Hiç görmediğim yeğenim

Emira SY

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2015
11.972
28.955
598
Hayat ne tuhaf değil mi? Şundan birkaç sene önce "senin bir yeğenin olacak ve sen onu 4 aylik olmasına rağmen hala görmemiş olacaksın" deseler asla inanmazdım herhalde.

Bu hayatta insanin başına herşey gelebiliyormuş. Belki de seni hayatım boyunca hic görmeyeceğim. Belki de annen seni yarin kapımıza bırakacak hic bilmiyorum.

Annen saçma sapan hayatına seni de dahil etti malesef. Senin hicbir seyden haberin yok, günahsız bir meleksin. Ablanin ve abinin senin varlığından bile haberi yok henüz. Belki sen de hic bir zaman bunu bilemeyeceksin. Belki de bir gün tv programlarına katılıp bizi arayacaksın.

Aylardır seni düşünüyorum. Annen sana kimlik çıkartabildi mi, aşılarını yaptırıyor mu, sana iyi bakabiliyor mu, baban düzgün bir insan mi?...

Ne yapacagimi şaşırdım. Korkuyorum bir gün karşıma çıkıp da "annemin nasıl bir insan olduğunu biliyordunuz da beni niye ona bıraktınız?" diyeceksin diye... Bir taraftan da diyorum alsak seni annenden bu sefer de "sizin yüzünüzden annesiz büyüdüm, kotu de olsa o benim annemdi" diyeceksin diye korkuyorum. Arafta kaldım be yavrum...

Gücüm yettiğince gözüm üstünde olacak omrum boyunca. İnşallah annen bu sefer yüzümüzü kara çıkartır da sana düzgün bir annelik yapar. İnşallah en güzel şekilde büyürsün ve iyi bir insan olursun. Keske elimden birşeyler gelseydi...

Teyzelerin en yureklisi

Geçen gün aklıma geldin ama konunu hortlatmak istemedim , fotoğrafta hamile sanırım demiştin demek hamileymis ve doğmuş öyle mi

Gerçekten imtihanıniz çok zor ,tek.tek tüm aile bireylerinizin. Allah kolaylık versin canım, dilerim o evlada hakkıyla sahip çıkar ablan

Evet canım bir yeğenim daha oldu ve ben bunu ablamın profil resmiyle öğrendim... İnşallah bari zavallı çocuğun babası düzgün bir adamdır da çocuğuna sahip çıkar ya ne bileyim. Dua etmekten başka birşey gelmiyor elimden.

Bende dua edicem o sahip çıktığıniz masum evlatlar için , bu güzel kalbin için gerçekten Allah razı olsun.

Hayata ne kadar büyük bir acı ile başlıyorlar

Peki evlatlarını hiç aramıyor mu canım, hanı profil fotoğrafı koyarken duyulur görülür incilirler falan diye düşünmüyor musun acaba

Tam 14 ay olmuş ablam gideli. Bir kere bile evlatlarının sesini duymadı, yüzünü görmedi. Ben anneleri değilim ama ben bile 14 ayı bırak 14 gün görmesem nasıl özlüyorum. Bu nasıl bir anne ki çocuklarını özlemiyor?

Profil resminde habire çocuğunun resmini paylaşıyor bir de "canım kızım e..." yazıp kalpler koyuyor. Tanımasam diyeceğim ki evladını ne de çok seven bir anne! Bu senin evladın da diğerleri ne oluyor? Büyük ihtimalle oğlunu sokakta görse tanımaz artık. Bizim onun profil resimlerini takip ettiğimizi bilmiyor olabilir onu bilmiyorum. Ya da biliyor da bizim vicdanımıza oynuyor da olabilir. Ne yapmaya çalışıyor hiç bilmiyorum. Uzaktan uzağa takip ediyorum sadece...

İnanın kelime bulamıyorum, belki de eski eşini sevmediği için çocukları onunla iliskilendirip kendini soyutlamış , benim değil onun çocuğu diye, bir tanıdığım vardı bu şekilde .

Allahım size kolaylıklar versin hiçbirsey dışarıdan göründüğü gibi değil , akla gelmez şeyler başa geliyor

Mutlaka yıllar sonra ya ulaşır ya çocuklar ulaşmak ister daha farklı olur herşey , işte her aileye bir koca yürekli verir Allah ki toparlasin herkesi , o da sizsiniz hepsine yetebilme gücü vermiş size

Profil resmini görebiliyorsunuz madem ulaşıp konuşmayı deneseniz canım
Onun içinde çok zor olsa gerek

Ablamın varlığı mı daha çok zarar veriyor çocuklara yokluğu mu bilmiyorum. Bir gün kapımıza gelecek ona eminim ama birkaç çocuk daha bırakmaya gelecek diye tahmin ediyorum. Bence bu şekilde davranmasının tek nedeni hayatı zevk odaklı yaşaması. Yani yaptıklarının bedelini sonucunu düşünmüyor. Sadece o an ne yapmaktan zevk alıyorsa onu yapıyor. Muhtemelen bu çocuk da ona keyif vermemeye başlayınca ondan da kurtulmanın yolunu arayacaktır...

