kıyamam ne zor günler atlatmışsın ben bunları yaşasaydım inanki bir psikologdan destek alırdım ameliyat ve hastane korkum benimde çocukluğuma dayanır biraz 9 yaşımda ayağımı akrep ısırdığı için 2 sene yattığım hastanede 5 ameliyat geçirdim hastanelerden bu yüzden korkarım hep bu rahatsızlıkta çıkınca daha çok korktum ama artık korkmuyorum yemin ederim...çoook geçmiş olsun karşına çok iyi doktorlar çıkmış ve başarıyla geçirmişsin bi şekilde rahatsızlığını çok üzüldüm yaşadıklarına çek geçmiş olsun allah bidaha dert hastalık göstermesin canım
prolaktin hormonuna bağlı hipofiz adenomi benimkisi çeşitleri varmı hiçbi fikrim yok
merhabalar benim 3 ay önce tanı konulmuş hipofiz tümörüm var doktorlar ameliyatla ilaç tedavisi arasında sıkıştırıp durdu hep beni ilaç kullanıyorum 3 aydır ama prolaktin hormonum hala çok yüksek tümörün etkilerini artık daha çok hisseder oldum ne olur bana yardım edin bu tümör hemen göz sinirlerinin arkasında olduğu için artık gözlerimdede kararma ve çift görme oluyo daha 5 aylık ewliyim hastanelerde geçirdik en güzel günlerimizi halada dewam ediyoruz haftaya tekrar tettiklerim yapılık kollarımın morluğu hiç geçmiyo ayda defalarca kan veriyorum sıkıldım artık bu ameliyat ne aşamada gerekli???
bi insanın seni yaşadıklarını anlamamsı için insan olmaması gerek ama insan başına gelmeyince anlamıyo ben mesela banim tümörüm buaralar tümörümden dolayı başım çok ağrıyo bazı insanlar bunun üzerine ne cümle kuruyolar biliyomusun ayyy benimde ağrıyo başım havalardan dolayı valla ben daha halsizim senden daha çok başım ağrıyo kesin bendede vardır bu tümörden falan benim ne çektiğimi bi ben bilirim bazende gözlerim kararıyo çift görme oluyo bilinsin göz sinirlerine baskı yapıldığı için bozuluyo gözler ve yine bazı insanlar psikolojik diyo bu hastalığım sayende kimin nekadar değer verdiğini anladım ve birçok kişiden çektim kendimi anlayamadıkları için değil benim rahatsızlıklarıma saygı duymadıkları için benim bu hastalığı öğrenmemde çok yıkıcı oldu hepsini yazmıştım beyin ameliyatı olcam sonunda adlı bi başlıkla bakıp oku istersen ben bunları yaşarken ve hastalığım 3 ay önce çıkmışken insanların bende bende demesinden bıktım artık seninde beyninde tümör varsa git ozaman emar çektir diyorum bilmem vardır kesin diyolar bana yaaa kimlerin bu şekilde yaklaştığınıda tahmin edersin :))) ameliyatımıda olurum paşalar gibi ama en önemlisi psikolojik destek biliyomusun bizler stresten böle tümör çıkartıyoruz biyerlerimizde çok teşşekkür ederim ilgi ve alakana artık gözlerim iyice bozulmaya başladı ama kimsye anlatmıyorum sıkıldım boş yorumlardan o yüzden burda sizlerle paylaşarak bi nebze rahatlıyorum çok teşekkürler tekrar
Benim basima geldi gibi de konuyu ben hortlattim.. konu sahibinin son durumunu ögrenmek ustedim icim rahatlasin diyeKonu hortlamış ama bildiklerimi yazmak istedim,görme bozukluğu,baş ağrısı en büyük belirti sanırım eşim bu ameliyatı oldu çok şükür sağlıklı lütfen yaşayanlar stres yapmayın ,operasyona bile gerek duymamıştı doktorumuz, ama eşimin aynı zamanda okb si de gelişince hemen ameliyat oldu....
Canım büyüklüğü ne kadar? Bende 18 yaşında oluştu ilaçlarla kayboldu yalnız benimki mikro idi. 10 milimetreden küçük olanlar mikro büyükler makroadenom olarak tanımlanıyor.
