• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hipnozla Doğum Yaptım

musbet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2010
295
9
68
Kocaeli
Doğum benim için bir kadının hayatında en fazla birkaç kez yaşayacağı ve bunu da tadını çıkarta çıkarta yaşaması gereken, bir duygu olduğuna inanıyorum. Eşinin yanında olduğu, elini tuttuğu, bebeğinin doğduğu ilk anını, ilk nefesini, sesini ve bakışlarını hissedebileceği mucizevî bir an ve bambaşka bir tat.

Benim hikâyemde herkes gibi.

21.08.2010. bu tarih benim için bir dönüm noktası bir milad. Doğumla ilgili korkularımdan dolayı uykularımın kaçtığı bir sabahtı. Doğum hakkında bildiklerim herkesin bildiği gibi korku ve acıydı.

Fakat bunun başka yollarıda olmalı diyerek araştırıp dururken netten doktorum Ayşe Hanım'ı buldum. Hemen heyecanla arayıp randevu aldım. Bu arada 36. haftamdaydım ve doğuma çok az bir zaman kalmıştı, randevu gününü sabırsızlıkla bekliyordum.

Ve sonunda dr. Ayşe Hanımla tanıştık… bundan sonrası mucize gibiydi. İnsanoğlunun her şeyin doğallığını bozduğu günümüzde, doktorumun doğal doğum taraftarı olması beni çok etkiledi.

Yaptığımız hipnoz seansı ile doğum olayına ait bütün korkularımdan bir anda kurtuldum, seans bittiğinde mutluluktan uçuyor gibiydim. Artık bebeğimin doğacağı günü sabırsızlıkla bekliyordum. Ayrıca doğumda eşimin yanımda olmasını çok istiyordum.doktorum bununda mümkün olabileceğini söyledi.

Her şey çok güzel gidiyor ve bütün isteklerim bir bir gerçekleşiyordu. Ve sonunda ömrümün sonuna kadar unutamayacağım o mucizevî gün geldi. 14 Eylül Salı günü kontrol için hastaneye gittiğimde doktorum doğumun başlayabileceğini söyledi.1 saat daha bahçede gez dolaş tekrar muayene edicem seni dedi benim ara ara kasılmalarım oluyordu ama çok şiddetli değildi okadarki kaşarlı tost bile yiyebildim bahçede gezindim,1 saat sonra doktorum tekrar muayene etti ve acılman arttıyo doğum başlıyor dedi. bir hipnoz seansı daha yaptık ve çok rahatladım biz mecidiyeköyden taksiye atladık ve doğru doğum yapacağım göztepe medicalparka gittik kız kardeşimle birlikte.

Saat 15.30 ‘da doğum yapacağım Göztepe medical park hastanesinde bizim için ayrılan özel odamıza gittik. sadece ben ve kız kardeşim vardı.eşimede haber vermiştik oda izmitten yola çıkmıştı eşim gelene kadar kızkardeşim yanımda duruyordu kendi kendime otohipnoz yapmam için yüreklendiriyordu beni kasılmalarım vardı ama çok şiddetli değildi yaptığım otohipnoz sayesinde rahat bi şekilde geçiiyordu kasılmalarım aralarda kardeşimle gülüp konuşabiliyordum hatta fotoğraflarımı çekiyordu poz veriyordum. saat 5 de eşim hastaneye vardı o yanıma geldiğinde çok rahatladım şaçlarımı okşuyor yüzümü terlerimi siliyordu.doğuma az br zaman kala doktorum geldi muayene etti ve açılman 7 -8 cm olmuş dedi beni doğum haneye götürdü ve keseyi patlattı daha sonra yanıma geldi sırtımı sıvazladı okşadı o anı hiç unutamıyorum
odama geri geldik artık kasılmalarını ayakta yatağın ayak ucuna tutunarak yada yere çömelerek geçiriyordum
Kasılmalarım iyice sıklaşmaya başlamıştı. Eşim başucumda elimi tutarak en büyük destekçimdi. O dua ettikçe ben rahatlıyordum. Doktorumun öğrettiği telkinleri uygulayarak ve rabbime sığınarak kasılmalarımı sakin ve huzurlu geçiriyordum.birden ıkınmaların başladı elimde olmadan ıkınıyordum hemen ebelere haber verdik...doğru doğumhaneye...tabi eşimde benimle birlikte...doğumun en kolay anı çatala çıktıktan sonrasıydı.kasılmalarım rahat geçtği için gücüm tükenmemişti bir çırpıda ıkındım ne bağırdım ne çağırdım bütün gücümü bebeğime harcadım onu kolayca doğurabilmek için elimden geleni yaptım ıkınırken canımın yandığını hiç hatırlamıyorum hatta bi kaç sıyrığım olmuş ıkınırken onların acıdığını bile hissetmedim hiç.

