Hic gelmeye-gitmeye yanasmayan "gurbet" arkadaslari

Türk değil de oradan Amerikalı birileriyle arkadaşlık etseniz yani ben Türkiye'den ayrılma planları yapıyorum ailem ve bir kaç yakın arkadaşım harici ömrümce başka Türk görmesem umrum da olmaz çocuklarınızın geleceğini düşünün dil öğresinler orda okusunlar çok büyük bir fırsat bu onlar için

Tüm konuyu okuyamadim o kadar bunaldim. Siz çok israrcsiniz. Bir iki yil tanidiginiz insan için bile "yememiz içmemiz ayri gitmezdi" demeniz bile normal degil. Iki yilda insanlar ile bu denli yakin olmak normal degil.

Ayirten sadece Türkler ile iletisim kuralacak diye bir kural mi var? Amerikanlara ne olmus?

Bence siz acilen kendinize bir hobby bulun. Bir kursa gidin. Bu sekilde sadece insanlara sariyorsunuz ve gördügünüz gibi onlarda sizden kaçiyorlar.

hımm anladım, iptal edilmesi zaten aşırı saygısızca. Baştan kabul etmeyecekler o zaman. İptal etmelerden sonra tavır koyabilirsiniz "x bir değil, iki değil sürekli son dakika iptal ediyorsunuz, sizin işleriniz varsa bizim de var ve hoş olmuyor." diyebilirsiniz. Aranızı iyi tutmak için alttan almayın bence.

Ben de arkadaşlarınız gibi mesafeyi severim açıkçası, ailemden başka insanlarla içli dışlı olmak ,sürekli gidip gelmekten hoşlanmam. Bunun sebeplerinden biri, bazı insanların çok densiz olmaları, ne konuştuklarını bilmemeleri, başka bir sebebi de çocuklu olanların rahat tavırları,diğer bir sebepse ben çalışan bir insanım ve sabahın köründe işe gidiyorum, akşam eve gelip yemekle uğraşıyorum, haftasonu da temizlik ve biraz da kendimize vakit ayırmaya çalışıyoruz. Yani bu sebeplerden dolayı sade bir hayat daha çok hoşuma gidiyor, gereksiz insanlara maruz kalmamış oluyorum. Bu arada ben sizin yerinizde olsam, bu anlattığınız insanların telefonlarına bile çıkmam bir daha

İyilikten maraz doğar diye boşuna dememişler

Bana çok düşüncesiz insanlar gibi geldiler ne demek çocuk uyudu çayı iptal ettik ?
Ne alaka yani böyle bi bahane duymadım uyursa uyusun çocuk.
Bence tembel ve umursamazlar üşeniyorlar misafir ağırlamaya vs. Canları o an nasıl isterse öyle davranıyorlar.
Hiç karşıdakine ayıp olur üzülürler alınırlar diye düşünmüyorlar.
Ben şahsen görüşmek istemiyorsam hiç plan program yapmam bu yaptıkları daha ayıp yani.

Bence yeni çevre edinin ve onlar aramadıkça da aramayın kırılıp gucendigimi de söylerdim ben olsam.

Ben doğru bulmuyorum bu tavrınızı, evliya mısınız siz ya tokat atana diğer yanağınızı çeviriyorsunuz? benim doğumuma gelmeyene yağmurlu havada su vermem ben

Bence kendinizi geri cekin. Arkadaşlarınız yüzünüze gili gili yapiyorlar ama neticede dangalak kabilesi kursalar yakışır.
Cocuklar kreşe başladığı zaman o ortamdan diğer annelerle tanışırsınız zaten. Ozaman doğumgünü partisinden kacamazsiniz. Birakin şu antisosyalleri

Baştan nekadar candan insancanlısı biri olarak düşündüm sizi hatta insan biriktirmeyi seven insanları çok severim ama siz sadece görüştüğünüz birileri olsun diye bunları yapıyosunuz yapmayın lütfen

Başka arkadaşlar bulunca onları unutucaksanız şimdiden unutun

Artık arkadaşlarınızı bırakma vaktiniz gelmiş. Zorlamayla olmuyor malesef. Çeşitli aktivitelere katılın yeni insanlarla tanışın, yeni arkadaşlar edinin. Onlardan başka insan kalmamış gibi sürekli üzerlerine gitmeyin

