Hipnozla Doğum Yaptım

ne kadar güzel bir doğum yapmışsınız allah hepimize nasip etsin.

bebeğinizede sağlıklı güzel ömürler diliyorum.

bende hipnozla doğumu ilk kez duyuyorum.ikinci kızıma hamileyim ve ilkini normal yapmıştım.epidural olduğu için çok çok zor olmadı allaha şükür ama bende bu sefer epiduralsiz ve suni sancısız tamamen doğal bi doğum yapmak istiyorum.

hepimizin o kadar para verme ve uzak yerlerden seanslara gitme şansımız olmayabilir,sizde elinizden geldiğince anlatmışsınız zaten nasıl olduğunu.ama benim özellikle merak ettiğim bahsetmiş olduğunuz "otohipnoz"'u kendiniz nasıl uyguluyorsunuz.Direk kendi kendinize yapmış olduğunuz için,doktorun yaptığından ayrı olarak daha detaylı anlatabilirsiniz diye düşündüm.doktorun size verdiği basit talimatlar yada bikaç sihirli cümle olabilir.belki bizde kendimiz evde deneyip sizin kadar olmasada az biraz faydasını görebiliriz.

şimdiden teşekkür ediyorum...

Amin canım dilerim ikinci doğumun ilkinden daha rahat olur.
otohipnozu dilim döndüğünce söyle anlatayım, kendi kendime söylediğim kelimeleri yazmaya çalışıyım.
ilkönce rahat bir koltuğa yada kanepeye oturup boynunuzu yastıkla destekliyorsunuz. oldukça rahat olmanız şart, bu şelikde uzun süre duracağınız için bir yerinizin tutulmaması için en rahat şekli deneyip bulmalısınız.
burdan gerisini ben diliyle anlatmam daha doğru olur...
koltuğuma oturduktan sonra ellerimi dizlerimin üzerine rahat bir şekilde koyup kenndikendime şunları söylüyorum;
işaret parmağım dizime değdiğinde otohipnoza giriyorum( yavaşça parmağımı dizime değdiriyorum)
göz kapakların ağırlaştığını ve yavaş yavaş kapandıklarını hissediyorum,
üst göz kapağım alt göz kapağıma adeta yapışıyor...
göz kapaklarımdaki bu rahatlamayı yüz kaslarıma ve tüm saçlı derime yayıyorum ve rahatladığımı hissediyorum.
aldığım her nefeste vücudumun her zerrresinin her hücremin rahatladığını ve gevşediğini hissediyorum...(bu cümle çok önemli en çok tekrar etmemiz gereken cümle bu. ayrıca bol bol diyafram nefesi almamız şart)
yüzündeki ve saçlı derimdeki bu rahatlamayı boynuma, omuzlarıma kollarıma..VS VS yayıyorum( ayak parmak uçlarımıza kadar bütün uzuvlarımızı sayarak bu şekilde rahatlatıyoruz).
şu anda vücudumu adeta ıslak bir bez yapçası gibi olduğum yere yapşmış gibi hissediyorum( bu cümlede çok önemli,eğer başarılı bir otohipnoz yapmışsanız gerçekten kendinizi bu şekilde hissediyorsunuz))
Şuanda karın kaslarımı verahminin kasıldığını hissediyorum artık bebeğim dünyaya gelmeye hazır.sakın ve huzurlu bir şekilde hazırlanıp hastenede bizim için ayrılmış odamıza gidiyoruz eşimle. yavaş yavaş rahmimin kasıldığını ve açıldığını hissediyorum. her kasılmamda derinderin nefes alarak rahatlıyor ve bebeğimin rahim yolunda ilerlemesine yardımcı oluyorum. her kasılmada bebeğim biraz daha ilerliyor ve herseferinde aldığım nefeslerle rahatlıyorum.
artık bebeğimin doğum anı geldi doğumhaneye gidiyorum bebeğim doğmaya hazır, derin bir nefes alarak ıkınıyorum ve bebeğim doğuyor o artık kollarımda, onun kokusunu alabiliyorum,ve hemen bebeğimi emziriyorum ve dualar ediyorum.( burada içinizden geldiği gibi dua edebilirsiniz ya etmeyebilirsiniz inancınıza bağlı, ama ben doğum yapan annelerim günahlarından arındığına ve dualarının kabul olacağına inandığım için bol bol dua ettim.. otohipnozda bile niye dua ediyo bu kadın demeyin bunu daha sonra açıklıyacağım...)bebeğimi giydirmek için alıyorlar ve ben odama çıkıyorum çok güzel bir doğumyaptım Allahım sana şükürler olsun....vsvs (içinizden ne geçiyorsa söyleyin)
şimdi işaret parmağımı dizime değdirdiğimde otohipnozdan çıkıyorum. diyip parmağınızı dizinize değdirin ve yavaş yavaş gözlerini açmaya çalışın,,bu biraz zor oluyor sanki tatlı bir uykudan uyanmış gibi hissediyorsunuz hepsi bu kadar
aslında çok kolay ama gerçekten çok işe yarıyor.

