• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boş Gebelik süreci ve bilgi paylaşımı(düşük, kürtaj, gebelik vs..)

Dedi maalesef ilk 3 ay çok sık oluyormuş bu durumlar diye. Sağlıklı olsa afet durumunda bile insanlar gebe kalıp sağlıkla dogururmus
Elbetre orasi dogru saglikli bir gebelik oldugunda dogar ama birde disardan bir müdahaleye ihtiyac duyan durumlar vardir. Mesela progestan igneleri fitiller kan sulandiricilar... bu sekilde dogum yapan binlerce kadin var... o zaman kimseye verilmesin bu ilaclar. Bazi doktorlar cok kalpsiz gerçekten...
Mesela bende düşük yaptıktan sonra arastirirken mesela rahim agzi boyunun ölçülmesinin onemli birsey oldugunu ogrendim. Ama benim dr.lar hic bunu teklif dahi etmediler... ben düşük yapmadan 8 gün önce mesela su geliyordu benden bildigin akiyordu bacaklarimdan aşağı. Kime gitsem normal dediler 8 gün sonra düşük yaptim. Belki olumsuz giden birseyin ayak sesleriydi ama normal olur falan deyio yolladilar hep..
Kürtajdan sonra muayeneye gittigimde dr.dan rica ettim (düşükten sonra gel olcelim mutlaka demisler burda bir arkadasa) bana dr.un cevabi, hamilelikte 10.haftadan itibaren ölçülmesi gerekir su an gebe degilsin olcemeyiz oldu.
Madem o hafta ölçmek gerekiyordu neden olcmediler ben hamileyken ?
Veya diger kadini düşükten sonra cagirip olcmusler benimkini niye olcmediler ?
Hep soru isaretleri. Kendimiz arastira arastira dr.luk yapiyoruz resmen

İlk ve tek gebelikti bu kürtaj olduğum. Pembe lekelenme oldu 2 kez ve Dr kesede birsey yok diye önemsiz gördü. O zaman ne kan bakti ne birsey verdi. Rahim genişliyor ondandır diyip geçti. Bilmiyorum güvendim ve bilgim yoktu Dr una guvenmeyecekse insan kime güvenecek. Arkadaşlarım da normal dedi o akıntı için hatta evham yapiyorsun dedi o yüzden de ben evhamliyim herhalde dedim. Sonraki kontrolde kese bozulmaya başladıktan sonra artık yapacak birsey yok dedi gittiğim yerler de. Birseyler vermek istemediler yine. Ben başıma bunlar gelip sonradan tekrar olmasın insanlar ne yapmış diye araştırırken gördüm bazı şeyleri. Mesela progesteron seviyesi bakilabilirmis. Bunun yetmezliği dusuge neden olabiliyormuş. Kese düzgün ve kanama alanı yokken pembe ya da kahve leke gelen çoğu kişiye takviye verilmiş düşük önleme amaçlı. İstirahat verilmiş. Bana hiçbiri önerilmedi. İçim içimi yiyor eksik birseyler yapıldı ben daha fazla neden araştırma yapmadım neden güvendim diye. Evet yiyecek ekmeği yokmuş bebeğimin bu dünyada belki. Ama ne bileyim bugün düşünüp düşünüp ağladım yeniden. Regl önü insan iyice hassas oluyor malum. Test yaptım erken gebelik testi negatif çıktı 2 saat kadar önce
Forumda olsun çevremde olsun direkt progestan a başlıyorlar böyle durumda. Gerçekten bu şekilde tecrübe etmene üzüldüm 😔 doktorun biraz rahat biri demek ki. Ama fazla rahatlıkta insanın kafasında soru işaretleri bıraktırıyor 😐 yiyecek ekmeği yokmuş tabi ki ama hiç önlem de alınmamış. Özellikle forumda denk geldiklerim var. Hem iğne hem fitil falan aliyolar. Bağışıklık için serum alanlar varmış. Bunu da burda forumda ögrendim ( bazılarının bünyesi gebeliği kabul etmiyormus. Onu zararlı bir madde gibi kabul edip atmaya çalışıyormuş. )
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bende ilk gebelik istediğim dönemlerde olmadıkça ağlıyordum. Ama çok şükür sonu güzel bitti. Eminim sen de yakın zaman da sevinçli haberi alırsın. Okuyabilirsen adetten sonra bol bol Meryem süresini oku. O insana iyi geliyor. İçini ferahlatması içinde inşirah süresi. Rabbim gönlüne ferahlık versin. En yakın zamanda kucağını doldursun 🤲 tabi sağlıklı bir şekilde. Amin

Arkadaşlar herkese selamlar, 5 haftalıkken düşük yaptım. Kanamam yeni başladı betam düşünce fark etti doktorum. Açıkçası kaybına üzüldüm, süreç içerisinde çok hassaslaştım. Bebek düşündüğümüz için kullandığım folki asit, vitaminler vs her şeyi bıraktım. Doktorum çok yeni olduğu için betam sıfırlanana kadar korunmamızı sonra Bebek denetebileceğimizi söyledi beklemeye gerek yok dedi. Hatta düşük sonrası bi gebem sıfırlanmadan hamile kaldı dış gebelik sandık panikledik birden yükselince dedi. Bu süreçten geçen insanların yazdıkları moral olur diye umuyorum bana da 🙏🏽 eşim inanılmaz destek oldu, 7 mahalle toplansa bir eşim etmezdi sanırım bu süreçte ama Aileden herkeste uzakta çok az insanla paylaştım. İyi bir şeyler duymaya ihtiyacım var ❤️