Ve işte o an geldi saat 19.34’te bebeğim kollarımdaydı. İl bakışları, ağlayışı, yumuk yumuk gözleri o kokusu hiç aklımdan çıkmıyor. Ömrüm boyunca kendimi bu kadar mutlu, huzurlu ve hafiflemiş hissettiğimi hatırlamıyorum. Doğumum bittiğinde söylediğim ilk sözlerim; ’’Bu kadar kolaymıydı, bu kadar mıydı, her anın tadını vardım çok güzeldi’’
gerçekten doğal bir doğum yaptım ne serum ne lavma ne suni sancı ne epizyotomi gereksiz hiç birşey yapılmadı,sadece bir iki sıyrığım oldu dikildi okadar

herkese benim doğumum kadar rahat doğumlar diliyorum...

neolur kendi rahatınız için gereksiz yere sezeryan olmayın. doğum harika bir olay, adeta bir mucize bu anın tadını yaşamaktan kendinizi mahrum bırakmayın

Son düzenleme:
maşallahh nekadar güzel, darısı başıma inşallah , doğum gerçekten çok başka bir olay, benimde fazla zamanım kalmadı, nasıl olacak neler yaşıcam yapabilecekmiyim vs.vs. sorular okadar çokki kafamda, inşallah ben ve tüm hamile arkadaşlar böyle güzel bir doğum yaparlar , Allah mutlu, mesut, güzel günler nasip etsin inşallah size ailenizle........

çok imrendim size maşallah yani
umarım bizlerinde bu kadar güzel doğumu olur

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim inşallah sizlerin doğumuda benimki kadar rahat olur
bende sizler gibi çok korkuyordum uykularım kaçıyordu.herkes korkunç doğum hikayeleri anlatıyordu hep.
kabus gibiydi o günler,daha sonra doktorum ayşe hanımla tanıştım inanılmaz iyi bi kadın, onun sayesinde benim doğumum bukadar rahat oldu yaptığımız hipnoz seansları çok işime yaradı
internet sitesini veriyimde merak eden arkadaşlar olursa incelesinler www.doğaldoğumkliniği.com

ççooook güzel okurken çok heyecanlandım ve yüreklendim.tebrik ediyorum sizi
benim anastezi alerjim var bu yüzden kesinlikle normal olsun istiyorum.
inşallah bende başarabilirim.

bebeğinizin sağlıklı güzel kaderli bir evlat olmasını diliyorum. :nazar:

darısı başıma:49:

darısı tüm anne adaylarının başına inşallah

merak ettiğiniz bir konu olursa anlatabilirim arkadaşlar

ben hipnozu anlamadım telkin gibi birşeymi yani ben çok korkağım normalin n si bile beni ağlatıor 8+7 günlük hamileyim henüz ve ilk defa duydum hipnozu ne olur biraz açarmısın

Normal doğum yapmanıza sevindim ama açıkçası doğum yaptığınız yerin çok fazla reklamını yapmışsınız buda bana ordaki doktorun ya arkadaşınız yada farklı bir maksat peşinde olduğunuzu düşündürdü tabi Allah herkese kolay doğum nasip etsin ama bu kadar reklam gereksiz bence yapmak isteyen zaten yardım istiyo bebeğiniz hayırlı bir evlat olsun inş. herkese hayırlı kolay doğumlar...

