Hipertiroidin Tüp Bebeğe Etkisi

Nestle76 merhaba cnm, bugün eve gelebildik ancak yazabiliyorum.
Sonuçlarıma baktım, adetin 2. günü yaptırdığım kan testinde FSH ım 8,34 ben onu TSH olarak hatırlamışımtatlicadiarzu ama TSHımda bu testte pek parlak değil 5.19 bu ocak 2008te yapılan bi test.
Mart 2008de yapılan testteki değerler ise TSH 3,63 / F-T3 3.31 / F-T4 1.23 (adetliyken yapılmadı)

Bundan 3 sene önce adet düzensizliği şikayeti ile doktora gitmiştim. Ondaki değer ise TSH 3.63 ilac ister kullan ister kullanma diyen doktor bu değere göre konuşan doktor:çok üzgünüm:

Genede değerlerim çok yüksek sanırım, ben bıktım bu doktor milletinden adam gibi yönlendirmiyolar insanı. klava:
Gittiğim kadın doğumcularda bütün bu testlerimi görmüşlerdi bu kadar yüksek sonuçları görüpte neden bu şekilde çocuğun olmaz demiyolarki? sizin bebeğiniz normal yollada olur diyolar. Bizde olmadığı için 2 kere aşılama yaptırdık, belki boşu boşuna 2 hakkımız gitti.

Arkadaşlar hipertiroidi olan veya bilgisi olan kimse yok mu??:1no2:

selam canim degerlerin nedir tsh? bende tiroid hastasiyim ve hamile kalamiyorum 6 aydir. benim icin cok erken zatende ama yardimim olurmu dedim. Benim az calisiyor. cok yuksekti tsh ve suanda hergun 1 tane ilac aliyorum. bu seferde cok dustu yani su anda 0.44 tsh. seninki kac o yuzden soruyorum? ben abd'de yasiyorum canim ve her ay kontrollerim var. doktora her gittigimde soruyorum hamilelik ve tiroid iliskisini. benim durumumda bi problem olmaz dedi zaten cok calisan tiroid bezi infertiliteye yol acmiyormus az calisan yani benim tip tiroid hastalari egerki kontrol edilmezse ilerde infertiliteye yol aciyormus. cok mu karisik yazdim.

hayatım 5.19 yüksek bir değer....daha sonra 3,63 olmuş ki hamilelik için yine ideal değer değil...hamilelik de 2 - 2,5 ideal değer...dolayısıyla kesinlike periyodik kontrol yaptırman gerekiyor...vermiş olduğum doktorlardan birinden randevu al istersen..özlem hanım a gün bulabilirsin...iyi ve ciddi bir endokrinolog tur...tüm riskleri ve tedavi yönetemini gayet net açıklar sana...testler yapılsın...eğer tsh ında yükselme varsa mutlaka ilaca başlatır seni...

Nestlecim bu test yapılırken adetli olup olmamanın pek önemi varmı ?
Yada belirli günlerde yapılıpta sonucun daha iyi çıktığı bi gün falan:uhm:
Cnm sen hangi doktora gidiyosun, sürekli aynı doktoramı gidiyosun.
Kullanılan ilaçlar bu değeri düşürüyor dimi?
(çok sorulu bi yazı oldu üzgünüm cnm)tatlicadiarzu

canım doktor bana hiç adetli olup olmadığımı sormadı bugüne kadar...rastgele yaptırdım ben hep...ben sana yazdığım her 2 doktora da gidiyorum..randevu durumlarına göre...biri çok atarsa diğerine gidiyorum..ama dilek hanım genelde 1 ay dan önce randevu vermez...kullanılan ilaçlar bu değeri düşürüyor hayatım..bak benim geçen hafta tsh ım 5 di...5 gün boyunca ilaç dozunu yükselttik cuma günü yine kan verdim 2,6 ya düşmüş...ama asla ilacı bırakmıyoruz...şimdi günde 1,5 içiyorum....3 hafta sonra tekrar bakılacak....yine bu düzeyde ise değer böyle devam edilecek ilaç dozuna...2 ay sonra yine kontrol edilecek tabi...