bu benim kendime göre uyarladığım otohipnozum siz bunu doğum şeklinize göre yada seçtiğiniz hastaneye görede şekillendirerek hayal edebilirsiniz. daha değişik cümleler ekleyebilirsiniz yada eksiltebilirsiniz.yanınızda kim olmasını istiyorsanız onuda hayal edebilirsiniz.
hipnozda Dua etmek şu açıdan önemli, normalde insan doğumda sevinşten yada heyecandan bir çok şeyi unutabilir ama hipnozda unutmak istemediğiniz şeyleri çok çok tekrarlarsanız bunları aynen daha önce yaşamış gibi hissedeceğiniz için unutmuyorsunuz.
sanki daha önce doğum yapmış gibi deneyimli ve sakin bir şekilde doğuma gidiyorsunuz.
otohipnoz yaparken bolbol diyafram nefesi almayı nutmayın zira doğumda ençok işinize yarayacak şey nefes çünkü...

dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım umarım açıklacabilmişimdir..
anlaşılamayan yerler varsa sorun yardımcı olamya çalışırım.

normal dogum icin bunca cabanizi takdir ederim
Bebeginizi Rabbim hayirli evlat eylesin insallah

çok çabaladım ama inanın değdi
geçen komşuma gittim oturmaya bi bayan bana'' ben seni hamileyken görünce çok üzülüyordum nasıl doğurucak bu dyordum'' dedi
yooo dedim bende, çok güzel doğurdum ben...
sırf bunu diyebilmek bile okadar güzel bir duyguki
rabbim herkese güzel doğumlar ve hayırlı evlatlar versin...

Vakit ne kadarda hızlı geçip gidiyor...
şu anka iki çocuk annesiyim
ilk doğumum çok kolaydı ama ikinci doğumum yani oğlum beni çok yordu.
Her doğum kendine özeldir derdim hep... artık bunu yaşayarak iyice öğrenmiş oldum
şuanda kuzucuğum 11 aylık oldu
doğumumdan sonra hiç iyileşemeyeceğimi zannetmiştim ama rabbim biz kadınlara öyle bir kuvvet vermişki..

ben reklam kokusu almadım.. herkes gibi arkadaşımız da doğum tecrübesinden bahsetmiş.
çok güzel bir anlatımdı. tşk ederim..
takılmaya gerek yok ... neyin ne olduğu ortada.. keşke herkes sizin gibi kolay doğum yapabilde

Merhaba; ben tüm yazdıklarını baştan sona okudum. Çok etkileyici bir hikayen var. İkinci bebeğinde hayırlı olsun. Allah bahtını açık etsin evlatlarının. İlki kız ikincisi oğlan değilmi? benim merak ettiğim kızın ve oğlun kaç kilo doğdu. Çünkü doğumda bebeğin kilo faktörü çok önemli diye düşünüyorum. Ben ilk doğumumu sezaryen yaptım, Oğlandı ve 4200 gr. doğdu. Doktorum çatımın bu kiloda bir bebeği doğurmaya müsait olmadığını söyledi baş çevresi de yanılmıyorsam 54 cm civarındaydı baya koca kafalı bir çocuktu Ben normal doğumu ciddi ciddi düşünüyordum ama doktorum öyle deyince tüm cesaretim gitti tabi. Doktoruma son kontrol için gitmiştim. Doğum gününü belirlemeye. Meğer normal doğumumda başlamış doktor muayene esnasında söyledi hastaneye gittiğimde 4-5 santim açılmam olmuş ve o ana kadar hiç sancı hissetmedim. Sadece aşağıda güçlü bir baskı hissi vardı. hiç bel ağrısı çekmeme de şaşırdı herkes. Beni apartopar sezaryana aldı doktor. 2 saat sonra oğlum kucağımdaydı. Hiç bir şey anlamadım. Şimdi 4 aylık hamileyim normal doğumu denemek istiyorum tabi doktor uygun görürse. İkinci doğumundan da biraz bahseder sen çok memnun olurum. Neler yaşadın kolay ve zor yanları nelerdi? Sonuçta iki doğum deneyimin var darısı başıma inşallah. Kendine iyi bak bebeklerine Allah sağlık sıhhat, uzun ömür versin.

