Hijyen takintili olup da aslinda pis olan hanimlar..

Mecbur kalmadikca tuvalete girmiyorum ne okurken ne de calisirken
Eve kadar tutuyorum ama bu cok sagliksiz bisey napayim.
İs yerinde bi tuvalete girdim ayak bastigimiz yer hep sidikti. O ara da hamileydim nasil midem kalkti nasil
Denizlerde oyle pislikten gecilmiyo ve herkesin isiyo oldugunu dusunmekten midem kalkiyo
Zikkimin koku yani ayy yine midem bulandi

Oyle titizim böyle titizim diyenlere uyuzum .Masa örtüsünun uzerine elimle dokunamayacağım bi arkadaş över dururdu kendini.
Yaptıģı temizligi anlatıyorsa normal gelmiyor ona demekki diyorum .

Bazen eşimle denk geliyorum neyseki yanımda hep kolonya ve peçete oluyor koku geliyor birbirimize bakıyoruz eşimle diyorum beybi al ölüm tehlikesi dikkat dikkat hemen kolonyalı peçeteleri yapıştırıyoruz burnumuza

Yıllarca eğitim dolayısıyla çeşitli yerlerde kaldım. En basiti yurtlardan bahsedeyim.3kişi banyosu tuvaleti olan bi odada kalmışlığım var.yani bi süre sonra insanları uyarmaktan bıkıp arkalarını toplar hale geliyorsunuz lütfen kimse kimseyi bu duruma düşürmesin. Sevgilisiyle buluşacak diye 2-3 saatini banyoda geçiren arkasında da lavabonun içinde saçlar makyaj kalıntıları bırakan terbiyesiz insanlarla maalesef karşılaşmak zorunda kaldım halbuki eline bi peçete alıp orayı bi toplasa 5 dakikasını bile almayacak.bu en basiti pis bırakılan tuvaletler, çamurlu ayakkabılar,kirli çamaşırlar... Kendisine yaşadığı yere saygısı olmayan insanlarla umarım kimse karşılaşmaz. Kendileri insan değil bari karşılarındaki insan için azıcık saygılı olabilseler.

Aslinda bu konuyu herkes ay ben ne temizim desin de milleti kinasin diye acmadim biraz bu insanlarla mucadele edebilmek icin guce ve sabra ihtiyacim var. Biraz destek ihtiyacindayim sanirim. Yani susmasak gerekirse kinasak birde ise yaramaz ama onuncu kezde belki ise yarar.

Bu konuya da hep temizler yazacak şimdi diğerleri utanacak yerin dibine girecek.
Ayyy
Yok gülüm ben de yazacağım, titiz değilimdir temizlik takıntım yoktur ama evim ıykkkk ne pis bir denecek gibi de değildir lakin bende şikayetçiyim her yere çerini çöpünü bırakan kadınlardan, biz bir tık fazlasını yapıp sahillerde sokaklarda ne kadar çöp varsa midemiz kaldırmasa da topluyoruz, garibim eşim elinde koca çöp poşetiyle atılmış bebek bezi, ped, gıda artıkları ne bulursa topluyor söylene söylene, bir kadın olarak hemcinslerim adına eşimden utanıyorum o toplarken.

sookiestackhouse sahillerde konteyner'lar var ve belediye her gün tüm ara sokaklarda olmak üzere her yeri temizletiyor, halk plajları da temizletiliyor ama halimiz gördüğünüz üzere, tatile gelip çevreyi bu halde görmenize şaşırmadım ama şahsen utandım, cennet gibi yerler çöplük oldu maalesef.

Bunun önüne ne yazık ki geçilemiyor,herkes buldugu gibi bıraksa sorun olmayacak ama nasıl olsa "temizlikçiler ",temizliyor diye umursamaz davaniyorlar

Şehirler arası yol yapmıyorsam wc kullanmam çoğu zaman, oğlumun altını arabada değiştiririm bebek bakım odalarıda iğrenç !

Bir de ben kopekler konusunda cok hassasim sanirim. Cocugum yuzuyor burada deyip benim cocuklarima pis muamelesi yapan ama coguguny heryere iseten annelerden sitkim siyrildi. Eminim yuzde 90 i benim evimde pisen yemegi yemez. :) ki titiz vs hic degilim. Evimi hergun supururum tuyleri alirim ama camasir suyuyla mesafeli bi iliskim var. İste yeni bir okul donemi baslayacak simdi ve ailesinden tuvalet egitimi almamis hanimkizlarla ayni tuvaletleri kullanacagiz. Onlar universiteye basladim kizili saclarini tarayip heryere sacini dokerken lavaboda bi yuzumuzu yikayamacak hale gelecegiz

Disardayken tuvaletim gelince eve gitmeyi yoldaysak eger bi iki temiz petrol istasyonu var oraya gitmeyi tercih ediyorum diger sekilde ne zaman girmeye kalksam kusulacak bir görüntüyle karsilasiyorum ne yazik ki. Deniz konusunda hem fikiriz artik denize girmek istemez hale geldim zira 2 3 metre uzagimda bildiğin kakayla yuzuyordum denizden cikana kadar kusmamak icin kendimi zor tuttum ve tebrik ediyorum yapan/yaptiran arkadasi tenizden tiksindim.

