• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hipo hipo ilk öğrendiğim günden bugüne

Ya sormayın biberonla beslerken püf püf yapıyor içtiğinin bir kısmını çıkartıyor gazı çıksın diye alıyorum ortasında gazi zor çıkıyor sonra da içesi gelmiyor 60 cc çok geliyor heralde 3 saatte bir çok acikmiyor galiba kakasını da yapamadı 3 gündür sürekli ikinma modunda hemşirelere diyorum kakasını yapamadı ikinmaktan uyuyamıyor bebek yagi sür karnına diyor tamam süreyim sürdüm de zaten ama insan gelip bir bakar gerçekten öyle mi değil mi diye niye hastanede kalıyorum ki ozaman eve gideyim daha iyi en azından eşim annem yardım eder uykusuzum zaten kaç gündür Yoğun bakımda yapılan işlemleri biliyorum soruyordum bilgi alıyordum herzaman
Sizin mesajlara çok bakamadım da sizde mi hipolusunuz ne tür tedavi uygulandı sizede ne ilaçlar kullanıldı ?

elma0 elma0 Merhaba bende bu ayki sürecimde menopur kullanıyorum. Sizin süreciniz nasıldı detaylandırabilir misiniz acaba? Ben reglimin 3. günü 3 gün sabah akşam femara kullandım 2 gün ara verdikten sonra cumartesi günü menopur 75 kullanmaya başladım bugün 4. ve son gün. yarın kontrolüm var :110:

Ne zaman çıkaracaklarmış? 9 güne kadar kaka yapmaması normal diyorlar da çocuk sürekli sancı çekince de insanın içi gidiyor bir kaka yapsa rahatlayacakmış gibi.
Mamasına zeytinyağı damlatabilir miyim de sor dilersen eşin getirir. Çok yorulmuşsundur canım yarın doktorla görüş ben 2 ay bekledim zaten, kontrollere hastaneye getiririz en azından eşim yardımcı olur bir an önce taburcu edin diye.
Bazen hastaneden salmıyorlar hali hazırda kontrolleri burada yapılsın anne bebek uyumda diye de baba da özlüyor ayrıca zor yani.
Ben 2 ay emzirdim bekledim, kontrollerin burda bitmesine gerek yok diye sabah doktor 09:30 gibi gezerken söyle.
Rabbim sana güç kuvvet versin.
Eşini bol bol görüntülü ara, yalnız hissetme.
Yavrun da sana güç verecektir sabah ola hayrola. Başka aşı kaldı mı canım?
Az kaldı sabret. Dualarımdasın.
🤲🏻
Perşembe ya da cuma taburcu ederiz dedi sabah doktor pazartesi rop muayenesi varmış ona tekrar geleceğiz heralde 3 saat mesafe var ama bir şekilde hallolur heralde Sağol canım benim eşimle de görüşüyoruz her gün görüntülü bebis uyanık olduğu zaman arıyorum Bu arada kakasını yaptı gece iki kere nasıl rahatladım anlatamam çocuğum da biraz daha rahat uyudu 🙏 Gaz damlası verdiler bir tane onun da faydası oluyormuş gazı geçirmedi fazla ama buna da şükür diyorum Annelik bebeğin kakasına bile sevinmekmis meğerse 🙏🥰

Normal şartlarda bak doğuma 2 gün varmış senin ☺️ şu anda yavrun kucağında. Prensesinin çok güçlü bir annesi var. Eve geçince yardıma gelecekler var mı eşinden başka?
Aynen yarın tahmini dogum tarihi idi şükürler olsun kavuştuk artık eve gitmek için de az kaldı kendisi minik benim büyük mucizem🥰 Eve geçince annem var yardım edecek kayinvalidem var onlar da sabırsızlıkla bizi bekliyorlar zaten🙂 Senin var mıydı yardım eden canım senin bir ikiz olunca şart

Sizin mesajlara çok bakamadım da sizde mi hipolusunuz ne tür tedavi uygulandı sizede ne ilaçlar kullanıldı ?
Evet canım tedavi meriofert yapıyordum kendime 150 lik 2 doz yani 300 yapıyor günde sonra yumurtalarım toplanıyor çok olduğu için donduruyorlardi beni transfere hazırlayıp rahim duvari kalinlasinca transfer yapılıyordu tüp bebek denedim genelde 1 asilama bir kendiliğinden ilişki ile denedik olmadi tüp bebek olarak da 3 defa denedik ilkinde tek embriyo tutmadı ikincisi 2 embriyo kimyasal gebelik oldu sonucusu da 2 embriyo tekil gebelik oldu çok uğraştık ama sonu güzel oldu Allaha şükürler olsun🙏

