• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic evlenmemis arkadaslara soruyorum

ben 23 yaşındayım. 5 yıl önce yalnızken ben de sizin gibi şeyler diyordum. hayat güzel huzurlu, kimsenin kahrını çekmeye gerek yok, çocuk esirgeme kurumları var, huzurevleri var, şu var bu var. ailelerde kötülükler var, annem babam kötü örnek, maddiyat kötü örnek şu bu vs. dediğiniz her şeyi birebir düşünüyordum. çocuğum olmasa da olur. hayvanları çok seviyorum bi kedi bi köpek yaşar giderim...
ama insan sevince ve huzur bulunca bu tesellilerini unutuyor. açıkçası siz kendiniz için teselliler üretiyorsunuz çünkü şuan sizin için bunların mantıklı olması için bir sebep var. sevmiyorsunuz. bir gün birini sever ve huzuru bulursanız siz de hayatın başka yönlerinden alabileceğiniz tatlarla da mutlu olacaksınız. bence kendinizi şartlandırmayın. çok şartlanmış gördüm sizi.

istisnai olan kötü örneklerle kendinizi teselli etmemelisiniz.

Canım 5 yıl önce siz küçük bir çocukmuşsunuz. Şu anda da çok genç ve az tecrübeli. Ne demek istediğimi anlamamışsınız, ya da kendi pencerenizden görebildiğinizi anlamışsınız. Evet sevgi aşk güven ve huzur varsa evlilik kötü bir şey değil, kesinlikle güzel bir şey. Ama hayatta var olan tek şey aşk değil. Sadece aşka evliliğe tapan hayatın özünü bu zanneden, o yoksa mutsuz olan insanlara kızıyorum. Biri sadece aşık olduğu adamla ömür geçirse mutlu olur ama ben olamam. Ben daha fazla bir hayat istiyorum, daha değerli. Hayatın milyonlarca şekli var ve önemli olan tek şey "faydalı bir ömür" keşke herkes buna şartlanmış olsa :)) sevgiler...

32 yaşındayım,öğretmenim.İnsan zaman zaman bu duygulara kapılıyor doğru,hele yalnızken,hele çevre baskısı üzerindeyken.Birkaç ay önce evliliğin kıyısından döndüm,yüzüğü takmadan önce yüzüne bakmaya kıyamadığım sevdiğimin bir sapkın olduğunu öğrendim aylarca iz sürerek.Çok sancılıydı çok.O olaydan sonra daha bir korkar oldum,daha bir ümitsiz oldum.Allah hepimize hayırlı kapılar açsın arkadaşlar,duadan başka silahımız yok.

bu başlığa öğretmenler doluşmuş:1::1::1:

tatil nasıl geçiyor kızlar?:ssz::ssz:

kuzenim 36 yaşında ve bikaç hafta önce sözlendi.şimdiye kdar yok babamdan zengn olcak yok ben başka bi adamla! aynı evde yaşayamam bunun sacı uzun bunun boyu kısa diye erteledi de durdu.sevdigi oldu onu bile kabul edemedi evlenmedi sonrada keşke okuldan mezun olunca evlenseydim dedi işte şmdide 2 cocuklu boşanmış kendisinden enaz bi 10 yaş buyuk bi adamla sözlü.ha mutlu olsun ama önceden çok burnu büyüklük yaptı.
anladıgım kadaryla sende ve buraya yazan diger üyelerde böyle bi durum yok bnce 31de cok fazla bi yaş deil yani geç kalmış olunsada yolun sonu degil ya.. abimde evlilik sitesinden biriyle tanıştı 2 aydır gayette güzel giden bi ilişkisi var. yani bi yol bulunur istense .. biraz ön yargılardan kurtulmak lazım sanırım.

