Hicbirseyden çekmedim komsumdan çektiğim kadar

eftelya

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2006
174
93
623
Ankara
Hayallerle taşındigimiz bahçeli evde yan komşum inanın bana çok çektirdi artık ne yapacağımı bilmiyorum. Daha önce de burda konu açmıştım ve evlerin önünde ortak bahçeler olduğunu kimi kapadığıni kimi ise saygı çerçevesinde ortak alanlarına girdiğini vs yazmıştım. Yan komşumun oğlumla yaşıt oğlu var fakat çocuğum doğdugundan beri bana bay efendim sütun yetmiyordan tutun da senin oğlun hala yürümüyor norolaga götür çok hareketsiz hiç normal değil vs vs sürekli moral bozucu şeyler söyledi .habire oglumu kötü anlamda etiketledi ve iş çığırından çıktı komşu dedim selam sabahımiz kalsın dedim alttan aldım ama artık inanın bugün patladım. 2 çocuğu onların bahçesinde oynayalım dedik oğlumun elinden oyuncağı hızla alan oğluna izinle almalısın demen gerek dedim daha sonra çocuğu hızla oğlunma vurmaya kalktığında elinden materyali aldım vs kadın sinirden lafları saydı vay efendim ben müdahale etmemeliymisim onlar halledermis vs sonuçta benim oğlum hassas bir çocuk bile bile dayak yemesine izin mi vereceğim ?? Ben de birtek sen mi biliyorsun çocuk gelişimini falan diye söylenmeye başladım meğer ne kin biriktirmis içinde çocuklar önünde resmen kavgaya tutuştuk ben de eski defterleri ortaya döktüm bizin sınıra yaptırdığı kapıyı söyledim biz tatilde yangından mal kaçırır gibi yaptırmışsin asıl bu terbiyesizlik dedim.kadın çığırından çıktı. Maalesef ev kendi evimiz ve ne hayallerim vardı çocuğumun kardesi olmayacak ama yan komşu çocuğuyla oynar vs diye ama bu kadın hep ben bilirim benim dediğim doğru edasında bir gün bile sinirlenmeden geçen günüm yok ! çocuğunun erken yürümesi yle iri olmasıyla övünüp hep benim yanlış beslediğim emzirme harici mama vermem gerektiğinden tutun herşeye üstüne vazifeymis gibi anne ligimi eleştirdi ve suan çocuğum onun çocuğundan erken konuşuyor diye hazmedemedigini hissediyorum .ben hayatımda böyle kıskanç kendi hırsını çocuğuyla gerçekleştirmek isteyen biri görmedim. Şimdi diyeceksiniz ki derdin bu mu? Yavrumu düşünüyorum ya onun çocuğuyla oynamak isterse ya diğer cocuklarla onun oğlu oynarken katılmak isterse ya benim sevdiğim bir komşu o kadınla sohbet ederken beni davet ederse vs çok huzursuzum .oğluma kötülük mu yaptım yoksa ,kavga etmeyi hiç istemedim ama bugün patlama noktasına geldim ben böyle cadaloz bir insan görmedim. bağırıp çağırıp evine gitti ve bir daha benim bahçeme giremezsiniz vs dedi utanmadan. Belki basit konu ama camdan her baktığımda huzursuz eden birini hissediyorum oğlumla keyifle huzurla bahçemde oynayamıyorum o kadının sesini duyuyorum istemeden görüyorum ...Ve tüm siteyi etkisi altına alan biri .kendini iyi gösteriyor acaba bana yaptıklarını herkese tek tek anlatsam mı sessiz mi kalsam ? çocuğum olmasa umrumda olmaz ama çocuğum bunları hissederse diye çok üzülüyorum henüz çok küçük ve hassas.. yardım edin lütfen ???

