- 16 Eylül 2024
- 1.689
- 1.019
- 48
Elbetre orasi dogru saglikli bir gebelik oldugunda dogar ama birde disardan bir müdahaleye ihtiyac duyan durumlar vardir. Mesela progestan igneleri fitiller kan sulandiricilar... bu sekilde dogum yapan binlerce kadin var... o zaman kimseye verilmesin bu ilaclar. Bazi doktorlar cok kalpsiz gerçekten...Dedi maalesef ilk 3 ay çok sık oluyormuş bu durumlar diye. Sağlıklı olsa afet durumunda bile insanlar gebe kalıp sağlıkla dogururmus
Mesela bende düşük yaptıktan sonra arastirirken mesela rahim agzi boyunun ölçülmesinin onemli birsey oldugunu ogrendim. Ama benim dr.lar hic bunu teklif dahi etmediler... ben düşük yapmadan 8 gün önce mesela su geliyordu benden bildigin akiyordu bacaklarimdan aşağı. Kime gitsem normal dediler 8 gün sonra düşük yaptim. Belki olumsuz giden birseyin ayak sesleriydi ama normal olur falan deyio yolladilar hep..
Kürtajdan sonra muayeneye gittigimde dr.dan rica ettim (düşükten sonra gel olcelim mutlaka demisler burda bir arkadasa) bana dr.un cevabi, hamilelikte 10.haftadan itibaren ölçülmesi gerekir su an gebe degilsin olcemeyiz oldu.
Madem o hafta ölçmek gerekiyordu neden olcmediler ben hamileyken ?
Veya diger kadini düşükten sonra cagirip olcmusler benimkini niye olcmediler ?
Hep soru isaretleri. Kendimiz arastira arastira dr.luk yapiyoruz resmen