• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim

Gün boyu evde olmadığı icin pek farketmiyor. Farketse de ne desin ki anne babasi. Mecburen gelmisler, kp ilk kez geliyor. Ilk kez ağırlıyoruz. Uzulmesini alinmasini ikimiz de istemeyiz.

Onlarin iyiligini istedigimizi düşünseler, yani temiz olmanin iyi oldugunu düşünseler zaten temiz olurlar.
Kaç gün kalacaklar gerçekten insan zor durumda ne yapacağını şaşırıyor

Yüzümdeki kılcal damarlar kaniyor, dışarıya sivilce olarak çıkıyor kan oluyor icinde. Stresten midir acaba bu da?

Ay kimseden bir sey istemiyoruz ki ya temiz olmak dunyanin en normal seyi degil midir? Ne bileyim pisliğin de bir seviyesi olsa keske.

Kaynanamin gelinleri anlatti, Bunlar oldum olasi pis yasiyorlar diye. Ben gelin gittigimde kaynanam hiçbir iş bilmezdi diyor. Kaynanamin annesinden bahsediyor. Kanlı donlarini bile ben yikardim diyor.

Istiyorum ki temiz olsunlar. Sokulayım, sarılayım, ogluna sevdigi hamur işini yapsın. Ama yok ellerinde dünyanın bütün mikroplari var.

Cok dert ediyorsaniz stresten olabilir, ben de oyle olmustu cunku.

Zamaninda annesi ve ya ailesi tarafindan ogretilmemis. Ileri yaslari gelince de ogrenmek istemiyorlar. Yine bildikleri gibi devam ediyorlar. Kendilerini ustelik temiz zannediyorlar. Esler ne kadar uyarsa da yine devam edecekler.

Bunun caresi zor galiba :(...

Cok dert ediyorsaniz stresten olabilir, ben de oyle olmustu cunku.

Zamaninda annesi ve ya ailesi tarafindan ogretilmemis. Ileri yaslari gelince de ogrenmek istemiyorlar. Yine bildikleri gibi devam ediyorlar. Kendilerini ustelik temiz zannediyorlar. Esler ne kadar uyarsa da yine devam edecekler.

Bunun caresi zor galiba :KK43:...
Evet uyari ile düzelecek bir sey degil bu. Alışmayla ilgili. Kendileri boyle oldugu icin diger cocuklari da boyle. Hatta torunlari da. Temiz kimse yok. Nesilden nesile pislik aktarılıyor. Çok yoruldum düşünmekten, takip etmekten. Bu pisliklerine bakmadan alemin en becerikli temiz insanıymış gibi davranmalari çileden çıkarıyor beni.

Bence acik acik konusun. Hic dayanilacskbir durum degil. Bir de ne zanan gidecekleri belli degil diyorsun. Esin kendi konussun. Kendisi de rshstsz oldugunu soylesun. Baska carenuz yok. Ben eve misafir gelip gidince bile kirklarim yani. Kayinvalide bizde kal8nca esime siylerim soyle yapsun diye. O da uyarur. Anliyodur benim dedigimi. Ne yapayim psikolojim mi bozulsun.

Onlarin evindeyken dile getiriyorum eşime. Ama burada misafirler. Alınıp kalkıp gidecek olurlarsa cok kotu olurum. Bunu göze alamam. Eşimle de kötü oluruz.
ay gitsinler bk içinde kalmaktan iyidir pislik olmaktan utanmıyorlar da size alınınca siz mi utanacaksınız ne mğnasebet ya

Siz yine iyisiniz, ben direkt yüzlerine söylerdim. Tamam insan ilk başta söylemekten çekinir ama ben yüzlemekten çekinmezdim. Ne bu yahu siz temizlikçi misiniz?

