Cnm mikronun tutmamasına çok üzüldüm, napalım inşallah bir sonraki denemende kavuşursun meleğine:sm_confused:
Cnm bende bu konuları anlamamakla beraber benimde doğuştan bi lob'um yokmuş, Sintigrafi çekilmişti ordan öğrenildi. Bende de hipotiroid var banada ilaç kullanmana gerek yok demişlerdi. Senin troid bezlerin çok çalışıyo benimkisi az çalışıyo sanırım.
Sen öle deyince benimde kafam karıştı acaba benimde hipotiroiddenmi olmuyo ki bebişim:uhm: Epeydir 1,5 - 2 senedir kontrole falanda gitmiyorumtatlicadiarzu
elalı hiç ihmal etmeden bir doktora görün..ben de 4 yıldır hipotiroid hastasıyım...ve maalesef tiroid e bağlı üreme sorunu yaşadım ve tüp bebek uygulamasına geçtim...mutlaka T3 - T4 - TSH testlerini yaptırman ve bir endokrinologla görüşmen gerekiyor...tiroid küçücük bir bez ama bütün vücudu etkiliyor, denegesini bozuyor..aman ihmal etmeyesin..özellikle hamile kalırsan çok sık kontrole git..çünkü takip edilmeyen tiroid bebek de zeka geriliğine, erken doğuma, düşüğe ve bebeğin tiroid hastası olarak doğmasına sebep oluyor...aman ihmal etmeyin...
Cnm çok tşk ederim ilgin için:1hug:
Bende adet düzensizliği olduğu için gittiğim doktorda bakılan hormon sonuçlarından yola çıkılarak boğazımdan film çekildi bi lob olnayınca emin olmak için sintigrafiye yönlendirdiler ve bu bilgiler elde edildi. Ama T3 - T4- TSH değerlerim çok yüksel diğillerdi. Ve doktor bozuntusu adet düzensizliği bundan diğildir dedi.klava:
Bebek düşündüğümüzde kadın doğumcu doktor tekrar bu tahlillere baktı ve gene pek abuk sanuç elde edilmedi TSH'ım 8 küsürlü bişeydi. Önceki doktor korkmamamı ileri derecede değil kimi hastaların 15 üzeri ve daha yükseği oluyo ilaç ister kullan ister kullanma deditatlicadiarzu
deli misin 8 küsur diyorsun tsh..nasıl ister ilaç kullan/ister kullanma der bu değere doktor...inanamıyorum yani....bu hastalık bende ilk teşhis edildiğinde 8,7 idi TSH ım...ve doktor hemen günde 1 tabletle ilaca başlıyoruz dedi...senin çocuğunun olmama sebebi çok açık...ben tedavisini olmama rağmen yine de sorun yarattı...tsh değerin çok yüksek bu değerle hamile kalamazsın...bak ben şu anda hamileyim...tsh 5 çıktı...ilacım1,5 tablete yükseldi günde...aman bebeğe bişi oldu diye aklım çıkıyo yerinden...2,5 - 3 arası hamilelik öncesi ve esnasında ideal tsh değeri..allah aşkına hemen bir endokrinolog bul...bak sakın ihmal etme...başına çok iş açarsın...sende saç dökülmesi, kilo sorunu, cilt kuruluğu, yorgunluk, depresif ruh hali, ses çatlaması gibi belirtiler hiç yok mu???yarından tezi yok doğru iyi işinin ehli bir doktora git.....
Nestlecim yaaaa korkmaya başladım ben senağlama
ister kullan ister kullanma diyen doktor değer 8 küsür çıktığında diyen doktor değil, 2 sene önce falan gittiğim doktordu. O zamanki değerlerimi inanki hatırlamıyorum bütün evraklarım evde, yarın ancak eve gidebilecem tekrardan bakıcam, sana tekrardan burdan yazarım cnm. İnanki kafam çok karıştı şimdi offf
Dr. tavsiyelerin içinde tşk ederim, testlere bakıp karar vericem bazen TSH değeri ile FSH değerini karıştırıyorum, umarım yanlıyorumdurkafamçokkarıştı
canım korkacak bişi yok...sadece bir an önce tedavi olmalısın...eğer söylediğin değerse tsh ın mutlak ama mutlak tedavi edilmeli ve takip edilmeli....zaten anlayamıyorum bir lobun yok, tiroid hormonu eksik üretiyorsun nasıl bunu ilaçla takviye etmezler...ölene kadar kullanılacak bu ilaç... çünkü tiroid hormonu üretilmiyo ise vücutta bunun düzelme şansı yok...bu ilaçla ömür boyu yaşayacağız ki vücudun yapamadığını ilaca yaptıralim...aman ihmal etme...bu hastalık öldürmüyo ama cidden yoruyo...kontrolü ihmal etmemek gerekiyo..hele ki hamilelikte.....
Nestle peki diyelimki doktor tamam şu ilacı hep kullanacaksın dediğinde bana vereceği ilaç hamile kalırsam (inşallah) bebeğe bi zararı olmaz dimi? ona göre ayarlarlar heralde?
senin kullandığın ilacın adı ne?
Bide sendeki tiroid eksiklinin neden kaynakladığı belli mi?
hayatım bu durumun nedeni saptanamıyor...kullanılan ilacın bebeğe hiçbir zararı yok..aksine kullanmamanın bebeğe çok büyük zararı oluyor...genelde hayatım ya tefor ya da levotiron kullanılıyor...ben şu anda günde 1,5 levotiron alıyorum..bu sabah yeniden test yaptırdım...tekrar doktorum dozu değerlendirecek....
Cnm mikronun tutmamasına çok üzüldüm, napalım inşallah bir sonraki denemende kavuşursun meleğine:sm_confused:
Cnm bende bu konuları anlamamakla beraber benimde doğuştan bi lob'um yokmuş, Sintigrafi çekilmişti ordan öğrenildi. Bende de hipotiroid var banada ilaç kullanmana gerek yok demişlerdi. Senin troid bezlerin çok çalışıyo benimkisi az çalışıyo sanırım.
Sen öle deyince benimde kafam karıştı acaba benimde hipotiroiddenmi olmuyo ki bebişim:uhm: Epeydir 1,5 - 2 senedir kontrole falanda gitmiyorumtatlicadiarzu
hoceee sonucuna üzüldüm canım hayırlısı buymuş inşallah bir dahaki denemende olumlu sonuç alırsın
Canım keşke bişeler bilsemde sana yardımcı olabilsem
ama Mikronun tutmadığına inan çok üzüldüm canım :çok üzgünüm:
Nestlecim yaaaa korkmaya başladım ben senağlama
ister kullan ister kullanma diyen doktor değer 8 küsür çıktığında diyen doktor değil, 2 sene önce falan gittiğim doktordu. O zamanki değerlerimi inanki hatırlamıyorum bütün evraklarım evde, yarın ancak eve gidebilecem tekrardan bakıcam, sana tekrardan burdan yazarım cnm. İnanki kafam çok karıştı şimdi offf
Dr. tavsiyelerin içinde tşk ederim, testlere bakıp karar vericem bazen TSH değeri ile FSH değerini karıştırıyorum, umarım yanlıyorumdurkafamçokkarıştı