• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim

Evimde kalan kişinin el yikamadigini bilsem onunla aynı sofraya oturamazdim ben ,içimde de tutamazdim bir şekilde belli ederdim kendim söyleyemesem de eşime soyletirdim.. suresi bile belli değil diyorsunuz 6 ay kalsalar böyle onlarla yasaybilecekmisiniz ?
6 ay kadar belirsiz degil. Yani ben isterim ki haftaya gitsinler. 1 ay gibi sürebilir sanirim. Belirsizlikten kastım o. 1 ay dayanabileyim, evime misafir gelmiş yaşlı insanlari uzmeyeyim diyorum. Sureç uzarsa mecburen konuşurum eşimle.

Hayir olmadilar. Olmasinlar tabi asla onu dilemem ama bu pislikte olmamaya şaşırıyorum ben de.
İşte bağışıklık . Pisliğe bağışıklıkları var demekki. Ay çok zor ya hele ki ben kadir ezildi gibi bir anneyle büyüdüğümden düşünemedim. Baştan aşşa yıkayasım geldi 🤦🏻‍♀️

Merhaba hanimlar, bu aslinda bir çözümü olmayan konudur. Niyetim anlatip biraz olsun rahatlamak.

Bir süredir kv ve kp bizdeler. Aslinda onlari seviyorum. Bana hiç kötülükleri yoktur, çok severler.

Tek sorunumuz var; hijyen. O kadar pisler ki anlatamam. Asla el yıkamıyorlar. Tuvalette sifona basıp hemen kalkıp kapiyi açıyorlar.

Sabuna, musluğa dokunmuyorlar kesinlikle.

O pis ellerle kapı kolları, kumanda, çaydanlık, tuzluk, ekmek heer yere dokunuyorlar.

Her sabah tuvaleti yıkasam da 1 kez girseler mahvediyorlar. Kendi evimde sanki umumi tuvalete oturuyormuş gibi klozete peçete seriyorum.😔

Onlardan sonra tuvalete girdigimde klozetin oturma yerinin damla damla idrar oldugunu görüyorum. 😶

Nadiren olan bir sey degil bu. Günde kaç kez idrar yapıyorlarsa o kadar oluyor.

Alkollü spreylerle temizliyorum, peçete seriyorum, oyle oturabiliyorum.

Uzak yoldan geldiler duşa bile girmediler. Günler oldu hala hiç yikanmadilar.

Gündüz iş telaşı, tv sesi falan derken el yıkamadiklarini farketmiyorum. Ama gece olduğunda, sessizlik çöktüğünde tuvaletin bütün sesini duyuyorum.

Dur bakayim belki bu sefer yikarlar diye bekliyorum ama yok. Yıkanmıyor asla.

Sadece sabah ayilmak için yüzlerini yıkarken elleri ıslanıyor, o kadar.

Kendi evlerinde bunun beş beteri bir durum var. Hiç girmek istemiyorum ona.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Bunun uyarısını yapabilecek biri degilim. Mizacım ona uygun degil ne yazik ki.

Eşime anlatamam. Zaten kendi evlerinde ne kadar huzursuz oldugumu biliyor. Bir şey yapamiyor, uyarsa da anlatsa da boyle alışmışlar, değişmiyor. Eşim onlar gibi değil çok şükür.

Ailelerindeki herkes biliyor el hijyeni konusundaki hassasiyetimi. Bildikleri halde böyleler, çünkü hijyen nedir bilmiyorlar.

Her gece gerim gerim geriliyorum. Evimde mikroplar fink atıyor resmen.

Henüz evlenmemiş, evlenme plani olan her kadına tavsiyemdir, kişisel hijyenini sağlayabilen bir eş+ailesini seçin.

Bu adam el yikiyorsa ailesi öğretmiştir onlar da temizdir demeyin. Ben boyle düşündüm. Sonra neler gördüm neler... Hayal bile edemezsiniz.

