• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hırsızın ailesi evimize geldi...

PammukSeker

Bütün dünyayı gezelim elele<3
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2010
3.377
1.268
173
Selam bayanlar,
hiç sözü uzatmadan derdimi anlatayım.

Biz tatildeyken yani bundan 20 gün önce, gecenin bi yarısı polisin arayarak "evinize hırsız girdi" demesiyle başladı herşey.
Evimizden 650 km uzakta ne yapacağımızı şaşırdık. Polis arar aramaz hiç vakit kaybetmeden döndük tabiki.

Eve polisle beraber girdik, ama evin o halini görmeniz lazımdı kızlar,Allah hiç kimseye yaşatmasın, ben görür görmez ağlamaya başladım zaten, bir tek eşya bile yerinde değildi,evin altı üstüne gelmiş, herşey yerlerde, darma dağın, yırtık pırtık... Hala gözümün önünden gitmiyor o manzara...

Neyse ki hırsızın tekini(normalde 3 kişilermiş) polis devriye gezerken şans eseri görüp şüphelenmiş. Elindeki çantayı aramak isteyince herşey çıkmış meydana.O hırsız yakalanmış.1 hafta önce diğer 2 hırsız da yakalandı. Ama çaldıkları şeylerin bi kısmı(değeri yaklaşık 2bin tl civarı) ortada yok.
Bize verdikleri manevi zararı hiç söylemiyorum zaten...

Ve dün... 2 genç ve 1 yaşlı teyze mahcup bi şekilde kapımıza geldi, kendilerini tanıttıkları an elimiz ayağımıza dolaştı. Hırsızın annesi ve 2 abisi...
Babamın tepkisi çok sertti, kesinlikle konusmak istemedi, ama adamlar bişey talep etmeye gelmedk sadece bizi bi dinleyin dediler.
İçeri aldık, ellerinde kola ve çikolatayla gelmişler bi de :s

Ama bir görseniz, adamlar o kadar efendi, o kadar kültürlü, samimi ve mahcup konusuyorlar ki inanamadık.
Kardeşlerine çok kızgınlar, davandan kesinlikle vazgeçme abi,cezasını çeksin, onun için gelmedik zaten, helallik almaya,kardeşim adına özür dilemeye geldik diyor adamlar. zararımızı da karşılamak istediler..

Bir de 75-80 yaşlarında annesi var ki sormayın gitsin, nasıl ağlayıp ağıtlar yakıyor:(
Adam gözcülük yapmış diğer 2 hırsıza, ilk sabıkasıymış. Ve durumları gayet iyiymiş,o yüzden çok şaşkınlar ve de kızgınlar zaten.
Abileri evlerinin, iş yerinin adresini,kartını falan verdi, gelin sorun herkese nasıl bir aile olduğumuzu falan diyorlar.
Annesi de oğlum çok pişman, ne olur ona kıymayın diye ağlıyor..

Allah bilir gerci ama ailesi gercekten iyi insanlara benziyor. Gel gelelim ki bu oğullarının suçunu örtmeye kesinlikle yetmez. Babam kesin konustu, davamdan kesinlikle vazgecmeyeceğim dedi. Abileri babama hak verse de anneleri babama ağlayarak yalvardı.
Ben bi insanı ağlarken görmeye dayanamam. Çok zor bi andı inanın.

Diğer 2 hırsızın 6. sabıkalarıymış, ama bunun ilk olacakmış, sabıkalı olursa da sicili kirlenecek malum... Davamızdan vazgecmeli miyiz sizce?.
Bir de bana evimizin adresini bulmaları çok ilginç geldi, avukat aracılığıyla polisten almışlar. Mümkün müdür ki böyle bişey? Hırsızın ailesine adresimizi verme hakları var mı?

Son olarak da bu adam hırsızlara gözcülük yapmış, bi arkadaşım gözcülerin cezası daha ağır oluyor dedi. Ne kadar doğrudur bilemiyorum?
Her ne kadar bu konudaki tavrım kesin olsa da sizlerin de fikirlerini almak istedim. Bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

canım geçmiş olsun davanızda belki haklısınız ama çocuğun hayatı da söz konusu ilk sabıkası ve siciline işlerse mahvolur bundan sonraki hayatı, sanırım arkadaşlarına uyup heyecan yaşamak istemiş. Davanızdan vazgeçmemek hakkınız ama bu mübarek aylarda bir gencin hayatını kurtarmak elinizde

çok tuhaf gerçekten :53: öncelikle geçmiş olsun ama bence vazgeçmeyin davadan böyle arkadaşları olduğu sürece daha çok hırsızlık olaylarına karışır :97:

Öncelikle cok geçmiş olsun.. Ben kimsenin suçunu baska bir insanın telafi edemeyecegini düşünüyorum.. İlişkiler benim için daima 2 kişilik.. Babanız eger annesini üzmemek için davadan vazgerse geçsin, ama bunu hırsız için yapmasın. Hiç bişeyin garantisi yok, bundan kurtulursa devamını getirebilir ama şimdi alacagı ceza ile belki tamamen vazgeçebilir. Çok ceza alırmı bilmiyorum ama belki iyi halden indirime giderler... Birde ev adresi olayını iyice arastırın bilinçli bir durum olabilir benim içime şüphe düştü..

