• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hipnozla Doğum Yaptım

canım anlattıklarına göre süper bir doğum hikayesi.bende normal doğum yaptım ama yaşadıklarımı unutamıyorum bebeğim 18 aylık oldu.eşim ve kaynanam ikinciyi istiyorlar bende ama hem tekrar normak doğurmak istiyorum ama doğumdan inanılmal derecede korkuyorum.:50:yaşadıklarımı unutamıyorum.hastanenin önünden geçerken bile tüylrim kalkıyo.doğum korkum çok fazla tekrara aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.
benim ve benim gibi düşünenler için hipnoz dediğin olayı biraz daha ayrıntılarıyla anlatır mısın?
(yani sancım gelince hipnoz yapıyorum rahatca geçiyo kasılmalarım felan diyorsun ya)
açıklarsan hepimiz seviniriz.

Doğum benim için bir kadının hayatında en fazla birkaç kez yaşayacağı ve bunu da tadını çıkarta çıkarta yaşaması gereken, bir duygu olduğuna inanıyorum. Eşinin yanında olduğu, elini tuttuğu, bebeğinin doğduğu ilk anını, ilk nefesini, sesini ve bakışlarını hissedebileceği mucizevî bir an ve bambaşka bir tat.

Benim hikâyemde herkes gibi.

21.08.2010. bu tarih benim için bir dönüm noktası bir milad. Doğumla ilgili korkularımdan dolayı uykularımın kaçtığı bir sabahtı. Doğum hakkında bildiklerim herkesin bildiği gibi korku ve acıydı.

Fakat bunun başka yollarıda olmalı diyerek araştırıp dururken netten doktorum Ayşe Hanım'ı buldum. Hemen heyecanla arayıp randevu aldım. Bu arada 36. haftamdaydım ve doğuma çok az bir zaman kalmıştı, randevu gününü sabırsızlıkla bekliyordum.

Ve sonunda dr. Ayşe Hanımla tanıştık… bundan sonrası mucize gibiydi. İnsanoğlunun her şeyin doğallığını bozduğu günümüzde, doktorumun doğal doğum taraftarı olması beni çok etkiledi.

Yaptığımız hipnoz seansı ile doğum olayına ait bütün korkularımdan bir anda kurtuldum, seans bittiğinde mutluluktan uçuyor gibiydim. Artık bebeğimin doğacağı günü sabırsızlıkla bekliyordum. Ayrıca doğumda eşimin yanımda olmasını çok istiyordum.doktorum bununda mümkün olabileceğini söyledi.

Her şey çok güzel gidiyor ve bütün isteklerim bir bir gerçekleşiyordu. Ve sonunda ömrümün sonuna kadar unutamayacağım o mucizevî gün geldi. 14 Eylül Salı günü kontrol için hastaneye gittiğimde doktorum doğumun başlayabileceğini söyledi.1 saat daha bahçede gez dolaş tekrar muayene edicem seni dedi benim ara ara kasılmalarım oluyordu ama çok şiddetli değildi okadarki kaşarlı tost bile yiyebildim bahçede gezindim,1 saat sonra doktorum tekrar muayene etti ve acılman arttıyo doğum başlıyor dedi. bir hipnoz seansı daha yaptık ve çok rahatladım biz mecidiyeköyden taksiye atladık ve doğru doğum yapacağım göztepe medicalparka gittik kız kardeşimle birlikte.