Sevgili melek melek siz mesaj yazalı çok uzun zaman olmuş.
malum 2çocuklu olunca nette gezmeye pek vakit kalmıyor.
keşke daha önce baksaymışım foruma üzüldüm şimdi.

Kızım ilk bebeğim 2600 gram
oğlum 3350gram doğdu sanırım.
2doğumum ilkine göre epey zordu ama bunun bebeğin kilosuyla ilgisi yok.
2hamileliğim daha zor geçti daha bulantılıydı ve ilknde 10 ikincide 15 kilo aldım 3.de ne olurum korkuyorum:)
2.gebeliğimde 38.haftam dolmadan suyum azalnaya başladı.
ben izmitte olduğumdan herzaman istbula gidemediğim için evime yakın bir hastanede rutin kontrollerime gittiğim doktor hanım doğumumdan tam 5 gün önce suyumun tamamenn bittiğini acil suni sancıyla doğurmam gerektiğini söyleyince apar topar hazırlanıp soluğu istanbulda ayşe hanımın yanında aldık...
ve suyum bitmemiş...sadece azalmış
neyse 3 cm açıklığımda olduğu için izmite dönmeme izin veröedi doktorum..
kardeşimin iş arkadaşının evinde tam 3 gün misafir olduk (Allah ondan razı olsun çok güzel ağırladı bizi.)

Bu 3 gün boyunca hergün emseye kontrole gittim suyum azaldığı için kontrol altındaydım ve şubat olmasına rağmen bol bol yürüdüm
kasılmalarım düzensizdi ama hep ara ara oluyodu.
vee 3. Gün alış veriş merkezindeyken nişanım geldi:)
Neyse ben yine gezmeye devam...e neyapalım doktorum yürü dedi yürüyorum:)
o gece sabaha kadar kasılmaları oldu artık bugün doğururum dedim içimden ama yok nerde...
suyum iyice azalınca doktorum beklemeyelim artık suni sancı deneyelim dedi ve pazartesi öğlen hastaneye yatış yaptık.
Emseyin suda doğum odası prenses odası gibiydi ama bizim oğlan doğmayınca hiç birinin bi önemi kalmıyo tabii
neyse suni sancı takıldı ve çok az verilmeye başlandı açılmam 4 cm civarı falandı sanırım ama akşama kadar hiç acılma olmadı
aklıma geldikçe hala gülüyorum kendine
açılmam artsın diye plates topunda hoplamalar daire çizmeler. Bebiş aşağı insin diye klozetin ucuna oturmalar sıcak jakuziye girmeler daha nele neler:))
Ama yok bizim oğlan gelmek istemedi bu saatler boyunca ayşe hanım sıksık yanıma geldi uzun süreler boyunca yanımda durdu bana telkin verdi çok ilgilendi sağolsun ve gece olunca artık yeter biraz dinlen dedi ve suni sancıyı kapattırdi.
Gece güzelce uyuyup dinlendim ve sabah 4 gibiydi suni sancı vermeye başladılar saatler geçiyor ama tık yoktu.
suni sancının dozunu arttırmaya başlayınca acılmam biraz artmıştı 5 olmuştu sanırım
bu arada 3ayrı doktor ve sayısını hatırlamadığım kadar çok ebe gelip muayene ediyordu neden doğmuyor sorun ne diye bakılıyodu odaya ultrason aleti getirdiler bi kaç kez onunla baktı ayşe hanım ama herşey normal gözüküyordu bu 2gün boyunca hep nstye bağlıydım çok sıkılmıştım ve kasılmalarım artık kuvvetlenmişti.eşim hep yanımdaydı sağolsun o olmasa napardım bilmiyorum.
bir ara yan yatıp kasılmalar geldikçe bacaağımı havaya kaldırrttılar çatım açılsın diye arada kalkıp jakuziye giriyordum sıcak su gerçekten rahatlatıyordu ama suni sancı feci bişeymiş gerçekten onu anladım.
Kasılmam çok artınca suni sancıyı kapattı doktorum ama benim sancılar çoştu bikere birde bebeğim karnımda tepinip duruyordu çırpınıyordu o kıpırdadıkça benim canım acıyordu kızımda hiç böyle bişe yaşamamıştım.
sık sık kasılmam olmaya başladı en son sudayken 8 cm oldu ben ağrıya dayanamayıp sudan çıktım ve yerde duran plates matinin üstünde emekler gibi durup hızlı hızlı nefes alıyordum ayşe hanım bana istersen burda ıkınmaya başla dedi ben çok yorgun olduğum için çatala çıktım açılmam hala 8 di ama ıkınmam gerekiyordu kızımda 2ıkınıp doğuran ben becerip ıkınamadım bile hem ıkınmaya çalışıyordum hem sancım devam ediyordu açılma 10 cm ulaşmadığı için rahim kasılmaya devam ediyordu.çok çişim olmasına rağmen yapamadığım için sonda taktılar ve mesanemi boşalttılar eşim elimi tutuyordu ebeler biyandan eşim bi yandan doktorum bi yandan ıkın diyordu ben hem ıkınmaya çalışıyordum hem yapamıyorum olmuyor diyip oflayıp ahlayıp duruyordum çok uzun süre ıkındım ve sonunda açılmam 10cm oldu sanırım çünki kasılmalar durdu ve gerçekten olması gereken ıkınma hissi kendiliğinden gelmeye başladı sonunda kuvvetle ıkınınca bebeğim doğdu şükür ama mosmordu ağlıyordu koynuma yatırdılar kuzumu ağlamaya devam ediyordu bebek hemşiresi bebemle ilgilenirken birden odada birsürü ebe ve hemşire doluştu herkes biryerlere koşturuyordu normal bi doğum odasında ki aletler bu oda da olmadığı için gerekli şeyleri taşıyorlardı
veee beni dikmeye başladılar...
beni kesmişler benim haberim yok bu arada .. doktorumun parmakları sürekli aşağımda olduğu için eliyle parmaklarıyla genişletmeye çalıştığı için zaten canım acıyordu o arada kesmiş beni eşim makası gördüm dedi ve sen hiç tepki vermedin dedi .sonradan anlatıyı tabi bunları:)
ebe yanıma gelip göbeği e masaj yapmaya başladı ama öyle canım yandıki elini tutuyodum artık yapmasın diye acıyo yapma bırak diyip durdum ama doktorum bu masaj rahiminin toparlanması için dedi anlattı ozaman ben yapim dedim kendim yapmaya devam ettim ne kadar zaman geçti bilmiyorum bebeğimim eşide içimden yavaşça atar gibi çıktı doğumun en kolay tarafı buydu:)
Ve sonra son bitane canım az kaldı güzelim diye diye artık yarım saatmi sürdü daha çok mu sürdü bilmiyırum bi güzel dikti beni
ben oh bitti demeye kalmadı içi dikmemiş daha meğer içimide diktiler ve 2 tane hap verdiler çiğnemem için ben çipnemeden yutunca kendi odama gittiğim gibi çıkarttım onları dikillerle kusmak çok kötüymüş...
hala kaç dikişim olduğunu bilmiyorum duymaktan korktuğum için sormadım doktoruma.
Bebeğim doğunca bütün ebeler ve doktorum tebrik etti sen çok dirayetliymişsin dediler başkası olsa normal doğuramazdı beklemezdi hemen sezeryan isterdi dediler

