- 3 Ekim 2007
- 14.338
- 35.119
- 39
-
- Konu Sahibi Capanin Gururu Teyom
İhbar ederdim hak yemeye açgözlü olmaya gerek yok. Ne zihniyetler var gerçektenİyi günler arkadaşlar. Tanıdığım birinin, eşinden resmiyette boşanarak (ancak beraber yaşıyorlar) yıllardır babasının maaşını aldığını öğrendim. Maddi olarak ihtiyaçlı değiller kesinlikle, kadının kolları altın dolu, siz olsanız bu durumu ihbar eder miydiniz? Ya da aman ne yaparlarsa yapsınlar, kendi hayatları mı dersiniz? Ve de ihbardan sonraki süreç hakkında bilginiz var mı? Bu durumu ben yeni öğrendim, çevrelerinde çoğu biliyormuş, kimse sorun görmemiş.
Biz zor durumda olanların faydalanmaları için yapılan pek çok uygulamayı nasıl suistimal ediyoruz böyle millet olarak maalesef.İyi günler arkadaşlar. Tanıdığım birinin, eşinden resmiyette boşanarak (ancak beraber yaşıyorlar) yıllardır babasının maaşını aldığını öğrendim. Maddi olarak ihtiyaçlı değiller kesinlikle, kadının kolları altın dolu, siz olsanız bu durumu ihbar eder miydiniz? Ya da aman ne yaparlarsa yapsınlar, kendi hayatları mı dersiniz? Ve de ihbardan sonraki süreç hakkında bilginiz var mı? Bu durumu ben yeni öğrendim, çevrelerinde çoğu biliyormuş, kimse sorun görmemiş.
Çıkma olurmu daha yeni annemin komşusu ihbar edilmiş 250 bin TL ceza kesildi ve ekstra geriye dönük maaşi ödemesine hükmedildiBu şikayetten bir şey çıkmaz. Biz bu şekilde sevgili hayatı yaşıyoruz der geçerler. Kadın sonuçta eş olma hakkından vazgeçmiş boşanarak.
Bahsettiğim kişiler kayınvalidemin akrabaları.Bu kişiler hem kvmi, hem de başka akrabalari dolandırdılar. Ancak bunu çok iyi planladıkları için hukuken de ispatı çok zor.Kayınvalidem 80 üstü yaşta, köyde yaşıyor, bu yaştan sonra mahkemeye versek bile onun gidip gelmesi çok zor. Mağdurlardan biri de eşime ulaşıp bu boşanma durumunu söyledi. Ve nüfus kayıt örneği attı.Fazla kişi ihbar ederse kaçamazlar diye.Bahsettigim bu kişiler ilçede, ve ilçenin köylerinde yaşıyorlar. Sanırım küçük yerde ahbap çavuş ilişkisi ile edinmiş belgeyi. Biz zaten kayınvalidem ya da eşim zarar görür diye hemen birşey yapamayız.Ancak yaşlı kadına türlü hakaret ve iftirada bulundular. Bunun için bilgi almak istedim burdan.Siz kim olarak resmi belgeye ulastınız? Neyi oluyorsunuz bu kişilerin?
İkametlerini bilmiyorum, ama köyde de ilçede de birlikte yaşıyorlar.Ikametgahlari ayrı galiba. Aynı evde yaşandığı ancak o şekilde tespit ediliyor çünkü.
Böyle şeylere göz yumulmaz
Lakin ben kimsenin hiçbir şeyine karışmam. Çünkü Bi şekilde Bi yerden duyarlar ve kimse ixin huzurumu bozmam.
Bu ülkede kavga ayıran kişiler öldürülüyor, hapse atılıyor
Böyle Bi devirdeyiz
Anasına hakaret edilmiş sen değil eşin yapsın ihbarı durması kabahatBahsettiğim kişiler kayınvalidemin akrabaları.Bu kişiler hem kvmi, hem de başka akrabalari dolandırdılar. Ancak bunu çok iyi planladıkları için hukuken de ispatı çok zor.Kayınvalidem 80 üstü yaşta, köyde yaşıyor, bu yaştan sonra mahkemeye versek bile onun gidip gelmesi çok zor. Mağdurlardan biri de eşime ulaşıp bu boşanma durumunu söyledi. Ve nüfus kayıt örneği attı.Fazla kişi ihbar ederse kaçamazlar diye.Bahsettigim bu kişiler ilçede, ve ilçenin köylerinde yaşıyorlar. Sanırım küçük yerde ahbap çavuş ilişkisi ile edinmiş belgeyi. Biz zaten kayınvalidem ya da eşim zarar görür diye hemen birşey yapamayız.Ancak yaşlı kadına türlü hakaret ve iftirada bulundular. Bunun için bilgi almak istedim burdan.