Bence fazla israrcisiniz. Tamam gurbet zordur elbette bu şekilde teselli buluyorsunuz ama ısrar kıyamet olmasını saçma buldum. Onlara gitmek istiyorsunuz reddediyolar 5 kez neden tekrar ediyorsunuz? Onlarda istiyor vs demissiniz ama topluluk içinde herkes gurbetten yakınır ailesini falan özler bu yakinmasi sizinle sürekli gorusecegi anlamı taşimıyor bence, ayrıca bu kadar şeyin üzerine hala doğum günü organize etme peşindesiniz.. insanları bunalttiginizi düşünüyorum

Yanlış anlamazsınız umarım ben o arkadaşlarınız gibiyim ve yazmak istedim. çok sıkılıyorum sizin gibi sürekli görüşmek isteyen arkadaşlardan. Hep bi organizasyon hep bi plan program içindeler.
Benim de böyle arkadaşlarım var ve davetlerine gitsem de erken ayrılıyorum ya da her davetlerine katılmıyorum. Çünkü kendime göre işlerim var. Evde boş oturmak bile bazen daha çok tercih ettiğim bir şey oluyor.
Bir süre sonra nasıl reddetsem bilemediğimden arkadaşınız gibi yemek yapıyorum, başka yere davetliyim gibi şeyler uyduruyorum.
Sadece davet edip gelmeyeceklermiş gibi hareket edin, gelirlerse iyi olur ama gelmezlerse de bir daha davet etmeyin

Ben de yakın zamanda doğum yaptım bulunduğumuz şehirde ailelerimiz yok o yüzden hastanede eşim ve ben vardık sadece
İki arkadaşım yarım saat ziyarete geldiler sağolsunlar
Yalnız olmak benim tercihimdi mesela
Sizin 2 çocukla hastaneye gitmeniz orada kalmanız size fedakarlık ve iyilik gibi gelebilir ama karşı taraf için gerçekten talep ettiği bir şey mi diye sormak lazım.
Ben istemediğm için kimseye haber vermedim mesela. Kendim ve eşimle kalmak bana daha iyi gelecekti çünkü
Arkadaşınız için yalnız diye üzülmenizi anlıyorum ama o bu durumdan yakınıyor muydu?

Gurbet icin en buyuk dertlerden biridir yalnizlik. Tr ye donmek istiyorum yalnizliktan biktigim icin. O derece bunaldim. Ama iste esimin isleri var su an.

Ben de bir süre önce yurtdışına taşındım doktoram için ve yeni arkadaşlar edindim ama ben Türkiye' deyken de kendi kendime vakit geçirmeyi ve yalnızlığı inanılmaz seven bir insandım, burada da hiç değişmedi. Ailemi çok özlüyorum ama onun dışında aman da yalnızım gurbet gibi bir düşünceye hiç girmedim.

Tam da sizin gibi bir arkadaşım var. Sürekli sürekli görüşmek istiyor. İş çıkışı, haftasonu, resmi tatil... Mesela ben komşu bir ülkeye tatile gideceğim tek başıma, illa diyor ki neden haber vermedin beraber plan yapardık? Ben tek başıma tatile gitmekten, gezmekten, vakit geçirmekten çok mutlu oluyorum ama arkadaşım bir türlü anlamıyor durumu. Bazı insanlar introverttir, siz anlamasanız da kendisi ve çekirdek ailesi ile mutlu olup; vakit geçirmekten hoşlanabilir. Bence zorlamayın.

Ben cok yanlis anlasildim. Ben surekli organizasyon yapan, surekli davet eden kisi degilim. Bir iki kez davet ettik gelmediler Bir daha arkasini aramadim zaten surekli olarak davet etmedim. Normal olani da bu zaten insan kendisini cekiyor. Baby shower icin bile diger arkadas aradi beni baby shower yapalim dedi. Tamam olur dedim. Sen organizasyonu Yap dedi, Tamam dedim. Sonra yine kendisi hicbir gunu kabul etmedi, sadece bir gun icin olur dedi. Diger piknikler de oyle kendileri ortaya atiyorlar, ben hemen olur tabi diyorum, plan yapiyorum, bu Sefer iptal ediyorlar. Diger caya gel diyen arkadasa asla hicbirgun caya gelelim mi demedim, esi esimi arayip davet etmis, biz hazirlandik, kapidan cikiyorduk, hanim arkadas bana iptal edelim, cocuk uyudu dedi. Yaziyla olaylari boyle anlatinca sanki ben surekli “sirnasik” misim gibi bir anlatim oldu ama distan bakildiginda asla oyle degil. Ki bu anlattigim llaylar 2-3 ayda bir olan olaylar.