ben sadece tavsiye ediyorum canım çünkü çok memnun kaldım doktorumdan. doktorum ne arkadaşım ne de farklı bir maksatım var bem izmitte yaşıyorum doktorum teee istanbulun bi ucunda sırf doğum korkusuna kalktım oralara gittim rahat doğum yapabiliyim diye.ben acı çekmedim başka kadınlarda gereksiz acılar çekmesin istiyorum boşuna verilen suni sancıları gereksiz yapılan kesileri düşününce vicdanım hiç rahat etmiyor.ben kendi sancımla doğal doğum yaptım istiyorumki annelerin en özel anları kabusa dönmesin herşeyin en güzeli en doğalı tabiki bu şekilde doğum yaptıran bir çok doktor var mesela en bilineni hakan çoker bey ama bana çok uzakta muğla taraflarındaydı ben doğum yaptığım zamanlarda şimdi istanbulda istanbul doğum akademisini açtı ondanda çok memnun herkes ama hipnoz yapıyormu bilmiyorum.benim doktorumun en önemli yanı hipnoz yapması başka hipnozla doğum yaptıran doktor varmı bilmiyorum bilen varsa yazsın çok memnun olurum ayrıca benim doğumum yaptıran ayşe hanım doğum yaptığım hastanenin doktoru değil türkiye hastanesinde çalışıyo normalde yani benim hastaneden ne çıkarım olabilirki onuda anlayamadım
benim amacım insanlara yardım etmek hiçbr çıkarım yok 4 bucuk aylık bebeğim var sürekli onunla uğraşıyorum çok yoğunum ve yorgunum buna rağmen belki bir allahın kuluna yardımım dokunur diye fırsat buldukça hipnozla doğal doğumu anlatmaya çalışıyorum ve karşılık olarak böyle cevap alıyorum buda ne çelişkidir anlamadım:59:

evet canım hipnoz teklin gibi aynı rahat bir koltuğa oturuyorsun ve doktorum yönlendirmeleriyle gözlerini kapatıp gözkapaklarından başlayıp yüz kasların saçlıderin boynun sırt taki parmak uçlarına kadar bütün kasların gevşiyor vücudun iyice gevşeyince kendini resmen oturduğun yere yapışmış gibi hissediyorsun doktor telkinlere devam ediyor doğumu aşama aşama yaşatıyor doğum anında neler yaşayacağını söylüyor ve hayal ettiriyor an an doğumu yaşıyor insan. hipnoz beyinden gereksiz şeyleri silip sadece doğru şeyleri sesli bir şekilde düşünmek gibi birazda.en önemli yanı acı algısını değiştirmesi doğumun sancısız ve ağrısız bir olay olduğunu öğretip yaşayacağın sancıları kasılma ve baskı olarak hissetmeyi sağlıyor. bu şekilde doğuma hazırlayor doktor daha sonra bunu doğuma kadar hergün kendim tekrar ettim yani otohipnoz yaptım doğumdada öğrendiğim bu otohipnozdan faydalanarak kendimi kasmadığım için çok büyük acılar çekmedim
hipnozo anlatması çok zor benim kelime haznem okadar geniş değil ancak yaşayan anlar derim bir uyku gibi ama uyku değil gayet uyanıksınız algılarınız tamamen açık kafanızda gereksiz şeyler düşünmediğiniz için sadece doktorun anlattığı şeylere konsantre oluyorsunuz ya aslında dahada anlatmak istiyorum ama nasıl anlatayım bilmiyorum yaşamak lazım yani.yinede başka merak ettiğiniz şeyler olursa elimden geldiğince yanıtlarım

