- 19 Ağustos 2021
- 3
- 1
- 1
- 32
- Konu Sahibi keskinsirkee
-
çok teşekkür ederim, umarım sağlıklı bir şekilde bende yaşarım bu süreci.Çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm gebeliğinizin sonlanmasına.Böyle bi durum yaşamadım ve duymadım. Allah büyük inşallah tekrar kendiliğinden hamile kalırsınız ve bu kez sağlıkla kucağınıza almak nasip olur
İnşallahçok teşekkür ederim, umarım sağlıklı bir şekilde bende yaşarım bu süreci.
Denk geldim mesajınıza. Seher vakti şu an size dua ediyorum ki Rabbim gönlünüze ferahlık versin. Inşallah meleğinize cennette kavuştursun. Bu dünyada da kardeşler nasip etsin.Şu an oğlumun fotoğrafına bakarak yazıyorum. 12. hafta ense kalınlığı çıktı. Tedbir amaçlı amniyosentez ve microarray yaptırdık. Her şey normal çıktı. Kalbinde sorun olabilir denildi. 21. haftada fetal eko çekildi o da temiz çıktı. Plasenta previam vardı, bütün hamileliğimde yattım desem yeridir. Ama oğlumun her şeyi yerindeydi. Ara ara kanamalarım oluyordu ama oğlum iyiydi hep. 18. haftada suyum geldi. Hemen doktoruma koştuk. Allah şu çektiğim acının bedelini ödetir ona inşallah. Bana su değil, idrar dedi. 1 ay boyunca gıdım gıdım suyum geldi. En son 24. gün gece 11 de doktoru aradım. Bu idrar değil gibi dedim. Bana evhamlı olduğumu söyledi. Onu dinlemeyip acile gittim o saatte. Beni yatırdılar ve İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırmaya gönderdiler ambulansla. 24 gün boyunca gelen şey idrar değil, amniyon sıvıymış. Suyum kritik seviyedeydi. Günlerce hastanede yattım. CRP çok yüksekti. Antibyotik başlandı. Sürekli nst ye bağlı kaldım. Oğlum hala çok iyiydi. Tepeciği bilenler vardır, Allah düşmanımı düşürmesin. Perinatoloji servisinin tuvaletleri umumi tuvaletlerden bile pis. Klozetler çalışmıyor. Midem bulana bulana temizleyip giriyordum her seferinde tuvalete. Taburcu ettiler. Eve geldim. 1 gün sonra karnımda sertleşme oldu. İlk hamileliğim diye tedirgin olup acile gittim yine. Acildeki doktor normal bir şey olduğunu söyledi. Bebek toplanınca olurmuş. Tanıdığım bir doktordu. Gelmişken bebeğe de bakalım dedi. Yüzü değişti. Seni nasıl taburcu ettiler, asit birikmiş dedi. Ciğere kadar gelmiş dedi. Burada bir şey yapamayız, Tepeciğe geri dön dedi. Sabahın 5nde yola çıktık. Tepeciktekiler kem küm etti. Bizden sonra olmuştur dediler. Tekrar yattım. Heyete çıktım. Yapacak bir şey yok, karnında ölmesini bekleyeceksin, doğarsa da ölecek zaten denildi. Bir gece sabaha kadar ağladım, araştırdım yatarken. İzmirde bu konuda uzman Serkan Güçlüyü bulup aradım. Pandemiden ötürü kabul etmedi beni. Arda Lembet'i buldum. Aradım, hemen gel dedi. İmza ile çıkış yapıp İstanbula gittim. Arda Bey su bitmiş, sezeryan yapalım, şansı olur dedi. Akciğer iğnesi yapılmıştı. Acıbademde doğuma girdim 30. haftada. 1800 gram doğdu oğlum. 