Sizi anliyorum, arkadaslarla bir araya gelmek bana da iyi geliyor. Biz soyle yapardik bazen her hafta bazen daha seyrek toplanirdik, genellikle bizim evde olurdu, bazen de bu hafta da bende olsun derdi birisi oraya giderdik. Bazen bir kac kisi olurduk, bazen de on kisiyi gecerdi, tabi zamanla mezun olup gidenler, Turkiye`ye donenler derken az kisi kaldik, en son artik biz de tasininca toplanilmiyormus. Guzel anilarimiz oldu, toplanir manti, icli kofte yapar birlikte yerdik, bayram kahvaltilari duzenlerdik. Arkadaslarimla telefonda hala uzun uzun konusurum, yuz yuze gorusemiyoruz ama baglantiyi koparmadik. Son anda davetlerini iptal etmeleri ya da gelecegiz deyip gelmemeleri hos olmamis, siz de uzerlerine dusmeyin bence, baska arkadaslar edinin. Boston taraflarina tasinirsaniz haberleselim, kim bilir belki komsu oluruz, onemli bir sey olmadigi surece daveti geri cevirmem ve misafir agirlamayi da severim cunku zaten burada cok az misafirim oluyor :))

Doktoraniz hayirli olsun, ben de doktora ogrencisiydim, biraktim 2. Cocugum olunca. Burada sanirim kendimi yanlis tanittim, Ben hic kimseyi asla rahatsiz etmiyorum. Kimseye Bir kere bile niye aramadin vs demiyorum, demem de. Ayrica birararaya gelince de yalnizliktan, gurbetlikten dem vurmam, cunku seviyorum abd yi, seviyorsam bazi zorluklarina da zaten raziyim. Burada 2-3 ayda bir de olsa goruselim diyen bu arkadaslar, sonra iptal eden de kendileri. Baby shower yapalim mi diyen arkadas baskasi, Tamam olur dedikten sonra da o gun konserve yapicam, o gun sunu, bunu yapacagim deyip de ayarlamayan da o. Bize caya buyrun diyen de tam kapidan cikarken iptal ettik cocuk uyudu diyen de diger arkadas mesela. Hem surekli gelin bize, kimimiz var ki burada, kuru ekmege tereyag surer yeriz vs diyor baska arkadas hem de sadece yolumuz dustugu icin sizi de ziyaret edelim mi musaitseniz dedigimde 3 kere ust uste musait degiliz diyor. Ben mesela kendi adima konusayim bir arkadasim tam bizim evin yakinindan gecip de musaitseniz yarim saat ugrayim mi dese cok mutlu olurum. Taa kapisinin onunden gecmisim de bir haber bile vermemisim gibi dusunmesin diye haber verdim ki zaten iki kere esim demis esine, benim haberim bile yoktu.

Cok tesekkur ederim, siz de nj ye bize buyrun. Bir derdim vardi buraya yazayim dedim daha cok derdim oldu beni gercekten anladiginiz icin sagolun.

5 defa tasindim ve sunu farkettim ki ben yalnizligi sevmiyorum. Evet yalnizliga alistim, canim hic sikilmiyor, evde ya da disarda bir suru aktivite buluyorum, iki de kucuk cocugum var zaten ama ayda bir, iki ayda bir misafir agirlamak ya da misafirlige gitmek bana cok iyi geliyor. Bizim de Ilk arkadas grubumuz sizinki gibiydi ve ben gercekten cok sevilen biriydim, populerdim. Tum arkadaslar beni kizimin dogumunda hastanede ziyaret etti mesela, tum arkadaslar eve de ziyarete geldi. Iki ay boyunca evimiz misafirle doldu tasti, gelen hediyenin, takinin hesabi yoktu (asla hediyesinde degilim, kizimin tum takilari bagis yaptim)
Sonra Ilk biz tasindik ve bizden sonra arkadaslar hic piknik yapma is, hic cig kofte gunleri yapmamis, hic yemege gitmemisler, pasta gunleri yapmamislar. Bunlari surekli yapardik. Zaten 1 sene sonra digerleri de dagildi. Simdi o ortamdan sonra ayda bir, 2-3 ayda bir gorustugum arkadaslar olsun istiyorum, ancak Bir araya gelemiyoruz, teklif eden de ben degilim cogu zaman. Oglumun dogumgunu icin davet etmek istiyorum ama nasil Bir yol izlesem bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…