Hipoglisemi olan , diyet yapan varmı aranızda arkadaşlar ....

aebencim acaba hangi dr a gittin dahiliyemi
bende bir araştırayım şu işi
dra gitmek şart
ben gitmiştim ama hiç tekrar ölçüm yapılmamıştı sadece kan tahlilleri eksilen değerler için vitaminler felan verildi

aebencim acaba hangi dr a gittin dahiliyemi
bende bir araştırayım şu işi
dra gitmek şart
ben gitmiştim ama hiç tekrar ölçüm yapılmamıştı sadece kan tahlilleri eksilen değerler için vitaminler felan verildi
ilk dahiliyeye gittim ordan başka bir ünivessite hastanesinin . diyabet yada endokrin bölümüne git şeker yükleme testi iste .... akrep bi baktır geçen sene banada bişi yok demişlerdi ama bu şikayetlerim gene vardi ... şeker yükleme testi yaptırmayımca bilinmiyor ...a.s

tutuldumm ve de şok oldum
ben burayı neden görmemişimkiiii
ya arkadaşlar dediğiniz hipoglisemi ölçümü acaba vücuda şeker yüklenipmi yapılıyor
eğer öyleyse bana yapılmıtı daha önce hamileyken ve çok düşük çıkmıştı..
ve bu dediğiniz belirtiler bende de var..
yorgunluk çabuk acıma.açken sinirlilik
ufff yaa vede çok çabuk kilo almak
şimdi ben napıcam
vakit geçirmeden şeker yükleme testi yaptırmanı tavsiye ederim akrep ..... 3 saat sürüyor ve aç gidiyorsun ... sporlarını aç karna yapma benim zannedersem bu yüzden ortaya çıktı ..... sbah aç karna çok spor yapıyordum .:uhm:

burayada bi göz at istersen .http://www.kadinlarkulubu.com/endok...iden-muzdarip-olanlarin-paylasim-noktasi.html

Son düzenleme:
evet işte banada şeker li su gibi bişii içirmişlerdi bekletip sonra almışlardı kanı ve sonuç düşüktü
ben biliyordum zaten bende bir halt var ama ne..bu kadar çabala az durakla hooop tüm kilolar geri
bu aralarda öyle yoğunumki ama ilk fırsatta bu durumumla ilgilenecem bakalım

aebencik dün senin diyet listesinden kopyeler çektim..
aslında kopye de sayılmaz çünkü 2 saat arayı daha önce uyguluyordum biliyosun..işte ona tekrar başladım ve dün kepek ekmeği aldım ama gerçekten kepek ekmeği..çünkü normal ekmek tüketiyordum..
birde sütü aynı şekilde içtim..karbonhidrat ve şekerli şeylerden uzak oldum..ve dünüm harikaydı..
ne gerginlik nede açlık krizlerine girdim şükür...
kız şeker rüyam çıktı biliyomusun seninle aynı dertten muzdarip ve aynı yemeklerden yiceez rüyamda da öyleydi..yaptığıız yemeklerin bazılarını misafirlere ayıryoduk yememiz gerekenlerden ayırıyorduk kendimize

dünde püsküütü gördüm rüyamda hayır olsun

bende daha önce aç karna yapıyodum sporumu ama şimdi koyuyorum cebime bişiiler..kayısı badem gibi
birde kayısı haşlıyorum sonra suyunu su şişeme dolduruyorum onu susadıkça iiyorum

okudum canım haklı kızcağız..
ya ben kepekli aldım ama tam kepekli bir dilimi zor yiyorum ağzımda çoğalıyor resmen ve acaip tok tutuyor şeker

yaa bugünde biraz boğuştum iştahımla..öğleye kadar iyiydim çğleden sonra çok zorlandım..
motivasyonum da yerlerdeydi
2 saatte bir yemeye özen gösterdim ama bakalım artık..
bu aralar yemek sonrası acaip uyku basıyor sıcaklardanmıdırki başımda ağırlık ufff

offf okurken bile hasta oldum ya :) düşünün şimdi:dedem ve babanem yüksek şekerden gitti,babam kanser tedavisi görürken ani şeker yükselmesinden komaya girdi ve oda gitti, halam da şeker var 2 senedir, amcamda yeni çıkmış şeker:KK43:(( ben ise 2 senedir ramazanda oruç bile tutamıyorum aç kalamıyorum aşırı sinirli el ayak titremesi halsizlik kısacası kan şekerime baktırmıştım 3-4 sene oldu galiba tam sınırda demişti dr bu şikayetler oldugunda şekerim düştü diye tatlı yiyordum:) of dr a gitmeyide hiç sevmem ama gitmem lazım galiba ne dersiniz??