Hiç üzülme ve korkma ben ilaçlarla iyileştim. Doktorlar çocuğun olmaz dedi diye korunmadim evlendiğim gece hamile kaldım. Şimdi iki evladım var. Sakın korkma canım. Doktorlar ne diyorsa onu uygulayın. Acil şifalar.
Her sabah midem bulanıyordu ve kusuyordum, göğüslerimden süt geliyordu. Saçlarım dökülüyordu. Göbeğimde kıllar çıkmıştı.
Rahat olun her prolaktin yüksekliğinde hipofiz adenomu görülmüyor.Ben de bu sikayetlerin hic biri yok ama kanimda prolaktinim yuksek doktor mr yolladi
Rahat olun her prolaktin yüksekliğinde hipofiz adenomu görülmüyor.
Suan ne durumdasiniz acaba merak ettimtatlım korkulacak hiç bişey yok merak etme..bendede var hipofiz tümörü..vardı daha doğrusu..şimdi kendiliğinden yok oldu :) yazdıklarına şaşırdım açıkçası bu tümör için normalde ilk önce ilaç tedavisi uygulanıyor..ben düşünki ilaç bile kullanmadım..kendiliğinden geçti gitti..ben bulunduğum ilin en ii beyin cerrahına gittim bana dediki senin hastalığın grip gibi bişey asla kafana takma dedi..bende öyle yaptım en son mr çekildim 3 hafta önce baktık ki tümör kaybolmuş(çok şükür rabbime)...bence mutlaka bir iki doktora görün..hemen ameliyat olma çünkü bu tümörün ameliyattan sonra da tekrarlama riski yüksek..ben bununla 3 senedir mücadele ediyorum..bilirim her ay kan vermeyi prolaktin yüksek mi çıkacak acaba diye her ay gerilim yaşamayı..prolaktinin yüksek çıkmasının nedenlerinden en önemlisi stres..inan o kadar fark ediyor ki..sakin ol unut bu hastalığı..ama tedavi olmayıda bırakma..ha birde bu tümörün bilinen bi etkisi yok..ilk başlarda bende aynı şeyi hissediyordum göz kararması falan..doktor bana gülüyordu hep çünkü aklımda hep benimdeki tümör var diye geçiyordu..bi zaman sonra bununla yaşamayı öğrendim 3 sene sonra bi baktım yok oldu gitti..hormonum çok yüksek çıkarken herşey normale dönüverdi...sende unut bu hastalığı asla kafana takma..biraz karışık yazdım ama soracağın bişey varsa sorabilirsin..uzun zamandır bununla yaşıyorum ve baya bilgi sahabi oldum :)
tatlım korkulacak hiç bişey yok merak etme..bendede var hipofiz tümörü..vardı daha doğrusu..şimdi kendiliğinden yok oldu :) yazdıklarına şaşırdım açıkçası bu tümör için normalde ilk önce ilaç tedavisi uygulanıyor..ben düşünki ilaç bile kullanmadım..kendiliğinden geçti gitti..ben bulunduğum ilin en ii beyin cerrahına gittim bana dediki senin hastalığın grip gibi bişey asla kafana takma dedi..bende öyle yaptım en son mr çekildim 3 hafta önce baktık ki tümör kaybolmuş(çok şükür rabbime)...bence mutlaka bir iki doktora görün..hemen ameliyat olma çünkü bu tümörün ameliyattan sonra da tekrarlama riski yüksek..ben bununla 3 senedir mücadele ediyorum..bilirim her ay kan vermeyi prolaktin yüksek mi çıkacak acaba diye her ay gerilim yaşamayı..prolaktinin yüksek çıkmasının nedenlerinden en önemlisi stres..inan o kadar fark ediyor ki..sakin ol unut bu hastalığı..ama tedavi olmayıda bırakma..ha birde bu tümörün bilinen bi etkisi yok..ilk başlarda bende aynı şeyi hissediyordum göz kararması falan..doktor bana gülüyordu hep çünkü aklımda hep benimdeki tümör var diye geçiyordu..bi zaman sonra bununla yaşamayı öğrendim 3 sene sonra bi baktım yok oldu gitti..hormonum çok yüksek çıkarken herşey normale dönüverdi...sende unut bu hastalığı asla kafana takma..biraz karışık yazdım ama soracağın bişey varsa sorabilirsin..uzun zamandır bununla yaşıyorum ve baya bilgi sahabi oldum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?