• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim

Eşimim zor yürüyen yaşlı bir teyzesi var, geçtiğimiz hafta evimin çok yakınına hastaneye geldi ben de nezaketen davet ettim. Benim banyo sokak kapısının yanında hemen ama direkt salona yöneldi, hastaneden geldim korona var her yeri elledim ( tutuna tutuna hareket ediyor her yere dokunuyor) iki adım atıp dezenfekte olayım yok. Ben de ellerine dezenfektan verdim bolca sonra o ellerle benim kedileri sevdi, memesinin altı pişik olmuş (mantar da olabilirmiş) orayı kaşıdı sonra gene benim kedilere elindeki tatlıyı yalattı 🤢 yeminle aklım çıktı ya. Sizi çook iyi anlıyorum pis insan pistir fıtratı değişmiyor.
Torunlarini bile eğitemiyoruz ki kendilerine el yıkamayı öğretelim.

Bir de cocugunuz olduğunu düşünün. O ellerle tutacak sevecekler..
Iyyy!
Valla sessiz kalınacak gibi değil.
Öncelikle eşinize düşer bu konu ancak ne yaparsanız yapın bu yastan sonra uyarıyla olan hijyenden ne hayir gelir bilemedim..

Allah yardımcınız olsun
Çocuğu düşünemiyorum gerçekten. Lohusalıkta bir de bunlarla ugrasmayi hic istemiyorum. Gideyim de annemin yaninda dogurayim en iyisi. Allahtan su an bebek falan yok.

Off Allah kolaylık versin. Benim kayınvalide ve kayinbabam da hastaneden ,marketten vs geldikleri zaman dahi ellerini yikamazlar. Allah'tan kolonya seviyorlarda onu döküyoruz. Ondada ima edilen şeyi anladiklari için bi bozuluyorlar.
Kayınbabamin kullandığı maske simsiyah oluyorda hala aynisini takmaya devam ediyor. Yattığı yastık bir gün yatsa dahi simsiyah oluyor. Kayınvalidem.yemek karıştırdığı kaşığı bir güzel yalar öyle koyar . Ama dünyanın en temiz insanlarıdır kendilerine göre ,milleti elestirirler

Off Allah kolaylık versin. Benim kayınvalide ve kayinbabam da hastaneden ,marketten vs geldikleri zaman dahi ellerini yikamazlar. Allah'tan kolonya seviyorlarda onu döküyoruz. Ondada ima edilen şeyi anladiklari için bi bozuluyorlar.
Kayınbabamin kullandığı maske simsiyah oluyorda hala aynisini takmaya devam ediyor. Yattığı yastık bir gün yatsa dahi simsiyah oluyor. Kayınvalidem.yemek karıştırdığı kaşığı bir güzel yalar öyle koyar . Ama dünyanın en temiz insanlarıdır kendilerine göre ,milleti elestirirler
Ayni benimkiler. Kp kahveden gelir çenesinde maskeyle el yikamadan sofraya oturur. Elinde okey taşları, iskambil kağıtlarının pislikleri, hiç iğrenmez.

Oyleyim zaten. Gece uykusu haram oldu. Stresten diken üstündeyim. Midem bulanıyor. Hicbir sey diyemiyorum.
Tamamını okuyamadım bile. Çok zor bir durum. Bence yine de eşinle konuşmayı dene. Kendi evlerinde istedikleri gibi takılabilirler de sizin evinizdeler ve sonuçta ortak kullandığınız eşyalar var. Ellerini yıkamadıkça her şeye ama her şeye dağılıyor mikrobuydu, bakterisiydi. Arkalarından temizleyerek yetişilebilecek gibi değil :/

En azindan el yikasalar, tuvaleti devamli yıkamaya razıyım. El temiz olmayinca her yere dağıtıyorlar pisliği.
Allah kolaylık versin okurken gerildim resmen😂 sabah kalktığınızda apartmandan su tesisatını kapatsanız da sular gitmiş diyip her tuvaletten çıktıklarında bekleyin hemen su getirip dökeyim ben ellerinizi yıkayın deseniz, ellerinizi yıkamadan rahat edemezsiniz sular gelene kadar böyle kirli kirli durmayın falan deseniz olmaz mı acaba. Klozetede suyu bi bidonla bittikce doldurursunuz akşam eşiniz geldikten sonrada açarsınız suları😄 şuan sürekli bi çare arayasım geliyo😂

Hasta mıydı? Nasıl orurduğu yere işiyordu ya

O zamanlar hasta değildi sadece pisti. Daha doğrusu görmemiş hayatı ahır ve tarla arasında geçmiş. Öyle alismis. Tuvalet bile yokmuş evlerinde eskiden. Eve süpürge açtığını bilmem hiç. Ahıra evden daha çok değer verirdi en azından orayı temizlerdi :)

Ay en nefret ettiğim şey olabilir bu ki ben titizlikten ölen biri değilim,el yıkamama asla kabul edemem. Çok sinir bozucu.
Yerinizde olmak istemezdim.
Eşiniz söylesin diyeceğim ama göstermelik 1-2 yıkayıp yine rutinlerine döneceklerdir. Kolonya tutun bari sık sık ellerine belki anlarlar. Aklıma başka çözüm gelmedi. Birde kapı kolu vs bol bol dezenfekte edin.

Eşiniz söyleyecek başka çaresi yok.
Böyle de yaşanmaz ki aynı evde.
Ben bile bu nahifliğimle çoktan çıngar çıkarmıştım.
Hiç kabul edilebilecek idare edilebilecek bir mevzu değil çünkü.

