- 20 Haziran 2022
- 168
- 171
- 39
Merhabalar, size bir sorum olacaktı. Ben 22 temmuzda hidrosalpinks nedeniyle tüplerimi aldıracağım, ancak kendi tüp bebek doktorumun görev yaptığı özel hastanede olamıyorum maddi nedenlerle, hacettepe üniversite hastanesinde jinekolojik onkoloji bölümü prof.u yapacak ameliyatımı.Yer olarak nerdesiniz isterseniz size iyi doktorlar onerebilirim tup ameliyatinizi cok iyi bir tup bebek merkezinde yaptirmanizi tavsiye ediyorum yinede karar size kalmiş isin ehli doktorlar var
Siz neden tüp bebek merkezinde yapılsın diye önermiştiniz acaba, bi sorun yaşar mıyım bi korku oldu içimde. Yani dikkatsiz mi davranılır. Başka çarem de yok gerçi. Ankarada da bahçeli var ama normal tedavimi orda yaptırmadığım için hiç fiyat almadım detay bilmiyorum.
Bu arada P _Paris0_ bana sol tüpte hidrosalpinks olduğu halde geçen yıl transfer yapıldı, 5a 2 embryo, ama tutmadı yazık oldu. Doktorum bana sende tutunmayı engelleyici düzeyde akış yok çok minimal demişti ama ona rağmen olmadı. Bazen tek taraflı olunca rahmin diğer tarafına bırakıyorlar embriyoyu ama riske atmaya değmeyecek kadar küçük şans.
O masrafla geçen yılın şartlarında rahatlıkla ameliyatımı olmuş, hatta şimdi hamile olabilirdim. En az 1 yıl kaybettim. Tabi ki tutanlar olabilir, rabbim ol der olur, durumunu bilmeyen ama çocuğu olanlar olabilir, yani istatistiki olarak 0 değil elbet ihtimal. Ama bence elinizden geleni yaptıktan sonra tedaviye geçmek maddi manevi birçok açıdan sürecin daha iyi geçmesini sağlar. Zira tutsa dahi hidrosalpinksle sağlıklı doğum oranları da düşük. Çünkü o sıvı bebeğe zararlı.
Tek sorununuz hidrosalpinksse ve kendiliğinden hamile kalamıyorsanız zaten bu bile başlı başına cevap veriyor sorunuza. Yolunuz açık olsun, inşallah sağlıkla kavuşursunuz evladınıza. Sağlıcakla..