• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hijyen, pislik, mikroplar, sabun... kafayı yemek üzereyim

Bir de siz kendi evinizde hijyenik insanlar olarak 2 kere yikiyorsunuz. Sizin bu yaptığınız duysalar delilik derecesinde hijyen takintiniz oldugunu düşünürler. Pislik boyutlari cok farkli çünkü.
Günlük temizlik bu. Lavabo ve klozeti günlük yıkarım, çünkü devamlı kullanılıyor. Bana göre olması gereken… Pandemi bahanesiyle koysanız dezenfektan da rica etseniz bari onla ellerini ovalasalar? Çıkışta siz sıkın buyrun anne/baba vs diyin. Başka türlü nasıl olur bilmiyorum.

Aynilarini bizzat yasadim,hayat enerjim kemirildi,yasamiyordum sanki,yemeden icmeden kesilmistim.45 kiloydum erimistim.Ogullarida bir o kadar titizdir yani.Is nedeniyle 7 ay yasadim onlarla cehennem gibiydi.

Balkona tukurmelerimi dersiniz,mutfak lavabosunda abdestmi neler gordu bu gozlerrr..

Evlerinden kabuklu ceviz yemezsin.Nasi cocuklari boyle titiz anlamiyorum.Bazen geldigin evi unutma diyorum beni elestirdiginde.Benim mutfagim ve vc camasir suyu kokar mistir mis.
Hiç fırça yüzü görmemiş alaturka tuvaletlerini gördüm. Rengi, kalıntıları, mermere tutunmuşluğu... anlayamazsiniz djdkdkdllss offf çok zor bir durum kimse güldüğüme bakmasin. Geceleri sıkıntıdan uyutmuyor bu beni.

Çok çok iğrenç. Verecek hiçbir tavsiyem yok yaşlı başlı insanlar her dakika söylesiniz, uyarsanız yine aynısını yaparlar eminim. Bu saatten sonra eğitemezsiniz zaten. Diğer türlü yerinizde olsam ben de hiçbir şey diyemem kırılırlar yaşlı insanlar diye. Valla sabır diliyorum size

Hiç fırça yüzü görmemiş alaturka tuvaletlerini gördüm. Rengi, kalıntıları, mermere tutunmuşluğu... anlayamazsiniz djdkdkdllss offf çok zor bir durum kimse güldüğüme bakmasin. Geceleri sıkıntıdan uyutmuyor bu beni.
Canim yalniz degilsin.Allah sabir versin.Kolonya tut arada adettendir dersin :) bir de parmakla kulak karistirip elleri yikamasalardi off hatirlamak istemiyorum.10 parmak yalayip, recele ekmek bansalardi.Yer sofrasinda ayak parmak aralarini temizleselerdi.Ben en uzaktayim sukur onlardan...

Kaygi seviyem artti ya yaslaninca oyle olursak diye ama benim annem tertemizdir ya mis kokar hep,el yikamaktan elleri soyulur garibimin.

Lotuscum konunu okuyunca kendi kv me şükrettim aşırı titiz okb boyutunda. Allahtan rahatsız olan sadece kendisi, çevresine zararı yok:KK53: sana Allah sabır versin gidene dek:olamaz:
Gunlerdir bunu da düşünüyorum. Annesi aşırı titiz bir flörtüm vardi. O olsaydi diyorum, şöyle çamaşır suyu fışkırsaydı evin her yerinden. Cif kokuları, oda spreyleri, çiçekler😍

Tabi sadece bir düşünce. Pislik icinde kalinca insanin aklina gelmeyen şeyler de geliyor.

Günlük temizlik bu. Lavabo ve klozeti günlük yıkarım, çünkü devamlı kullanılıyor. Bana göre olması gereken… Pandemi bahanesiyle koysanız dezenfektan da rica etseniz bari onla ellerini ovalasalar? Çıkışta siz sıkın buyrun anne/baba vs diyin. Başka türlü nasıl olur bilmiyorum.
Kolonya gördü mü ağzını burnunu kapatiyorlar. Kokusu daraltıyormuş, nefes alamiyorlarmiş. Pislikten, tozdan daralan yok ama mis gibi kolonya daraltiyor.

Ben sizin yerinizde olsam çıkarırım banyo havlularını ‘çekiniyorsunuz herhalde duş almaya lakin böyle olmaz bu’ diyerek ellerine tutuşturur haydi banyoya derim , ayrıca ‘lavabo için koyduğum havluları da değiştirdim gerçi hiç kirlenmemiş neden anlamadım ama havlularını günlük değiştiriyorum dilediğinizce kullanın’ derim.

Size de önerim temizlik mendilleri ve klozet spreyi edinmeniz.
Her kullanımdan önde o mendille şöyle bir silersiniz hatta mendili orada bırakın ki görsünler, belki çeki düzen verirler kendilerine.