Ben yinede normal doğumdan çok korkuyorum ben ki adet sancısı çekerken ortalığı birbirine katarım vb gibi bir çok anı yani sezeryandanda korkuyorum aklımdan iyi bir şey geçiremiorum doğum sonrası ağrılar vs... gibi acaba sezeryan içinde telkinde bulunurlarmı ay ben çok fenayım yaaa

bnm aklımdaki doğum tekniğine bak beni bayıltcaklar ondan sonra belimdende iğne yapıp sondayı bile o an takacaklar ve doğum olacak ta taammm sonuçta uyandığındaki o ağrın olmayacak offf çok fenayım dimi ALLAH bnm gibi korkak hamilelere sabır güç kuvvetve kolaylık versin inşallah

sezeryan için yapıyormu açıkçassı bilmiyorum canım merak etme doğumdan korkan bir sendeğilsin bende çok korkuyordum normalde iğne olurken bile bayılırdım eskiden okadar korkaktım yani.hipnozun çok faydasını gördüm ben
yalan söylemiyim hiç canım yanmıcak diyemem ama öyle duz duvara tırmanıcak kadar değil bağırıp çağıracak kadar bir acı yok yani adet sancısının biraz daha fazlası.bu arada benim adetlerimde çok sancılı oluyordu 2 gün yatıyordum pert olyordum resmen. adet sancısınaki dayanıyoruz her ay çekiyoruz o acıyı 1 kaç saatlik doğumamı dayanamıcaz biz kadınız güçlüyüz eğer kendimizi eğitebilirsek herşeyin üstesinden gelebiliriz
eğer istanbuldaysan doğum kurslarına katılmanı tavsiye edebilirm doğum korkularını yenmene yardımcı olur istanbul doğum akademisi diye bir yer var yeni acıldı ben doğum yaptığım zaman yoktu gerçi olsada zor giderd,m 800 yada900 falandı ücreti suanda nedir bilemicem.
kendini cesaretlendirmek istiyorsan pozitif doğum hikayeleri.com da çok güzel doğum hikayeleri var ben okudukça cesaretim artmıştı birde etrafındakilere kulak asma herkes çektiği acıları ballandıra ballandıra anlatmaya bayılıyo hamilelerin psikolojisini düşünen yok
sen moralini yüksek tutmaya çalış kendine güven vucudun doğuma dayanabilecek şekilde donatılmış bunu unutma inşallah bebeğini en güzel şekilde kucağına alırsın canım bebeğinede kendinede çok iyi bak

teşekkür ederim yardımların için şu pozitif doğum hikayelerine takılayım biraz bari

Canım çok yardımseversin gerçekten.
Valla ben şu an çocuk düşünmüyorum ama yine bile korkular sarıyor beni.
Normalde kan bile aldıramam.
Bak şimdi doğumu düşününce ayaklarım filan uyuştu, bayılacak gibi oldum.
Benim gibisi yoktur herhalde...
Benim de aklımın bir köşesinde anlattıkların. Teşekkürler...

Son düzenleme:
Canım çok yardımseversin gerçekten.
Valla ben şu an çocuk düşünmüyorum ama yine bile korkular sarıyor beni.
Normalde kan bile aldıramam.
Bak şimdi doğumu düşününce ayaklarım filan uyuştu, bayılacak gibi oldum.
Benim gibisi yoktur herhalde...
Benim de aklımın bir köşesinde anlattıkların. Teşekkürler...

canım ben teşekkür ederim
elimden geldiğince dilim döndüğünce yardım etmeye çalışıyorum
malesef ortalık sağlık işini para işiyle karıştıran insanlarla dolu
kimse annelerin psikolojik ve bedensel sağlığını düşünmez oldu
herşey paraya dayalı artık
bizi annelerin hislerini düşünen çok az insan var
bize düşen bilinçli anneler olarak en doğru bilgilerle donanmak ve araştırarak herşeyin en iyisini en doğrusunu seçmek
hamilelik süreci zor bir süreç hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ama şimdi o günlerimi bile arıyorum özlüyorum
bende senin gibi kan aldırırken bile fenalık geçirirdim serum takılınca bayılacak gibi olurdum gözlerim karardı
hamile kalınca kan aldıra aldıra alıştım bebeğim için güçlü bi anne olmak zorundayım
ve artık biliyorumki biz kadınız ve güçlüyüz
Allah bizim vücudumuzu en güzel şekilde yaratmış ve muhteşem özelliklerle donatmış
biz herşeyin üstesinden gelebiliriz yeterki isteyelim

