- 16 Mart 2023
- 27
- 4
- 6
- 25
- Konu Sahibi keskinsirkee
Haklısınız gerçekten insan kaldiramiyor bu durumu . Fakat şöyle bir durum da var nedeni bulunmayan hidropsta tekrar etmesinden bahsedemeyiz .emin olun bazen bulamamak daha hayırlı oluyor 6 kez tekrar edeni bende okudum krmozomal bir sorunu varmış en son genetik ayrıştırma yönetimi bile sağlıklı bebek doğurmuş . Genel olarak tüm ihtimalleri ele alırsak %25 tekrar etme ihtimali var . Kaybetmek çok kötü ama vazgeçmeyin çünkü bilemezsin neyin hayırlı olduğunu bende başta böyle düşündüm sonra çok dua ettim tekrar düşündüm Allah'ın gücüne gitmesin yeniden yapmayı düşünüyorum inşallah kısmet olur bu sefer de her hafta detaylı ultrasona giderim diye düşünüyorum 2 ay ara vereceğim sonra tekrar deneyeceğim yaşım 24 . Doktorum ümitsizliğe kapilmamami istedi kendim için değil eşim için de karar vermek zorundayım. Umudum bitmedi sizde lütfen karamsar olmayın 1 kere oldu belki bağışık oluşturdunuz bir daha olmayacak Allah sabrını verir Ben Adıyamanliyim deprem oldu 20 yaşında gencecik insanlar öldü bebekler anneler babalar çok kötüydü ama yine de kalanlar Ayakta Allah sabrını vermiş demekki veriyor . Gebelik hormonları henüz vücudumuzda benimde sizinde benim hala sütüm geliyor . Bu yüzden şuan karamsariz belki zaman her şeyin ilacıdır toparlaninca tekrar düşünürsünüz inşallahAnnenin gecirdigi enfeksiyonlar ve yaygin kromozom anomalileri -down sendromu gibi- en yaygin sebepmis. Bunlarin tespiti kolay zaten bakildi ve hicbir sorun yok. Geriye ya belirlenemeyen bir genetik yatkinlik ya da kotu sans ihtimali kaliyor. Burada baska konulara da baktim. Ikinci bebeginde hic sorun olmayan var, 6 kez tam 6 kez bu nedenle bebek kaybeden var, iki kez ust uste yasayip doktorlarin artik ucuncu bebegi yapmayin dedigi insanlar var. Testlerde bir sey cikmazsa eger bana bir cevap veremeyip oylece sansa birak isi derlerse bir daha bebek dusunmem ben boyle biriyim. Kisilik meselesi sanirim kaygili ve kontrolcu biriyim. Bir daha bu ve benzeri sekilde sonuclanacak bir gebeligi nasil kaldiririm hayatima saglikli bir sekilde kendimi suclamadan nasil devam ederim bilmiyorum. Hadi bu kez boyle oldu kimsede gorup duymamistim yasadim ama bir bebegim daha boyle olursa kendimi hep suclarim gibi geliyor. Eger bu dusunceleri asabilirsem bir daha cesaret edebilirim. Ben ankaradayim. Ozel bir hastanede takip ediliyordum doktorum fark eder etmez beni hemen sehir hastanesine sevk etti. Daha tesekkullu oldugu ve hastalik burada daha iyi arastirilabilecegi icin. Dogrudan Bilkent sehir hastanesi perinatoloji ilgilendi tum takip ve dogum sureciyle.