Doğumum nedenmi bukadar zor ve uzundu diye sorarsanız...
oğlum eli yüzünde doğdu elini suratına koymuş göbek kordonuda dolanmış onun için çıkamamış zorla ite kaka doğdu bebeğim.
Doğum süresince okadar çok yorulmuştumki doğumdan sonra bebeğimi kucağıma dahi alamadım sevemedim.
oysa kızım doğunca o gece hastanede koynumda yattırdım mutluluktan havalara uçuyordum eve geldiğimde bile gece gözüme uyku girmemişti.
ama oğlum öyle olmadı tam tersiydi kendi zorumdan bebeğimi gözüm görmedi,
bir hafta yattığım yerde yemek yedim oturamadım.
normal bir şekilde oturmaya 20 gün sonra başladım çok şükür dikişlerimde sorun olmadan iyileştim
hiç iyileşmicem sanıyordum ama kırkım çıktığında eski sağlığıma kavuşmuştum
oğluşum beni çok yordu ama sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiya gerisi önemli değil insan oğlu herşeyi unutuyo zamanla şimdi bir buçuk yaşını geçti ne çabuk geçiyor zaman...

Merhaba musbet hanım, bn de 20 haftalık hamileyim ve normal doğumdan aşırı bi korkum yok ama tabi ki korkuyorum mayıs ayını düşündükçe nasıl olacak napcam, dayanabikecek miyim diye ama anlattıkları ız bana güç verdi, iniallah sizinle irtibata geçme şansım olur bu yazıyı okursunuz inşallahAllah çocuklarınıza sağlık sıbhat versin, hayırlı günler diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…