5 gün yaşadı. Yoğun bakımda, kablolara bağlı. Elimde kısa bir video ile 3 fotoğrafı var sadece. Yoğun bakımdan çekip göndermişlerdi. Ona ilk kez dokunduğum yer Acıbadem'in bodrum katında bir yerdi. Teşhis etmek için. Daha önce görmemiştim ki... Yoğun bakımın kapısına gidip bekleyip bekleyip dönüyordum. Oğlumu ilk ve son kez o gün, 25 Kasımda gördüm. Allah düşmanıma yaşatmasın. Yüzü gülüyordu. Dudağının üzerinde kabloların bıraktığı morluk kalmıştı. Öyle güzeldi ki, anlatmamın imkanı yok. Bu dünyaya ait olamayacak kadar güzeldi. Olamadı da zaten. Oğlumun toprağa verilişi hala gözümün önünde. Babası ilk kez kucağına aldı, toprağa koydu. Cehenneme girmeyi tercih ederdim. Karnımda dikişler eve geldim. Eşim ve ben. Yeni boyanmış odası, eşyaları hala duruyor. Kalbim o gün onunla toprağa girdi. Yerinde ateş var. Ağlayamıyorum artık. Yutkunamıyorum, boğazımda yumruk oluyor sadece. Aldığım nefesten, bastığım topraktan utanıyorum. Suyum geldiği gün kendine doktor diyen o herif beni doğru yönlendirse hiçbiri olmayabilirdi. Mahşer gününü bekliyorum. Ondan alacak bir hayatım var. Bu dünyada bana evlat acısını yaşattı ya, tek umudum onun elinden ahiretini almak. Onun cehenneme girdiğini görmeden asla rahat etmeyeceğim.
Şimdi tekrar hamilelik planlıyoruz. Allah bir daha yaşatmaz inşallah. İyi bir doktorun olsun. Ve içini rahat tut. Dua et. Dilerim yaşadığın son acıdır. Allah sana sabır versin.
Allah razı olsun. Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Duanı kabul olur inşallah.Denk geldim mesajınıza. Seher vakti şu an size dua ediyorum ki Rabbim gönlünüze ferahlık versin. Inşallah meleğinize cennette kavuştursun. Bu dünyada da kardeşler nasip etsin.
Teşekkür ederim. Sebep suyumun gelmesi değil zaten. Ama suyum yaklaşık 1 ay boyunca geldiği için crp değerlerim çok yükseldi bu süreçte. Crp sebep olmuş olabilir denildi.başınız sağ olsun,içim eridi okurken yazdıklarınızı.. meslektaşım adına utandım...
ancak hidrops fetalis bebeğin suyunun gelmesi değildir,bebeğin iç organlarında sıvı birikmesidir.. evladınızın vücudunda sıvı birikiminden bahsettiler mi?
anladım şimdi... gerçekten çok üzgünüm,başınız sağ olsun...Teşekkür ederim. Sebep suyumun gelmesi değil zaten. Ama suyum yaklaşık 1 ay boyunca geldiği için crp değerlerim çok yükseldi bu süreçte. Crp sebep olmuş olabilir denildi.
Tüm ekzom sekanslama yapıldı oğlumdan alınan doku örneği ile. Eşimle bana da ayrıntılı genetik tarama yapıldı. Hiçbir sorun çıkmadı. Kan uyuşmalığımız da var, sebep budur dedik ama uyuşmazlık iğnesini hem amniyosentez hem kanama sonrası yapmışlardı. Testlerde de onunla ilgili olmadığı anlaşıldı. Suyumun geldiği erken anlaşılıp tedavi başlansa yaşamayabilirmişim bu sorunu. Suyum tamamen bittiği için erken doğuma girmek zorunda kaldım zaten. Doktorum şayet suyun olsa şant ile idare edebilir, haftayı ilerletirdik dedi. Karın bölgesinde ve akciğerlerinde su vardı zaten.
Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun. İnsani değerleri gelişmemişse eğitim bir yere kadar. Ben öğretmenim. Bazen eğitim tek başına işe yaramıyor ne yazık ki. Bir ya da birkaç doktorun meslek etiğinin olmaması bütün doktorların böyle olduğu anlamına gelmiyor. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın bundan sonra inşallah. Tekrardan teşekkür ederim. Naifliğiniz, güzel duygularınız için.anladım şimdi... gerçekten çok üzgünüm,başınız sağ olsun...
ne denir ki, canla uğraşıyorsak ekstra özverili olmamız lazım, günahı ve vebali boynuna doktor beyin/hanımın...
sizin için dua edeceğim
Başın sağolsun. Bebeğin vefat ettikten sonra test yapılmadı mı? Ekzom sekanslama vs.?Bende 24 Kasım da bebeğimi kaybettim fetal hidrops tan. 28.haftada bebeğimin hiç hareket etmediğini, vücudunun bir çok yerinde akciğerinde ödem olduğunu, suyumun fazla olduğunu söylediler. Daha başka sorunlarda vardı ama ölüm sebebi olarak fetal hidrops yazıyordu . Yaşamaz dediler. 35. haftaya kadar haftalık kontrollere gittim. Ama suyum çok aşırı fazlaydı. Artık dayanamıyordum doğuma aldılar zorunlu sezaryen oldum. 1 saat yaşadı bebeğim. Kan uyuşmazlığından olabilir dediler ama kan uyuşmazlığı testinde bir sorun yoktu. İğnelerimi düzenli oldum. Şimdi 12 haftalık hamileyim doktorlar tekrarlayabilir diyor korkuyla geçiyor hamileliğim
Hayır hiç test yapılmadıBaşın sağolsun. Bebeğin vefat ettikten sonra test yapılmadı mı? Ekzom sekanslama vs.?
Anladım. Ben de aynı sebepten oğlumu kaybettim. Bir dizi genetik test yapıldı. Merak ettim o yüzden.Hayır hiç test yapılmadı
Çok çok geçmiş olsun Rabbim bu evladinizi bagislasin ben de 15 haftalıkken aniden kalbi durdu ve düşük yaptırdılar şuan kan uyuşmazlığı konusuna bakiyorum benim 0rh+ esimin Brh- bu durumda kan uyuşmazlığı oluyor mu bize dr hicbisey demedi ölüm nedeni bile bilmiyordum yeni gebelikten de çok korkuyorumBende 24 Kasım da bebeğimi kaybettim fetal hidrops tan. 28.haftada bebeğimin hiç hareket etmediğini, vücudunun bir çok yerinde akciğerinde ödem olduğunu, suyumun fazla olduğunu söylediler. Daha başka sorunlarda vardı ama ölüm sebebi olarak fetal hidrops yazıyordu . Yaşamaz dediler. 35. haftaya kadar haftalık kontrollere gittim. Ama suyum çok aşırı fazlaydı. Artık dayanamıyordum doğuma aldılar zorunlu sezaryen oldum. 1 saat yaşadı bebeğim. Kan uyuşmazlığından olabilir dediler ama kan uyuşmazlığı testinde bir sorun yoktu. İğnelerimi düzenli oldum. Şimdi 12 haftalık hamileyim doktorlar tekrarlayabilir diyor korkuyla geçiyor hamileliğim
Anne kan grubu negatifse uyuşmazlık söz konusu. Sizinki pozitifse sorun yok.Çok çok geçmiş olsun Rabbim bu evladinizi bagislasin ben de 15 haftalıkken aniden kalbi durdu ve düşük yaptırdılar şuan kan uyuşmazlığı konusuna bakiyorum benim 0rh+ esimin Brh- bu durumda kan uyuşmazlığı oluyor mu bize dr hicbisey demedi ölüm nedeni bile bilmiyordum yeni gebelikten de çok korkuyorum
Kan uyuşmazlığı olması için sizin rh negatif eşinizin rh pozitif olması gerekli. Sizde kan uyuşmazlığı yokÇok çok geçmiş olsun Rabbim bu evladinizi bagislasin ben de 15 haftalıkken aniden kalbi durdu ve düşük yaptırdılar şuan kan uyuşmazlığı konusuna bakiyorum benim 0rh+ esimin Brh- bu durumda kan uyuşmazlığı oluyor mu bize dr hicbisey demedi ölüm nedeni bile bilmiyordum yeni gebelikten de çok korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?