Diyelim ki davanızdan vazgeçtiniz, bunun hırsız için bi caydırıcılığı olmayacağı için yine suç işlemeye devam eder gibime geldi. Aileside her soyulan evin sahibine gidip özür dilerler bu böyle kısır döngü haline gelebilir. Bence cezasını çekmeli ki aklı başına gelsin. :41:

evet bir süre sonra her eve giderler... çaldıkları 2000 tl ama durumu bi şişe kola bi paket çikolataya kapatıyorlar... ailesi iyi niyetlidir kötü niyetlidir bilemem ama aklıma hiç iyi şeyler gelmedi benim canım ya.. ya bir huysa bu ya da huya dönüşürse

ben de karsımda aglayan bırıne dayanamam ,hele kı bu 70-80 yasların da yaslı bır teyzenın yalvarıs aglayıslarıysa gercekten cok zor bır durum .oncelıkle gercekten ıyı nıyetlıyse Allah sabır versın o kadıncagıza .ama ne olursa olsun davanızdan gecmeyın .o kadını aglarken gormek sızı ne kadar da uzse sız dogru olanı yapın ve davanızdan kesınlıkle vazgecmeyın .bu cocugun bu ılk sabıkasıymıs ve durumuda ıyımıs .sanırım bır heyecan arayıp yapmıs.ılk sabıkasından dolayı sıcılı kırlenmesın yazık gunah dıye hıc dusunmeyın .10 yasında degıl bu cocuk .kendı sıcılınını kendı dusunsun sıze kalmamıs onun sıcılını dusunup temız tutmak .hem maddı acıdan durumları ıyı hem de hıc sıcılını dusunmeden boyle bırseye kalkısıyorsa valla ben boylelerıne hıc ama hıc acımam .sımarıklıkdan baska bır sey degıl .

Son düzenleme:
tamamen davdan vazgeçerseniz diğer ikiside ceza almayacak. ama tek ondan şikayetinizi çekme gibi bir durum sözkonsuysa düşünülebilir. durumu iyiyse ne diye gitmiş çocuk ya allah korusun. allah herkesin çocuklarını korusun çok zor bir durum.

Nasıl güveniyorsunuz ki anlayamadım ben.Onlar zaten çete halindeler.Ne malum onlarında hırsız olmadıkları.Birbirlerini affettirmeye çalışıyorlar.Gidip polise anlatırdım ben bu durumuda.

Aklı başında bir gençse yapan ne olursa olsun cezasını çekmeli.Yarın bir daha yapmaması için...

kesinlikle vazgeçmeyin.

ailesi gerçekleri söylese bile adamın ailesine benzemediği belli. bundan sonra hırsızlık yapmayacağı ne malum? ya da daha büyük bir şey..? onlara da mı gidip özür dileyecekler, af dileyecekler? arkadaşları da bir yerden başlamıştır, her şeyin ilki var... evinizi darmadağın edip sizi maddi manevi zarara sokan insanın sicili temiz kalsın af mı edeceksiniz?

Ben en çok sizin adresinizi vermelerine şaşırdım, böyle bir şey mümkün mü yaa?
Bence avukata bir danışın bakalım gerçekten böyle mi olmuş ve böyle bir hakları var mıymış.

Benim evime 2 defa hırsız girdi, yaşadıklarınızı çok çok iyi anlıyorum.
Maddiyi geçtim, verdikleri manevi zarar hiç bir türlü telafi edilemiyor.
O manzara ömür boyu çıkmayacak aklımdan, iç çamaşırlarım her yerde, yatağımın üzerinde ayak izleri :14: korkunçtu

Ben olsam asla affetmem, çeksin cezasını, aklı başına gelir belki de başkasının canını yakmaz :47:

Cezası daha ağır oluyor diye birşey yok,tam tersine sabıkası olmaması dolayısıyla iyi hali göz önünde bulundurularak daha az ceza alır diğerlerine göre.Hukukçu olduğum için mi yoksa acımasız mıyım bilmiyorum ama ben herkesin cezasını çekmesinden yanayım,nasıl bu işten ceza almadım diye başka suçları işlemeye de kalkabilir ileride

çeksin cezasını gelip ağlamaya sızlamaya affedicek kadar yufka yürekli olmayın lütfen sizin yıkımınızı kim telafi edicek? ilk sabıkasıymış kendisine heyecan atraksiyon mu aramış hayret bişey ya :44: ayrıca o nedir öyle kapıya maaile gelipte yok özür dilemek yok ağlamak sızlamak ayrıca kim ne hakla adresinizi veriyor böyle saçmalıkmı olur :19: nabız yoklamaya gelmişler sakın affetmeyin

ben olsam vazgeçmezdim ama oldu ki vazgeçtiniz dava zaten kamu davası olmuyor mu?
Yani siz şikayetçi olmasanız bile devlet onu yargılıyor diye biliyorum.