Şimdi size birşey söyleceğim ama sakın yalnış anlamayın, gerçekten fikir vermek adına yazıyorum.
Akıllı görücü usülüne ne dersiniz? eMinim görücü usülü denince akla ilkel birşeyler geliyor, ama benim dediğim akıllı görücü usülü. Mesela sizin aklı başında ve çok güvenilir olan bir büyüğünüze evlenmek istdğinizi söyleseniz? Sizin için uygun olan insan varsa usulca araştırabilir. Mesela huyu güzel, size gerçekten iyi bir eş olabilecek biri var mı onu araştırıp size aracı olabilir :) artık olgun bir yaştasınız, flört gibi şeylerin aslında aldatmaca olduğunu anlamışsınızdır. Ben sadece önermek istedim, araya güvenilir kişiler girerse belki kısmetinize vesile olabilirler, hem siz de körü körüne ne olduğunu bilmediğiniz belki de kötü özelliklerini gizleyebilecek olan biriyle karşılaşıp vakit kaybı yaşamazsınız :) Allah hayırlı kısmetler versin. :)

sizleri çok iyi anlıyorum benim de 40 yaşına dayanmış bekar bir ablam var onu ilerisini düşündükçe içim parçalanıyor ama inanın her evlilik mutluluk demek değildir. onun için Allahtan en önce hayırlısını dileyin evlenip hayatı rezil olan dul kalmayı göze alanlar da var. önce hayır dileyelin. Rabbim inşallah hepinize gönlünüze göre hayırlı kısmetler nasip eder.

bu durumun sadece evlenememekle alakalı olduğuna emin misin?

benim gözlemim şu yönde. mutlu olmayı bilen her halükarda mutlu oluyor. Mutsuzluğa meyilli olanların da hep bir bahanesi oluyor.
Yok sınav stresi, yok işsizlik, yok evlenememek, yok çocuk sahibi olamamak.

Mesela gündeminde evlilik yokken daha küçükken mutlu muydun?

Hep hassas ve her seyi fazla irdeleyen bir yapim var. Cok kucuk bir sey beni mutlu edebilecegi gibi kucuk bir soz beni aglatabilir. Oyle gamsiz bir insan degilim. Ama genel olarak gecmise bakinca evet mutlu bir insandim ben. Son bir- iki yila kadar da evlilik hakkinda endiselenmiyordum. Sanirim hem yakin zamanda erkek arkadasimdan ayrilmam hem de yas itibariyle hormonlar tetikledi bu endisemi. Ayrica haklisiniz mutluluk insanin icinden gelir. Benim bu aralar hic gelmiyor ve bunu nasil basarabilirim bir tavsiye ogut istiyorum. Ben evlenmedim ama hayatim dopdolu, bir koca ve cocuklar olmasa da olur, sunlari yapiyorum ve mutluyum diyen varsa bana yol gostersin istiyorum.

ay o düğün ne zaman yasın gecıyo artık diyenler yokmu sinir ediyolar beni.27 yasımdayım.kendımı evde kalmıs gıbı hıssedıyorum sayelerınde.5 yıllık bı ılıskım vardı .gecen gun bıttı tekrar baslama ıhtımalı hala var mı bilmiyorum olsada ama sonucu evlılık olurmu süpheli.bazen dıyorum evde kaldı demesınler dıye evlensemde anlasamazsam boşansammı acaba söyle 2 yıl fılan.belkı bı cocugum olur en azından yaslılıgımda yalnız kalmam.bazende dıyorum bu yasa kadar beklemıssın öylesıne evlılık olurmu o özel bısey sonucta belkı bıraz daha sabredersen cok ıyı bırıyle karsılasırsın dıye düşünüyorum.ah ah allah yardımcımı olsun bu mübarek ramazan ayında allah yardım etsınde en kısa zamanda herkes gönlündekıyle evlensin inşallah :)

