merhabalar benim 3 ay önce tanı konulmuş hipofiz tümörüm var doktorlar ameliyatla ilaç tedavisi arasında sıkıştırıp durdu hep beni ilaç kullanıyorum 3 aydır ama prolaktin hormonum hala çok yüksek tümörün etkilerini artık daha çok hisseder oldum ne olur bana yardım edin bu tümör hemen göz sinirlerinin arkasında olduğu için artık gözlerimdede kararma ve çift görme oluyo daha 5 aylık ewliyim hastanelerde geçirdik en güzel günlerimizi halada dewam ediyoruz haftaya tekrar tettiklerim yapılık kollarımın morluğu hiç geçmiyo ayda defalarca kan veriyorum sıkıldım artık bu ameliyat ne aşamada gerekli???
tatlım korkulacak hiç bişey yok merak etme..bendede var hipofiz tümörü..vardı daha doğrusu..şimdi kendiliğinden yok oldu :) yazdıklarına şaşırdım açıkçası bu tümör için normalde ilk önce ilaç tedavisi uygulanıyor..ben düşünki ilaç bile kullanmadım..kendiliğinden geçti gitti..ben bulunduğum ilin en ii beyin cerrahına gittim bana dediki senin hastalığın grip gibi bişey asla kafana takma dedi..bende öyle yaptım en son mr çekildim 3 hafta önce baktık ki tümör kaybolmuş(çok şükür rabbime)...bence mutlaka bir iki doktora görün..hemen ameliyat olma çünkü bu tümörün ameliyattan sonra da tekrarlama riski yüksek..ben bununla 3 senedir mücadele ediyorum..bilirim her ay kan vermeyi prolaktin yüksek mi çıkacak acaba diye her ay gerilim yaşamayı..prolaktinin yüksek çıkmasının nedenlerinden en önemlisi stres..inan o kadar fark ediyor ki..sakin ol unut bu hastalığı..ama tedavi olmayıda bırakma..ha birde bu tümörün bilinen bi etkisi yok..ilk başlarda bende aynı şeyi hissediyordum göz kararması falan..doktor bana gülüyordu hep çünkü aklımda hep benimdeki tümör var diye geçiyordu..bi zaman sonra bununla yaşamayı öğrendim 3 sene sonra bi baktım yok oldu gitti..hormonum çok yüksek çıkarken herşey normale dönüverdi...sende unut bu hastalığı asla kafana takma..biraz karışık yazdım ama soracağın bişey varsa sorabilirsin..uzun zamandır bununla yaşıyorum ve baya bilgi sahabi oldum :)
öncelikle teşekkür ederim ilginize sizdeki etkilerini bilmiyorum mesela bende şu aralar baş ağrısı nüksetti gözlerim kararıya bazende çift görme oluyo aşırı su içerek yarım saatte bir idrara çıkıyorum vjinal kuruluk olduğu için ağrılı bi ilişki yaşıyorum her seferinde ve şuan çocuk sabihi olmam çok zor 3 beyin cerrahı prof.bir endoklin uzmanı ile jinekolig ilgileniyo durumumla ameliyat sonucu 5 sene sonra tekrarlama oasılığı çok yüksek biliyorum sizin kaçtı bilmiyorum ama benim 75.99 prolaktin değerlerim 3 aydır ilaç alıyorum ama sadce 65.70 e düşmüş sağlıklı insanlarda maksimum 25 olması gerek bu değerlerin benim troid ve guatır değerlerimde bozuk çıktı bu rahatsızlıktan dolayı birçok insanda olabiliyo ve iyi huylu genelde biliyorum ama bukadar genç yaşta olması belkide beni etkiliyo genelde 40 yaş ve üzerinde oluyomuş şuan benimde ameliyatlık bi durumum olmadığı söleniyo ilaçlarla bastırılamazsa ameliyat düşünülüyor annem emekli hemşire benim o yüzden sağlık konusunda biraz daha şanslıyım ameliyat en son düşüncemiz..
merhabalar benim 3 ay önce tanı konulmuş hipofiz tümörüm var doktorlar ameliyatla ilaç tedavisi arasında sıkıştırıp durdu hep beni ilaç kullanıyorum 3 aydır ama prolaktin hormonum hala çok yüksek tümörün etkilerini artık daha çok hisseder oldum ne olur bana yardım edin bu tümör hemen göz sinirlerinin arkasında olduğu için artık gözlerimdede kararma ve çift görme oluyo daha 5 aylık ewliyim hastanelerde geçirdik en güzel günlerimizi halada dewam ediyoruz haftaya tekrar tettiklerim yapılık kollarımın morluğu hiç geçmiyo ayda defalarca kan veriyorum sıkıldım artık bu ameliyat ne aşamada gerekli???
son zamanlarda aşırı kilo almaya başlamıştım ve baş ağrılarım da çoktu. dediğin gibi endokrin doktoru devlette bulmak çok zor özellerde de çok pahallı ama şükür ki benim özel sağlık sigortam vardı o yüzden şimdi özel bi hastanenin endokrin uzmanı takip ediyor beni.
benim ağrıya acıya dayanıklılığım çok fazladır o yüzden tamponlar çıkarılırken çok fazla acı duymadım sadece eşimin elini sımsıkı sıkmışım neredeyse kıracaktım:) ama çabucak geçti. bence hiç aksatma kontrollerini ve ameliyat olman gerekirse de hiç korkma. ben doktorum ve ekibi yönünden çok şanslıydım beni ameliyat öncesi öyle çok rahatlattılar ki. ameliyat sonrası çoktan 3 kilo falan verdim biraz ağrılarım olmuyor mu oluyor ama dayanamayacağım kadar değil. hatta çogunun psikolojik ağrılar olduğunu düşünüyorum.
son boyutunu biliyor musun tümörünün? bu tümörün hızlıca büyümesinde en büyük etken stres... resmen onu besliyor büyütüyor mümkün olduğu kadar seni strese sokan şeylerden uzak dur.
canım hastalıgının adı agromegalımı doktor annemede hıpofız bezınde tümor vardedı buyume hormanu eger akromegalı dıye gecıosa hastalıgın adı sana merak ettıklerını anlatabılırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?