Hijyen takintili olup da aslinda pis olan hanimlar..

sookiestackhouse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2016
1.136
2.373
Merhaba hanimlar, biliyorum belki dert degil diyeceksiniz ama bu benim icin cok ciddi bir dert. Belki burda birileri gorur okur da rahatsiz olanlar var diyip azcik icinde bi huzursuzluk olur.
Birkac gundur tatildeyiz guney egede. Tekne ile de acilip koylara gittigimiz oluyor. Derdim ise su, simdiye kadar gittigimiz tum koylarda bebek bezi veya kirli ped gordum. Cikartilip ve bebegin alti degistirilip oraya atilmis. Ya da halk plaji olmasina da gerek yok girisi ucretli plajlarda da tuvaletler girilmeyecek seviyede. Tamam tesisin temizlemesi gerekiyor ama hergun yuzlerce kisinin kullandigi yerlere de yetisemiyorlardir herhalde. Biz temiz kullansak bu kadar da is cikmaz herhalde diyorum. Ha turistler de var tabii ama bu sabah ben kapisinda beklerken Turk bir hanim cisi gelen ogluna degisim kabinin icindeyken buraya yapiver nolcak dedi. Ben de kapidayim bekliyorum. Esime bol bol soylendim insallah ustune alinmistir. Insanlarla cok polemige girmeyi de sevmiyorum ahh keske azcik yirtik olsam.
Okulda da boyle. Kadinlar tuvaleti parfum kokusundan ruj kokusundan yikiliyor. Herkes makyaj yapiyor ama tuvaletlerin hali icler acisi. Bir firca yapmiyor kimse kendi pisliginin arkasindan. Birkac tanesjni uyardim artik allahtan hocayim diye car car edemediler. Ama koca koca kadinlara bisey diyemiyorum.
Bu ikiyuzluluk canimi sikiyor cok. Kendi evinde hijyen takintisi olan ya da aaa evde kopek kedi beslenmez pis diyen insanlarin, umuma acik yerlerdeki bu pervasiz tutumu benim icime fena dert oldu. Guzel ulkemin en guzel koylarinda kanli pedler kakali bezler yuzuyor.
Ben sahile kopegimle insem bu hayvan pis bu denize girmesin diye ortaligi yaygaraya verecek insanlar soyunma kabinjn icine cocuk isetiyor. Denizi gectim zaten. Cocuklarimiz bizi ornek alicak. Ikiyuzlu anne babalarin cocuklari da oyle olur herhalde. Bu tatilden kimseyle kavga etmeden donebilir miyim sizce?

İnsanlar! Evleri temiz! Olsun diye çöplerini camdan atıyorlar bacım sen ne diyon...

kanayan yaraya parmak bastın bence. ya iş yerinde kadınlar tuvaleti pislikten yıkılıyor. sabah tertemiz. akşam leş. görseniz herkes süslü püslü ama. insan bi su döker fırçalar. koca koca kadınlar tuvalet kültürü sıfır. umumi tuvalet de olsa leş gibi bırakılmaz ya. çocuğunun tuvaletini denize yaptıran kadınlara da uyuz oluyorum. yanı başında insanlar, çoluk çocuk yüzüyor. o kadar bencil, pis insanlar var ki.

kesinlikle haklısın.

pis oldukça daha pis kullanılıyor tuvaletler. mesela ben asla oturamam klozet örtüsü yoksa ama kapağını kaldırırım. ama o kapağın üstünü çiş yapanlar yada üstüne basanlar oluyor çüş gerçekten.

titizsek bile diğer insanlara zarar verecek şekilde olmamalı bu.

