• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic gelmeye-gitmeye yanasmayan "gurbet" arkadaslari

Uzun yıllardır yurtdışında yaşarken öğrendiğim en önemli şey” Türk Tük’ü gurbette öpermiş” lafının gerçekliğidir. Çok güzel dostluklarım,kardeşliklerimde oldu ama en çok ihanet gördü bu gözler:) tavsiyem size değer veren arkadaşlarla görüşün. Ben çok kişiyi sildim attım hiç de pişman olmadım. Türkler yerine yabancı arkadaşlar edinebilirsiniz. Benim yan komşum Hollandalı. Ondan gördüğüm insanlığı,yardımseverliği ben burda çoğu Türk’te görmedim. Mutluluklar diliyorum

Doktoraniz hayirli olsun, ben de doktora ogrencisiydim, biraktim 2. Cocugum olunca. Burada sanirim kendimi yanlis tanittim, Ben hic kimseyi asla rahatsiz etmiyorum. Kimseye Bir kere bile niye aramadin vs demiyorum, demem de. Ayrica birararaya gelince de yalnizliktan, gurbetlikten dem vurmam, cunku seviyorum abd yi, seviyorsam bazi zorluklarina da zaten raziyim. Burada 2-3 ayda bir de olsa goruselim diyen bu arkadaslar, sonra iptal eden de kendileri. Baby shower yapalim mi diyen arkadas baskasi, Tamam olur dedikten sonra da o gun konserve yapicam, o gun sunu, bunu yapacagim deyip de ayarlamayan da o. Bize caya buyrun diyen de tam kapidan cikarken iptal ettik cocuk uyudu diyen de diger arkadas mesela. Hem surekli gelin bize, kimimiz var ki burada, kuru ekmege tereyag surer yeriz vs diyor baska arkadas hem de sadece yolumuz dustugu icin sizi de ziyaret edelim mi musaitseniz dedigimde 3 kere ust uste musait degiliz diyor. Ben mesela kendi adima konusayim bir arkadasim tam bizim evin yakinindan gecip de musaitseniz yarim saat ugrayim mi dese cok mutlu olurum. Taa kapisinin onunden gecmisim de bir haber bile vermemisim gibi dusunmesin diye haber verdim ki zaten iki kere esim demis esine, benim haberim bile yoktu.

Çok teşekkür ederim.
Sanırım üst üste anlattığınız için sürekli siz arıyormuşsunuz gibi anlaşıldı, kusura bakmayın o halde.
Ben de mesela kapımın önünden geçiyorsa bile çat kapı haber veren arkadaşı hiç sevmem, hiçbir şekilde de kabul etmem. Hatta evim müsait olmadığı için çat kapı gelen bir arkadaşımı içeri almadım birkaç ay önce, kapının önünde konuştum. Kırmızı çizgilerimden biridir bu çat kapı gelme olayını saygısızlık olarak görürüm. Hayata bakış açılarınız farklı demek ki arkadaşlarınızla, ben ikili ilişkileri çok zorlamamak gerektiğini düşünüyorum. Sizin yerinizde olsam o kişilerle bir daha çağırsalar da görüşmem.

new_yorker new_yorker oğlunuza doğum günü yapmak istiyoranız aile içinde yapın. Arkadaşlarınız(!) siz davet etseniz de anlattığınız gibiyseler gelmeyecekler ve üzülen siz olacaksınız. Onlar sizin gibi düşünmüyorlar demek ki, ısrar etmenizin alemi yok.

Valla son dk planları saçma sebeplerle iptal eden insanlarla dünya yansa da bi daha görüşmem. Daha bu yaz çocukluk arkadaşım icin butun gun hazırlık yaptim gun icinde abuk subuk sebeplerden geliş saatini ileri atti en son da uyuyakalmışım dedi ve ekti gelmedi. Asla yüzüne bakmam bi daha. Siz gurbette olduğunuz ve belki de kotu niyet sezmediginiz icin tolere edebiliyorsunuz ama bence etmemelisiniz. Huy edinmişler belli ki ve hic hos degil

Sizi sevmiyor olabilirler.
Çok sıkıp darlamışsınız insanları,herkes sizin gibi sosyal arkadaş canlısı sıkı fıkı olmak zorunda değil.
Herkes kendi işine baksın yani.

Cok tesekkur ederim, siz de nj ye bize buyrun. Bir derdim vardi buraya yazayim dedim daha cok derdim oldu beni gercekten anladiginiz icin sagolun.
Nj Turk dolu, duydugum kadariyla ozellikle Paterson`da cok Turk varmis, kuyumcudan firina kadar her sey de varmis, is bulursak neden olmasin geliriz oralara. Ben de oyle sik sik gorusemem arkadaslarimla, hem calisiyorum hem 3 yasinda oglum var, ikinci de yolda ama insan soyle ayda bir de olsa arkadas ortami istiyor. Siz dogum gunu icin organizasyonunuzu yapin ama davet ettiklerinize su tarihe kadar geliyorsaniz haber verin deyin, en azindan onceden kimin gelip gelemiyecegini partiden once bilirsiniz. Geliriz deyip gelmeyenle de daha gorusmeyin.

Çok sıkıp darlamışsınız insanları,herkes sizin gibi sosyal arkadaş canlısı sıkı fıkı olmak zorunda değil.
Herkes kendi işine baksın yani.
Tabiki değiller ama kapıdan çıkar ara iptal saçma değil mi?Birkaç ayda bir görüşmekde samimiyet değildir zaten.

Size tipa tip benzeyen bir arkadaşım var.Bahsettiginiz arkadaşlarınız gibi ben de bu arkadaşıma bahane üstüne bahane buluyorum. Siz dışa dönük,sosyal,konuşkan,belki birazcık arkadasim gibi patavatsiz/hoppala olabilirsiniz.Ben daha çok aileye dönük, kendi iç dünyasinda daha huzurlu,her an sosyallik kalabalık aramayan biriyim.Ve böyle ısrarcı,sıkı fıkı olmak isteyen insanlardan ürküyorum.Emin olun bu kadar görüşmek istemeyip onlardan talep bekleseydiniz daha değerli olurdunuz. Çok muhabbet tez ayrılık getirir,insan her an konuşacak muhabbet bulamayabilir.

Bende Kanada da yaşıyorum benimde hiç arkadasım yok gelip gittiğim,sadece kendi ailem var 1 abla,2 kis kardes, 1 abi. Kızlar bekar annemle babamla yasıyorlar abi evli ama annemgile ayni binada yaşıyorlar abim olmasına rağmen 3-4 ayda bir giderim evine. Annemgile de haftada 1 yada 2 kez anca giderim ki yürüme mesafesi 3 dakika falan. Bende sıkılıyorum bazen,ama ben birine bir kez buyur derim yada bir yerde buluşalım derim oldu oldu olmadi asla daha da teklif etmem

Al çocuklarını gel TR ye,ailenle kutla doğum gününü.Çok mu zor?

En az konu sahibi kadar uzakta yaşayan bir insan olarak yazınızı görünce dayanamadım ama gerçekten çok zor :)
Bilet fiyatları, uygun tarih ayarlamak, direkt uçuşsa direkt uçuşun olduğu günleri denk getirmek falan gerçekten çaba gerektirir maddi manevi.
Genelde aylar önce ayarlamaya çalışırız. Ben mesela aralık uçuşumu eylül sonu planladım ekim başı aldım biletimi.
Avrupa' da yaşayanlar bu konuda daha şanslı diye düşünüyorum.

Back