• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç mi merak etmiyor

Yüzlerce örnek verilebilir. Sorun bu değil ki.
Sorun sizi merak etmemesini, ilgiyle bağdaştirmaniz. Benim eşim de böyle bir durumda beni evde bulmasa, merak etmez. Ya annemde ya parkta ya markette olduğumu ve geleceğimi bilir.
Saat çok geç olmuştur, ekstrem bir durum vardır, çocuk ya da siz hastasinizdir, vs vs aramaz merak etmez anlarım. Ama bir markete gittiniz ve arkanıza düşmedi diye, bu kadar tartışmaya gerek yok ki. Söylediğiniz söz de gereksiz ve ağır olmuş.
Siz sanırım kıskansın, merak etsin, arkanızdan koşsun filan istiyorsunuz. Ama bunlar çok sağlıksız. Toksik dediğimiz ilişkiler bu şekilde zaten.
Hayır, eve geldiğinde kapı duvarsa bir arayıp nerdesiniz demesini istiyorum, çağımızda o kadar zor değil hani 24 saat elimizde ya o telefon. Kızım arkadaşıyla gezmeye çıktığında aramamistim.Aklı başında ve güvendiğim için rahatsız etmiyim diye (16 yaşında). Eve geldi bir kere bile aramadın,arkadaşımın annesi kaç kere aradı dedi. Bu erkek kadın ilişkisinde değil, tüm ilişkiler için geçerli. Herkes ilgi bekliyor. Beklentim de haksız olduğumu düşünmüyorum.

Hayır, eve geldiğinde kapı duvarsa bir arayıp nerdesiniz demesini istiyorum, çağımızda o kadar zor değil hani 24 saat elimizde ya o telefon. Kızım arkadaşıyla gezmeye çıktığında aramamistim.Aklı başında ve güvendiğim için rahatsız etmiyim diye (16 yaşında). Eve geldi bir kere bile aramadın,arkadaşımın annesi kaç kere aradı dedi. Bu erkek kadın ilişkisinde değil, tüm ilişkiler için geçerli. Herkes ilgi bekliyor. Beklentim de haksız olduğumu düşünmüyorum.
İyi de kaç senedir evlisiniz adamın huyu suyu bu demekki böyle kabul edeceksiniz böyle beni ara beni sor diye diye başının etini yemekle adam birden sizin istediğiniz gibi biri olmayacak kaç yaşına gelmiş insan karekteri değişmez

İlgili erkek nasıl davranır merak ettim. Bir örnek verirmisiniz.
Ben bir yere gidiyorsam haber veririm, şu bu saatte gelirim derim. Eşim de o saate yakın her şey yolunda mı diye mesaj atar, istiyorsan biraz daha kal veya acele etme ben uğrar alırım seni der. Alışverişe gitmişsem, aradığını buldun mu, kaç paraysa al önemli değil der... Yani daha çok örnek sıralarım isterseniz. Ama iğneyi kendime çuvaldızı başkasına batırmıyorum, kapı duvar olmasın diye giderken haber veriyorum.

İyi de eşiniz de şuraya buraya gidiyorum haberini hak etmiyor mu? Siz de onu ilgisiz bırakmıyor musunuz, adam yerine koyup nereye gittiğini bile söylemiyor diyemez mi?
Söylesin bende onu istiyorum, söylesin bende haber vereyim. Adam diyor ki ben sana güveniyorum nereye gidersen git. Haber vermişim vermemisim umrunda değil bence.

Ben bir yere gidiyorsam haber veririm, şu bu saatte gelirim derim. Eşim de o saate yakın her şey yolunda mı diye mesaj atar, istiyorsan biraz daha kal veya acele etme ben uğrar alırım seni der. Alışverişe gitmişsem, aradığını buldun mu, kaç paraysa al önemli değil der... Yani daha çok örnek sıralarım isterseniz. Ama iğneyi kendime çuvaldızı başkasına batırmıyorum, kapı duvar olmasın diye giderken haber veriyorum.
Eşiniz hiç olmazsa mesaj atıyormuş sizden haber alıyor, iletişim kuruyor. Bizde o yok.

Söylesin bende onu istiyorum, söylesin bende haber vereyim. Adam diyor ki ben sana güveniyorum nereye gidersen git. Haber vermişim vermemisim umrunda değil bence.