Anne 70-80 yaşında diyelim 40 yaşında doğurdu bu da demek oluyor ki bu şahıs cahil genç çocuk değil kocaman adam. Ben de çok yufka yürekliyim ama o yaşta bu kadar büyük bi suç işleyen birini affetmezdim herhalde. Yaşı çok genç olsa cahillik etmiş deyip affedebilirdim

canım geçmiş olsun davanızda belki haklısınız ama çocuğun hayatı da söz konusu ilk sabıkası ve siciline işlerse mahvolur bundan sonraki hayatı, sanırım arkadaşlarına uyup heyecan yaşamak istemiş. Davanızdan vazgeçmemek hakkınız ama bu mübarek aylarda bir gencin hayatını kurtarmak elinizde
Ya babam zaten hiç bi şekilde yumuşamadı, ama annem o kadının halini görünce babama vazgecsek mi acaba demeye başladı..
Bi yandan öfke bi yandan acımak.. zor bi durum gercekten:s

Öncelikle cok geçmiş olsun.. Ben kimsenin suçunu baska bir insanın telafi edemeyecegini düşünüyorum.. İlişkiler benim için daima 2 kişilik.. Babanız eger annesini üzmemek için davadan vazgerse geçsin, ama bunu hırsız için yapmasın. Hiç bişeyin garantisi yok, bundan kurtulursa devamını getirebilir ama şimdi alacagı ceza ile belki tamamen vazgeçebilir. Çok ceza alırmı bilmiyorum ama belki iyi halden indirime giderler... Birde ev adresi olayını iyice arastırın bilinçli bir durum olabilir benim içime şüphe düştü..

İşte annesi oğlum cezasını fazlasıyla aldı, perişan oldu, gidin görün isterseniz falan deyip duruyor. Zaten teyze çok bilinçli bi teyze değil. Sadece ağlayıp ağıtlar yakıyor. Ev adresi olayını araştıracağız zaten. Babam o an onlar evdeyken polis çağırmayı düşündü aslında ama annem engelledi sırf kadıncağız için..

evet bir süre sonra her eve giderler... çaldıkları 2000 tl ama durumu bi şişe kola bi paket çikolataya kapatıyorlar... ailesi iyi niyetlidir kötü niyetlidir bilemem ama aklıma hiç iyi şeyler gelmedi benim canım ya.. ya bir huysa bu ya da huya dönüşürse

Yok zaten zararımızın tamamnı karşılamayı teklif ettiler karşılıksız bi şekilde. Ama babam istemem sizin verdiğiniz parayı diyerek reddetti.

tamamen davdan vazgeçerseniz diğer ikiside ceza almayacak. ama tek ondan şikayetinizi çekme gibi bir durum sözkonsuysa düşünülebilir. durumu iyiyse ne diye gitmiş çocuk ya allah korusun. allah herkesin çocuklarını korusun çok zor bir durum.

Amin gercekten öyle. Kimin ne olacağı belli olmuyor. Allah hepimizi korusun böyle şeylerden..
Bu arada sadece ondan şikayetçi olmayıp, diğerlerinden şikayetçi olabiliyoruz.

Yap yap sonra git af dile:19: Asla affetmemmmm aslaaaa.
Numara olmadığı ne malum şu af dileme olayının?

Dediğim gibi kartlarını, ev adreslerini, iş adreslerini falan verdiler. Babam istemedi araştırmak davadan vazgecmek istemediği için.
Adresleri bizim mahalleye çok yakın zaten.
Babam bi arkadaşına anlatmış bu olayı. Tesadüf arkadaşı da o aileyi tanıyormuş. Ve ciddi bi şekilde çok şaşırmış adam. Konfeksiyon işletiyormuş biri, diğerinin lalelide dükkanı varmış falan.
Af dilemeye olayı numara değil diye büyük konusamam tabi ama şu şartlar altında doğru gibi gözüküyor.
Yine de ailesinin iyi insanlar olması suçunu affettirmez. Aksine ağırlaştırır. Öyle bir ailede büyüyüp böyle bir şey yapmak gercekten affedilemez. Diğer 2 hırsızın ailesi falan yokmuş. Varsa da ilgilenmiyormuş. Ama bu...:19:

Nasıl güveniyorsunuz ki anlayamadım ben.Onlar zaten çete halindeler.Ne malum onlarında hırsız olmadıkları.Birbirlerini affettirmeye çalışıyorlar.Gidip polise anlatırdım ben bu durumuda.

Aklı başında bir gençse yapan ne olursa olsun cezasını çekmeli.Yarın bir daha yapmaması için...

Güveniyor olduğumuzu söylemedim zaten. Ama o manzarayı görünce işin içine duygularım da karıştı malesef.
Bir önceki mesajda söylediğim gibi, aile sıradan bir yurdum ailesi, gel görelim ki çocukları herşeyi mahvetmiş..

Back