• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic gelmeye-gitmeye yanasmayan "gurbet" arkadaslari

Konuyla çok alakasız ama 1 yaşındaki çocuğa da büyük kalabalık doğum günü partisine hiç bir zaman anlam veremedim . Çocuk zaten anlamıyor etmiyor . Siz illa kalabalık ortam olsun diyorsanız başka bir günde seçebilirsiniz. Açıkçası bana bu tarz doğum günleri hediye gelsin diye yapılmış gibi geliyor (Benim ailemde de çok kişi yapıyor, hepsi içinde aynısını düşünüyorum) çocuklar oynasın desen oynamayamaz,yanı amaç ne ? Gün yap daha iyi :)
Neyse konuya yorumuma geceyim; dmeek ki arkadaşlığı sizin gördüğünüz gibi görmüyorlar. Türkler ile birşeyler yapmak zorunda mısınız? Kendiniz diyorsunuz aktif sosyal biriyim . Yabancılardan arkadaş edinin, 0 sıkıntı yaşayın:) ben öyleyim:)

Şimdiden bebeğinizin doğum günü kutlu olsun,nice güzel yıllara :nazar::KK52:
Kizimin 3 dogumgununde de ozellikle hediye kabul etmeyecegimi, kizima ani olsun hem de gurbet elde bahaneyle Bir araya gelelim diye yaptigimi tum davet ettiklerime belirttim. Bir yasindaki oglumda cok acilar, cok yalnizlik cektim. Bebek gormeye bile 7 kisi gelmis toplam, biri ABD li komsum, 6 si turk. Yeni tasindigim yerde bir komsum var, bebeklerimiz ayni zamanda dogmus, ozellikle insanlardan Kacan ve bunu belirten biri, kac kisi geldi bebek gormeye diyorum 30 falan diyor, dusunun yani. O kadar sosyal ve giriskenim, kimseyi asla rahatsiz etmemeye calisirim, omrum boyunca hep cok samimi arkadaslarim oldu, ama payima dusen yalnizlik. Yakin cevremde 6 aile dostumuz var, biri haric otekiler hep 5 te bir davete gelir veya misafir kabul Eder. Hayir 1-2 ay hicbiriyle gorusmuyorum bilerek, bakiyorum ki yalnizim.

Demekkı onlar sizin gibi bu tur ortamları sevmiyor yada sıkıcı buluyorlar ıkı uc ayda bir gorusme yetiyor olabilir. Bence sizde ustelemeyın bende yalnızlığa almıstım sahsen arkadaslarla cok nadir gorusurum bı yerden sonra insan alısıyor

Ben de yurtdisindayim.
Gurbetci sendromunu tanidik benim icin de :)
Yalnizlik duygusu kotu.
Ama madem kac keredir ayni sekilde oluyor; israrci olmayin. Sizin dusundugunuz gibi bir samimiyet anlayislari olmayabilir. (Kapidan cikiyorken mesaj atip cocuk uyuyor gelmeyin demeleri cok tuhaf tabiki)
Ilk geldigimde ben de coook sasirmistim.
Artik umursamiyorum. Ayni sizin gibi sosyal, hayat dolu bi insandim ben de artik bir robotum :)))
Inanin cok yoruldum. Ben asla kimseyi rahatsiz etmiyorum. Bayramlasma ve baby shower a 6 aileden biri davet edince gelirim dedi, oteki hamileyim evden cikmam dedi, oteki baska bir yere gidecegim dedi, ertesi gun gidemez misin bu hem bayram hem baby shower dedim, Ben sana haber veririm dedi, haber Verdi karar verdim, gelmiyorum dedi. Digeri esime sorayim dedi, sordum baska plani varmis dedi. Digeri zaten 15 gunluk tatil gununden sadece ama sadece bir gunu kabul etti ki onu da son gun iptal etmeye calisti ben Kabul etmedim.
Hepsi de yalnizlar oysa. Ben haric hicbiri dogumgunu yapmiyor. Oyle aile arasinda kutluyorlar. Niye dogumgunu yapmiyorsunuz diyorum biz oyle aile arasinda kutluyoruz diyorlar. Bir arkadas oglum dogdu, 10 aylik oldu, ne hayirli olsun dedi, ne de bebek ziyaretine geldi. Kendisi gecen hafta dogum yapti, yaninda kimsesi yok, annesine de vize cikmamis, iki cocugumla bir Saat yol gittim, Yemek yaptim goturdum, cicek aldim hastaneye gittim. Kimsesi yok, tek cicek alan benim. Iki arkadas gelmis sadece ben de 3. yum. Diger ikisinden biri dondu gitti, digeri de rahatsiz, yatiyor. Yazik yani yapayalniz, vicdanim elvermiyor onu oylece yalniz birakmaya, arayip sormamaya, arayip soruyorum, cuma yine esimle yemek yollayacagim. Boyle biriyim ben onlar gibi olamiyorum.