Saat 15.30 ‘da doğum yapacağım Göztepe medical park hastanesinde bizim için ayrılan özel odamıza gittik. sadece ben ve kız kardeşim vardı.eşimede haber vermiştik oda izmitten yola çıkmıştı eşim gelene kadar kızkardeşim yanımda duruyordu kendi kendime otohipnoz yapmam için yüreklendiriyordu beni kasılmalarım vardı ama çok şiddetli değildi yaptığım otohipnoz sayesinde rahat bi şekilde geçiiyordu kasılmalarım aralarda kardeşimle gülüp konuşabiliyordum hatta fotoğraflarımı çekiyordu poz veriyordum. saat 5 de eşim hastaneye vardı o yanıma geldiğinde çok rahatladım şaçlarımı okşuyor yüzümü terlerimi siliyordu.doğuma az br zaman kala doktorum geldi muayene etti ve açılman 7 -8 cm olmuş dedi beni doğum haneye götürdü ve keseyi patlattı daha sonra yanıma geldi sırtımı sıvazladı okşadı o anı hiç unutamıyorum
odama geri geldik artık kasılmalarını ayakta yatağın ayak ucuna tutunarak yada yere çömelerek geçiriyordum
Kasılmalarım iyice sıklaşmaya başlamıştı. Eşim başucumda elimi tutarak en büyük destekçimdi. O dua ettikçe ben rahatlıyordum. Doktorumun öğrettiği telkinleri uygulayarak ve rabbime sığınarak kasılmalarımı sakin ve huzurlu geçiriyordum.birden ıkınmaların başladı elimde olmadan ıkınıyordum hemen ebelere haber verdik...doğru doğumhaneye...tabi eşimde benimle birlikte...doğumun en kolay anı çatala çıktıktan sonrasıydı.kasılmalarım rahat geçtği için gücüm tükenmemişti bir çırpıda ıkındım ne bağırdım ne çağırdım bütün gücümü bebeğime harcadım onu kolayca doğurabilmek için elimden geleni yaptım ıkınırken canımın yandığını hiç hatırlamıyorum hatta bi kaç sıyrığım olmuş ıkınırken onların acıdığını bile hissetmedim hiç.

Ve işte o an geldi saat 19.34’te bebeğim kollarımdaydı. İl bakışları, ağlayışı, yumuk yumuk gözleri o kokusu hiç aklımdan çıkmıyor. Ömrüm boyunca kendimi bu kadar mutlu, huzurlu ve hafiflemiş hissettiğimi hatırlamıyorum. Doğumum bittiğinde söylediğim ilk sözlerim; ’’Bu kadar kolaymıydı, bu kadar mıydı, her anın tadını vardım çok güzeldi’’
gerçekten doğal bir doğum yaptım ne serum ne lavma ne suni sancı ne epizyotomi gereksiz hiç birşey yapılmadı,sadece bir iki sıyrığım oldu dikildi okadar

herkese benim doğumum kadar rahat doğumlar diliyorum...

neolur kendi rahatınız için gereksiz yere sezeryan olmayın. doğum harika bir olay, adeta bir mucize bu anın tadını yaşamaktan kendinizi mahrum bırakmayın

merhabalar
bu hipnozla dogumunuz ne kadara mal oldu acaba?
ben 22 haftlık hamileyim. esim dogumda yanımda olmak fikrine sıcak bakmıyor ataerkil bir kültürden dolyı ona cok garip geliyor erkegin dogumda olması fikri. onun yanımda ve agrısız hipnozla dogum yapmak istiyorum o fikre de sıcak bakmıyor. sizce onu nasıl ikna edebilirim?

canım anlattıklarına göre süper bir doğum hikayesi.bende normal doğum yaptım ama yaşadıklarımı unutamıyorum bebeğim 18 aylık oldu.eşim ve kaynanam ikinciyi istiyorlar bende ama hem tekrar normak doğurmak istiyorum ama doğumdan inanılmal derecede korkuyorum.:50:yaşadıklarımı unutamıyorum.hastanenin önünden geçerken bile tüylrim kalkıyo.doğum korkum çok fazla tekrara aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.
benim ve benim gibi düşünenler için hipnoz dediğin olayı biraz daha ayrıntılarıyla anlatır mısın?
(yani sancım gelince hipnoz yapıyorum rahatca geçiyo kasılmalarım felan diyorsun ya)
açıklarsan hepimiz seviniriz.