Nestlecim adeyliyken yaptırdığım değer daha yüksek çıktığı için acaba bi ilgisi olabilrmi diye düşündümde...
Doktora gittiğin zaman muayene ücretini ödedikten sonra bu kan tahlilleri içinde ayrı bi ücret ödüyosun dimi? Her kontrolde ücret veriyosan allah yardımcın olsun bizde yandık wallatatlicadiarzu
Bu kadar sık kontrol altında tutulman hamile olmandan mı kaynaklanıyor yoksa normal zamanda da bu kadar sık kontrole gitmekmi gerekir.
Kafanı çok şişirdim cnm nolur kusuruma bakma yardımların için tekrardan çok çok teşekkür ederima.s.

bende de triot bezimde nodül var .bun çocuk olmayınca öğrendim .bebek tedavisini bu yüzden erteldedik..bir sene benim nodülüm triot bezinin yavaş çalışmasını sağlamış.fakat nodül büyümesin diye ılacı yüksek değerlerde kullanınca hastalık hiper triota çevirdi.en son gittiğim uzman ne nodülüm küçüldüğünü söyledi.ama ilacın bana fazla geldiğini aşılama yaptırcaktım.bebeğin tutunmasın da engel olacağını söyledi.ve artık tüpbebek tedavisine geçtim.bu yüzden tekrar görüşcem .bakalım bu sefer ne dicek .tüpbebek için gittiğim dr da tsh.t3.t4 istedi. doz ayarlamsını endokrin uzmanı yapcak.umarım ilk denemede hamile kalırım.:a015::a015:

hamile olduğum için bu kadar sık kontrol oluyor hayatım...kan tahlilleri için ayrı ücret ödeniyor maalesef..ama ben iyi bir doktora gidip, kan tahlillerini ise kızılay da yaptırıyorum genelde..ucuz oluyor...dediğim gibi özlem hanım in ssk lı için muaynesi 110 ytl...ama tekrar ediyorum sakın ama sakın ihmal etme....

selam canim. benimde tiroidlerimde 2 tane nodul var. doktorum engel degil diyor ama simdi sen yazinca icime kurt dustu. bende ilac kullaniyorum hergun 0.25mg. 6 aydir bebek istiyoruz ve olmuyor. acaba ondan mi ki benimde?

Merhabalar canım, bende noduler guatr vardı ve hormonlarım hep normal çıkıyordu. En son yaptırdığım testte TSH 0.196 çıktı normal aralığı 0.49 - 4.67. Yani benimkisi çok çalışıyormuş. Nükleer tıp uzmanı ilaç kullanmaya gerek yok hamile kalırsan ilaç kullanman gerekebilir dedi ve tüp bebek yapıldı. Benim kafama hep acaba tutunmada problem yaratmış olabillir mi diye takılıyor. Gerçi sana Hipertiroid problem olmaz demişler ama çok ayrıntılı olarak hangisi hangi dönemde ne kadar etkili net bir cevap bulamadım.:1no2:
Ama Hipotiroidin yumurta oluşumuna,adet düzensizliğine, hamilelikte düşüğe ve bebekte zeka geriliğine neden olduğunu duydum ve mutlaka ilaç ile kontrol altında tutulması gerekiyor.

Canım ben hiç ilaç kullanmadım zaten bende de yeni bozuldu TSH (düşük). Ama senin gibi benim ablamda da aynı problem oldu. Önece hiperdi uzun süre ilaç kullandı sonra hipo oldu. İlacın dozunu çok iyi ayarlamak gerekiyor ve takibi sürekli yapılmalı.