Zaten sorarken ikimiz adına sordum aslında. Ancak yukarıda bir arkadaşın da yazdığı gibi sonuçlarını çok iyi düşünmek gerekiyor.Kanunen de yaptırımı yoksa ( alınan maaşın tahsili) ihbarın da anlamı olmazAnasına hakaret edilmiş sen değil eşin yapsın ihbarı durması kabahat
Tabi ki ihbar edilmeli. Haksız yere senin benim vergimizle o insana maaş veriliyor.İyi günler arkadaşlar. Tanıdığım birinin, eşinden resmiyette boşanarak (ancak beraber yaşıyorlar) yıllardır babasının maaşını aldığını öğrendim. Maddi olarak ihtiyaçlı değiller kesinlikle, kadının kolları altın dolu, siz olsanız bu durumu ihbar eder miydiniz? Ya da aman ne yaparlarsa yapsınlar, kendi hayatları mı dersiniz? Ve de ihbardan sonraki süreç hakkında bilginiz var mı? Bu durumu ben yeni öğrendim, çevrelerinde çoğu biliyormuş, kimse sorun görmemiş.
Ben böyle durumlarda keske ogrenmeseydim diye hissediyorum. Neden derseniz dini açıdan o gunaha ortak olmak gibi geliyor bana ses cikarmamak, ihbar etmemek vs. Bir yandanda iste cesaret edemezdim gibime geliyor. Ama sonucta kul hakki da. O haksiz yere alinan parada her Türk ün hakki var. Kimbilir ne kadar cok boyle vakalar var. Yinede ben ne yapardim bilemiyorum.İyi günler arkadaşlar. Tanıdığım birinin, eşinden resmiyette boşanarak (ancak beraber yaşıyorlar) yıllardır babasının maaşını aldığını öğrendim. Maddi olarak ihtiyaçlı değiller kesinlikle, kadının kolları altın dolu, siz olsanız bu durumu ihbar eder miydiniz? Ya da aman ne yaparlarsa yapsınlar, kendi hayatları mı dersiniz? Ve de ihbardan sonraki süreç hakkında bilginiz var mı? Bu durumu ben yeni öğrendim, çevrelerinde çoğu biliyormuş, kimse sorun görmemiş.
Yapanla konuşmadan başkasından duyduğun şeyle hareket etmen ne kadar doğru sence?
Bunu yapan kişiden duymamışsın. Belki ayrıldıkları halde çevrelerine böyle anlatıp geçiyorlar. Bunlar belliki evlerine rahatça girip, dört duvar içindeki hallerini gördüğün bu konuyu konuştuğun kişiler değil. Emin olacağın bir durum yokki.
Öyle saçmalık mi olur. İyi o zaman anası babası ölen bütün ev hanımları maaş bağlansın diye kocasından boşansin ama yinede evli hayatı yaşasın. Onlara bağlanan maasta senin benim vergimden ödensin. Şahsen ben payıma düşeni helal etmiyorumİhbar etseniz bile ne diyecekler? Nikahlı yaşamak zorunda mıyız, nikahsız aynı evde yaşıyoruz ne var bunda diyecekler..
Ben de helal etmiyorum canım. Minareyi çalan kılıfını hazırlamıştır amaÖyle saçmalık mi olur. İyi o zaman anası babası ölen bütün ev hanımları maaş bağlansın diye kocasından boşansin ama yinede evli hayatı yaşasın. Onlara bağlanan maasta senin benim vergimden ödensin. Şahsen ben payıma düşeni helal etmiyorum
Emeklilerin maaslari sizin vergilerinizle odenmiyor hanimefendi sapla samani karistirmayalim.Öyle saçmalık mi olur. İyi o zaman anası babası ölen bütün ev hanımları maaş bağlansın diye kocasından boşansin ama yinede evli hayatı yaşasın. Onlara bağlanan maasta senin benim vergimden ödensin. Şahsen ben payıma düşeni helal etmiyorum
İyi günler arkadaşlar. Tanıdığım birinin, eşinden resmiyette boşanarak (ancak beraber yaşıyorlar) yıllardır babasının maaşını aldığını öğrendim. Maddi olarak ihtiyaçlı değiller kesinlikle, kadının kolları altın dolu, siz olsanız bu durumu ihbar eder miydiniz? Ya da aman ne yaparlarsa yapsınlar, kendi hayatları mı dersiniz? Ve de ihbardan sonraki süreç hakkında bilginiz var mı? Bu durumu ben yeni öğrendim, çevrelerinde çoğu biliyormuş, kimse sorun görmemiş.