offf okurken bile hasta oldum ya :) düşünün şimdi:dedem ve babanem yüksek şekerden gitti,babam kanser tedavisi görürken ani şeker yükselmesinden komaya girdi ve oda gitti, halam da şeker var 2 senedir, amcamda yeni çıkmış şeker:KK43:(( ben ise 2 senedir ramazanda oruç bile tutamıyorum aç kalamıyorum aşırı sinirli el ayak titremesi halsizlik kısacası kan şekerime baktırmıştım 3-4 sene oldu galiba tam sınırda demişti dr bu şikayetler oldugunda şekerim düştü diye tatlı yiyordum:) of dr a gitmeyide hiç sevmem ama gitmem lazım galiba ne dersiniz??

delikafadulden aman aman canım ne yapıyorsun şeker düştü diye şekerli yenirmi o aniden olan ve baygınlık gibi geçirilen ileri safa hipoglisemide yeniyor ....
şekerini düşüren zaten şekerli gıdalar . ve sen tekrar şekerli yiyince kızır döngü oluyor ...delikafaduldenşekersiz gl. endeksi düşük şeyler yiyceksinki şekerin yükselip tekrar düşmesin .....:nazar:

hemen bir dr. gitmeni tavsiye ediyorum aile geçmişi şeker hastalıgı için çok önemli .... ilk sordukları şey ailede şeker hastası varmı oluyor ...a.s şükür benim ailemde yok . zaten bu düşüklügüde uzun süre yaptıgım diyetler ve bırakınca saldırdıgım tatlılar ve çok spor sebeb oldu sanırım ama ben erken farkettim . çok şükür .:1rolleyes:

ben dünkü menümü de yazayım ... bi fırsat bulupta yazamayorum ....

1 kase çilek .
kavaltı
2 dl. ekmek ... yumurta ..k.k peynir ..domates .
ara
3 kayısı 1 çy.bar. süt....
öylen
1 t.b. kabak ....2 dl. ekmek . 2 kş. yogurt.. yeşillik ...
ara .
salatalık domates ...marmelat ..
ara
1 kase meyve süt ..
akşam 1 karnıyarık ...2dl. ekmek..1bar. ayran ...
ara 3 erik ....

delikafadulden aman aman canım ne yapıyorsun şeker düştü diye şekerli yenirmi o aniden olan ve baygınlık gibi geçirilen ileri safa hipoglisemide yeniyor ....
şekerini düşüren zaten şekerli gıdalar . ve sen tekrar şekerli yiyince kızır döngü oluyor ...delikafaduldenşekersiz gl. endeksi düşük şeyler yiyceksinki şekerin yükselip tekrar düşmesin .....:nazar:

hemen bir dr. gitmeni tavsiye ediyorum aile geçmişi şeker hastalıgı için çok önemli .... ilk sordukları şey ailede şeker hastası varmı oluyor ...a.s şükür benim ailemde yok . zaten bu düşüklügüde uzun süre yaptıgım diyetler ve bırakınca saldırdıgım tatlılar ve çok spor sebeb oldu sanırım ama ben erken farkettim . çok şükür .:1rolleyes:

ilgine tşk canım bugün gittim dr a tahlillerimi yaptırdım açlık 92 toklukda 1. saatte 136 çıktı kolestrolde 40 çıktı :)) yağlı yemiycekmişim(zaten yemiyorum da ) az ve sık yemek yiyecekmişim,tatlıyı az yiyecekmişim tamamen yasaklamadı şükür:) birde tokluk şekeri 140 çıkarsa gizli şeker oluyormuş eh bende sınırdayım galiba :))) ve kilo vermem gerekiyormuş(sanki bilmiyorum)

ilgine tşk canım bugün gittim dr a tahlillerimi yaptırdım açlık 92 toklukda 1. saatte 136 çıktı kolestrolde 40 çıktı :)) yağlı yemiycekmişim(zaten yemiyorum da ) az ve sık yemek yiyecekmişim,tatlıyı az yiyecekmişim tamamen yasaklamadı şükür:) birde tokluk şekeri 140 çıkarsa gizli şeker oluyormuş eh bende sınırdayım galiba :))) ve kilo vermem gerekiyormuş(sanki bilmiyorum)
Hım senin ki yükseliyor canım şekerin dikkat et .... benim kinin tam tersi yani ...

