve içecek para kadar bile harçlık bırakmıyordu bana zamanında. Evin finans müdürü annemdi tabii o zamanlar ve devamlı paramız yok, kira zamanı geldi vs vs diye bunaltıyordu beni. Yahu kazandığım maaş ev kirasının 2.5 katı, eh onun emekli maaşı ve babamdan kalan maaş var bu para nasıl yetmiyor nasıl paramız yok anlamıyordum. Sanki DolmaBahçe Sarayında yaşıyoruz!
Sonra bir gün bir baktım, banka hesap cüzdanı ortada... Bingo!
Çok büyük kavga çıktı evde, o günden bu güne tabii çok şey değişti mesleki açıdan çok iyi durumdayım ama artık para idaresini de ona bırakmıyorum. Bıraksam hala elimdekini avucundakini alacak çünkü, hiç düşünmeyecek bu kız Öğretim üyesi oldu, kocaman kız, sevgilisi var, giyinmesi sosyal olması lazım diye... Eski insanlar böyle işte...
Bu yüzden takma kafacığını, bazı insanlar güveni yalnızca parada bulurlar. Bunlarda böyle demek ki...