Doktor bebeğin tutunmasın da engel olacağını söylemiş ya sana bunu hipertiroid için mi söyledi? Bir de ilaç kullanırken de tutunmaya etkisi varmıymış? Çünkü benim micro denemem başarısız oldu ve bu deneme sırasında TSH'ım düşüktü ve ilaç kullanmamıştım.

Eğer emin değilsen doktoruna tekrar sorabilir misin bu konuyu??? Çünkü benimkisi etkilemez dedi... Çok teşekkürler canım...

kızlar tekrar bu hafta dr uma gidicem ve soracam.ama yanlış hatılamıyom gibi geliyo.bana ialcın dozuna düşürelim dedi aşılama yaptıracağıma duyunca çünkü bu doz sana fazla gelmiş bebeğin tutulumunu engeller dedi.bir hafta ilacı içme dedi birhafta dan sonra çyrek devam et ddei.eğer ben bebek düşünmesm ilacı bile kescekti.ama kızlar tekrar sorcam buraya yazarım .kafanızı karıştırmak istemem.sevgiyle kalın.Şeniz

kızlar bendede hipertiroid 15 gün önce falan cıktı..2 senedir bebek düşünüyorduk ama olmadı...tirid için bir prof agittim ve hipertiroid yumurtalıkları ve yumurtayı azaltıyormuş.....doktor tedavı edilmezsdse zor bebek olur dedi...hatta bir hastaı 5 yıdır bebek istiyormuş ve olmuyomuş tedaviye basladığı ay hamile kalmış......

Teşekkür ederim canım,
Ben de zaten bunun için bir endokrin uzmanı arıyorum önümüzdeki hafta belki görüşeceğim. Bir çok test yaptırdık onların sonucunu bekliyorum. Özellikle antikor testlerini.. Tiroidin bir çok çeşidi olduğundan antikorlar da çok önemliymiş.. Ama benim anladığım vücutta bir şey normal değilse mutlaka etkiliyor sanırım hamile kalmayı..:a015:

Test sonuçlarını aldım tsh yine düşük çıktı ama t3 t4 normal aralıkta. Buna direk hipertiroid denir mi? t3 t4 de önemli değil mi?? bu arada antikorlar normal çıktı.. Bu hafta doktorla görüşeceğim bakalım ne diyecek..

Nestle76 uzun bi aradan sonra tekrar merhaba cnm:1hug:a.s.
Ben tiroit ile ilgili doktora gittim. Ama malesef şu ara maddi olarak biraz sıkışık olduğumuz için dediğin doktorlara gidemedim, aşılamalarımı yaptırdığım marmara üniversitesi hastanesi genel cerrahi tiroit ve endokrin polikliniğine gittim.
Dr. kan tahlili istedi sonuçlar ;
TSH : 4,67
F-T3 : 3,23
F-T4 : 1.52
T3 : 132.9
T4 : 11.38

Buna ilaveten troid usg'si çekildi, onun raporunu pazartesi alcam.

Dr. kan değerlerini gösterdim ve bebk istediğimizi söledim. Ve günde aç karnına yarım tablet almak üzere Tefor'a başlıyorum yarın sabah. 1 ay sonra tekrar kontrole gidicem.
Canım durumuma içtenlikle cevap verdiğin için son durumum hakkında bilgi vermek istedim. Sevgiyle kal:1hug:

Elalı canım bence değerlerin çok kötü gözükmüyor, normal aralıkları ne bilemiyorum çünkü cihazdan cihaza fark ediyor.. Zaten doktor yarım başlamış ilacını demek ki çabuk düzelecek. İnşallah en kısa zamanda da hamile kalırsın..:dance:

Merhaba canım, teşekkür ederim iyi dileklerin için:1hug:
TSH dışındaki tüm değerler normal aralıklarda, TSH'ında max'ı 4 benimki 4,67.
İnşallah dediğin gibi olurda hamile kalabilirim canım.
Sen ne yaptın hipertiroit hakkında araştırma yapıyoduni bi ilerleme kaydedebildin mi:uhm:
öpüyorum seniŞeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…