Çok güzel bir konuya değinmişsiniz, teşekkür ederim kendi adıma.

Gerçekten içler acısı. Şimdi aslında burada hepimiz, bu insanları yuhalayacağız. Peki öyleyse bunları yapan kim? Uzaydan mı geldi?

Elinden düşen çatalı kırk suyla yıkayan hanım, girdiği tuvalete bir maşrapa su dökmekten aciz.

Kulağında küpesi, elinde köpeği ile dolaşan janjanlı bey, hiç utanmadan, su içtiği pet şişeyi sokağın ortasına fırlatıyor. Ve köpeğini de maalesef çocuk parkına işetiyor.

Benim üniversiteli gencim, cipsini yiyor ve arkasında yürüyen insanları umursamadan fırlatıyor. Ben uyarıyorum, al onu ve çöpe at. Alıyor ve buruşturup yüzüme fırlatıyor.

Gibi gibi gibi...

Çağdaş medeniyetler seviyesi, bizim için çok ütopik ben bunu bilir bunu söylerim.

Her gittiğimiz yerde, başta kendi çöpümüz, pisliğimiz olmak üzere, elimize bir poşet alıp bunları koymak zor olmamalı.
Tuvalete su dökmek zor olmamalı.
Çantanızda her ihtimale karşı, çöp poşeti taşımak zor olmamalı.

Ben oğlumun bezlerini 2 adet poşete koyup, mutlaka çöpe bırakıyorum.
Kendi pedimi, önce peçeteye sarıp, varsa çöpe atarım, yoksa çantamdaki poşete koyup yanıma alıyorum.

Aslında burada temizlik ve düzen adına birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var elbette.

Ama önemli olan, lütfen çevrenimize karşı duyarlı olalım.

Bu ülke, bu topraklar, bu yeryüzü bize atalarımızın mirası değil, geleceğimiz, çocuklarımızın emanetidir.
Emanete sahip çıkalım.

Denizlerin diskili oldugunu yeni ogrenmisde tiksinmis hali var cogu insanin yahu bunca evin kanalizasyonu nereye bosaliyor saniyorsunuz illa biseyleri goruncemi tiksiniyorsunuz hayret dogrusu.benim en cok uzuldugum sey ise gelecek acisindan coplerde biriken petsiseler kucuk bir sehirde yasiyorum geri donusum namina birsey yok sadece bizim evden 2 gune bir 5lt lik pet sise atiliyor cope dusunun artik ben dogal atiklardan tiksinmiyorum artik asil pislik bu dogada kaybolmayan plastikler ilerde petsise yiginina donecek sahiller sehirler maalesef

Okulda güya eğitim veren insanların masalarda bıraktıkları pisliklerden, içtiği çayın kapıt bardağını bile çöpe atmaktan aciz olmasından ben de nefret ediyorum. Kendilerine temizler. Her yer saçlarıyla dolu.. Okul bayan öğretmen tuvaletleri zaten facia, çok mecbur kalınca pargüm sıkmadan girmek imkansız. Temizli görevlisinden rica ediyorum çamaşır suyunu tuvalette bırakıyor. Ve bu insanlar EĞİTMCİ...

Kadinlarin rezilligi.malesef tuvaletleri halka acik yerleri rezil sekilde kullaniyorlar.kizim ufakken bir deniz kenari balikcisinda kraker yerken yerlere doktu ben kalkarken islak mendil ile yerdeki kirintilari toplarken arka masadan dunyanin hesabini oduyorsun birde egilip yer mi siliyorsun diye gulduler.cehalete gucum yetmez cevap verecek dedim gectim.cok cok şaşırmıştım

Bizimde mahale aynen basliginda yazdigin gibi.. Cok temiziz cok titiz camlarin kenarlari balkonlar silinir ama sokaga bakarsan pislikten gecilmiyor.. Cöpler cöpcu gectindede atiliyor veya cöpler balkondan atarlar.. Bende burdan kurtulmak istiyorum

Eh canim surekli diyorum burda.
Bir suru kadin ben soyle temizim
Evime hayvan sokmam!
Gunde su kadar temizlik yaparim
Soyle silerim
Ayakkabi ile asla eve giremem
Vs. Vs.
Sonuc misafirlikte ayak kokusu
İğrenç umumi tuvaletler
Ter kokusu dolu otobusler
Vs vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…