Hım senin ki yükseliyor canım şekerin dikkat et .... benim kinin tam tersi yani ...

evt canım hipoglisemi yok da tokluk şekerim 140 a çıkarsa anlamı gizli şeker miş ehh bütün aile fertlerini düşünürsek kaçınılmaz bi durum :))) artık daha dikkatli olacam

öncelikle hepinize merhaba siteye yeni üye oldum. başlığı görünce yazmak istedim çünkü bende de aynı sorun var. dr.lar pek üzerine düşmüyor. aslında sık dr.a giden bi tipim ama sorunum ancak geçen sene teşhis edilebildi. daha önce bulunabilirdi diyen de yine bi dr. aslında benim tiroid hormonlarımda ufak bi yükselme olmuştu ve önemli olmayacak kadar ufak bi iç guart teşhisi konmuştu. ne kadar önemli olmasa da bi takip istemeleri gerekir bunlar bişeyleri mi atladılar diye başka bi dr.a gittim daha şikayetlerimin yarısına gelmeden gerisini dr tamamladı. aklımdayken şeker sorunu tiroid hormonlarında değişime neden olabiliyormuş mesela bende guatr yokmuş (hani dr. önemsiz demişti oysa hiç bişii yokmuş) ertesi gün şeker yüklemesi yapıldı ve bingo!!!! neyse bi senedir ilaç kullanıyorum ve öncesinde yaşadığım o baygınlık hissi geçti çok şükür (bazen yolda fenalaşıodum) bu arada ilaç da kesin çözüm diil daha ağır bi seviyeye gelmenizi engelliyor o kadar, hala şeker düşmesi yaşıorum. 2 haftadır da diyetisyene gitmeye başladım ve 3 kg vermişim acayip mutluyum.unutmadan diyette beni rahatsız edecek bi düşüş yaşamadım gayet rahat gidiyor. diyeceğim o ki dr.lara siz teklif götürün ben şeker yüklemesi testi istiyorum diye. en azından aklınızda soru işareti kalmaz eğer benzer bi sorun çıkarsa da daha ileri gitmeden önlemini almış olursunuz kaydirigubbakcemile3

öncelikle hepinize merhaba siteye yeni üye oldum. başlığı görünce yazmak istedim çünkü bende de aynı sorun var. dr.lar pek üzerine düşmüyor. aslında sık dr.a giden bi tipim ama sorunum ancak geçen sene teşhis edilebildi. daha önce bulunabilirdi diyen de yine bi dr. aslında benim tiroid hormonlarımda ufak bi yükselme olmuştu ve önemli olmayacak kadar ufak bi iç guart teşhisi konmuştu. ne kadar önemli olmasa da bi takip istemeleri gerekir bunlar bişeyleri mi atladılar diye başka bi dr.a gittim daha şikayetlerimin yarısına gelmeden gerisini dr tamamladı. aklımdayken şeker sorunu tiroid hormonlarında değişime neden olabiliyormuş mesela bende guatr yokmuş (hani dr. önemsiz demişti oysa hiç bişii yokmuş) ertesi gün şeker yüklemesi yapıldı ve bingo!!!! neyse bi senedir ilaç kullanıyorum ve öncesinde yaşadığım o baygınlık hissi geçti çok şükür (bazen yolda fenalaşıodum) bu arada ilaç da kesin çözüm diil daha ağır bi seviyeye gelmenizi engelliyor o kadar, hala şeker düşmesi yaşıorum. 2 haftadır da diyetisyene gitmeye başladım ve 3 kg vermişim acayip mutluyum.unutmadan diyette beni rahatsız edecek bi düşüş yaşamadım gayet rahat gidiyor. diyeceğim o ki dr.lara siz teklif götürün ben şeker yüklemesi testi istiyorum diye. en azından aklınızda soru işareti kalmaz eğer benzer bi sorun çıkarsa da daha ileri gitmeden önlemini almış olursunuz kaydirigubbakcemile3

geçmiş olsun burcucum . canım ben şeker yükleme testi yaptırdıgım için çıktı zaten normalde ölçülen açlık ta tokluk şekerinde çıkmıyor sonuçlar ...a.s