Keske inatlarini kirmak kolay olsaydi. Birakin duş almayi yoldan gelip ellerini yikamadilar bile. Oylece masaya oturdular. Hic mi tuvalete girmediniz ya? Bu kadar pisliği aklim hayalim almazdi, Allah basima verdi.
Tuvalete girmeseler de alışverişe dahi gittiğimizde 99 yeri elliyoruz😬
Acaba lavabo aynasına büyük harflerle lütfen ellerimizi sabunlayalım mı yazsanız🙄
Ellerini yıkamadan her şeyi elliyorlar demişsiniz, mesela kendi yiyeceğiniz ekmeği onlar dokunmadan ayırıp kaldırın yiyeceğinizde çıkarırsınız.
Ev dağınıkmış, toz alınmamış aldırış etmem ev temizliğinde titiz değilimdir fakat mutfak ve wc hijyenine önem veriyorum, elleri yıkamadan sofraya oturup çatal bıçaklara dokunulunca elimde değil midem kötü oluyor, o yüzden de hiç de sağlıklı olmayan bir takıntım var, bardak çatal demeden her şeyi çamaşır suyuyla yıkıyorum:KK43:
Herkesin ellerinin temiz olduğunu bilsem de yıllardır bu takıntımdan vazgeçemedim:KK43:
Ellerini yıkamayan biriyle aynı sofrayı paylaşıyorsam ekmeğimi kimse dokunmadan ayırıyorum ve kimsenin yüzüne bakmadan başka şeyler düşünerek yemek yiyorum, siz de deneyin belki işe yarar en azından sofradan aç kalkmazsınız.

Son düzenleme:
Merhaba hanimlar, bu aslinda bir çözümü olmayan konudur. Niyetim anlatip biraz olsun rahatlamak.

Bir süredir kv ve kp bizdeler. Aslinda onlari seviyorum. Bana hiç kötülükleri yoktur, çok severler.

Tek sorunumuz var; hijyen. O kadar pisler ki anlatamam. Asla el yıkamıyorlar. Tuvalette sifona basıp hemen kalkıp kapiyi açıyorlar.

Sabuna, musluğa dokunmuyorlar kesinlikle.

O pis ellerle kapı kolları, kumanda, çaydanlık, tuzluk, ekmek heer yere dokunuyorlar.

Her sabah tuvaleti yıkasam da 1 kez girseler mahvediyorlar. Kendi evimde sanki umumi tuvalete oturuyormuş gibi klozete peçete seriyorum.😔

Onlardan sonra tuvalete girdigimde klozetin oturma yerinin damla damla idrar oldugunu görüyorum. 😶

Nadiren olan bir sey degil bu. Günde kaç kez idrar yapıyorlarsa o kadar oluyor.

Alkollü spreylerle temizliyorum, peçete seriyorum, oyle oturabiliyorum.

Uzak yoldan geldiler duşa bile girmediler. Günler oldu hala hiç yikanmadilar.

Gündüz iş telaşı, tv sesi falan derken el yıkamadiklarini farketmiyorum. Ama gece olduğunda, sessizlik çöktüğünde tuvaletin bütün sesini duyuyorum.

Dur bakayim belki bu sefer yikarlar diye bekliyorum ama yok. Yıkanmıyor asla.

Sadece sabah ayilmak için yüzlerini yıkarken elleri ıslanıyor, o kadar.

Kendi evlerinde bunun beş beteri bir durum var. Hiç girmek istemiyorum ona.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Bunun uyarısını yapabilecek biri degilim. Mizacım ona uygun degil ne yazik ki.

Eşime anlatamam. Zaten kendi evlerinde ne kadar huzursuz oldugumu biliyor. Bir şey yapamiyor, uyarsa da anlatsa da boyle alışmışlar, değişmiyor. Eşim onlar gibi değil çok şükür.

Ailelerindeki herkes biliyor el hijyeni konusundaki hassasiyetimi. Bildikleri halde böyleler, çünkü hijyen nedir bilmiyorlar.

Her gece gerim gerim geriliyorum. Evimde mikroplar fink atıyor resmen.

Henüz evlenmemiş, evlenme plani olan her kadına tavsiyemdir, kişisel hijyenini sağlayabilen bir eş+ailesini seçin.

Bu adam el yikiyorsa ailesi öğretmiştir onlar da temizdir demeyin. Ben boyle düşündüm. Sonra neler gördüm neler... Hayal bile edemezsiniz.