bana doğum yaptıran doktorumunda ilk doğumu çok kötüymüş ama ikincisinde hipnozla tanışınca çok rahat doğurmuş.
hipnoz yaşaması kolay ama anlatması çok zor bir deneyim. doktorum yanına oturup bir sürü telkinde bulunuyor örneğin''derin derin nefes alıyorum, aldığım her nefeste vücudumun her hücresinin gevşediğini ve rahatladığını hissediyorum. kasılmalarımı vücuduma hoş bir seda olarak yayıyorum'' gibi bir çok telkin var bunları bunları kendimizi gevşeterek ard arda tekrarlıyoruz. bu kelimeler mucize gibi etkiliyor ve rahatlatıyor insanı.
sizi iyi anlıyorum başka duyunca banada tuaf gelmişti ama artık yaşadım ve biliyorum hipnoz gerçekten işe yarıyor
daha açık anlatmak isterim ama anlatılmaz yaşanır derlerya bu öyle birşey. benim kelime daarcığım anlatmaya yetmiyor

bu hipnozla dogumunuz ne kadara mal oldu acaba?
ben 22 haftlık hamileyim. esim dogumda yanımda olmak fikrine sıcak bakmıyor ataerkil bir kültürden dolyı ona cok garip geliyor erkegin dogumda olması fikri. onun yanımda ve agrısız hipnozla dogum yapmak istiyorum o fikre de sıcak bakmıyor. sizce onu nasıl ikna edebilirim?

canım benim eşimde doğuma girmeye pek sıcak bakmıyordu yanımda ol diyince bakarız bakarız diyordu sonra hipnoz seansına benle katıldıktan sonra oda rahatladı ve doğumla ilgili çekinceleri gitti
eşine ''sana doğumda ihtiyacım var bu bizi en özel anımız bunu birlikte yaşamalıyız bebeğimizin doğduğu anı görmek istemezmisin'' gibi sözlerle onu ikna etmeye çalışabilirsin. benim doğuma girmeye korkan eşim kızımın boy boy doğum resimlerini çekti iyiki yanımdaymış o olmasa bu kadar rahat doğuramazdım.
fiyata gelince 800 doktor 800 hastane artı hipnoz seansları ücretleri 150 diye hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam
verdiğin her kuruşa değdi millet acıbademlerde 3bin 5 bin bayılıyo benimki onlara göre baya uygun bence
merhaba,

Ayşe dumanın doğum ücreti ne kadar acaba,hastane hariç fiyatı soruyorum..
ben 800 verdim 2010 eylülde ama şuanda nedir bilemicem

hipnozla normal doğumu bir kaç gündür araştırıyoruım, başka başlıktan da cevap ayzdım sana. bence bu işi direk yaşamış biri olarak sen bulunmaz hint kumaşısın, çünkü kendi çevremizde yok böyle metotlar kullanan, hatta doktor bile yok. ben adapazarında yaşıyorum. 25 haftalık gebeyim. çocukluğumdan beri doğumdan ödüm kopuyor, normal doğum yapanlara hem kahramanmış gibi hem de acıyan gözlerle bakıyordum hep. benim için çoook ama çoook büyük bir olay normal doğurabilmek. yani başarsam ne yere ne göğe sığamam sanırım ama hiç iyi hikaye dinlemedim ki.

sanki o günler çok uzak gibiydi bana okuldu, üniversiteydi ,iş hayatıydı derken ama kaldı 15 hafta. korkaklığımdan sezeryan kurtarıcı bir şovalye ama sağlıklı değil, kilo daha zor veriliyor ve uyuşturmasalar kimse sezeryan olmaz daha kötü aslında çünkü dışardan yarıp bebeği alıyorlar, diğerinde vücut başlatıyor bebeği dışarı çıkarmayı.. mantıkıl düşünmeye çalışıyorum, normal doğumu araştırmaya başladım. pozitif hikayeleri okudum cesaret aldım ama ya o an pişman olursam, çaresiz çıkarmak zorundasın düşünmesi bile nefessiz bırakıyor..

diyeceğim o ki arkadaşım senin paylaşımını okuyunca daha büyük cesaret aldım ama sen bu tekniği öğrenebilmişsin. ben nasıl öğreneceğim, kitabı videosu yok mu?
bu arada senin bu iyi niyetine karşı tiari yorumlarıyla eleştiri getiren kişiye de kınıyorum. sonuçta forumlar bunun için var, ne kadar kurtarıcı isim vermek, hastane adı, doktor adı, öğrenmek, reklam olsa kaz yazar ki, sen yardımcı olmak için yazmışsın.

