HİPOFİZ ADENOM VE GEBELİK

Afra00

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2016
1.038
2.338
133
Merhabalar... Benimkisi uzuun bir süreç ve uzun bir hikaye 2009dan bu yana hipofiz adenomu ile mücadele ediyorum. Bu süreçte çok ilerleme kaydettim ilk başta 14mm olan tümör 5mm kadar düştü çok şükür. Tabi bu arada evlendim ve en başından beri çocuğum olsun istedim 3.5 yıllık evliyim iki kimyasal gebeliğim oldu sonrasında ne yaptımsa olmadı ve bu ay ilk kez aşılama yaptırdım. Henüz 6.gündeyim umarım tutar ve sonrasında beni bırakıp gitmez merak ettiğim şey şu benim gibi bu hastalığı tecrübe edip hamile kalan ve bebeğini kucağına alan var mı? Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim kendime bir umut ışığı arıyorum.. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

Kızlar kimse yokmu benimle aynı kaderi paylaşan???

Bende de ayni sorun var. 6 aydir deniyoruz, prolaktinim yuksek cikti, ardindan mr ve adenom orda. Dostinex kullaniyorum 55ten 0 a dustu cok sukur ama gebelik henuz yok. Bu dertten muzdarip olup cocuk sahibi olan bircok kisiye rastladim bu forumda. Umarim en kisa zamanda biz de aralarina katiliriz.

Olur canınızı sıkmayın ben hamıle kaldım 4yıldır dostınex kullanıyorum 3ay once hamıle kaldım 23yıldır tek cocuklayım ustune tumörum ve budurum 300 lerde olan praloktın 3ay once hamılelık dua bolca ıcten dua edın

Bende de 2008 yılından bu yana hipofiz adenomu var. Dostinex kullanarak hamile kaldım ve sorunsuz olarak 2010 yılında doğum yaptım. Benimki 5mm çapındaydı. Bu kadar yıl boyunca kullandığım ilaçlarla 3mm düştü. Kafaya fazla takmamak gerekiyor. O yokmuş gibi yaşıyorum alıştım heralde aklıma gelmiyor

Kızlar merhaba, konu açılalı çok olmuş ama aynı dertten muzdaribim. Yarın aşılama olcak kısmetse. Hipofiz adenomuyla aşılama yaptıranınız var mı?

Kizlar ben gebelik planlamadan önce öğrendim hipofizdeki kitleyi.dostinex e baslagidim ilk ay ilk denememde hamile kaldım ve bu şekilde hamile kalabilen bir çok kişi biliyorum. yalnız araştırmalarıma göre gebe kaldıktan sonra progesteron a bakılması gerekirmiş çünkü prolaktin sorunu yasayanlarin gebeliğin ilk haftası progesteronu düşük olabilirmis bu da düşüğe sebep olurmus bende bakılmadi progesteron . Şimdilik 18.haftadayim umarım gebelik devam edebilir .

2 kere düşük yaptım en son düşükten sonra prolaktin 42 iydı dr hamilelikten dolayı olabilir dedı sonra tekrar kan verdım 110 olmuş mr cekınmemi söledı dr. Mr cekındım 2mm hipofiz adonomu cıktı dostınex kullanmaya başladım 2 haftadır. Endokrinoloji bölumeme gitmemi söledi kadın doğumcum. Tekrar hamilenkalıp sağlıklı bi şeklde Cocugumu almak istiyorum. Cok korkuyorum hamile olamamaktan tekrardan beklemiyorduö böle biley grven yılda prolaktin e bakıldı normal sevıyedeydı bi yıl içinde oluşmuş. Benım gibi olupta ne zman hamile kaldınız. Endokrinoloji ye gittiniz mi.

Endokrine gidin önemli bi konu şuan için kitle küçük ama büyümesini kontrol etmeleri gerekiyor. İnşallah sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize

Merhaba. Adenom boyutu henüz çok küçük erken fark edilmesi çok büyük avantaj olmuş sizin için. Dostinex kullanımı ile prolaktin hormonunuz dengelenerek adenomda küçülme olması beklenir.
Benim 10 yıl önce Adenom boyutu 13mm çıkmıştı ilk Dostinex kullanımı ile 3 ayda 10mm düştü şu anda 5.5mm. 5 sene önce evlendim 2 düşük sonrası Kasım ayında bebeğimi kucağıma aldım elhamdülillah. Rabbim isteyen herkese nasib etsin inşaAllah.
Lütfen kafanıza takmayın psikoloji çok önemli onun varlığını unutun bu çok önemli. Umarım en kısa sürede tamamen kaybolur gider bian önce bebeğinize kavuşursunuz

Endokrine gidin önemli bi konu şuan için kitle küçük ama büyümesini kontrol etmeleri gerekiyor. İnşallah sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize
İnşallah canım. Rabbım hepımızn yüzüne güler. İlk düşükte böyle sıkıntım yoktu bi anda neden oldu bilmyorum. Siz aşılama yaptırdınız demi.

İnşallah dostinex işe yarar. Benım sebepsız düşüklerim oldu daha sonra yenı hipofiz adonom cıktı. Büyümez inş. Kaybolur gider.hamile kalamıycam sandım ilk doktor dedığinde 1 hafta kendıme gelemedim. Suanda iyiyim şükür.hastaneye gitmeye başladım tekrardan adonom için. Ne güzel anne olmuşsunuz bi umut oldu bana da gercekten burdan sizinle görüşmem cok iyi geldı bana.

Endokrin dr na gittim cok kücük takıp edilecek sadece dedı. Yılda bir mr 3 ayda bir kan ver dedı. Duruma göre hareket edilecek. İlac kullandığımdan 2 hafta sonra prolaktin düştü bir daha kan vermedım. Adet oldugumda tekrar vereceğim. Hamilelikte inşallah nasıp olur.

Allah Şafi ismi ile şifa versin tez vakitte canım. Amin. Sakın kafana takma onun varlığını unut zaten hayatını olumsuz etkileyecek bir sıkıntı vermiyor insana. Stres yapma Allahın izni ile bian önce meleğine kavuşursun inşaAllah

Benle aynısın canım, ilaçlar benim çok düşürüyo inşallah senin dengede kalır En son <0.6 çıkmıştı

Bu sorunu henüz gördüm, evet yaptırdık olmadı. Hala beklemedeyim
Prolaktin nın cok düşük sıkıntı bilmyorum canımm. Bişey demedi dr inofolic yazdı yumurta kalitesi için şimdi kullanmaya. Başladım. Sizin sadece prolaktin sıkıntımı var mı. Benım diğer 2 düşüklerımin sebebleri yok malesef kalp atımı olmadan düşük oldu. Hayırlısı cok üzüldük prolaktin ve hipofiz adonomu cıktı.

Evet tek sıkıntı prolaktin ve hipofiz adenomu iki yıl oldu bizim hiç gebelik olmadı iki kez kimyasal gebelik oldu sadece onu da saymıyolar gebelikten

Işinizi rahatlatmak için söylemek istedim hiç stres yapmayın bende 9 mm cıktı hamileydim o sıra öğrendim çok kötü geçti hamileliğim onun stresinden ne yapcm dedim durdum ama iki gün önce yeni bir mr çekildi ve emar da o yok hiç yok kaybolmuş içinizi ferah tutunAllaha dua ettim her gün

Merhabalr bende bu konuyla ilgili bsy sormak istiorm bnmde 1.1cm capinda makroadenomum var bnmde henuz cocugum yok bu donemde adetimde kesildi sizde boyle bi durum oldumu bana yardimci olrmusunz ltfn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…