• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic gelmeye-gitmeye yanasmayan "gurbet" arkadaslari

new_yorker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
415
488
103
37
Hanimlar merhaba,

Malumunuz ben ABD deyim, ABD de esim ve ben ogrenciyiz (ben mezun oldum, simdilik calismiyorum, su an ev hanimiyim) 5 kez tasindik. Surekli ortam degistirdik.
Biraz kendimden bahsedeyim, ben bayagi -sosyal- birisiyim, cok disa donuk, konuskan, girisken, misafir ve arkadas seven biriyim. Yalnizligi gercekten hic sevmiyorum ve her girdigim ortamda arkadas yapmaya calisirim, evime davet ederim, bulusmak isterim, ararim, sorarim vs vs.
Burada cok samimi, kardesten ote, gecemiz gunduzumuz bir, yedigimiz ictigimiz ayri dusmeyen bir arkadas ortamimiz oldu, ama malum iste herkes is buldukca farkli yerlere dagildi.
Simdi bir onceki tasindigimiz yerde iki arkadas ailemiz vardi ama ne arkadas inanin davet etmekten, arayip sormaktan, arkadas olmaya calismaktan cok yoruldum. Biraraya geldigimiz zaman samimiyiz, hele biri surekli der ki, her zaman buyrun gelin, yemek bulamazsak ekmege yag surer yeriz, bizim birbirimizden baska kimimiz var ki vs vs. bir samimi muhabbet, bir arkadas olma istegi ki, sormayin gitsin, gecenlerde 3 kere farkli zamanlarda musaitseniz sizi ziyaret edelim dedik, 3 unde de reddetti. Diger hanim arkadas dunya iyisi, tatlisi, yalnizliktan, gurbetlikten dem vuran bir arkadas, ama gel gor ki 5 kere davet etsem 1 kere gelir, 5 kere geleyim mi desem 2 kere ancak kabul eder. Ufak tefek bir suru bahanesi var. Hatta bir defasinda bizi ailecek aksam cayina davet ettiler, tam biz kapidan cikiyoruz, mesajini gordum, cocuk uyuyor, cayi iptal ettik diye, beynimizden vurulduk, kapidan donduk, geri oturduk ailecek, esimin de benim de cok zorumuza gitti yaptiklari. (O zamanlar ikimiz de tek cocukluyduk) Ucumuz bir yere gidelim desek biri gelir, oteki gelmez, biri gezmeye gidecegim der, bizi reddeder, biri kabul eder, son dk herkes hazirken iptal eder vs vs. hic ayarlamaya calismiyorlar, oysa onlar bizi davet etse hemen kabul ederiz, hemen o gunumuzu bosaltip, biraraya gelmeye calisiriz. Gezmeye gideceksek de baska zaman gideriz, arkadaslarla ayda hatta 2-3 ayda bir araya geliyoruz ne de olsa diye. Bunlar haric yakin cevrede 3 arkadas aile daha var, onlar da bunlar gibi, davete bin nazla geliyorlar ki zaten pek davet de etmiyorlar. Arkadasin birine baby shower yapayim dedim, bir tanesiyle o kadar zor ayarladik ki gunu gormeniz lazim, her gune bir plan yapmis ki bu planlar oyle disari aktivitesi degil yani, evde yapilacak isler, hicbirinden taviz vermiyor (mesela evde konserve yapacagi gunler var, neyse 2-3 saat geleyim de, konserveye donunce devam ederim falan demiyor) Artik hicbir gunu kabul etmeyince bayram gunu baby shower yapalim dedik, hem bayramlasma, hem baby shower olsun diye. (Onu da yine son gun yagmur yagiyor diye iptal etmek istedi de etmedim, yagmur yagarsa cardaklara gideriz dedim) Diger 4 aileyi de bayramlasma ve baby shower a davet ettim, sadece biri geldi, diger ucu gelmediler. Oyle cok onemli sebepleri de yoktu, baya baya gelmediler. Ve hicbirinin burada ne baska arkadas ortamlari var, ne de aileleri. Hepsiyle konusuyorum, anlatiyorum, birbirimizden baska kimimiz var diyorum, gelin hem bayramlasalim, hem kizcagiza moral olsun, kimsesi yok, baby shower yapalim diyorum vs ama nafile. Buna benzer bir suru olay sayarim daha buraya. Ben de caresiz umidi kestim, artik cok da davet etmiyorum ama yine vicdanim el vermiyor, arayip soruyorum. Baska arkadaslar edindigim zaman hicbirini umursamayacagim ama.