AYYY LÜTFEENN BANA YARDIM ET, AYDINLAT BENİ DE.... NE YAPAYIM BEN ŞİMDİ. ADAPAZARINA EN YAKKIN NEREDE VAR BÖYLE EĞİTİMLER İYİ DOKTORLAR VS..?

canım yaa seni okadar çok iyi anlıyorum ki
doğu korkusunda geceleri uyku uyuyamazdım. diğer msjınada cvp yazdım kitap yada video belki vardır ama ben bilmiyorum benim bildiğim hipnozla doğum yaptıran iki kişi var biri ayşe duman istanbulda kendisi, diğeride bülent uran oda ankaradaydı eskiden, enson ayşe dumanla birlikte anadolu holistik diye bir yer açıcaklardı sonra ne oldu bilmiyorum netten araştırırsanız bulabilirsiniz.
bence kendine güven ve sana güven verecek cesaretlendirecek bir doktor bul. ben ayşe dumanın üstüne tanımam ama yinede karar senin
ayrıca doğal doğum yapmayı tercih ettiğin için tebrik ederim

fiyata gelince 800 doktor 800 hastane artı hipnoz seansları ücretleri 150 diye hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam
verdiğin her kuruşa değdi millet acıbademlerde 3bin 5 bin bayılıyo benimki onlara göre baya uygun bence

ben 800 verdim 2010 eylülde ama şuanda nedir bilemicem[/QUOTE]

hayatim bu ssk li fiyat mi? eger oyle ise benim gibi sosyal guvencesi olmayanlar yandi desene...:84::84:

tekirdağ tarafında oturuyorum hipnozla doğum yapmak istiyorum bende bu tarafalara yakın bildiğiniz bir dr var mıdır acaba?

canım tekirdağda hipnozla doğum yaptıran doktor varmı bilemiyorum ben duymadım hiç. istanbulda var sadece benim bildiği ama yinede bir araştır sen derim.

Allah anneli babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin...

sağol canım çok teşekkür ederim Allah bütün analara yardım etsin.

Darısı başıma inş.ilerde :(
bende sezeryan istemiyorum ve de çok korkuyorum doğumdan :( off

bende çok korkuyordum kızım 1 yaşına girdi bile ama hamileyken korkudan uykusuz kaldığım geceler dün gibi aklımda. boş yere korkutmuşum kendimi boşuna üzmüşüm Allah yardım ediyor yeterki cesaretli olun ve iyi bir doktora denk gelin.

Canım çok yardımseversin gerçekten.
Valla ben şu an çocuk düşünmüyorum ama yine bile korkular sarıyor beni.
Normalde kan bile aldıramam.
Bak şimdi doğumu düşününce ayaklarım filan uyuştu, bayılacak gibi oldum.
Benim gibisi yoktur herhalde...
Benim de aklımın bir köşesinde anlattıkların. Teşekkürler...

senin gibi bide ben varım bebek düşünüyoruz 15 gün sonra adetm olcak belli olucak bakalım,ama doğum aklıma gelince elim ayağım tutmuyor korkudan hiç birşey düşündürmüyor beni doğum tek endişem:43:

Darısı başıma inş.ilerde :(
bende sezeryan istemiyorum ve de çok korkuyorum doğumdan :( off

senin gibi bide ben varım bebek düşünüyoruz 15 gün sonra adetm olcak belli olucak bakalım,ama doğum aklıma gelince elim ayağım tutmuyor korkudan hiç birşey düşündürmüyor beni doğum tek endişem:43:

merhaba arkadaslar,

bende dogumdan cok korkanlardan biriyim ve su an hamileyim :-), hem cocuk istiyorum hemde dogumdan korkuyorum.. sanirim bu korkudan dolayi iki kere bebislerimi kaybettim ve sonunda korksamda hamile kaldim. Allah büyük, öyle yada böyle bu bebis dogacak...normal olmazsada sezeryanla dogacak, sezeryandan da korkuyorum ama illa biseylere katlanacagiz...