Hamişler ve hijyen hassasiyeti olanlar, midenizi bulandirdiysam özür dilerim.🥲

Allah sabır versin. Ben temiz olsa bile tuvalet konusunda takıntılıyım. Böyle bir şey görsem kafayı oynatırım herhalde.

Bekarken her gün çamaşır sulu sprey yapıyordum her girişte önce oturacağım yeri siliyordum. Şimdi evde iki kişiyiz iki tane tuvalet var. Sorun yaşamıyorum. Ama dediğin gibi kayınpeder geldiğinde özellikle belirtiyorum şurayı kullanın diye.
Yine gidiyor benimkine giriyor.

İkisi de aynı klozet yani benim kullandığımı neden sevmiş anlamış değilim😀
benim kullandığım taraf da foşur foşur yıkanmıyor temizliği zor oluyor sinir oluyorum kullanmalarına. Temizliği kolay diye diğerini kullanmalarını söylüyorum yok anlamıyor. Eşim uyarıyor yine unutuyor oraya giriyor.

Bedenlerini en ufak kirden arındıracak her şeyden haz etmiyorlardır onlar. Banyo yapmaları için ne olması gerekiyor tam olarak?
Sevişmeleri gerekiyor olabilir. Eski insanlar banyoyu cenabetlikle eş gördükleri için ayıp bir durum gibi yaklaşıyorlar. :) dedemde var bu. Konudakilerin de banyoluj bir durum yok demeleri bende bu fikri uyandırdı.

Birkaç gün başka yere gitme imkanınız yok mu? Ben ki aşırı titiz değilimdir, içim kalktı midem bulandı ya. Pisliğin boyutu çok kötü hastalık kapabileceğiniz kadar fazla :KK43: yarın bir gün çocuk yapmak isterseniz daha da fena. Küçücük bebek tuvaletten çıkınca el yıkanmadan mı sevilecek :KK43: şunu da ekleyeyim yani sizin takıldıklarınız titizlik değil ki, temel temizlik kuralları. Evinize gelen insanlardan bunu beklemeniz bence çok doğal. Eşiniz birkaç kere daha konuşmayı denese keşke. Tuvaleti temizlemeseler de en azından ellerini yıkasalar bari. Her yere dokunuyorlar, mikrop yayılıyordur. Onlar gittikten sonra her yeri çamaşır suyuyla temizleyeceğinizi düşünüyorum ama gözünüzü seveyim dikkat edin kireç sökücü gibi farklı temizlik malzemeleriyle beraber kullanmayın, kokudan falan kendinizi zehirlemeyin. Kolonyanın kokusu keskin diyorlarmış da hafif kokulu dezenfektanlar oluyor. Pompalı şişede banyoya koysanız, eşiniz de tuvaletten çıkınca kullanmaları için aldığınızı belirtse olmaz mı?

Son düzenleme:
Ay allah yardımcınız olsun. Ne kadar naifsiniz. Çoktan yüzlerine söylemiştim. Benim de anneannem böyle evime 1 kez geldi onda da uyardım. Şu sifonu çekin lütfen evde damat da var, utanmıyor musunuz hiç diye.

Bazi durumlari kontrol etmeye çalışıyorum ama olmuyor. Itici, çok bilmiş tavırları ortaya çıkıyor o anda. Beni küçük görür gibi. Daha cok huzursuz oluyorum.

Kv pis oldugunu asla düşünmüyor. Kp nin bütün arkadaslari ille de senin evde yemek yiyelim, karinin yemekleri cok guzel derlermiş de, bütün mahallenin işi, temizliği onun elinden geçmiş de, kizlari harika yemekler yaparlarmis, cok iyi ağırlarlarmış falan falan.

Guzel bir sey olsa asla beni övmez. Kendini ve kendininkileri sıkıştırır araya. Benimkine bir kulp bulur.

Normal zamanda bunlari düşünmüyorum. Ama pislik konusunda o kadar igrendim ki her sey gozume batiyor.
Bu insanlar için fazla kibar ve düşüncelisiniz kendinize zarar. Hem pisler hem kabalar.

Back