Profil resmini görebiliyorsunuz madem ulaşıp konuşmayı deneseniz canım
Onun içinde çok zor olsa gerek

konuşup ne diyeceğim ki canım? 3 çocuğunu niye annene terk ettin mi diyeceğim? Kocanı neden aldattın mı diyeceğim? 2 farklı adamdan neden gayri meşru çocuk doğurdun mu diyeyim?

Emira çok üzüldüm gerçekten
Bir yakınımda aynı durumu yaşıyor
Konuşmak çare olmayacaktır
Yakınım defalarca denedi
Hatta tüm aile denedi ama amenna
Onlar hayatlarını istedikleri gibi yaşıyorlar
Ne çocuğa ne eşe bağlanmıyorlar aslında
Kendi nasıl hoşnutsa o şekilde devam ediyor
Ne zaman kendi kendine hatalarını fark eder ancak o zaman düzelir
Dua edelim çok geç kalmasın
Ufaklıklar şanslılar siz varsınız
Rabbim size güç versin

Düşünemiyorum bir yerlerde parçamı bırakıp gittiğimi...ki inan öyle çok anaç değilim ben...ama bu düşünce bile kalbimi iğneliyor...

Sizlere çok çok çok güveniyor herhalde iyi bakacağınıza dair ...ama yinede çok vicdansızca...

artık şansını kaybetti canım çünkü çocukların velayetini eniştem aldı ve anneme kızın bir gün geri döner de eve alırsan çocukları senden alırım dedi. Çocuklarını öyle bir kadının yetiştirmesini istemiyormuş. Annem onu artık dönse bile kabul edemez...

İnşallah bundan sonraki hayatında hatalar yapmaz ne diyeyim bari son çocuğuna doğru düzgün annelik etsin ona da razıyım artık. Kim bilir belki yeniden hamiledir bile...

ya bu anaçlıkla ilgili değil ki insanlıkla ilgili. Ben anneleri değilim ama yemin ediyorum ben bile onları görmesem haberlerini almasam 1 ay bile dayanamam. Bir de yeğenim emiyordu annesi gittiğinde en acısı da o. Kendi göğsü şişmedi mi sızlamadı mı bilmiyorum. Gerçi gittiğinin ikinci ayı hamile kaldığına göre hayatından memnun demek ki...

Hiii inanmıyorum...emen çocuğu öylece bırak git! Ben 3 saat emzirmesem zıvanadan çıkıyor benimki...nasıl başa çıktınız?

Hiii inanmıyorum...emen çocuğu öylece bırak git! Ben 3 saat emzirmesem zıvanadan çıkıyor benimki...nasıl başa çıktınız?

2 buçuk yaşındaydı neyseki aşırı küçük değildi ama tabi yine de zordu. Gece uykusuna emerek uyutmaya alıştırmış o yüzden en zoru gece uyutmak oluyordu. Her gece ben şimdi ne yapıcaam diye ağlıyordu.. 8 ay önce oğlum doğdu yeğenim ne zaman emzirirken görse biliyor musun teyze aslında ben de hala annemi emiyorum, annem gelsin ben onu yine emeceğim diyordu. Yavrum nasıl bir travma yaşamışsa hala sütten kesildiğine bile inanmıyor. Bu aralar da kreşe başladı. Kreşte arkadaşları annelerini mi anlatıyorlar bilmiyorum bu ara aşırı derecede annesini özledi. Aylardır annesini anmıyordu yeniden annemi özledim onu bulalım demelere başladı. Bilse ki annesinin artık başka bir bebeği Var ne kadar büyük hayal kırıklığına uğrar yavrum...

Pfff kıyamam...hayat boyu bu eksikliği içinde taşıyacak
Çok kötü bir travma çok...

konuşup ne diyeceğim ki canım? 3 çocuğunu niye annene terk ettin mi diyeceğim? Kocanı neden aldattın mı diyeceğim? 2 farklı adamdan neden gayri meşru çocuk doğurdun mu diyeyim?
Yani aslında haklısınız ne denir ki¿
Kendisi de zaten farkında değil mı yaptıklarının
Ben bazı ANNEleri anlayamıyorum
İkizlerime doğum yaptım ve mecburen küvözede kaldılar bir ay
Ve ben koklayamadım bile
Bir ay boyunca camın ardından gördüm kızlarımı elim boş eve geldim
Dünyada cehennem buymuş dedim
Rabbim ablanızın yüreğine merhamet versin
Kimse Zorluk çekmez o çocuklar kadar

Rabbim evlatlarınla sana bir daha ayrılık yaşatmasın canım. Ben de çalışan bir anneyim oğlumu şimdiye kadar en uzun bırakışım 6 saat sürdü ve mahvoldum. Herkes anne olamıyor işte malesef...

Ablanız psikolojik olarak rahatsız mı? Bipolar bozukluk olabilir mi?

Ablanız psikolojik olarak rahatsız mı? Bipolar bozukluk olabilir mi?

tespit edilmiş bir rahatsızlığı yok ama ben de öyle tahmin ediyorum. Daha önce 2 ayrı psikoloğa gitti ama ikisine de asıl bunlar deli diyerek devam etmedi. Zaten bir tanesine hep yalanlar söylemiş annemi babamı canavar gibi anlatmış. Diğeriyle de kavga etmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…