- 8 Ağustos 2008
- 34.645
- 39.012
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ilk dahiliyeye gittim ordan başka bir ünivessite hastanesinin . diyabet yada endokrin bölümüne git şeker yükleme testi iste .... akrep bi baktır geçen sene banada bişi yok demişlerdi ama bu şikayetlerim gene vardi ... şeker yükleme testi yaptırmayımca bilinmiyor ...a.saebencim acaba hangi dr a gittin dahiliyemi
bende bir araştırayım şu işi
dra gitmek şart
ben gitmiştim ama hiç tekrar ölçüm yapılmamıştı sadece kan tahlilleri eksilen değerler için vitaminler felan verildi
vakit geçirmeden şeker yükleme testi yaptırmanı tavsiye ederim akrep ..... 3 saat sürüyor ve aç gidiyorsun ... sporlarını aç karna yapma benim zannedersem bu yüzden ortaya çıktı ..... sbah aç karna çok spor yapıyordum .:uhm:tutuldumm ve de şok oldum
ben burayı neden görmemişimkiiii
ya arkadaşlar dediğiniz hipoglisemi ölçümü acaba vücuda şeker yüklenipmi yapılıyor
eğer öyleyse bana yapılmıtı daha önce hamileyken ve çok düşük çıkmıştı..
ve bu dediğiniz belirtiler bende de var..
yorgunluk çabuk acıma.açken sinirlilik
ufff yaa vede çok çabuk kilo almak
şimdi ben napıcam
ee akrepların rüyalarıda etkilidir oku bakalım paylaşım alanını .....dünde püsküütü gördüm rüyamda hayır olsun
offf okurken bile hasta oldum ya :) düşünün şimdi:dedem ve babanem yüksek şekerden gitti,babam kanser tedavisi görürken ani şeker yükselmesinden komaya girdi ve oda gitti, halam da şeker var 2 senedir, amcamda yeni çıkmış şeker(( ben ise 2 senedir ramazanda oruç bile tutamıyorum aç kalamıyorum aşırı sinirli el ayak titremesi halsizlik kısacası kan şekerime baktırmıştım 3-4 sene oldu galiba tam sınırda demişti dr bu şikayetler oldugunda şekerim düştü diye tatlı yiyordum:) of dr a gitmeyide hiç sevmem ama gitmem lazım galiba ne dersiniz??
delikafadulden aman aman canım ne yapıyorsun şeker düştü diye şekerli yenirmi o aniden olan ve baygınlık gibi geçirilen ileri safa hipoglisemide yeniyor ....
şekerini düşüren zaten şekerli gıdalar . ve sen tekrar şekerli yiyince kızır döngü oluyor ...delikafaduldenşekersiz gl. endeksi düşük şeyler yiyceksinki şekerin yükselip tekrar düşmesin .....
hemen bir dr. gitmeni tavsiye ediyorum aile geçmişi şeker hastalıgı için çok önemli .... ilk sordukları şey ailede şeker hastası varmı oluyor ...a.s şükür benim ailemde yok . zaten bu düşüklügüde uzun süre yaptıgım diyetler ve bırakınca saldırdıgım tatlılar ve çok spor sebeb oldu sanırım ama ben erken farkettim . çok şükür .:1rolleyes:
Hım senin ki yükseliyor canım şekerin dikkat et .... benim kinin tam tersi yani ...ilgine tşk canım bugün gittim dr a tahlillerimi yaptırdım açlık 92 toklukda 1. saatte 136 çıktı kolestrolde 40 çıktı :)) yağlı yemiycekmişim(zaten yemiyorum da ) az ve sık yemek yiyecekmişim,tatlıyı az yiyecekmişim tamamen yasaklamadı şükür:) birde tokluk şekeri 140 çıkarsa gizli şeker oluyormuş eh bende sınırdayım galiba :))) ve kilo vermem gerekiyormuş(sanki bilmiyorum)
Hım senin ki yükseliyor canım şekerin dikkat et .... benim kinin tam tersi yani ...
öncelikle hepinize merhaba siteye yeni üye oldum. başlığı görünce yazmak istedim çünkü bende de aynı sorun var. dr.lar pek üzerine düşmüyor. aslında sık dr.a giden bi tipim ama sorunum ancak geçen sene teşhis edilebildi. daha önce bulunabilirdi diyen de yine bi dr. aslında benim tiroid hormonlarımda ufak bi yükselme olmuştu ve önemli olmayacak kadar ufak bi iç guart teşhisi konmuştu. ne kadar önemli olmasa da bi takip istemeleri gerekir bunlar bişeyleri mi atladılar diye başka bi dr.a gittim daha şikayetlerimin yarısına gelmeden gerisini dr tamamladı. aklımdayken şeker sorunu tiroid hormonlarında değişime neden olabiliyormuş mesela bende guatr yokmuş (hani dr. önemsiz demişti oysa hiç bişii yokmuş) ertesi gün şeker yüklemesi yapıldı ve bingo!!!! neyse bi senedir ilaç kullanıyorum ve öncesinde yaşadığım o baygınlık hissi geçti çok şükür (bazen yolda fenalaşıodum) bu arada ilaç da kesin çözüm diil daha ağır bi seviyeye gelmenizi engelliyor o kadar, hala şeker düşmesi yaşıorum. 2 haftadır da diyetisyene gitmeye başladım ve 3 kg vermişim acayip mutluyum.unutmadan diyette beni rahatsız edecek bi düşüş yaşamadım gayet rahat gidiyor. diyeceğim o ki dr.lara siz teklif götürün ben şeker yüklemesi testi istiyorum diye. en azından aklınızda soru işareti kalmaz eğer benzer bi sorun çıkarsa da daha ileri gitmeden önlemini almış olursunuz kaydirigubbakcemile3
alkisalkisalkis tabi isterim canım saggol bugün bende tekrardan gitiim . ekmeklerin sayısını indirdi 1500kl. yaptı ama ben zaten okadar anca yiyyordum 1800 yiyemiyordum .ki..aeben.cim sana da geçmiş olsun tatlım. bu arada benim hızlı kilo vermem belki fazlalığın bayaaa bi olmasından olabilir. şöyle ki boyum 1,73 kilom ilk ölçümde 86,6 idi. yarın tekrar ölçüme gitcem bakalım. istersen bendeki diyet listesini de yazarım 1500 kalorilik. bu arada ben zaten yiyecek miktarımı düşük tuttuğum için daha yüksek kalori vermedi. memnunum ama. dediğim gibi istersem yazarım bitanem kaydirigubbakcemile3