Ya bence siz çok ters bakıyorsunuz olaya. Önce tatsızlık çıksın sonra düzeltelim diyosunuz. Niye öyle olsun ki? Sanki eve birileri gelmiş, ortalığı dağıtmış, sizle oğlunuz yoksunuz ama adam kanepeye geçip kurulmuş gibi. Eşiniz gayet huzurlu, bir çocuğunun işini halletmiş, diğer çocuğu da eşiyle beraber diye düşünmüş. Haber vermeyerek evden gitmek de sorumsuzluk değil mi?

Ya bence siz çok ters bakıyorsunuz olaya. Önce tatsızlık çıksın sonra düzeltelim diyosunuz. Niye öyle olsun ki? Sanki eve birileri gelmiş, ortalığı dağıtmış, sizle oğlunuz yoksunuz ama adam kanepeye geçip kurulmuş gibi. Eşiniz gayet huzurlu, bir çocuğunun işini halletmiş, diğer çocuğu da eşiyle beraber diye düşünmüş. Haber vermeyerek evden gitmek de sorumsuzluk değil mi?
Ben eve geldiğimde evdeki insan yoksa merak ederim hemen ararım. Bu yüzden bana tuhaf geliyor onun rahatlığı bana batıyor. Ben alışamadım valla kaç yıl geçti. Yok bana ters kardeşim. Babam çok telaşlı bir insandır, evde olmayanı tek tek arar sorar nerdesin ne zman geleceksin diye. Belki yetişme tarzı.

Ben eve geldiğimde evdeki insan yoksa merak ederim hemen ararım. Bu yüzden bana tuhaf geliyor onun rahatlığı bana batıyor. Ben alışamadım valla kaç yıl geçti. Yok bana ters kardeşim. Babam çok telaşlı bir insandır, evde olmayanı tek tek arar sorar nerdesin ne zman geleceksin diye. Belki yetişme tarzı.
İnanın ki eşiniz normal medenice davranıyor. Eve gelince eşim merakta kalmasın kapı duvar bulmasın diye haber vereyim demek niye size ters geliyor? Babanız gibi eşim olsun asla istemezdim. Hatta bugün yapmaya başlasa ikaz ederim, hiç hoşuma gitmez bu davranışı.

İnanın ki eşiniz normal medenice davranıyor. Eve gelince eşim merakta kalmasın kapı duvar bulmasın diye haber vereyim demek niye size ters geliyor? Babanız gibi eşim olsun asla istemezdim. Hatta bugün yapmaya başlasa ikaz ederim, hiç hoşuma gitmez bu davranışı.
Babam gibi olsun bende istemem. Markete giderken de haber vermem yani o kadar değil. Diyeceksiniz ki sen markete giderken haber etmeye imtina ediyorsun niye aramasını bekliyorsun. Haklısınız ama bekliyorum. Çünkü ben olsam ararım. Ama bakış açımı değiştirmeye çalışacağım. Sözlerinizi dikkate alacağım 👍

Kısaca konuyu anlatacağim. Kızım okuldan geldi, dershaneye gitti. Tam kaydını yaptirmamistik. Sonra eşim işten geldi yemek yedik. Eşim ben dershaneye gidicem kaydını yaptırayım diye sessizce çıktı gitti. Hava kararmisti. Bende 3 yaşında oğlumla dışarı çıktım bir market gezdik. Eve geldim, eşim kizimi da almış gelmişler. Uzanmış TV bakıyor. Dedim eve gelmişsin bu kadın nerde diye hiç mi merak etmiyorsun, niye arayıp sormuyorsun. Mahalle de cenaze vardı. Cenaze evine gittiniz diye düşündüm dedi. Dedim öyle zannetmekle olmaz ne demek aramamak. O sessiz kalınca hepten sinir oldum. Tam odadan çıkarken, kocaya kaçsam üç gün sonra haberin olur dedim çıktım. Eşim buz gibi oldu hiç konuşmadı, 1 saat sonra falan bana şöyle dedi. Ne konuştuğuna dikkat et benim kimyamı bozma.
Bende dedim bozulsun kimyan, zaten bozulsun diye söyledim. Sen benim kimyamı bozuyorsun ya seninkide bozulsun. Ne demek arayip sormamak merak etmemek, bu ilk değil ki genelde böylesin zaten.
Sonrada küstü zaten, şu an mesafeli, konuşmamaya çalışıyor. İnsan karısını aramaya neden imtina eder. Hep ben sorun çıkaran taraf oluyorum. Ben haksız mıyım.
Hep mi böyleydiniz, sonradan mı böyle oldunuz?