Evet canım tedavi meriofert yapıyordum kendime 150 lik 2 doz yani 300 yapıyor günde sonra yumurtalarım toplanıyor çok olduğu için donduruyorlardi beni transfere hazırlayıp rahim duvari kalinlasinca transfer yapılıyordu tüp bebek denedim genelde 1 asilama bir kendiliğinden ilişki ile denedik olmadi tüp bebek olarak da 3 defa denedik ilkinde tek embriyo tutmadı ikincisi 2 embriyo kimyasal gebelik oldu sonucusu da 2 embriyo tekil gebelik oldu çok uğraştık ama sonu güzel oldu Allaha şükürler olsun🙏
Çok şükür rabbim sizlere bağışlasın inşallah çok şükür sonucu güzel olmuş 😇 tüp bebek bizde çok şanslı grup ancak olmayınca onda bile olmuyor. Çocuğunuzun geleceği güzel olsun 💐 çok sevindim

elma0 elma0 Merhaba bende bu ayki sürecimde menopur kullanıyorum. Sizin süreciniz nasıldı detaylandırabilir misiniz acaba? Ben reglimin 3. günü 3 gün sabah akşam femara kullandım 2 gün ara verdikten sonra cumartesi günü menopur 75 kullanmaya başladım bugün 4. ve son gün. yarın kontrolüm var :110:
Merhabalar 🍀 ben adetimin 3. Günü menapur 75 başladım. 2 toz 1 su kullandım. Toplam 13 gün iğne yaptım kalçadan. Yumurtam çok büyümedi ama doktorum yinede çatlatma iğnesi yaptırdı belkide büyüyen yumurtalar kistleşmesin diye. Ama bize yinede ilişki günü verdi. Değerlendirdik fakat olmadı nasibimizde yokmuş. Sizin sorun neydi acaba ? Kaç yıldır tedavi oluyorsunuz ?

2.5 senedik çocuk deniyoruz 30 yaşındayım sebepsiz infertilite bizimki. Ama eylülden beri tedavi görüyorum ilk doktorum biraz savruk gibiydi o yüzden 3 aydır başka bir doktora gidiyorum direk infertilite doktoru. Gebe hastalara bakmıyor. Yeni doktorumdaki ilk ay duphostan(sanırım adı böyle birşeydi) kullandım kist oluşmuştu sonrasında devam ediyoruz şimdi reglimin 11. Günündeyim yarın kontrolüm var :)

Çok şükür rabbim sizlere bağışlasın inşallah çok şükür sonucu güzel olmuş 😇 tüp bebek bizde çok şanslı grup ancak olmayınca onda bile olmuyor. Çocuğunuzun geleceği güzel olsun 💐 çok sevindim
Çok teşekkür ederim sağolun 🌸🙏 darısı sizin başınıza inşallah 🥰🙏 birbirimizi en iyi biz anlarız Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah 🙏

2.5 senedik çocuk deniyoruz 30 yaşındayım sebepsiz infertilite bizimki. Ama eylülden beri tedavi görüyorum ilk doktorum biraz savruk gibiydi o yüzden 3 aydır başka bir doktora gidiyorum direk infertilite doktoru. Gebe hastalara bakmıyor. Yeni doktorumdaki ilk ay duphostan(sanırım adı böyle birşeydi) kullandım kist oluşmuştu sonrasında devam ediyoruz şimdi reglimin 11. Günündeyim yarın kontrolüm var :)
Hayırlı haberlerle inşallah ama menapur yumurta geliştiriyo büyütüyo onun için sonucunuz güzel olacak inşallah 🤗

Aynen yarın tahmini dogum tarihi idi şükürler olsun kavuştuk artık eve gitmek için de az kaldı kendisi minik benim büyük mucizem🥰 Eve geçince annem var yardım edecek kayinvalidem var onlar da sabırsızlıkla bizi bekliyorlar zaten🙂 Senin var mıydı yardım eden canım senin bir ikiz olunca şart
Benim halen de annem var yanımda. Onlar için küçük bizim için büyük mucizeler.
Az kalmış canım evde birileri yardım edince az da olsa uyku uyursun aslında çok zoru başardın