Simdi birsey sormak istiyorum, bebegim bir ay sonra 1 yasina girecek, kizimin 3 yil ustuste dogumgununu yaptim, ona da yapmak istiyorum. Aile arasinda yapmayacagim zaten yillardir her gunumuz aile arasinda geciyor. Bunlardan baska arkadas grubumuz yok ailecek tanistigimiz. Ama vallahi artik korkuyorum arayip, davet etmeye. Sizce nasil bir yol izlemeliyim? Bir arkadas gelirim dedi. Digerleri de supheli. Zaten gelirim deseler de son dk iptal etme gibi huylari var. Ben en az 3 aile olsun istiyorum ama cok yoruldum artik bunlarla arkadaslik iliskisi kurmaya calismaktan, davet edecegim gelmezler diye korkuyorum, yapmasam da icimde kalacak, nasil bir yol izlemeliyim?

Seni bu kadar yoruyorlarsa hic arayıp sorma bence kendin yalniz kutlamak bin kat daha iyidir.

Zaten hep yalnizim ki. 2-3 ayda bir gorusuyoruz, o da onlarin cani isterse. Biktim yalnizliktan. Canim oglumun Ilk dogumgunu kalabalik olsun istiyorum.
Haklisin ama senin istediğin kadar karşı tarafında istemesi gerekiyor. Ben artik beni arayip sormayan biri için ugrasmiyorum. Gurbetlik zordur insan mutlak cevre ister sizi anlıyorum ama bu şekilde kendinizi çok yipratirsiniz. Başka çevre yapmaya calissaniz mesela instagramda başka ülkelerdeki Türk gurbetçiler toplanıyor çoğu ülkede var sanki öyle mutlaka vardır baskalari. Çevrenizdeki insanlar da hic mi Gurbetlik cekmiyorlar bi tanıdık olsun memleketimden diye düşünmüyorlar anlamadım ki

Aynen okurken ben bunaldim. Her insan icli disli olmak istemez. Akrabaniz degiller biseyiniz degiller. Anliyorum yalnizsiniz da onlarda oyle gelmeli gitmeli olaylara uygun degiller. Bu davranjslarin biri bile beni sogutur isim olmaz. Iptal sekilleri bile cok onur kirici degil mi bana mi oyle geldi. Bence kurs vs yontemlerle sosyalles. Illa Turk mu olmalari gerek. Oradasiniz ne guzel farkli kulturlerle kaynasin.

2 sebebı var
ya sız cok marıfetlısınız onlar sızın kadar becerıklı ve temız degıl cekınıyorlar kıyaslıyorlar

ya da cocugunuz varsa cok yaramaz sırf ondan dolayı sızden kacıyorlar

benım basıma benzerı geldı cok yakın da arkadasım gece 2 de bıle uyku tutmadıgında msj atar esıyle bırlıkte kahveye gelırler gece kofte falan yogururduk ama hep bende
onun arkadasının dogum gunu bıle bende kutlandı
10 sene boyunca bız ona 3 kere falan gıtmısızdır hep bendeydı

bırgun agzından kacırdı soyle bırsey dedı- kuzenıyle tanıstık dısarda cafedeyız benı anlatıyor ... bu gordugun kadın varya cocuklu olmasına bakma ozellıkle bırsey hazırlamasın dıye habersız gıderım yınede evı pırıl pırıl en az 3 cesıt yemek var sofrada . elıne kımse su dokemez bu yuzden esımle gıtmek ıstemıyorum kıyaslamasın dıye dedı