Demekkı onlar sizin gibi bu tur ortamları sevmiyor yada sıkıcı buluyorlar ıkı uc ayda bir gorusme yetiyor olabilir. Bence sizde ustelemeyın bende yalnızlığa almıstım sahsen arkadaslarla cok nadir gorusurum bı yerden sonra insan alısıyor
Ben de yalnizliga tr deki gunlerime nispeten cok alistim. Ama ayda bir, 2-3 ayda bir gorusmeye bile binbir naz, binbir bahane...

Biri beni de bu kadar darlasa yalnızlıktan ölsem görüşmem onla. Siz de anlayın da taleplerinize devam etmeyin diye yapıyolar belli ki ama hala doğum gününe napsam da çağırsam derdindesiniz valla çok garip :KK70:

Şu gurbetçi kafasını da asla anlayamıyorum noluyo amerikanlar yiyor mu sizi ne bu bizim birbirimizden başka kimsemiz yok romantizmi? İnsanının insana ihtiyacı var milliyetçilikle ırkçılığı karıştırmayalım lütfen

Biri beni de bu kadar darlasa yalnızlıktan ölsem görüşmem onla. Siz de anlayın da taleplerinize devam etmeyin diye yapıyolar belli ki ama hala doğum gününe napsam da çağırsam derdindesiniz valla çok garip :KK70:

Şu gurbetçi kafasını da asla anlayamıyorum noluyo amerikanlar yiyor mu sizi ne bu bizim birbirimizden başka kimsemiz yok romantizmi? İnsanının insana ihtiyacı var milliyetçilikle ırkçılığı karıştırmayalım lütfen
Darlamak?? Tanimadiginiz ustelik dert anlatmaya calisan birine karsi bu sozu mu uygun buldunuz?

Ben de yalnizliga tr deki gunlerime nispeten cok alistim. Ama ayda bir, 2-3 ayda bir gorusmeye bile binbir naz, binbir bahane...
Boylesı dahamı ıyı son anda kapılardan donmek, verilen sozlerın arkasında durmamak, cok sinir bozucu daha cok havalanıyorlar sizde ailece biseyler yapın madem hem sınırınız bozulmaz bence ve sizde ıyı sabır varmıs ben coktan hayatımdan cıkarmıstım.

Boylesı dahamı ıyı son anda kapılardan donmek, verilen sozlerın arkasında durmamak, cok sinir bozucu daha cok havalanıyorlar sizde ailece biseyler yapın madem hem sınırınız bozulmaz bence ve sizde ıyı sabır varmıs ben coktan hayatımdan cıkarmıstım.
Baska arkadaslar edinmeye calisiyorum su an yeni tasindigim yerde. Birdenbire olmuyor iste.

Baska arkadaslar edinmeye calisiyorum su an yeni tasindigim yerde. Birdenbire olmuyor iste.
Haklısınız bı anda alısmak zor benimde yıllarımı aldı ama basardım :) tabi bu ıyı bısey degıl insan yalnizliga alısıncada hıc bı ortama girmek istemiyor siz yine benim gibi olmayın. Ben telefonda bile konusmak istemiyorum kimseyle o derece oldum. Umarım yeni yerde kafanıza uygun birileri olur bir olsun tam olsun kafa dengi olsun.

Inanin cok yoruldum. Ben asla kimseyi rahatsiz etmiyorum. Bayramlasma ve baby shower a 6 aileden biri davet edince gelirim dedi, oteki hamileyim evden cikmam dedi, oteki baska bir yere gidecegim dedi, ertesi gun gidemez misin bu hem bayram hem baby shower dedim, Ben sana haber veririm dedi, haber Verdi karar verdim, gelmiyorum dedi. Digeri esime sorayim dedi, sordum baska plani varmis dedi. Digeri zaten 15 gunluk tatil gununden sadece ama sadece bir gunu kabul etti ki onu da son gun iptal etmeye calisti ben Kabul etmedim.
Hepsi de yalnizlar oysa. Ben haric hicbiri dogumgunu yapmiyor. Oyle aile arasinda kutluyorlar. Niye dogumgunu yapmiyorsunuz diyorum biz oyle aile arasinda kutluyoruz diyorlar. Bir arkadas oglum dogdu, 10 aylik oldu, ne hayirli olsun dedi, ne de bebek ziyaretine geldi. Kendisi gecen hafta dogum yapti, yaninda kimsesi yok, annesine de vize cikmamis, iki cocugumla bir Saat yol gittim, Yemek yaptim goturdum, cicek aldim hastaneye gittim. Kimsesi yok, tek cicek alan benim. Iki arkadas gelmis sadece ben de 3. yum. Diger ikisinden biri dondu gitti, digeri de rahatsiz, yatiyor. Yazik yani yapayalniz, vicdanim elvermiyor onu oylece yalniz birakmaya, arayip sormamaya, arayip soruyorum, cuma yine esimle yemek yollayacagim. Boyle biriyim ben onlar gibi olamiyorum.