Elbetre orasi dogru saglikli bir gebelik oldugunda dogar ama birde disardan bir müdahaleye ihtiyac duyan durumlar vardir. Mesela progestan igneleri fitiller kan sulandiricilar... bu sekilde dogum yapan binlerce kadin var... o zaman kimseye verilmesin bu ilaclar. Bazi doktorlar cok kalpsiz gerçekten...
Mesela bende düşük yaptıktan sonra arastirirken mesela rahim agzi boyunun ölçülmesinin onemli birsey oldugunu ogrendim. Ama benim dr.lar hic bunu teklif dahi etmediler... ben düşük yapmadan 8 gün önce mesela su geliyordu benden bildigin akiyordu bacaklarimdan aşağı. Kime gitsem normal dediler 8 gün sonra düşük yaptim. Belki olumsuz giden birseyin ayak sesleriydi ama normal olur falan deyio yolladilar hep..
Kürtajdan sonra muayeneye gittigimde dr.dan rica ettim (düşükten sonra gel olcelim mutlaka demisler burda bir arkadasa) bana dr.un cevabi, hamilelikte 10.haftadan itibaren ölçülmesi gerekir su an gebe degilsin olcemeyiz oldu.
Madem o hafta ölçmek gerekiyordu neden olcmediler ben hamileyken ?
Veya diger kadini düşükten sonra cagirip olcmusler benimkini niye olcmediler ?
Hep soru isaretleri. Kendimiz arastira arastira dr.luk yapiyoruz resmen
Kaç haftalikti senin? Bu da benim yaşadığımla aynı kapıya çıkıyor. Eksik müdahaleler vardi diye insan daha kötü hissediyor. Rahim ağzında sıkıntı varsa oraya müdahale yapılıyor işlemin adını hatırlamıyorum buralarda okumustum. belki öyle birsey gerekirdi baksalardi. Ya da belki başka birsey bilmiyorum. Dr a gitmekten soğudum inan bu kadar bebek istiyor olmasam bırakacağım psikolojim bozuldu artik ama isteğim o kadar ağır basıyor ki🥺

Forumda olsun çevremde olsun direkt progestan a başlıyorlar böyle durumda. Gerçekten bu şekilde tecrübe etmene üzüldüm 😔 doktorun biraz rahat biri demek ki. Ama fazla rahatlıkta insanın kafasında soru işaretleri bıraktırıyor 😐 yiyecek ekmeği yokmuş tabi ki ama hiç önlem de alınmamış. Özellikle forumda denk geldiklerim var. Hem iğne hem fitil falan aliyolar. Bağışıklık için serum alanlar varmış. Bunu da burda forumda ögrendim ( bazılarının bünyesi gebeliği kabul etmiyormus. Onu zararlı bir madde gibi kabul edip atmaya çalışıyormuş. )
Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bende ilk gebelik istediğim dönemlerde olmadıkça ağlıyordum. Ama çok şükür sonu güzel bitti. Eminim sen de yakın zaman da sevinçli haberi alırsın. Okuyabilirsen adetten sonra bol bol Meryem süresini oku. O insana iyi geliyor. İçini ferahlatması içinde inşirah süresi. Rabbim gönlüne ferahlık versin. En yakın zamanda kucağını doldursun 🤲 tabi sağlıklı bir şekilde. Amin
İçim çok acıyor gerçekten. Belki yaşardı diye😔 Amin teşekkür ederim 🤲 hepimizin inşallah

Kaç haftalikti senin? Bu da benim yaşadığımla aynı kapıya çıkıyor. Eksik müdahaleler vardi diye insan daha kötü hissediyor. Rahim ağzında sıkıntı varsa oraya müdahale yapılıyor işlemin adını hatırlamıyorum buralarda okumustum. belki öyle birsey gerekirdi baksalardi. Ya da belki başka birsey bilmiyorum. Dr a gitmekten soğudum inan bu kadar bebek istiyor olmasam bırakacağım psikolojim bozuldu artik ama isteğim o kadar ağır basıyor ki🥺
13 haftalıkti benim bebegim. Büyümüştü artik.. evde oldu benim düşüğüm sonrasinda kürtaj falan yapildi ama acı bir sekilde evde yüzleşmek bu durumla beni paramparca yapti... hic aklima gelmezdi boyle birsey yasayacagim hamileligim cok yolunda gidiyordu... vardir Allahımin bir bildigi nasibi bu kadarmis diyorum ama aklim hep yapilmayan muayenelerde islemlerde..

Serklaj deniliyor o isleme rahim agzina dikis atiliyor düşük veya erken dogum olmamasi icin ama malesef ölçüm yapilmadi bana ne hamileyken ne hamileligim sonlaninca.. cok kafami kurcalamak istemiyorum ama mesela ben kürtaj olup hastanede yattigimda yanimda bir kadin yatiyordu kadin 6 haftalik gebeydi lekelenmesi olmus ve kadini yatirmislardi direkt. Serum takip durdular mesela gece. Benim kanamam oldu beni eve yolladilar gozetim altinda tutmadilar.
Ama kalbimi hic karartmadim. Vardır Allahımin bildigi o verdi o aldı. Yeniden nasip eder insallah hamile kalip saglikla dünyaya getirip büyütmeyi 🙏 en onemlisi bence kan sulandırıcı baslanmasiydi bana. Onu da ben tecrübesizdim bilmiyordum,dr da riske mi girmek istemedi bilmiyorum. Nasip iste elden birsey gelmez

Back