bu cumleden sonra ben gorusmeyı kestım . benım agırlamayı sevısım gelelım gıdelım dostane tavrımdan zıyade onun dusunduklerı ıcten ıcten kendı durumuyla benı kıyaslaması ıcınden gecenler ... bır dusundum de neden 10 sene de sadece 3 kere gıdebılmısız anladım. yetememe becerememe acabalar korkusu
halbukı sadece cay sadece kahve yıne yeter gıttıgım yerden asla bır beklentım yok bunuda bılır

yanı ya sızınde basınıza gelen bu
yada cocugunuz durmayan bır cocuksa sohbet ezıyete donusuyor olabılır ama oyle olsa sız de gıtmekten kacınırdınız gıbıme gelıyor ınsanları rahatsız etmekten kacınan bırıne benzıyorsunuz cunku

bosverın ... lazım olan ınsan sız demeden yanınızda olur boyle ayıp etmez

O arkadaşlarından biri de benim :)

Gidemiyorum yahu. İsim çıkıyor geri çevirmek zorunda kalıyorum. Bi de denk gelmiyoruz. Bu birbirimizi sevmiyoruz demek değil ama ya da değer vermiyorum demek de değil .

Yarin Türk arkadaşımla görüşeceğim. Cumartesi gecesi de italyan arkadaşımla pizza ısmarlayip sabaha kadar film izleyeceğiz. Arada oluyor belki bir iki ay gorusemeyecegiz sonra. Ben de yurt dışındayım. Arkadaşlarım da benim gibi çocuksuz. Çocuklu halimizi düşünemiyorum bile :)

Haklisin ama senin istediğin kadar karşı tarafında istemesi gerekiyor. Ben artik beni arayip sormayan biri için ugrasmiyorum. Gurbetlik zordur insan mutlak cevre ister sizi anlıyorum ama bu şekilde kendinizi çok yipratirsiniz. Başka çevre yapmaya calissaniz mesela instagramsa başka ülkelerdeki Türk gurbetçiler toplanıyor çoğu ülkede var sanki öyle mutlaka vardır baskalari. Çevremizdeki insanlar da hic mi Gurbetlik cekmiyorlar bi tanıdık olsun memleketimden diye düşünmüyorlar anlamadım ki
Yani inanin ben onlari cozemedim. Insanlar kendisini gormuyor. Arkadas olmak istemiyorlar degiller aslinda, ama kendisinden hicbirsey icin taviz vermiyorlar, mesela sana geleyim mi diyorum, acilen markete gitmem lazim diyor. Oteki israrla mutlaka gelin, birbirimizden baska kimonos var ki diyor, 3 defa ariyoruz, 3 unde de reddediyor. Bana davet ediyorum cani isterse geliyor, istemezse gelmiyor. Beraber piknik yapalim diyorlar, zar zor ok diyorlar, son dk herkes hazirken iptal mesaji atiyor vs vs.

Herkesin öncelikleri farklıdır. Siz sosyal biri olabilirsiniz ama onlara o kadar görüşme yetiyordur. Benimde her güne belli bir planım vardır ama arkadaşım dediğim kişi ama bu planın evde konserve yapmak dese bozulurdum. Sonuçta benim önceliğim bu belli ki ertelersem düzenim aksayacak. Fazla ısrar etmeyin görüşmek isteyen görüşür siz kendinize yeni arkadaşlar edinin, sosyal dışa dönük birisiniz daha kolay olur.

Amerikalılar genelde böyle, hep en önce ben diyen, alınır mı, kırılır mı hiç umursamayan insanlar.

Sizin arkadaşlarınız da epeydir orada sanırım, aynı kültürü benimsemişler.

Ama siz de kendinize benzeyen insanlarla arkadaş olmalısınız. Bir tane olsun, sizinle aynı kafa olsun yeter. İlla hep birlikte 3-4 kişi buluşmaya, ya da çok arkadaşa gerek yok.