Birbirinizden haz etmediğiniz için de çocuklar bahane olmuş
Evet çok can sıkıcı bir durum
Sürekli karşılaşacaksınız ve gerileceksiniz
Böyle durumlarda en iyisi barışmak kendi huzurunuz için
Ama mesafeli olacaksınız bundan sonra
En azından küs olmak çok fena aynı ortama denk düşünce
Yani ben kendi huzurum için küs kalmazdım
Çoğu insanı sırf bu yüzden affederim,haklı oldukları anlamına gelmez,ben huzurum için affederim

Ne samin sekeri
Ne arabin yuzu .
Cirkef gordum mu daha cirkeflesesim geliyo benim .
Cocugunuzu parka falan goturursunuz arkadas edinir .
Sinir bozucu biri cok zor benim de var basimda .
Ne laftan anlar ,ne kavgadan çamur gibi bisey .
Hic takmayin yine gulun eglenin bahcenizde
Onu takmadiginizi anlasin

Kendi bölumunzu ayiramiyormusunuz. Ayirin cocugunuz kendi basina rahatla oynasin. Yoksa elbet cocuklar oynamaya calisjr. Cocuk bu unuturu cunku. Ayirin bahcenizi yazda geldi kurun sisme havuzu herseyi kendi oynasin. Okulda arkadas edinir. Suan illa olmak zorunda degil her cocugun arkadasi yok. Parkta yada akrabalarin yasitlariyla arkadaslik eder. Taviz vermeyin kendi eviniz cunku keyfini cikartin

Ay dertsiz insan böyle oluyor ya biz de kavga ettik küçükken ufak şeylere müdahale etmemek lazım bence hayatta en kötü anne baba kıyas yapan hiç bir çocuk birbiriyle bir değil

Karsi binamda bir aile var. Ben boylesini gormedim. Iki katli bina, alt kat direk bahceye cikiyor, ust kat yuksek cati dubleks. Alt kattakiler tum sokaga yetiyor suru halinde yasiyorlar bir ara kacak kres islettiklerini dusunmustum. Bahcelerini iki taraftan cim duvala kapadilar dun aksam bahce duvarini yikip kendilerine kapi actilar. Kimseye ust katindakine acidigim kdr acimadim 2 kere satildi bence sirf alt kattakiler yuzunden.
Bundan sonra her komsu konusuna yazmaya karar verdim koskoca site gorseniz ozenirsiniz hic kimse sesini cikarmiyor bsy yapsalar karsidakini adam sayicaklarda suclu olacaklar. Ben arayip zabitaya sikayet edicem vatana bi sevabim olsun
Sizde hic orali olmayin. Krese gonderin cocugunuz arkadas bulur
En kotusude cocuklar yarismayi bilmez biz neler yapiyoruz...

Ufak tefek cinayetleri fazla izlemiş sanırım, Merveliğe soyunduğuna göre

Ne kadar abartmışsınız
O çocukla da oynamayıversin çocuğunuz
Bi yerinden bişey eksilmez
Kendi bahçenizde kendi çocuğunuzla oynayın
Hiç mi eş dost yok çocuklu?
Onları davet edersiniz onları çocuklarıyla oynar

Haklisinizda dağ başında bir sitede oturuyuruz ve bu kadın sitedeki sayılı çocukları evine toplayan biri çocuğum izole olacak diye üzülüyorum

Yani siz komşuyla, çocuklarda birbirleriyle anlasamiyorlar.O halde tasalanacak birsey kalmiyor geriye.Çocuklarida çok hırçin belli ki.Baş edemezsiniz.Kadında kültürsüz zaten.Herseyi çocuklar kendi aralarinda halledemiyorlar maalesef.Tehlikeli durumlarda müdahale gerekli.

çocuğunuzun dünyada başka arkadaşı mı olmayacak? yaşları daha çok küçük belli. bırakın ileride birbirleri ile arkadaş olup olmayacaklarına kendileri karar versin. bu süreçte belli ki siz de birbirinizden hazzetmiyorsunuz görüşme zorunluluğunuz yok. mis gibi bahçeli eviniz var çocuğunuzla kendiniz oynayın.

