- Konu Sahibi new_yorker
Hanimlar merhaba,
Malumunuz ben ABD deyim, ABD de esim ve ben ogrenciyiz (ben mezun oldum, simdilik calismiyorum, su an ev hanimiyim) 5 kez tasindik. Surekli ortam degistirdik.
Biraz kendimden bahsedeyim, ben bayagi -sosyal- birisiyim, cok disa donuk, konuskan, girisken, misafir ve arkadas seven biriyim. Yalnizligi gercekten hic sevmiyorum ve her girdigim ortamda arkadas yapmaya calisirim, evime davet ederim, bulusmak isterim, ararim, sorarim vs vs.
Burada cok samimi, kardesten ote, gecemiz gunduzumuz bir, yedigimiz ictigimiz ayri dusmeyen bir arkadas ortamimiz oldu, ama malum iste herkes is buldukca farkli yerlere dagildi.
Simdi bir onceki tasindigimiz yerde iki arkadas ailemiz vardi ama ne arkadas inanin davet etmekten, arayip sormaktan, arkadas olmaya calismaktan cok yoruldum. Biraraya geldigimiz zaman samimiyiz, hele biri surekli der ki, her zaman buyrun gelin, yemek bulamazsak ekmege yag surer yeriz, bizim birbirimizden baska kimimiz var ki vs vs. bir samimi muhabbet, bir arkadas olma istegi ki, sormayin gitsin, gecenlerde 3 kere farkli zamanlarda musaitseniz sizi ziyaret edelim dedik, 3 unde de reddetti. Diger hanim arkadas dunya iyisi, tatlisi, yalnizliktan, gurbetlikten dem vuran bir arkadas, ama gel gor ki 5 kere davet etsem 1 kere gelir, 5 kere geleyim mi desem 2 kere ancak kabul eder. Ufak tefek bir suru bahanesi var. Hatta bir defasinda bizi ailecek aksam cayina davet ettiler, tam biz kapidan cikiyoruz, mesajini gordum, cocuk uyuyor, cayi iptal ettik diye, beynimizden vurulduk, kapidan donduk, geri oturduk ailecek, esimin de benim de cok zorumuza gitti yaptiklari. (O zamanlar ikimiz de tek cocukluyduk) Ucumuz bir yere gidelim desek biri gelir, oteki gelmez, biri gezmeye gidecegim der, bizi reddeder, biri kabul eder, son dk herkes hazirken iptal eder vs vs. hic ayarlamaya calismiyorlar, oysa onlar bizi davet etse hemen kabul ederiz, hemen o gunumuzu bosaltip, biraraya gelmeye calisiriz. Gezmeye gideceksek de baska zaman gideriz, arkadaslarla ayda hatta 2-3 ayda bir araya geliyoruz ne de olsa diye. Bunlar haric yakin cevrede 3 arkadas aile daha var, onlar da bunlar gibi, davete bin nazla geliyorlar ki zaten pek davet de etmiyorlar. Arkadasin birine baby shower yapayim dedim, bir tanesiyle o kadar zor ayarladik ki gunu gormeniz lazim, her gune bir plan yapmis ki bu planlar oyle disari aktivitesi degil yani, evde yapilacak isler, hicbirinden taviz vermiyor (mesela evde konserve yapacagi gunler var, neyse 2-3 saat geleyim de, konserveye donunce devam ederim falan demiyor) Artik hicbir gunu kabul etmeyince bayram gunu baby shower yapalim dedik, hem bayramlasma, hem baby shower olsun diye. (Onu da yine son gun yagmur yagiyor diye iptal etmek istedi de etmedim, yagmur yagarsa cardaklara gideriz dedim) Diger 4 aileyi de bayramlasma ve baby shower a davet ettim, sadece biri geldi, diger ucu gelmediler. Oyle cok onemli sebepleri de yoktu, baya baya gelmediler. Ve hicbirinin burada ne baska arkadas ortamlari var, ne de aileleri. Hepsiyle konusuyorum, anlatiyorum, birbirimizden baska kimimiz var diyorum, gelin hem bayramlasalim, hem kizcagiza moral olsun, kimsesi yok, baby shower yapalim diyorum vs ama nafile. Buna benzer bir suru olay sayarim daha buraya. Ben de caresiz umidi kestim, artik cok da davet etmiyorum ama yine vicdanim el vermiyor, arayip soruyorum. Baska arkadaslar edindigim zaman hicbirini umursamayacagim ama.
Simdi birsey sormak istiyorum, bebegim bir ay sonra 1 yasina girecek, kizimin 3 yil ustuste dogumgununu yaptim, ona da yapmak istiyorum. Aile arasinda yapmayacagim zaten yillardir her gunumuz aile arasinda geciyor. Bunlardan baska arkadas grubumuz yok ailecek tanistigimiz. Ama vallahi artik korkuyorum arayip, davet etmeye. Sizce nasil bir yol izlemeliyim? Bir arkadas gelirim dedi. Digerleri de supheli. Zaten gelirim deseler de son dk iptal etme gibi huylari var. Ben en az 3 aile olsun istiyorum ama cok yoruldum artik bunlarla arkadaslik iliskisi kurmaya calismaktan, davet edecegim gelmezler diye korkuyorum, yapmasam da icimde kalacak, nasil bir yol izlemeliyim?
Türk değil de oradan Amerikalı birileriyle arkadaşlık etseniz yani ben Türkiye'den ayrılma planları yapıyorum ailem ve bir kaç yakın arkadaşım harici ömrümce başka Türk görmesem umrum da olmaz çocuklarınızın geleceğini düşünün dil öğresinler orda okusunlar çok büyük bir fırsat bu onlar için