Konuyla çok alakasız ama 1 yaşındaki çocuğa da büyük kalabalık doğum günü partisine hiç bir zaman anlam veremedim . Çocuk zaten anlamıyor etmiyor . Siz illa kalabalık ortam olsun diyorsanız başka bir günde seçebilirsiniz. Açıkçası bana bu tarz doğum günleri hediye gelsin diye yapılmış gibi geliyor (Benim ailemde de çok kişi yapıyor, hepsi içinde aynısını düşünüyorum) çocuklar oynasın desen oynamayamaz,yanı amaç ne ? Gün yap daha iyi :)
Neyse konuya yorumuma geceyim; dmeek ki arkadaşlığı sizin gördüğünüz gibi görmüyorlar. Türkler ile birşeyler yapmak zorunda mısınız? Kendiniz diyorsunuz aktif sosyal biriyim . Yabancılardan arkadaş edinin, 0 sıkıntı yaşayın:) ben öyleyim:)

Şimdiden bebeğinizin doğum günü kutlu olsun,nice güzel yıllara :nazar::KK52:

Amerikalılar genelde böyle, hep en önce ben diyen, alınır mı, kırılır mı hiç umursamayan insanlar.

Sizin arkadaşlarınız da epeydir orada sanırım, aynı kültürü benimsemişler.

Ama siz de kendinize benzeyen insanlarla arkadaş olmalısınız. Bir tane olsun, sizinle aynı kafa olsun yeter. İlla hep birlikte 3-4 kişi buluşmaya, ya da çok arkadaşa gerek yok.
Zaten yeni arkadaslar edinme yolundayim, bir kursam ortamimi, bu arkadaslari sittin sene aramam ama simdilik ortam bu. Hayir yani su baby shower yaptigim kiz dunya tatlisi ama gelip, gitmeye gelince zar zor gonlu oluyor.

Zaten yeni arkadaslar edinme yolundayim, bir kursam ortamimi, bu arkadaslari sittin sene aramam ama simdilik ortam bu. Hayir yani su baby shower yaptigim kiz dunya tatlisi ama gelip, gitmeye gelince zar zor gonlu oluyor.
Tembeldir. Ben de tembelim, oradan biliyorum :D Giyinip hazırlanmak, evden çıkmak, ya da eve gelene hazırlık yapmak gözümde büyüyor. Başka sefer demek cazip geliyor. Zaten ev buluşmalarını da çok sevmem. Kardeşimden farksız değilse arkadaşım, en güzeli dışarda gezmek, hem iki tarafa da değişiklik oluyor, hem de kimseye yük olunmuyor.