1 ay oldu yarım konturole gidecegim ilk hafta 1 kilo vermiştim ama şimdi bir degişiklik yok malesasef dr. verdigi diyeti yapıyorum ilaç kullanmıyorum bana yazmadı ....

ama kilo vermek istiyorum olmuyor ..:çok üzgünüm:

aeben.cim sana da geçmiş olsun tatlım. bu arada benim hızlı kilo vermem belki fazlalığın bayaaa bi olmasından olabilir. şöyle ki boyum 1,73 kilom ilk ölçümde 86,6 idi. yarın tekrar ölçüme gitcem bakalım. istersen bendeki diyet listesini de yazarım 1500 kalorilik. bu arada ben zaten yiyecek miktarımı düşük tuttuğum için daha yüksek kalori vermedi. memnunum ama. dediğim gibi istersem yazarım bitanem kaydirigubbakcemile3

aeben.cim sana da geçmiş olsun tatlım. bu arada benim hızlı kilo vermem belki fazlalığın bayaaa bi olmasından olabilir. şöyle ki boyum 1,73 kilom ilk ölçümde 86,6 idi. yarın tekrar ölçüme gitcem bakalım. istersen bendeki diyet listesini de yazarım 1500 kalorilik. bu arada ben zaten yiyecek miktarımı düşük tuttuğum için daha yüksek kalori vermedi. memnunum ama. dediğim gibi istersem yazarım bitanem kaydirigubbakcemile3
alkisalkisalkis tabi isterim canım saggol bugün bende tekrardan gitiim . ekmeklerin sayısını indirdi 1500kl. yaptı ama ben zaten okadar anca yiyyordum 1800 yiyemiyordum .ki..
sendeki diyette .. kaç ögün var .. benin 2 saatte bir yemem lazım ...3+5.. 8 ögün yemem lazım ..

ben bu ay malesef kilo veremedim hiç ben zaten 1 senedir diyetteyim o yüzden sanırım etkilemiyor beni .:çok üzgünüm: ilk başladıgımda 1 kilo vermiştim sonra durdu bi aşabi yukarı .....
sana dr. ilaç verdimi ..

tam 3 kg vermişim yani 83.6 kg.dayım tatlım:lepi: benim 1500 kl.lik diyetim 6 öğüne denk gelio.
sabah:
2 dilim light ekmek arasına ince bi dilim yarım yağlı beyaz peynir koyup ya sandviç gibi ya da yağsız tost gibi yapıorum. yanında da domates, salatalık yiyiyorum.
ara:
1 porsiyon meyve var (1 elma, armut vb, 8 tane çilek, erik vb, 10-15 üzüm, kiraz vb, 3-4 tane yenidünya, erik vb, 1/2 dilim karpuz, kavun, 3 dilim ananas) ben elmayı tercih ediyorum iş yerinde daha kolay gelio.
öğlen:
2 dilim light ekmek arasına biraz kalınca bi dilim peynir veya 1 küçük kutu light ton balığı ya da yarım tavuk göğsü koyup yanında bolca salata yiyip 1 bardak da ayran içiyorum. ayran yerine 2 kaşık yoğurt da yiyebilirsin (bu arada light sandviç ekmekleri 2 dilim yerine geçiomuş hani bu malzemeleri onun arasına da koyabilirsin)
ara:
1 porsiyon meyve ve 1 bardak light süte 2 kaşık meyveli müsli koyup yiyiyorum. gerçi bu ara öğünü de kendi içinde ikiye bölebilirmişiz. ben de öyle yapıyorum meyve ve müsli arasında 1 saat falan bırakıyorum
akşam:
2 dilim light ekmek yanında ya 8 yemek kaşığı sebze yemeği, ya 2 adet irice köfte ya da 1/2 tavuk göğsü yiyebiliyosun yanında 1 bardak ayran ya da 2 kaşık yoğurt var. mutlaka salata da!
ara:
2 porsiyon meyve

bu hafta değişime geçtim. 1 dilim ekmekten fedakarlık edip yerine şunları yiyebileceğim:
-1/2 koçan mısır
-1 kepçe çorba
-2 kaşık pilav veya makarna
-1/2 paket light bisküvi
-1 kahve fincanı leblebi

unutmadan günlük 1 bardak süt yada 4 kaşık yoğurt yerine 2 top dondurma yiyebilicem.:icecream:

X