Bende geçen bir tuvalete gittim . Resmen kanlı pedini atmış öyle . Çok mu zor Allah askına o pedi kapatıp atmak . Biz buınların kanlı pedini görmek zorunda mıyız . Ve ayrıca da kul hakkına giriyorlar bence çünkü çok mide bulandırıcı bir gürültü . Ne diyelim diyecek bişey yok . İnsanların içinden gelen bişey. Nasılsalar öyle davranıyorlar

Ama sorsan herkes çok temiz herkes çok titiz.
Çok güzel bir konuya parmak basmşsınız gerçekten. İnşallah düzelir böyle olanlar

Çok uzaga gitmeye gerek yok o evlerinde titiz olan bayanlar bir de apartman boşluguna bakın bebek bezinden pedlere kadar her şey var.Biraz duyarlı olmak lazım çocuklarımızı da öyle yetiştirmeliyiz.Benim 2.5 yaşımdakı olgluma ve kızıma sokaklarda asla yere attırmam çöp konteynırları ararız hep beraber.

Ben üst kat komşunun kalan pirinç pilavını, soğan kabuklarını camdan aşşa atanını, çocuğunu mutfak lavabosuna tükürtenini, başkasının dış fırçasını kullananı gördüm. Tabi ki bunlar ülkenin canım koylarının umuma açık yerlerin içine eder. Geçen misafir geldi wc ye girdi çok afedersin hem büyük hem küçük yapmış tuvalet kağıdınıda wc ye atmış sifon cekmemiş. Wc ye bi girdim şok. Birde çok temizim diyordu.

Resmen kanlı pedini atmış öyle
Buna ben de rastladım kusmamak için kendimi zor tuttum. Kendisi belli yaşa gelmiş üniversite öğrencisiydi bir de. Evinde böyle atmadığına göre dışarda niye bu kadar delirip iğrenç iğrenç şeyler yapıp umumi tuvaletlerin anasını ağlatıyorlar anlamadım.
İlkokul ortaokul ve lise yıllarım tuvaletimi okulda yapmamak için tutmakla geçti hep....

O çöpleri gören çocuklara,
Çöplerini, çöp kutusuna atmaları gerektiğini de anlatamiyorsun.
Her yer çöp diyip üste çıkıyorlar...
Ki bu konu en hafif konu.
En kolayı.
Durumda ne yazikki ortada!!!

Ben sokaktayken bi şeker ambalajını bile yere atmam, koyarım cebime varsa görürsem çöpe atarım, yoksa benle eve kadar gelir. 3buçuk yaşındaki oğlum bile içtiği meyve suyunun sütün boş kutusunu yere atmaz. 1-2 sefer attığı oldu hemen aldım yerden, bu çöpe atılır oğlum yere değil dedim. Küçücük çocuk da öğrendi yani artık koşa koşa çöpe atıyor. Çevreyi kirleten insanlardan nefret ediyorum birileri senin boklu bezini kirli pedini görmek zorunda mı? Tuvaletlerde bile çöpe açık bi şekilde atıyor bu insanımsılar. Çöpe atmayı akıl ediyor ama onu sarmayı göstermeyi akıl edemiyor. Kapağı açana göz kırpıyor.
Geçenlerde parka gittim kadınlar masada oturmuş çekirdel çitliyo. Kabuklar yerlerde tabi. Tutamadım kendimi dedim bunu bi poşete bi peçeteye biriktirip çöpe atsanız nolur? Amaaan herkes atmış ne var biz de atıverelim nolcak diyolar. Herkes attı diye herkes atarsa heryeri böyle bok götürür işte.

bunun yanı sıra genel temizliğin eksik olduğu da kesin ama.

ben mesela yerleri sildiği viledayı klozete sokup içinde döndüren temizlikçi de gördüm. dokunduğumuz oturduğumuz yerler temiz değil ki?

Yanlız birşey değişmiyecek 2 kınayacağız aynı tas aynı hamam herkes kınıyorsa atanlar kim dimi ama
Anne babasının veremediği adabı burda iki taşlamayla edinemezler zaten. Küçüklükten başlar genelde ne görürsen onu yansıtır devam edersin sen de. Böylelerinin anasının babasının evi de pislikten geçilmiyordur kendileri de temizliğin bu olduğunu düşünüyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…