Kısaca konuyu anlatacağim. Kızım okuldan geldi, dershaneye gitti. Tam kaydını yaptirmamistik. Sonra eşim işten geldi yemek yedik. Eşim ben dershaneye gidicem kaydını yaptırayım diye sessizce çıktı gitti. Hava kararmisti. Bende 3 yaşında oğlumla dışarı çıktım bir market gezdik. Eve geldim, eşim kizimi da almış gelmişler. Uzanmış TV bakıyor. Dedim eve gelmişsin bu kadın nerde diye hiç mi merak etmiyorsun, niye arayıp sormuyorsun. Mahalle de cenaze vardı. Cenaze evine gittiniz diye düşündüm dedi. Dedim öyle zannetmekle olmaz ne demek aramamak. O sessiz kalınca hepten sinir oldum. Tam odadan çıkarken, kocaya kaçsam üç gün sonra haberin olur dedim çıktım. Eşim buz gibi oldu hiç konuşmadı, 1 saat sonra falan bana şöyle dedi. Ne konuştuğuna dikkat et benim kimyamı bozma.
Bende dedim bozulsun kimyan, zaten bozulsun diye söyledim. Sen benim kimyamı bozuyorsun ya seninkide bozulsun. Ne demek arayip sormamak merak etmemek, bu ilk değil ki genelde böylesin zaten.
Sonrada küstü zaten, şu an mesafeli, konuşmamaya çalışıyor. İnsan karısını aramaya neden imtina eder. Hep ben sorun çıkaran taraf oluyorum. Ben haksız mıyım.
Ya bunlar ne biçim cevap vermiş. belki başına bir iş geldi. Bir telefon geldi ailenden birine bi şey oldu. Ben sabah uyanır uyanmaz eşime mesaj atarım işe gittinmi sağa salim vardın mı diye. Herkes darlanmaktan bahsetmiş. Bu darlanmak değil aynı evdesiniz. Olduda aileleriniz çat kapı geldi. Bir şey olduda. Ne cevap verecek insanlara. Ben kızmın evine gitsem kocası yayılmış yatıyor kızdan bir haber deliririm yani. Eğer arayıp eve gel diye seni rahatsız etse ikide bir bu bahsedilen darlama sıkma olur. Ama habersiz olmak kötü. Ayrıca ben de çok canım sıkıldıgında eşimin canını sıkıcak laflar söylüyorum. Yoksa o umursamayacak ben içim içimi yiyeceğim birazda o sinirlensin diy esöylüyorum. Biz kadınlar birazcık böyleyiz sinirlendiğimiz kadar sinir ederiz. Sanmıyorum bu lafındna dolayı senden sogumaz.

Bu gıcık bir durum evet. Benim eski eş de böyleydi. Bazen evin içinde saatlerce başka odada sessizce iş yapardım gelip bi sormazdı napıyosun diye. Bi gün dedim kendisine hatta, banyoda falan düşüp bayılsam ölsem ertesi gün mü haberin olacak insan bi gelip sorar napıyorsun diye. Alıklık bence. Sizin de söyleminiz ağır olmuş.

İlk mesajınızı okuyunca sizi haksız buldum.
Fakat diğer mesajlarınızı okuyunca size hak verdim.
Gün içinde hiç arayıp sormamasi genel olarak ilgisiz bir tutum içinde olması esas problem.
Ama adamın genel tavrı bu demek kac yıl olmuş siz beklentinizi düşürün derim.
Yoksa görüldüğü üzre mutsuz huzursuz oluyorsunuz.

Sonuna kadar siz haklısınız,seven insan şunu yapar bunu yapmaz gibi bir kural kitabı yok ama yapılması gereken yapılmadığı zamanda milyon tane sebep geliyor insanın aklına ve hepside ihtimal dahilinde,ben eve geldiğimde eşim evde olmazsa ararım,kalp krizimi geçirdi,biri eve mi girdi,dışarıda birisi arabaya atıp götürdümü,kafasınımı çarptı vs vs ihtimal bir değilki,bu rahatlık neyin belirtisi?

Back