Kızım ilk bebeğim 2600 gram
oğlum 3350gram doğdu sanırım.
2doğumum ilkine göre epey zordu ama bunun bebeğin kilosuyla ilgisi yok.
2hamileliğim daha zor geçti daha bulantılıydı ve ilknde 10 ikincide 15 kilo aldım 3.de ne olurum korkuyorum:)
2.gebeliğimde 38.haftam dolmadan suyum azalnaya başladı.
ben izmitte olduğumdan herzaman istbula gidemediğim için evime yakın bir hastanede rutin kontrollerime gittiğim doktor hanım doğumumdan tam 5 gün önce suyumun tamamenn bittiğini acil suni sancıyla doğurmam gerektiğini söyleyince apar topar hazırlanıp soluğu istanbulda ayşe hanımın yanında aldık...
ve suyum bitmemiş...sadece azalmış
neyse 3 cm açıklığımda olduğu için izmite dönmeme izin veröedi doktorum..
kardeşimin iş arkadaşının evinde tam 3 gün misafir olduk (Allah ondan razı olsun çok güzel ağırladı bizi.)
Bu 3 gün boyunca hergün emseye kontrole gittim suyum azaldığı için kontrol altındaydım ve şubat olmasına rağmen bol bol yürüdüm
kasılmalarım düzensizdi ama hep ara ara oluyodu.
vee 3. Gün alış veriş merkezindeyken nişanım geldi:)
Neyse ben yine gezmeye devam...e neyapalım doktorum yürü dedi yürüyorum:)
o gece sabaha kadar kasılmaları oldu artık bugün doğururum dedim içimden ama yok nerde...
suyum iyice azalınca doktorum beklemeyelim artık suni sancı deneyelim dedi ve pazartesi öğlen hastaneye yatış yaptık.
Emseyin suda doğum odası prenses odası gibiydi ama bizim oğlan doğmayınca hiç birinin bi önemi kalmıyo tabii
neyse suni sancı takıldı ve çok az verilmeye başlandı açılmam 4 cm civarı falandı sanırım ama akşama kadar hiç acılma olmadı
aklıma geldikçe hala gülüyorum kendine
açılmam artsın diye plates topunda hoplamalar daire çizmeler. Bebiş aşağı insin diye klozetin ucuna oturmalar sıcak jakuziye girmeler daha nele neler:))
Ama yok bizim oğlan gelmek istemedi bu saatler boyunca ayşe hanım sıksık yanıma geldi uzun süreler boyunca yanımda durdu bana telkin verdi çok ilgilendi sağolsun ve gece olunca artık yeter biraz dinlen dedi ve suni sancıyı kapattırdi.
Gece güzelce uyuyup dinlendim ve sabah 4 gibiydi suni sancı vermeye başladılar saatler geçiyor ama tık yoktu.
suni sancının dozunu arttırmaya başlayınca acılmam biraz artmıştı 5 olmuştu sanırım
bu arada 3ayrı doktor ve sayısını hatırlamadığım kadar çok ebe gelip muayene ediyordu neden doğmuyor sorun ne diye bakılıyodu odaya ultrason aleti getirdiler bi kaç kez onunla baktı ayşe hanım ama herşey normal gözüküyordu bu 2gün boyunca hep nstye bağlıydım
çok sıkılmıştım ve kasılmalarım artık kuvvetlenmişti.eşim hep yanımdaydı sağolsun o olmasa napardım bilmiyorum.
bir ara yan yatıp kasılmalar geldikçe bacaağımı havaya kaldırrttılar çatım açılsın diye arada kalkıp jakuziye giriyordum sıcak su gerçekten rahatlatıyordu ama suni sancı feci bişeymiş gerçekten onu anladım.
Kasılmam çok artınca suni sancıyı kapattı doktorum ama benim sancılar çoştu bikere birde bebeğim karnımda tepinip duruyordu çırpınıyordu o kıpırdadıkça benim canım acıyordu kızımda hiç böyle bişe yaşamamıştım.
sık sık kasılmam olmaya başladı en son sudayken 8 cm oldu ben ağrıya dayanamayıp sudan çıktım ve yerde duran plates matinin üstünde emekler gibi durup hızlı hızlı nefes alıyordum ayşe hanım bana istersen burda ıkınmaya başla dedi ben çok yorgun olduğum için çatala çıktım açılmam hala 8 di ama ıkınmam gerekiyordu kızımda 2ıkınıp doğuran ben becerip ıkınamadım bile hem ıkınmaya çalışıyordum hem sancım devam ediyordu açılma 10 cm ulaşmadığı için rahim kasılmaya devam ediyordu.çok çişim olmasına rağmen yapamadığım için sonda taktılar ve mesanemi boşalttılar eşim elimi tutuyordu ebeler biyandan eşim bi yandan doktorum bi yandan ıkın diyordu ben hem ıkınmaya çalışıyordum hem yapamıyorum olmuyor diyip oflayıp ahlayıp duruyordum çok uzun süre ıkındım ve sonunda açılmam 10cm oldu sanırım çünki kasılmalar durdu ve gerçekten olması gereken ıkınma hissi kendiliğinden gelmeye başladı sonunda kuvvetle ıkınınca bebeğim doğdu şükür ama mosmordu ağlıyordu koynuma yatırdılar kuzumu ağlamaya devam ediyordu bebek hemşiresi bebemle ilgilenirken birden odada birsürü ebe ve hemşire doluştu herkes biryerlere koşturuyordu normal bi doğum odasında ki aletler bu oda da olmadığı için gerekli şeyleri taşıyorlardı
veee beni dikmeye başladılar...
beni kesmişler benim haberim yok bu arada .. doktorumun parmakları sürekli aşağımda olduğu için eliyle parmaklarıyla genişletmeye çalıştığı için zaten canım acıyordu o arada kesmiş beni eşim makası gördüm dedi ve sen hiç tepki vermedin dedi .sonradan anlatıyı tabi bunları:)
ebe yanıma gelip göbeği e masaj yapmaya başladı ama öyle canım yandıki elini tutuyodum artık yapmasın diye acıyo yapma bırak diyip durdum ama doktorum bu masaj rahiminin toparlanması için dedi anlattı ozaman ben yapim dedim kendim yapmaya devam ettim ne kadar zaman geçti bilmiyorum bebeğimim eşide içimden yavaşça atar gibi çıktı doğumun en kolay tarafı buydu:)
Ve sonra son bitane canım az kaldı güzelim diye diye artık yarım saatmi sürdü daha çok mu sürdü bilmiyırum bi güzel dikti beni
ben oh bitti demeye kalmadı içi dikmemiş daha meğer içimide diktiler ve 2 tane hap verdiler çiğnemem için ben çipnemeden yutunca kendi odama gittiğim gibi çıkarttım onları dikillerle kusmak çok kötüymüş...
hala kaç dikişim olduğunu bilmiyorum duymaktan korktuğum için sormadım doktoruma.
Bebeğim doğunca bütün ebeler ve doktorum tebrik etti sen çok dirayetliymişsin dediler başkası olsa normal doğuramazdı beklemezdi hemen sezeryan isterdi dediler