Perşembe ya da cuma taburcu ederiz dedi sabah doktor pazartesi rop muayenesi varmış ona tekrar geleceğiz heralde 3 saat mesafe var ama bir şekilde hallolur heralde Sağol canım benim eşimle de görüşüyoruz her gün görüntülü bebis uyanık olduğu zaman arıyorum Bu arada kakasını yaptı gece iki kere nasıl rahatladım anlatamam çocuğum da biraz daha rahat uyudu 🙏 Gaz damlası verdiler bir tane onun da faydası oluyormuş gazı geçirmedi fazla ama buna da şükür diyorum Annelik bebeğin kakasına bile sevinmekmis meğerse 🙏🥰
Dışarıdan gidince rop muayenesi hastane içinde 5 dk arayla damla damlatıp 3 damladan sonra sıra bekleye bekleye oluyor o muayene esnasında mama bez hazır olduktan sonra sorun yok, güzel geçsin inşallah. Kakasını yapmasına çok sevindim valla. Biz de damla kullanıyorduk. Ankara’da mısınız?
Cuma’ya kadar durmak istemezsen doktora ısrar et zaten rop için geleceğiz diye. Rop normal çıkmamış mıydı?
İmkanlarımız var gelip gideriz de gerekirse biraz daha diret yalnız çok zor canım

Benim halen de annem var yanımda. Onlar için küçük bizim için büyük mucizeler.
Az kalmış canım evde birileri yardım edince az da olsa uyku uyursun aslında çok zoru başardın
Evet inşallah biraz iyi gelecek eve gidince tek başıma biraz zor yetiyorum tecrübesizlik de eklenince üzerine çok zorlandım Artık zamanla alışıyorum ilk günkü korku panik yok en azından Sadece biraz dinlenmek iyi gelecek 🙏

Dışarıdan gidince rop muayenesi hastane içinde 5 dk arayla damla damlatıp 3 damladan sonra sıra bekleye bekleye oluyor o muayene esnasında mama bez hazır olduktan sonra sorun yok, güzel geçsin inşallah. Kakasını yapmasına çok sevindim valla. Biz de damla kullanıyorduk. Ankara’da mısınız?
Cuma’ya kadar durmak istemezsen doktora ısrar et zaten rop için geleceğiz diye. Rop normal çıkmamış mıydı?
İmkanlarımız var gelip gideriz de gerekirse biraz daha diret yalnız çok zor canım
Hadi ya rop muayenesi o kadar ugrastiriyor mu bilmiyordum mama bez onlari nasıl yapicam yattigimiz servise gelip yapabiliyor muyum acaba Yok canım İzmir deyiz biz şuan Eşim çıkacağımız gün rica etsek rop muayenesi yapılmaz mı diyor da bir sormam lazım Rop normaldi de rutin belli tarihlerde yapılması gerekiyormuş öyle söylediler Yarın da kaldık mı perşembe çıkarız belki bir yandan kızımla basbasa kalmak güzel ama bir yandan da zor Burda bukadar zoru gördüğüm için evde daha kolay bakarım diye düşünüyorum bakalım hayırlısı 🙏

Hadi ya rop muayenesi o kadar ugrastiriyor mu bilmiyordum mama bez onlari nasıl yapicam yattigimiz servise gelip yapabiliyor muyum acaba Yok canım İzmir deyiz biz şuan Eşim çıkacağımız gün rica etsek rop muayenesi yapılmaz mı diyor da bir sormam lazım Rop normaldi de rutin belli tarihlerde yapılması gerekiyormuş öyle söylediler Yarın da kaldık mı perşembe çıkarız belki bir yandan kızımla basbasa kalmak güzel ama bir yandan da zor Burda bukadar zoru gördüğüm için evde daha kolay bakarım diye düşünüyorum bakalım hayırlısı 🙏
Evden gelmek daha kolay çünkü hastanede uzun süre kalman uykusuzluk vs sana zor.
Hastaneye kontrole ya da daha sonra aşıya sağlık ocağına götüreceğin için dışarıda bez mama çantada termos ve mama olsa yeterli oluyor.
Hastane mikrobu kapmak istemem bir an önce eve gitmek istiyorum da diyebilirsin.
Sanki rop daha önce normal çıkmıştı neden tekrar istediler onu anlamadım.
Evde kesinlikle daha kolay olacak canım.