Benımde 1 .5 yıl önce ne hayallerle tasındıgım, kardeş olmayacak ama arkadaşları var okula kadar onlarla buyur gece gündüz takılırız dedıgım yerde sorunlu bir aile yapısı ve kocası olan hanım güzel bir haksızlık yapıp hakkımda atıp tutmuş, yeni gelen dıger daırelerıde tlflarla mesajlarla evlerine gıdıp gelerekten kendine cekmış bir güzel ben insanlar yerlessın taşınma dönemi diye.. O adar iyi anlıyorum ki sizi karsılasmaktan ödüm kopuyor resmen suçsuz olmama rağmen, tıksınıyorum sanki ,gördüğümde enerjım düşüyor, bir yere cıkmıssam evin bahçe sınırlarına girdiğim an da nefesim kesılıyor sanki çok yıprattılar bu yıl çünkü. Sonra da bısey olmamış gbi selam verıp davet etmelere başladılar yüzsüz halde.gecmıste zaten sıkıntı yasamısınız sizde kapı duvar ne gerekiyorsa yapın gormeyın. Oyun gruplarına goturun çocuğunuzu. Yaz geldi bahçe oyuncakları alın ,su havuz oyuncak derken vakıt geçer

Sizin eskiden de bir konunuz vardi hatırlıyorum. Komşunuzun bahçesi daha süslüydü.
Size tavsiyem samimi olmayin ama küsmeyinde. Görüşmeyin hic bir sekilde

Yaşı gelince kreşte sosyalleşir üzülmeyin.
Şunu da demeden geçemeyeceğim, çocuğunuzu kırılgan ve hassas gördükçe öyle yetiştireceksiniz.
Önce bu algınızı değiştirin. Onlar sandığınızdan daha güçlü.

Ben sizi hatırlıyorum.Esiniz onların alanında çocuğunuzun oynama hakkı olduğunu savunuyordu.Siz de tüm çocuklar orada benimkisi de gitsin şeklinde düşünüyorsunuz.Bahceyi ayırması kurala aykırı bir yolsa şikayet ederdim.Yok herkes ayirabiliyorsa kendi bolumumu oyuncaklarla keyifli bir alana çevirir yaşıtları ile haftada iki gün oyun saati düzenler o esnada da annelerle bahçede kahve keyfi yapardım.

Çok güzel bir fikir.

Konuşmazsınız çocuğunuzla kendiniz oynarsınız olur biter .
Bende dedikodusunu yapmaya gerek yok diper komşulara olayı anlatmaya falan .
Çocuğunuz o kadının çocuğuyla oynamak isterse de oynasın sonuçta çocukların aradındaki ilişkiye karışmayın.

Haklisinizda dağ başında bir sitede oturuyuruz ve bu kadın sitedeki sayılı çocukları evine toplayan biri çocuğum izole olacak diye üzülüyorum

Siz de diğer kadınları çağırırsınız
Çocuğunuzu kreş ve oyun gruplarına gönderir oradaki arkadaşlarını anneleriyle beraber size davet edersiniz

Ah maalesef ne kadar hislerimiz uyuşuyor benim komşum gizlice evinin camından bize bakıyor perdeden gozukmedigini sanıyor ama biz görüyoruz ,dedikoducu tüm siteye hakim işine gelince bazı insanlara öyle yalaka ki..hiç tarzım değildi maalesef böylemahalle kavgasi gibi bireyin içinde buldum kendimı. Aynen dediğiniz gibi nefes alamıyorum onun orda varlığı bile beni huzursuz ediyor. Bir insana bu kadar takmak ta hiç sağlıklı değil. İlk kez bir komşu hayatını bu kadar zindana çevirdi. Evim cennet gibi ama huzur yok keşke 2+1 bir evde sadeve bir çekyatim olsaydı da huzurlu olsaydım .eşime satalım diye ısrar ediyorum bahçeyi çok sevdiğinden vazgeçemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…