Hamişler ve hijyen hassasiyeti olanlar, midenizi bulandirdiysam özür dilerim.🥲
Ben esimin ailesini gormeden evlendim.
Ailesi Turkiyede yasiyolar, telefonla konustuk okadar

Evlendikten sonra yanlarina gittik, koyde yasiyolar. Cok iyi insanlar, ilk gittigimde cok gözüme batmadi cunku ziyaretler gezmelerden surekli evde kalmadik.
2.gidisimde oyle olmadi.
Ayni anlattiginiz gibi ama fazlasi var
Heryerde camasirlari var, ortalikda geziyi. Evde 4yatak odasi var ama isteyen gelisi guzel kafasi nereye koyuyosa orda yatiyolar.
3 hafta kaldik pirelendik, sinir krizleri gecirdim.
Gittim banyo ya kirli sepeti aldim, cunku herkes kv kp ve kaynim ic camasirlarida dahil banyoya koyuyolar. Banyoya girmeye bile tiksiniyodum
Kirli sepetini kimse kullanmadi, cop kutusu aldim kimse kullanmadi....
Dehset biseydi

Esim mi? Asiri ama asiri titiz bir insan.
Bir kullandigi su bardagini bidaha hayatta kullanmaz, ayni kasikdan asla yemez. Eller yikamak siradan nefes almak gibi bisey...

O aileden nasil boyle bise olmus anlamadim

eşiniz siz böyle tiksinirken sizden evvel girip temizlese mi aksamlari.
Hangi birini temizlesin ki kedili? Gündüz birlikteyiz, illa ki tuvalete giriliyor. Mecbur görüyorum. Eşim her konuda bana yardimci oluyor. Ama su an evi hijyenik tutabilmem için elimde her daim çamaşır suyu bez firca ile gezmem lazim. Surekli bir seyler iciyorlar, hooop tuvalete. Evimden iğrendim sayelerinde.

İşte bağışıklık . Pisliğe bağışıklıkları var demekki. Ay çok zor ya hele ki ben kadir ezildi gibi bir anneyle büyüdüğümden düşünemedim. Baştan aşşa yıkayasım geldi 🤦🏻‍♀️
Çamaşır suyu variline batırılıp çıkarılsa evleri, mahalleden aşağıya katran karası kir akar, o kadar pisler. Kadir ezildi'yi izlemeye de bayilirlar işin garibi... hayatlarinda priz silmemişlerdir ama kadir fanı hepsi.

Yani her seye rağmen sizin ince fikirli olmanız hassas davranmanız, kırmayayım, üzmeyeyim demeniz takdire sayan. Yapamazdim beb abooww kanli bicakli olurdum
Esinizle konusmamaniz ilginç ben her gün dile getirirdim istemsiz..
Aynen ya konu sahibi çok narin ve naziksiniz . Yaşlı insanları kırmamak başka bir şey pisliğe katlanmak başka. Bu bir nevi size karşı yapılan eziyet. Ama böyle alıştık demeleri sadece yaşlılar diye elleri ayakları tutuyorsa hoşgörü gösterilecek bir durum değil.

Yani her seye rağmen sizin ince fikirli olmanız hassas davranmanız, kırmayayım, üzmeyeyim demeniz takdire sayan. Yapamazdim beb abooww kanli bicakli olurdum
Esinizle konusmamaniz ilginç ben her gün dile getirirdim istemsiz..
Onlarin evindeyken dile getiriyorum eşime. Ama burada misafirler. Alınıp kalkıp gidecek olurlarsa cok kotu olurum. Bunu göze alamam. Eşimle de kötü oluruz.

Çamaşır suyu variline batırılıp çıkarılsa evleri, mahalleden aşağıya katran karası kir akar, o kadar pisler. Kadir ezildi'yi izlemeye de bayilirlar işin garibi... hayatlarinda priz silmemişlerdir ama kadir fanı hepsi.
Ya bence orda başta gösterdiği o korkunç evler varya çok pis onları görmeye bayılıyorlardır . Aaa bu evi nasıl böyle pislettiler biz daha iyisini yapmalıyız diye 😂😂😂

Kadir ezildi kim?