Hanimlar merhaba,

Malumunuz ben ABD deyim, ABD de esim ve ben ogrenciyiz (ben mezun oldum, simdilik calismiyorum, su an ev hanimiyim) 5 kez tasindik. Surekli ortam degistirdik.
Biraz kendimden bahsedeyim, ben bayagi -sosyal- birisiyim, cok disa donuk, konuskan, girisken, misafir ve arkadas seven biriyim. Yalnizligi gercekten hic sevmiyorum ve her girdigim ortamda arkadas yapmaya calisirim, evime davet ederim, bulusmak isterim, ararim, sorarim vs vs.
Burada cok samimi, kardesten ote, gecemiz gunduzumuz bir, yedigimiz ictigimiz ayri dusmeyen bir arkadas ortamimiz oldu, ama malum iste herkes is buldukca farkli yerlere dagildi.
Simdi bir onceki tasindigimiz yerde iki arkadas ailemiz vardi ama ne arkadas inanin davet etmekten, arayip sormaktan, arkadas olmaya calismaktan cok yoruldum. Biraraya geldigimiz zaman samimiyiz, hele biri surekli der ki, her zaman buyrun gelin, yemek bulamazsak ekmege yag surer yeriz, bizim birbirimizden baska kimimiz var ki vs vs. bir samimi muhabbet, bir arkadas olma istegi ki, sormayin gitsin, gecenlerde 3 kere farkli zamanlarda musaitseniz sizi ziyaret edelim dedik, 3 unde de reddetti. Diger hanim arkadas dunya iyisi, tatlisi, yalnizliktan, gurbetlikten dem vuran bir arkadas, ama gel gor ki 5 kere davet etsem 1 kere gelir, 5 kere geleyim mi desem 2 kere ancak kabul eder. Ufak tefek bir suru bahanesi var. Hatta bir defasinda bizi ailecek aksam cayina davet ettiler, tam biz kapidan cikiyoruz, mesajini gordum, cocuk uyuyor, cayi iptal ettik diye, beynimizden vurulduk, kapidan donduk, geri oturduk ailecek, esimin de benim de cok zorumuza gitti yaptiklari. (O zamanlar ikimiz de tek cocukluyduk) Ucumuz bir yere gidelim desek biri gelir, oteki gelmez, biri gezmeye gidecegim der, bizi reddeder, biri kabul eder, son dk herkes hazirken iptal eder vs vs. hic ayarlamaya calismiyorlar, oysa onlar bizi davet etse hemen kabul ederiz, hemen o gunumuzu bosaltip, biraraya gelmeye calisiriz. Gezmeye gideceksek de baska zaman gideriz, arkadaslarla ayda hatta 2-3 ayda bir araya geliyoruz ne de olsa diye. Bunlar haric yakin cevrede 3 arkadas aile daha var, onlar da bunlar gibi, davete bin nazla geliyorlar ki zaten pek davet de etmiyorlar. Arkadasin birine baby shower yapayim dedim, bir tanesiyle o kadar zor ayarladik ki gunu gormeniz lazim, her gune bir plan yapmis ki bu planlar oyle disari aktivitesi degil yani, evde yapilacak isler, hicbirinden taviz vermiyor (mesela evde konserve yapacagi gunler var, neyse 2-3 saat geleyim de, konserveye donunce devam ederim falan demiyor) Artik hicbir gunu kabul etmeyince bayram gunu baby shower yapalim dedik, hem bayramlasma, hem baby shower olsun diye. (Onu da yine son gun yagmur yagiyor diye iptal etmek istedi de etmedim, yagmur yagarsa cardaklara gideriz dedim) Diger 4 aileyi de bayramlasma ve baby shower a davet ettim, sadece biri geldi, diger ucu gelmediler. Oyle cok onemli sebepleri de yoktu, baya baya gelmediler. Ve hicbirinin burada ne baska arkadas ortamlari var, ne de aileleri. Hepsiyle konusuyorum, anlatiyorum, birbirimizden baska kimimiz var diyorum, gelin hem bayramlasalim, hem kizcagiza moral olsun, kimsesi yok, baby shower yapalim diyorum vs ama nafile. Buna benzer bir suru olay sayarim daha buraya. Ben de caresiz umidi kestim, artik cok da davet etmiyorum ama yine vicdanim el vermiyor, arayip soruyorum. Baska arkadaslar edindigim zaman hicbirini umursamayacagim ama.

Simdi birsey sormak istiyorum, bebegim bir ay sonra 1 yasina girecek, kizimin 3 yil ustuste dogumgununu yaptim, ona da yapmak istiyorum. Aile arasinda yapmayacagim zaten yillardir her gunumuz aile arasinda geciyor. Bunlardan baska arkadas grubumuz yok ailecek tanistigimiz. Ama vallahi artik korkuyorum arayip, davet etmeye. Sizce nasil bir yol izlemeliyim? Bir arkadas gelirim dedi. Digerleri de supheli. Zaten gelirim deseler de son dk iptal etme gibi huylari var. Ben en az 3 aile olsun istiyorum ama cok yoruldum artik bunlarla arkadaslik iliskisi kurmaya calismaktan, davet edecegim gelmezler diye korkuyorum, yapmasam da icimde kalacak, nasil bir yol izlemeliyim?
biye zorla arkadaş olmağa calışıyorsun ki? Madem Abd yaşıyorsun ABD li insanlarla arkdaşkık kur... illa türk olmak zorunda degılki!

Ben de yurtdisindayim.
Gurbetci sendromunu tanidik benim icin de :)
Yalnizlik duygusu kotu.
Ama madem kac keredir ayni sekilde oluyor; israrci olmayin. Sizin dusundugunuz gibi bir samimiyet anlayislari olmayabilir. (Kapidan cikiyorken mesaj atip cocuk uyuyor gelmeyin demeleri cok tuhaf tabiki)
Ilk geldigimde ben de coook sasirmistim.
Artik umursamiyorum. Ayni sizin gibi sosyal, hayat dolu bi insandim ben de artik bir robotum :)))

Back