insanlar yurt disinda yasamak icin gittiginde biraz da bu bizim adetlerimizdeki mic mic gorusme gunlerinden kaciyo bence.
siz bakmayin gurbetteyim naralarina acitasyonu genel olarak seviyoruz o genlere islemis demekki ondan konusuyolar ama harekete gecmiyolar

esime diyorum bazen keske yurt dışında yasasak kimseye gidip gelmek zorunda kalmasak, bayram seyran gün mevlit dogum bilmem ne.... herseye bir gun yapiyolar gorusmek icin. birine gidip otekine gitmesen olmuyo. iki kere gittiysen üçüncüye gitmeyince cik ciklayip kinayan mi ararsiniz mecbursun gibi davranan mi ararsiniz. ben cok bunaldim bu orf adetlerimizden

dusunsenize bu tarz seylerden kacmis insanlar ama hadi gurbetteyiz beraber takilalim diye organizasyon yapan bi arkadas var. belki de kirmamak icin böyle yapiyolar

orda dogup buyudulerse de zaten bu görüşme sıklığı yetiyodur onlara.

bide yazinizda bisey dikkatimi cekti. yeni arakadaslar bulunca ben de aramicam gibi biseydi sanirim. yani yedekte mi tutuyosunuz. bu tavırlar zorunuza gitmesine ragmen gorusme sebebiniz başkalarını bulamazsam hazirda bunlar var mi düşünceniz

turkiyedeyim gurbette bi ildeyim sosyallesme taleplerini genelde reddedip evde kafa dinliyorum pisman degilim

dogum yapan arkadasiniza iyilik yaptığınızı dusunuyo olabilirsiniz, belki o gerildi ve gereksiz buldu yaptiklarinizi. insanlara kendinizden pay bicerek davranmayin bence. bakin nasil davraniyolar siz de oyle davranin. bana bi adim gelene ben kosarim diye bi yaklasim olmus sizinki

Darlamak?? Tanimadiginiz ustelik dert anlatmaya calisan birine karsi bu sozu mu uygun buldunuz?
Evet. Bunaltmış desem daha mı sevimli olurdu bilmiyorum ama bunaltmayı geçmişsiniz kusura bakmayın. Buluşma ayarlamaya çalışıp defalarca kez reddedilmenize ragmen hala insanlara bizim kimimiz var niye böyle yapıyosunuz diyip görülmeye devam etmenizi başka kelimeyle açıklayamadım açıkçası. Belki iletişim açlığınız var bilemiyorum ama arkadaşlarınız doğru iletişimi kurabileceğiniz kişiler değiller demek ki. Millet ayırmazsanız kendinize uygun arkadaş bulmanız daha kolay olabilir, zorlayacağınıza deneyin

Ben de Türkiye de gurbetteyim 10 yıldır.Onun öncesinde hep çok sevdiğim arkadaşlarım vardı çevremde.Buraya gelince çok yalnız kaldım anlıyorum sizi insan kafa dağıtacak insan arıyor ama olmayınca olmuyor bu süreçte 4 kez taşındık edindiğim çevre orada kaldı bağlar koptu sonra sıkıntili zamanlarım oldu arayan soran olmadı derken insanlardan çok soğudum ben de kimseyi arayıp sormuyorum.Guzel havalarda çocuklarla parktayim diğer zamanlar evde.Zamanla insan içine dönüyor şimdi böylesi daha mutlu ediyor beni artık insan sevmiyorum sanirim

çok iyi niyetli olduğunuz belli ama insanlar maalesef sizin gibi değil
çoğunun ağzından çıkanla kafasından geçen bir olmuyor
ve siz iyi niyetle arayıp sordukça içten içe haz duyan bile vardır eminim
bana muhtaç tavrıyla ayy ben olsam hiç üzerlerine düşmem :kahve:

Ben de Türkiye de gurbetteyim 10 yıldır.Onun öncesinde hep çok sevdiğim arkadaşlarım vardı çevremde.Buraya gelince çok yalnız kaldım anlıyorum sizi insan kafa dağıtacak insan arıyor ama olmayınca olmuyor bu süreçte 4 kez taşındık edindiğim çevre orada kaldı bağlar koptu sonra sıkıntili zamanlarım oldu arayan soran olmadı derken insanlardan çok soğudum ben de kimseyi arayıp sormuyorum.Guzel havalarda çocuklarla parktayim diğer zamanlar evde.Zamanla insan içine dönüyor şimdi böylesi daha mutlu ediyor beni artık insan sevmiyorum sanirim
Ben de oyle. Tr de iken ortamlards populer biriydim, her ortamda cok Yakin arkadaslarim oldu, Hala gorusuruz bazilariyla. Burada da iki yil cok cok samimi dostlarimiz oldu, gece gunduz beraberdik. Ama dagildik iste, bir daha da bir grubumuz, bir arkadasimiz olmadi. Ben de yalnizliga cok alistim da dedigim gibi 2-3 ayda bir gorustugum birileri olsa diyorum.

Bahsettiğiniz insanlar tarafından size verilen mesajların çeyreği bana verilse, bir daha sittin sene arayamam o insanları. Belli ki görüşmek istemiyorlar, ne diye zorluyorum derim... Gururum kırılır.

Öyle boğucu geldiniz ki bana, insanlar sizden nasıl kaçacağını şaşırmıştır belki. Hatta o son anda mesajla çayları iptal eden arkadaş, ondan soğuyun artık diye taktik bile uygulamış olabilir. İnsanları biraz rahat bırakın. Herkes meraklı değil hergün araşıp görüşmeye. Kaldı ki meraklı bile olsalar, belki sizden çok da hoşlanmıyorlardır. Belki sandığınız kadar kafa dengi değilsinizdir. Onlara sorsak... Görüşmek zorunda değiller yani. Ne kadar üstüne gitmişsiniz insanların.

Abd'de olup yana yakıla Türk aramanız da çok yorucu olsa gerek.

Ben de oyle. Tr de iken ortamlards populer biriydim, her ortamda cok Yakin arkadaslarim oldu, Hala gorusuruz bazilariyla. Burada da iki yil cok cok samimi dostlarimiz oldu, gece gunduz beraberdik. Ama dagildik iste, bir daha da bir grubumuz, bir arkadasimiz olmadi. Ben de yalnizliga cok alistim da dedigim gibi 2-3 ayda bir gorustugum birileri olsa diyorum.
Bir de benim edindiğim arkadaşlar da aynı sizinkiler gibiydi bir aile akşam çaya gelecekti çalışıyordum işten geldim apar topar temizlik yaptım ikram hazırladım hava karardı mesaj atmışlar gelemiyoruz apartman toplantısı var son anda mi belli oldu bir daha asla davet etmedim onları.Benim için de karşılıklı çaba önemli onlar istemiyorsa ben niye peşlerinde kosayim size nasıl davranıyorlarsa siz de öyle davranın.

Ben de arkadaşlarımla buluşmayı severim ama böyle sürekli sürekli bir şeyler ayarlanmaya çalışıldığında irrite oluyorum. Bazen bazı şeyler açık açık söylenmez, davranışlarla ima edilir. Arkadaşlarınız sizin kadar görüşmek istemiyor demek ki.

Ben de arkadaşlarımla buluşmayı severim ama böyle sürekli sürekli bir şeyler ayarlanmaya çalışıldığında irrite oluyorum. Bazen bazı şeyler açık açık söylenmez, davranışlarla ima edilir. Arkadaşlarınız sizin kadar görüşmek istemiyor demek ki.
Yanlis anlasildim, surekli birsey ayarlayan ben degilim. Hatta sadece baby shower i ben ayarladim, iki kere de kizima dogumgunu o kadar. Kendileri teklif ediyorlar cogu daveti. O da 2-3 ayda bir oluyor. Ben kabul eden, kendimi ayarlayan kisiyim. Kendileri ya iptal ediyor, ya Bir bahane buluyor sonra.

Sürekli içiçe olmak istemıyorlar bu kadar basit
ben de istemem şahsen
birkaç ayda bir görüşülür
insan her zaman birilerini gmrke istemeyebilir.

abd de olacağım ve böyle dertlerim olacak bu da enteresan:)

Back