- 13 Ocak 2020
- 45.077
- 2
- 171.474
- 548
- 33
- Konu Sahibi pamuk musun nesin
-
Of çok üzüldüm ya.Gezmeye gelmediler mecburi bir sebepten geldiler Merve. Gidemiyorlar ve ne zaman gidecekleri belirsiz. Kendi evlerinde defalarca uyardı eşim. Kız igreniyor temiz olun diye. Ama bunlarin pislikleri oyle bir boyutta ki bu onlara pis gelmiyor. Kari koca ve esim disindaki çocukları hayati boyle yasiyor. Hepsi böyle.
Ay sabırlar diliyorum. ☹Geçen dilimlenmemiş bütün ekmeğe ellerini sürdüler. O ekmeğe asla dokunmadim. Sofradan aç kalkiyorum. Hayatta en tahammül edemedigim sey buydu, bu da basima geldi.
Ellerini yika diyemiyorum. Kaç gündür banyo yapin, temiz lif her sey var diyorum. Banyo yapacak bir durum yok ki gelmeden once yıkandık diyorlar.
Tuvalete girdigimde gozum direkt klozete gidiyor. Musluğun üst tarafı, yanlar, ön her yer damla damla idrar. Şok oluyorum her seferinde. Boyle 2 3 saniye kitlenip iğrenerek bakakaliyorum. En kötüsü ne zaman bitecek belli degil.Ya çok kötü oldum ya bide bunu yaşıyorsun yani
Ay daha detay ver, ölmedik daha, at füzeyiHiç fırça yüzü görmemiş alaturka tuvaletlerini gördüm. Rengi, kalıntıları, mermere tutunmuşluğu... anlayamazsiniz djdkdkdllss offf çok zor bir durum kimse güldüğüme bakmasin. Geceleri sıkıntıdan uyutmuyor bu beni.
Evimde kalan kişinin el yikamadigini bilsem onunla aynı sofraya oturamazdim ben ,içimde de tutamazdim bir şekilde belli ederdim kendim söyleyemesem de eşime soyletirdim.. suresi bile belli değil diyorsunuz 6 ay kalsalar böyle onlarla yasaybilecekmisiniz ?Karakterlerini biliyorum, üzülürler, ne olacak kizim abartma diyerek beni sinir de edebilirler. Eve gelen misafiri azarlar gibi olmak istemiyorum.
Hastaneden gelip el yikamiyorlar ya. Normalde bile kabul edilmezken pandemide nasil boyle olunur?Tabii kaliyor bazi seyler.Ama benim duzenime alistigindan kendi ailesine kalmaya gittiginde 2 gece zor dayanir.Oldu olasi titizmis esim bekar evinde bile oyleymis.
Allahim dusunemiyorum.Islak mendil al dezenfektanli anne baba vs ne diyorsan bakin bunlari kullanin de.Koronaya karsi falan de.Sabunun onemini anlat.
Karabiber testi yap :) bir kaseye az su koy ve karabiber.Kulak pamuguna sivi sabun dok.Kaseye batir karabiberler kacicak kenarlara.iste bakin bunlar mikroplar sabun gorunce kactilar de :))
Kovide gerek kalmiycak, kolibasilinden gidicekler zaten bu gidisleHastaneden gelip el yikamiyorlar ya. Normalde bile kabul edilmezken pandemide nasil boyle olunur?
Bu insanlara karabiber mi kâr eder? Kaderimizde covid olmak varsa oluruz, çok büyütmeyin diyorlar.
Meyve sebze yikamazlar asla. Bulasik makinesi ömründe temizleyici yüzü gormemistir. Camasir makinesinde camasir 2 3 gun bekler. Mutfak leğenine doldurup asarlar. Evlerinde bir kere bir turşu bidonunun ağzı acıktı. Icinde kepçe vardi ve küf, kef, örümcek aglariyla dolmustu turşu. Ay ben neler gormedim ki... anlatsam yalan abarti gelir belki de.Ay daha detay ver, ölmedik daha, at füzeyikusura bakma sana sabir diliyorum, bence de koronayi bahane et sik ellerine kolonyayi,dezenfektani, ben daha okuyamiycam, fena oldum.
Onlar bağışıklık kazanmistir 60 yildir. Olan bana olur.Kovide gerek kalmiycak, kolibasilinden gidicekler zaten bu gidisle
Yanlislikla dezenfektan sik, kolonya şisesini dök ustlerinden aşagi, ay pardon elim kaydi de, kafasindan âsagi zeytinyagliyi boca et , gidip yikanmak zorunda kalsinlar ne bileyim aklima baska bisey gelmiyo bdhshsjOnlar bağışıklık kazanmistir 60 yildir. Olan bana olur.
eşiniz siz böyle tiksinirken sizden evvel girip temizlese mi aksamlari.Tuvalete girdigimde gozum direkt klozete gidiyor. Musluğun üst tarafı, yanlar, ön her yer damla damla idrar. Şok oluyorum her seferinde. Boyle 2 3 saniye kitlenip iğrenerek bakakaliyorum. En kötüsü ne zaman bitecek belli degil.
Benrininkilerden almistim ne kadar iyi kapatırsam kapatayim kurudular. Sonra migrostan aldim bilinmedik bir marka. O da kurudu. Ben de spreye geçtim.Şiddetle o mendillerden öneririm, her derde deva, çantada taşımalık:)
Bence onları rahat ettirmek, çekinmemeleri sağlamak adına adım atıyor gibi görünürseniz rencide etmez aksine sizin rahatınız için çabalıyorum imajı verirsiniz ki bir yerde öyle zaten.
İnsan duş almadan nasıl yaşar ki…
Hangi mendiller onlar bakayim ben de?Şiddetle o mendillerden öneririm, her derde deva, çantada taşımalık:)
Bence onları rahat ettirmek, çekinmemeleri sağlamak adına adım atıyor gibi görünürseniz rencide etmez aksine sizin rahatınız için çabalıyorum imajı verirsiniz ki bir yerde öyle zaten.
İnsan duş almadan nasıl yaşar ki…
Covid olmadılar mı hiç peki ?Hastaneden gelip el yikamiyorlar ya. Normalde bile kabul edilmezken pandemide nasil boyle olunur?
Bu insanlara karabiber mi kâr eder? Kaderimizde covid olmak varsa oluruz, çok büyütmeyin diyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?