Insallah sizlerde hamis kalir güzel bir hamilelik ve hayirli bir dogum gecirirsiniz... yas ilerledikce biilyorsunuz zor oluyor hamilelik falan... hayirli cumalar

Hipnozla doğum yapan birini ilk kez okudum nette, yani Türkiye'de. Ne kadar güzel bir deneyim olmuş, çok tebrik ediyorum. Ben de şu an hamileyim ve çooook istiyorum doğal bir doğum yapabilmeyi.

Benim size sorum şu; bu hipnoz seanslarını almak için İstanbul'a gidebilirim ancak doğum orada yapabilmem imkansız, doktor yanımda olmasa da bu seanslar işe yarayacak mı?

Doğum benim için bir kadının hayatında en fazla birkaç kez yaşayacağı ve bunu da tadını çıkarta çıkarta yaşaması gereken, bir duygu olduğuna inanıyorum. Eşinin yanında olduğu, elini tuttuğu, bebeğinin doğduğu ilk anını, ilk nefesini, sesini ve bakışlarını hissedebileceği mucizevî bir an ve bambaşka bir tat.

Benim hikâyemde herkes gibi.

21.08.2010. bu tarih benim için bir dönüm noktası bir milad. Doğumla ilgili korkularımdan dolayı uykularımın kaçtığı bir sabahtı. Doğum hakkında bildiklerim herkesin bildiği gibi korku ve acıydı.

Fakat bunun başka yollarıda olmalı diyerek araştırıp dururken netten doktorum Ayşe Hanım'ı buldum. Hemen heyecanla arayıp randevu aldım. Bu arada 36. haftamdaydım ve doğuma çok az bir zaman kalmıştı, randevu gününü sabırsızlıkla bekliyordum.

Ve sonunda dr. Ayşe Hanımla tanıştık… bundan sonrası mucize gibiydi. İnsanoğlunun her şeyin doğallığını bozduğu günümüzde, doktorumun doğal doğum taraftarı olması beni çok etkiledi.

Yaptığımız hipnoz seansı ile doğum olayına ait bütün korkularımdan bir anda kurtuldum, seans bittiğinde mutluluktan uçuyor gibiydim. Artık bebeğimin doğacağı günü sabırsızlıkla bekliyordum. Ayrıca doğumda eşimin yanımda olmasını çok istiyordum.doktorum bununda mümkün olabileceğini söyledi.

Her şey çok güzel gidiyor ve bütün isteklerim bir bir gerçekleşiyordu. Ve sonunda ömrümün sonuna kadar unutamayacağım o mucizevî gün geldi. 14 Eylül Salı günü kontrol için hastaneye gittiğimde doktorum doğumun başlayabileceğini söyledi.1 saat daha bahçede gez dolaş tekrar muayene edicem seni dedi benim ara ara kasılmalarım oluyordu ama çok şiddetli değildi okadarki kaşarlı tost bile yiyebildim bahçede gezindim,1 saat sonra doktorum tekrar muayene etti ve acılman arttıyo doğum başlıyor dedi. bir hipnoz seansı daha yaptık ve çok rahatladım biz mecidiyeköyden taksiye atladık ve doğru doğum yapacağım göztepe medicalparka gittik kız kardeşimle birlikte.