Rop vaktinde yaptırın canım erken gidince görmüyorlar sonra gelin deyip duruyorlar 5 kez yaptılar bizimkilere, kimisi 2 kez yaptırmış bitmiş

Merhaba benim gibi hipo hipo olanlar yalnız hissetmeyelim ve tüp bebek sürecinde nelerin hipo hipodan kaynaklı olduğunu öğrenelim diye açıyorum konuyu.
8.sınıftan liseye geçeceğim dönemde ilk olarak hemşire olan ablam hem adet olmadığımı hem de göğüs gelişimi, kıllanma, kadınsı hatlar gelişmediğini görünce doktora götürdü beni. O zamanlar güya iyi muamele görürüz diye bir özel hastaneye gittik fakat doktor hanım doğuma yetişeceğim diye hızlı hızlı ultrasona bakıp ‘bunun’ rahmi yok çocuk sahibi olması imkansız tek çare rahim nakli o da daha Türkiye’de yapılmadı diyip yollamıştı bizi. Ben tabii daha 13 yaşımda neler olduğunu anlayamadan saatlerce ağlamıştım. Sonra ablam hemşire olduğu için hastaneden başka birine danıştı sağolsun saatlerce inceledi ve en sonunda rahmimi gördü vardı ama çok küçüktü. Ardından Gaziantep’te kendisine çok minnettar olduğum endrokrinoloji doktoru Prof.Mehmet Keskin’e gittik. 18 yaşına gelene kadar kendisi hem rahmimi büyüttü hem göğüs gelişimi ergenlik için ilaçlar verdi. Yüksek dozda hormon ilaçları kullandım çok kilo aldım hormonlar dengemi bozuyordu göğüslerim küçük olduğu için arkadaşlarımdan zorbalık gördüğüm oluyordu kısacası çok bunalımlı bir ergenlik geçirdim. Aynı zamanda kemik erimesi de çıktı onun da tedavisini yaptı. 18 yaşından sonra yetişkin bölümüne yönlendirdi mecburen. Artık sadece adet olabilmek için düzenli cyglo progynova kullanıyordum bir de ara ara bir umut ilacı bıraktırıp belki kendiliğinden olur diye deniyorduk o kadar. Üniversite son sınıfta eşimle tanıştım ilişkimiz ilerleyince kendisine durumumu anlattım o da hiç sorun etmedi. Durumumu da bildiğim için evlendikten sonra çok geçmeden kadın doğum doktoruna gittik. İlk doktorumuz aşılamayla yapılabileceğini ama amh değerim düşük olduğu için mecburen tüp bebek yapacağımızı söyledi. Bir tarafta 12 diğer tarafta 2 yumurtam vardı. İlk denememizde 3 embriyo çıktı ve iyi kalitedeydi rahim kalınlaştırmak için ne kadar ilaç verdiyse de 7.5 ‘tan ileri gidemedik. Yine de olur dedi doktor transfer yaptık. İlk denememizde tutmuştu fakat kalp atışını duyamadık ve kürtaj yapıldı. Sonrası da çok uzun hikaye 3 kez histereskopi 1 kez laparoskopi geçirdim rahimde sıvı birikmesiyle uğraştım o arada 2 kez daha denedik ve tutmadı. Şimdi 4.kez histereskopi olacağım
Canım geçmiş olsn ben hiç unutmyrm haşimato ve ağır pko hastası hamile kalmıştı bi arkadaş burda hatta sadece çatlatma iğnesiyle olmuştu doğru tedavi edlince oluyo mutlaka olucaktır ben inanıyorum🙏🏼

Evden gelmek daha kolay çünkü hastanede uzun süre kalman uykusuzluk vs sana zor.
Hastaneye kontrole ya da daha sonra aşıya sağlık ocağına götüreceğin için dışarıda bez mama çantada termos ve mama olsa yeterli oluyor.
Hastane mikrobu kapmak istemem bir an önce eve gitmek istiyorum da diyebilirsin.
Sanki rop daha önce normal çıkmıştı neden tekrar istediler onu anlamadım.
Evde kesinlikle daha kolay olacak canım.
Evet evden gelmek kolay tabiki keşke biraz daha yakın olsaydı ama yapacak bisey yok termosla mamayi hazırlarım yediririm de altını nerde değiştirmek gerekiyor emzirme odasında mı Hastanede tek kişilik odada kalıyoruz ama tabi yine de ev kadar hijyenik olmaz heralde Rop muayeneleri gelişim evrelerine baktıkları için rutin yapılıyormuş yine de tekrar sorucam neden tekrar istediklerini

Back
X