Ayy gerçekten midem bulandı .Benim ev arkadaşım da öyleydi .Tuvalet hemen benim odamın yanındaydı . Sifon sesini duyardım arkasından pat diye kapı açılırdı .Benim 4 senelik arkadaşımdi ama ben de söyleyemem bu tarz şeyleri kırılır diye .Ayy nefret ederim bundan ama bir gün hep beraber otururken başkası yapiyormus gibi anlatsaniz hasta olmuşlar kaç ay hastanede yatmislar falan deseniz .Belki korkarlar .

Benim babaannem çok yaşlıydı, klozetle yaşlılığında tanıştı, kalçası kırıldı protez takıldı alaturka tuvaletini söktürüp klozet taktırdık, biraz kilosu da vardı tam düzgün oturamıyordu protezde sıkıntı veriyordu, gözler az görüyor bir de, tuvalette 15dk kalırdı, iyice yıkar paklar kurular önce kapağı kapatır öyle sifona basardı, bu 15dk sürerdi. Sonra el yıkama faslı başlardı iki kez köpürte köpürte yıkardı ellerini, abdestini de alır öyle çıkardı, abdestsiz gezmezdi, yarım saati tuvalette geçiyordu tatlımın. Bir daha tuvalete gittiğinde bir tuvalet bezi vardı eski yoğurt kabının içinde gözden uzak bir köşede dururdu onunla siler klozeti öyle otururdu, suç sıçrıyordur yavrum gözüm görmüyor benim içim almıyor derdi.gün aşırı da kovalarla su döke döke yıkardı klozeti…..
Bir gün ondan birkaç yaş küçük bir akrabası geldi tuvalete girdi çıktı, ıyyyyy ne pis kadın şu babaannen tuvalete sıçratmış bunun evinde su bile içilmez demezmi, bir kaşık suda boğasım geldi kadını, anlattım her tuvaleti kullandığında silip temizliyor kurumamıştır sen onu yanlış anladın desemde yok….çok üzülmüştüm tontonumun zan altında kalmasına.babaannem ki namaza duracağı vakit giydiği don bile ayrıydı öyle titizdi
Niye anlattım ben bunu ya
Bu işin yaşla başla görgüyle ilgisi yok, temizlik içten gelecek ki bu temizlik de değil bana göre olması gereken zaten
Sizin yerinizde olsam bende söyleyemezdim, ben utanırdım yani götünü yıka elini yıka demekten ama çok dayanamazsınız böyle çocuğunuz olunca cinnet geçirip herşeyi söyleyeceksiniz haberiniz olsun

Biri bizde kalıyordu bir vakitler, yapışmıştı gitmiyordu, kaldığı odada benim yüklük dolabım vardı yalnızca, birde karyola….o kalıyor diye odaya girmiyordum, birşey lazım olursa akşam ona söylüyordum şunu dolaptan verir misin diye….gel zaman git zaman bir koku peydah oldu evde, sil süpür yıka pakla gitmiyor koku, deli olduk eşimle bulamadık sebebini…..bu bizde kalan akrabanın ailesi aradı gelip bizde kalacaklarmış birkaç hafta, benim de bedenim sağlıklı değil, temizlikte filan sıkıntı yaşıyorum, bir yakınımı çağırdım insanlar gelmeden dip köşe temizlettim evi, bunun odasını da temizle dedim kadına, ayyy rezil kepaze oldum, kadın beni çağırdı bir baktım temiz kıyafetlerinin arasında kanlı donlar, kıyıda köşede kullanılmış pedler, kıyafetler leş gibi temizi kirlisi bir yerde, halının rengi görünmüyor pislikten, bayılacaktım az daha. Pis ne varsa doldurttum çöp torbasına attırdım, halıyı çıkarttırdım yıkamaya yolladım, çamaşır suyuyla duvarları bile sildirdim, akşam geldi bizim utanmaz odayı mı topladın sağol ya canım dedi, ne utanma ne özür…..attığım kıyafetleri sormadı bile yüzsüz

Allah kolaylık versin okurken gerildim resmen😂 sabah kalktığınızda apartmandan su tesisatını kapatsanız da sular gitmiş diyip her tuvaletten çıktıklarında bekleyin hemen su getirip dökeyim ben ellerinizi yıkayın deseniz, ellerinizi yıkamadan rahat edemezsiniz sular gelene kadar böyle kirli kirli durmayın falan deseniz olmaz mı acaba. Klozetede suyu bi bidonla bittikce doldurursunuz akşam eşiniz geldikten sonrada açarsınız suları😄 şuan sürekli bi çare arayasım geliyo😂
Az once sifon bile cekilmemisti. Bidonla hicbiri ugrasmaz.

Ay en nefret ettiğim şey olabilir bu ki ben titizlikten ölen biri değilim,el yıkamama asla kabul edemem. Çok sinir bozucu.
Yerinizde olmak istemezdim.
Eşiniz söylesin diyeceğim ama göstermelik 1-2 yıkayıp yine rutinlerine döneceklerdir. Kolonya tutun bari sık sık ellerine belki anlarlar. Aklıma başka çözüm gelmedi. Birde kapı kolu vs bol bol dezenfekte edin.
Kolonya kokusuna gelemiyor kv. Daraliyor hemen. Temizlikle ilgili her seye dusmanlar.

Back