ben sadece tavsiye ediyorum canım çünkü çok memnun kaldım doktorumdan. doktorum ne arkadaşım ne de farklı bir maksatım var bem izmitte yaşıyorum doktorum teee istanbulun bi ucunda sırf doğum korkusuna kalktım oralara gittim rahat doğum yapabiliyim diye.ben acı çekmedim başka kadınlarda gereksiz acılar çekmesin istiyorum boşuna verilen suni sancıları gereksiz yapılan kesileri düşününce vicdanım hiç rahat etmiyor.ben kendi sancımla doğal doğum yaptım istiyorumki annelerin en özel anları kabusa dönmesin herşeyin en güzeli en doğalı tabiki bu şekilde doğum yaptıran bir çok doktor var mesela en bilineni hakan çoker bey ama bana çok uzakta muğla taraflarındaydı ben doğum yaptığım zamanlarda şimdi istanbulda istanbul doğum akademisini açtı ondanda çok memnun herkes ama hipnoz yapıyormu bilmiyorum.benim doktorumun en önemli yanı hipnoz yapması başka hipnozla doğum yaptıran doktor varmı bilmiyorum bilen varsa yazsın çok memnun olurum ayrıca benim doğumum yaptıran ayşe hanım doğum yaptığım hastanenin doktoru değil türkiye hastanesinde çalışıyo normalde yani benim hastaneden ne çıkarım olabilirki onuda anlayamadım
benim amacım insanlara yardım etmek hiçbr çıkarım yok 4 bucuk aylık bebeğim var sürekli onunla uğraşıyorum çok yoğunum ve yorgunum buna rağmen belki bir allahın kuluna yardımım dokunur diye fırsat buldukça hipnozla doğal doğumu anlatmaya çalışıyorum ve karşılık olarak böyle cevap alıyorum buda ne çelişkidir anlamadım:59:

hipnozla normal doğumu bir kaç gündür araştırıyoruım, başka başlıktan da cevap ayzdım sana. bence bu işi direk yaşamış biri olarak sen bulunmaz hint kumaşısın, çünkü kendi çevremizde yok böyle metotlar kullanan, hatta doktor bile yok. ben adapazarında yaşıyorum. 25 haftalık gebeyim. çocukluğumdan beri doğumdan ödüm kopuyor, normal doğum yapanlara hem kahramanmış gibi hem de acıyan gözlerle bakıyordum hep. benim için çoook ama çoook büyük bir olay normal doğurabilmek. yani başarsam ne yere ne göğe sığamam sanırım ama hiç iyi hikaye dinlemedim ki.

sanki o günler çok uzak gibiydi bana okuldu, üniversiteydi ,iş hayatıydı derken ama kaldı 15 hafta. korkaklığımdan sezeryan kurtarıcı bir şovalye ama sağlıklı değil, kilo daha zor veriliyor ve uyuşturmasalar kimse sezeryan olmaz daha kötü aslında çünkü dışardan yarıp bebeği alıyorlar, diğerinde vücut başlatıyor bebeği dışarı çıkarmayı.. mantıkıl düşünmeye çalışıyorum, normal doğumu araştırmaya başladım. pozitif hikayeleri okudum cesaret aldım ama ya o an pişman olursam, çaresiz çıkarmak zorundasın düşünmesi bile nefessiz bırakıyor..

diyeceğim o ki arkadaşım senin paylaşımını okuyunca daha büyük cesaret aldım ama sen bu tekniği öğrenebilmişsin. ben nasıl öğreneceğim, kitabı videosu yok mu?
bu arada senin bu iyi niyetine karşı tiari yorumlarıyla eleştiri getiren kişiye de kınıyorum. sonuçta forumlar bunun için var, ne kadar kurtarıcı isim vermek, hastane adı, doktor adı, öğrenmek, reklam olsa kaz yazar ki, sen yardımcı olmak için yazmışsın.

AYYY LÜTFEENN BANA YARDIM ET, AYDINLAT BENİ DE.... NE YAPAYIM BEN ŞİMDİ. ADAPAZARINA EN YAKKIN NEREDE VAR BÖYLE EĞİTİMLER İYİ DOKTORLAR VS..?

Back