Saat 15.30 ‘da doğum yapacağım Göztepe medical park hastanesinde bizim için ayrılan özel odamıza gittik. sadece ben ve kız kardeşim vardı.eşimede haber vermiştik oda izmitten yola çıkmıştı eşim gelene kadar kızkardeşim yanımda duruyordu kendi kendime otohipnoz yapmam için yüreklendiriyordu beni kasılmalarım vardı ama çok şiddetli değildi yaptığım otohipnoz sayesinde rahat bi şekilde geçiiyordu kasılmalarım aralarda kardeşimle gülüp konuşabiliyordum hatta fotoğraflarımı çekiyordu poz veriyordum. saat 5 de eşim hastaneye vardı o yanıma geldiğinde çok rahatladım şaçlarımı okşuyor yüzümü terlerimi siliyordu.doğuma az br zaman kala doktorum geldi muayene etti ve açılman 7 -8 cm olmuş dedi beni doğum haneye götürdü ve keseyi patlattı daha sonra yanıma geldi sırtımı sıvazladı okşadı o anı hiç unutamıyorum
odama geri geldik artık kasılmalarını ayakta yatağın ayak ucuna tutunarak yada yere çömelerek geçiriyordum
Kasılmalarım iyice sıklaşmaya başlamıştı. Eşim başucumda elimi tutarak en büyük destekçimdi. O dua ettikçe ben rahatlıyordum. Doktorumun öğrettiği telkinleri uygulayarak ve rabbime sığınarak kasılmalarımı sakin ve huzurlu geçiriyordum.birden ıkınmaların başladı elimde olmadan ıkınıyordum hemen ebelere haber verdik...doğru doğumhaneye...tabi eşimde benimle birlikte...doğumun en kolay anı çatala çıktıktan sonrasıydı.kasılmalarım rahat geçtği için gücüm tükenmemişti bir çırpıda ıkındım ne bağırdım ne çağırdım bütün gücümü bebeğime harcadım onu kolayca doğurabilmek için elimden geleni yaptım ıkınırken canımın yandığını hiç hatırlamıyorum hatta bi kaç sıyrığım olmuş ıkınırken onların acıdığını bile hissetmedim hiç.

Ve işte o an geldi saat 19.34’te bebeğim kollarımdaydı. İl bakışları, ağlayışı, yumuk yumuk gözleri o kokusu hiç aklımdan çıkmıyor. Ömrüm boyunca kendimi bu kadar mutlu, huzurlu ve hafiflemiş hissettiğimi hatırlamıyorum. Doğumum bittiğinde söylediğim ilk sözlerim; ’’Bu kadar kolaymıydı, bu kadar mıydı, her anın tadını vardım çok güzeldi’’
gerçekten doğal bir doğum yaptım ne serum ne lavma ne suni sancı ne epizyotomi gereksiz hiç birşey yapılmadı,sadece bir iki sıyrığım oldu dikildi okadar

herkese benim doğumum kadar rahat doğumlar diliyorum...

neolur kendi rahatınız için gereksiz yere sezeryan olmayın. doğum harika bir olay, adeta bir mucize bu anın tadını yaşamaktan kendinizi mahrum bırakmayın

Ne Kadar Güzel Anlatmışsınız Yahu !!
Doğurasım Geldi..:9:

Şaka Bir Yana Ben Çok Korkuyorum..:43:
Kesin Sezeryan Yaparım..:78:

Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar diliyorum. laptobumun tuş takımında bir arıza var yazdıklarımı zar zor yazıyorum.

Hipnozla doğum yapan birini ilk kez okudum nette, yani Türkiye'de. Ne kadar güzel bir deneyim olmuş, çok tebrik ediyorum. Ben de şu an hamileyim ve çooook istiyorum doğal bir doğum yapabilmeyi.

Benim size sorum şu; bu hipnoz seanslarını almak için İstanbul'a gidebilirim ancak doğum orada yapabilmem imkansız, doktor yanımda olmasa da bu seanslar işe yarayacak mı?

canım benim bildiğim kadarı ile farklı hastanede doğum yapanlarda faydalanabiliyor bu hipozseanslarından.
zaten hipnozda önemli olan anneyi doğuma hazırlamak. doğum anında doktorumdan beklenilerinide buşekilde doğum yapacağın doktoruna iletirsin.
bende ikinci doğumumda istanbula gidemeyecek olursam bu şekilde yapmayı planlıyorum.
sana daha ayrınılı bilgivermek isterim tabi şu laptobum düzeldiğinde.

Çok güzel bir doğum anısı olmuş sizin için tebrik ederim... :)
çok teşekkür ederim Hakikaten çok güzeldi. dilerim benim gibi doğuranlar çoğalır. rahat ve huzurlu...

OTE=Makara_Kukara;21175017]Ne Kadar Güzel Anlatmışsınız Yahu !!
Doğurasım Geldi..:9:

Şaka Bir Yana Ben Çok Korkuyorum..:43:
Kesin Sezeryan Yaparım..:78:
[/QUOTE]

bence doğumdan değil sezeryandan korkulmalı. normal doğumda bebek doğal bir acıklıktan dışarı çıkıyor. diğerinde ise karnınızı yarıyorlar, size hangisi daha korkunç.

Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar diliyorum. laptobumun tuş takımında bir arıza var yazdıklarımı zar zor yazıyorum.

canım benim bildiğim kadarı ile farklı hastanede doğum yapanlarda faydalanabiliyor bu hipozseanslarından.
zaten hipnozda önemli olan anneyi doğuma hazırlamak. doğum anında doktorumdan beklenilerinide buşekilde doğum yapacağın doktoruna iletirsin.
bende ikinci doğumumda istanbula gidemeyecek olursam bu şekilde yapmayı planlıyorum.
sana daha ayrınılı bilgivermek isterim tabi şu laptobum düzeldiğinde.

bence doğumdan değil sezeryandan korkulmalı. normal doğumda bebek doğal bir acıklıktan dışarı çıkıyor. diğerinde ise karnınızı yarıyorlar, size hangisi daha korkunç.

evet olabiliyormuş, birkaç gün önce Ayşe hanımla görüştüm :))) Bütün mesele bedeni rahat bırakabilmeyi öğrenmek, tabii ki doğumdan önce.

Ayrıca gerçekten de sezaryenden korkmak gerek, doğal doğumdan değil ;) İnşaallah ben de sizin gibi güzel bir doğum yapabilirim...

ben sadece tavsiye ediyorum canım çünkü çok memnun kaldım doktorumdan. doktorum ne arkadaşım ne de farklı bir maksatım var bem izmitte yaşıyorum doktorum teee istanbulun bi ucunda sırf doğum korkusuna kalktım oralara gittim rahat doğum yapabiliyim diye.ben acı çekmedim başka kadınlarda gereksiz acılar çekmesin istiyorum boşuna verilen suni sancıları gereksiz yapılan kesileri düşününce vicdanım hiç rahat etmiyor.ben kendi sancımla doğal doğum yaptım istiyorumki annelerin en özel anları kabusa dönmesin herşeyin en güzeli en doğalı tabiki bu şekilde doğum yaptıran bir çok doktor var mesela en bilineni hakan çoker bey ama bana çok uzakta muğla taraflarındaydı ben doğum yaptığım zamanlarda şimdi istanbulda istanbul doğum akademisini açtı ondanda çok memnun herkes ama hipnoz yapıyormu bilmiyorum.benim doktorumun en önemli yanı hipnoz yapması başka hipnozla doğum yaptıran doktor varmı bilmiyorum bilen varsa yazsın çok memnun olurum ayrıca benim doğumum yaptıran ayşe hanım doğum yaptığım hastanenin doktoru değil türkiye hastanesinde çalışıyo normalde yani benim hastaneden ne çıkarım olabilirki onuda anlayamadım
benim amacım insanlara yardım etmek hiçbr çıkarım yok 4 bucuk aylık bebeğim var sürekli onunla uğraşıyorum çok yoğunum ve yorgunum buna rağmen belki bir allahın kuluna yardımım dokunur diye fırsat buldukça hipnozla doğal doğumu anlatmaya çalışıyorum ve karşılık olarak böyle cevap alıyorum buda ne çelişkidir anlamadım:59:

Üzülmeyin lütfen, bazı insanlar önyargıyla konuşuyor ama yazdıklarınız benim gibi geleceğin anne adaylarına çok güzel bilgiler veriyor. Şu an bebek beklemiyorum ve yakın zamanda da düşünmüyorum fakat şimdiden araştırıp öğrenmeye çalışıyorum :34: Hamilelik ve doğal doğumla ilgili öğrenebildiğim kadar çok şey öğrenip kendimi şimdiden bu sürece hazırlamak istiyorum ileride zorluk çekmemek için. Bahsettiğiniz doktorun internet sitesindeki tüm açıklamaları da okuyacağım en kısa zamanda. İyi ki paylaşmışsınız tecrübelerinizi, benim gibi merak edenlere çok güzel bir örnek oldunuz. Size çok teşekkür eder, bebeğiniz ve eşinizle beraber sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmenizi dilerim :3:

Back