Ben esimin ailesini gormeden evlendim.
Ailesi Turkiyede yasiyolar, telefonla konustuk okadar

Evlendikten sonra yanlarina gittik, koyde yasiyolar. Cok iyi insanlar, ilk gittigimde cok gözüme batmadi cunku ziyaretler gezmelerden surekli evde kalmadik.
2.gidisimde oyle olmadi.
Ayni anlattiginiz gibi ama fazlasi var
Heryerde camasirlari var, ortalikda geziyi. Evde 4yatak odasi var ama isteyen gelisi guzel kafasi nereye koyuyosa orda yatiyolar.
3 hafta kaldik pirelendik, sinir krizleri gecirdim.
Gittim banyo ya kirli sepeti aldim, cunku herkes kv kp ve kaynim ic camasirlarida dahil banyoya koyuyolar. Banyoya girmeye bile tiksiniyodum
Kirli sepetini kimse kullanmadi, cop kutusu aldim kimse kullanmadi....
Dehset biseydi

Esim mi? Asiri ama asiri titiz bir insan.
Bir kullandigi su bardagini bidaha hayatta kullanmaz, ayni kasikdan asla yemez. Eller yikamak siradan nefes almak gibi bisey...

O aileden nasil boyle bise olmus anlamadim
Anlatmadiklarim var benim de. Benzer aile ikimizinki de. Buzlu herhangi bir şeyi banyoya koyarlar banyoda erir. Hamur açar banyonun önüne sererler. Bardak rafı toz icinde durur. Silmek yikamak yerine uzerine örtü örterler. Yemekler gunlerce agzi acik durabilir. Yenmemiş yumurtalar üstü kapaksiz bir sekilde dolaba konulup enfes(!) kokular yayabilir...

Aynen ya konu sahibi çok narin ve naziksiniz . Yaşlı insanları kırmamak başka bir şey pisliğe katlanmak başka. Bu bir nevi size karşı yapılan eziyet. Ama böyle alıştık demeleri sadece yaşlılar diye elleri ayakları tutuyorsa hoşgörü gösterilecek bir durum değil.
Tutuyor şükür ama çok inatçilar iste. Biliyorlar benim hassasiyetimi. Onlarin evinde disaridan gelene hemen kolonya dökerim. Çantamda büyük kolonya gezdiririm. Kv hemen agzini yüzünü örter kokuyormuş diye. Temizlik alerjisi var çünkü. 🥲

Son düzenleme:
Tutuyor şükür ama çok inatçilar iste. Biliyorlar benim hassasiyetimi. Onlarin evinde disari gelene hemen kolonya dökerim. Çantamda büyük kolonya gezdiririm. Kv hemen agzini yüzünü örter kokuyormuş diye. Temizlik alerjisi var çünkü. 🥲
Banyoya fotoselli duş mu taktırsanız. Desenfektanlı fln her girdiklerinde mecbur yıkansınlar 😂😂

ay çok kötü bir durum allah yardımcınız olsun hep kalmayacaklar sanırım aadece gidecekleri güne odaklanın ve kapı kollarını hep çaktırmadan silin bende misafir geldiğinde aynı durumdayim onlar elini yıkadığı halde ayrı tuvalet kullanırım ve evime yatiya kalan kesinlikle b anyoyapmak zorundadır
Acıkca söyleyin bende soyleyemiyordum ama corona bahanem oldu açıkça soyluyorum.Mesela esimin ailesi gelince dıs kapida paspasin oraya basip griiyordu ve ben evi bastan aşağı domestosla yikamak zorunda kalıyordum. Girişlerinde terlik vermeye basladim sonrada terligi yıkıyorum butun derdim bitti.Sizde kapi kollarina kolonya sıkın ben oyle yapiyorum ya da kolonyalı mendille silin baska bir sey aklima gelmedi ama wcyi yıkamadan kullanmayın kesinlikle siz enfeksiyon kaparsinizz
Alkollu spreyi boca ediyorum öyle oturuyorum. Yoksa mümkün degil.

Back