Ama asiri bir titizlik yani kesin karsit bir tutum :) ben memnunum sadece biraz obsesist boyutta duzen takintili.
Yok benimki oyle degil ama ellerine cok dikkat eder. Birçok şeyi ben ogrettim. Anne temizlikten habersiz oldugu icin önemsemeden büyümüş bazi seyleri. Ama su an tam kivamda. Mutluyum.

Canim yalniz degilsin.Allah sabir versin.Kolonya tut arada adettendir dersin :) bir de parmakla kulak karistirip elleri yikamasalardi off hatirlamak istemiyorum.10 parmak yalayip, recele ekmek bansalardi.Yer sofrasinda ayak parmak aralarini temizleselerdi.Ben en uzaktayim sukur onlardan...

Kaygi seviyem artti ya yaslaninca oyle olursak diye ama benim annem tertemizdir ya mis kokar hep,el yikamaktan elleri soyulur garibimin.
Baska bir üyeye de yazdim, kolonya kokusu daraltiyormuş. Kolonya görünce vebalı görmüş gibi oluyorlar.

Iste benim asıl sorunum, onlarin pisliginden rahatsiz oldugumu anladiklari zaman duyacaklari üzüntü. Bunu belli edecek bir sey yapamıyorum. Eşime karşı mahcup olmak istemiyorum. Onlar üzülse o da çok üzülür. Bu sorunu yok etmek icin cok çabaladı ama olmadı malesef.
Öyle insanların hiç umrumda olmazsınız merak etmeyin ..benim Kp öyle kaç defa söyledim uyardım umru değil aynı devam. kendi bedenine saygısı olmayan insanlar malesef bu tür insanlar...

Ben sizin yerinizde olsam çıkarırım banyo havlularını ‘çekiniyorsunuz herhalde duş almaya lakin böyle olmaz bu’ diyerek ellerine tutuşturur haydi banyoya derim , ayrıca ‘lavabo için koyduğum havluları da değiştirdim gerçi hiç kirlenmemiş neden anlamadım ama havlularını günlük değiştiriyorum dilediğinizce kullanın’ derim.

Size de önerim temizlik mendilleri ve klozet spreyi edinmeniz.
Her kullanımdan önde o mendille şöyle bir silersiniz hatta mendili orada bırakın ki görsünler, belki çeki düzen verirler kendilerine.
Temizlik mendili degil de hijyen spreyi kullaniyorum su anda. 80° alkol olanlardan. Onunla temizleyip pecete serip oturuyorum. Ortada dursa da anlayacak insan degiller bunlar.

Ilk paragraftaki kismi yapamam iste. Kac yasinda insanlar, mecburen geldiler, kırılırlarsa çok üzülürüm. Eşim de üzülür. Ona hele hiç kiyamam.

Yok benimki oyle degil ama ellerine cok dikkat eder. Birçok şeyi ben ogrettim. Anne temizlikten habersiz oldugu icin önemsemeden büyümüş bazi seyleri. Ama su an tam kivamda. Mutluyum.
Tabii kaliyor bazi seyler.Ama benim duzenime alistigindan kendi ailesine kalmaya gittiginde 2 gece zor dayanir.Oldu olasi titizmis esim bekar evinde bile oyleymis.
Baska bir üyeye de yazdim, kolonya kokusu daraltiyormuş. Kolonya görünce vebalı görmüş gibi oluyorlar.
Allahim dusunemiyorum.Islak mendil al dezenfektanli anne baba vs ne diyorsan bakin bunlari kullanin de.Koronaya karsi falan de.Sabunun onemini anlat.

Karabiber testi yap :) bir kaseye az su koy ve karabiber.Kulak pamuguna sivi sabun dok.Kaseye batir karabiberler kacicak kenarlara.iste bakin bunlar mikroplar sabun gorunce kactilar de :))

Öyle insanların hiç umrumda olmazsınız merak etmeyin ..benim Kp öyle kaç defa söyledim uyardım umru değil aynı devam. kendi bedenine saygısı olmayan insanlar malesef bu tür insanlar...
Karakterlerini biliyorum, üzülürler, ne olacak kizim abartma diyerek beni sinir de edebilirler. Eve gelen misafiri azarlar gibi olmak istemiyorum.

Temizlik mendili degil de hijyen spreyi kullaniyorum su anda. 80° alkol olanlardan. Onunla temizleyip pecete serip oturuyorum. Ortada dursa da anlayacak insan degiller bunlar.

Ilk paragraftaki kismi yapamam iste. Kac yasinda insanlar, mecburen geldiler, kırılırlarsa çok üzülürüm. Eşim de üzülür. Ona hele hiç kiyamam.
Şiddetle o mendillerden öneririm, her derde deva, çantada taşımalık:)

Bence onları rahat ettirmek, çekinmemeleri sağlamak adına adım atıyor gibi görünürseniz rencide etmez aksine sizin rahatınız için çabalıyorum imajı verirsiniz ki bir yerde öyle zaten.
İnsan duş almadan nasıl yaşar ki…

Back