Offf tamamen aklimdan gecenleri dusunuyorsun :))) Yalniz degilmisim :))) Valla ask olmayacaksa bari cocuk olsun, bosanayim, bakarim cocuguma diyorum bazen delilik geliyor oyle :)))

birini bulup birini bırakana sormak lazım ne kadar iyimiş..bence oda kötü..kariyer bir etkidir insanlarla daha çok ıletısımde oldugun ıcın...ben iş arıyorum belirli birmesleğim yok bugune kadar calıstım hep..kımle tanıstıysamda sonu geldi..hatta nişanı attım..olumsuz kısılerı degıl bana denk olan olsun ve son olsun ve hepimizin kızlar bu topık kalsın ve evlılık adına adım atan yazsın bakalım hangılerınız sıradan evleniceksınız ve sonra bu yazılara gulumseyerek bakıcaksınız bende dahıl ıcımden geldi yazdım

Cok iyi fikir :)) Gercekten evlenen buraya yazsin haber versin ve bize umut olsun. Bi de ayakkabisinin altina adimizi yazsin :))

yakın bi arkadaşım 31 yaşında evlendi ardından hemen çocuk gayette mutlu şükür. onun da umudu yoktu 2 nişan atmıştı ama her şey bi anda gerçekleşti.

böyle örnekler olsa da bazen olmayacak gbi geliyor 25 yaşımdayım çevremdeki herkes evlendi üni okumayan arkadaşlarımın kocaman çocukları oldu , okuyanlar da birer ikişer evleniyor. insan istiyor ayrı bi düzeni olsun kısmet galiba :54:

Şimdi size birşey söyleceğim ama sakın yalnış anlamayın, gerçekten fikir vermek adına yazıyorum.
Akıllı görücü usülüne ne dersiniz? eMinim görücü usülü denince akla ilkel birşeyler geliyor, ama benim dediğim akıllı görücü usülü. Mesela sizin aklı başında ve çok güvenilir olan bir büyüğünüze evlenmek istdğinizi söyleseniz? Sizin için uygun olan insan varsa usulca araştırabilir. Mesela huyu güzel, size gerçekten iyi bir eş olabilecek biri var mı onu araştırıp size aracı olabilir :) artık olgun bir yaştasınız, flört gibi şeylerin aslında aldatmaca olduğunu anlamışsınızdır. Ben sadece önermek istedim, araya güvenilir kişiler girerse belki kısmetinize vesile olabilirler, hem siz de körü körüne ne olduğunu bilmediğiniz belki de kötü özelliklerini gizleyebilecek olan biriyle karşılaşıp vakit kaybı yaşamazsınız :) Allah hayırlı kısmetler versin. :)

Ben gorucu usulune hic karsi degilim zaten. Hatta cok daha guvenilir oldugunu dusunuyorum. Hatta annemin ve cok sevdigim bir ablamin araciligiyla iki kisiyle bu sekilde gorustum ama olmadi, isinamadim. Tek derdim kim olursa olsun evlenmek degil, sevebilecegim biri olsun istiyorum tabi ki. Ama sonra oyle biri cikmazsa bu gorustuklerim icin keske der miyim acaba bilemiyorum.

Ogretmen olup evlenmemis olunca kariyerime adadim kendimi de diyemiyorsun ki, ogretmenlikte ne kariyeri:) Bari is kadini olsaydik da kendimizi adayacagimiz bi kariyerimiz olsaydi :) Bir de biz lisedeyken evlenmemis kadin ogretmenler sinirlenip ogrenciye bagirdiginda bekarlik basina vurmus der gulerdik :)) Gulduk gulduk basimiza geldi iyi mi :)))

Ogretmen olup evlenmemis olunca kariyerime adadim kendimi de diyemiyorsun ki, ogretmenlikte ne kariyeri:) Bari is kadini olsaydik da kendimizi adayacagimiz bi kariyerimiz olsaydi :) Bir de biz lisedeyken evlenmemis kadin ogretmenler sinirlenip ogrenciye bagirdiginda bekarlik basina vurmus der gulerdik :)) Gulduk gulduk basimiza geldi iyi mi :)))

gel yüksek lisans yapalım :d en fazla bu olur kariyer adına :54:

Ben 6 senedir ogretmenim ama formasyonum yok. Bu sene pedagojik formasyon alacagim ve cok kariyerli olacagim sekerim :) Senin de yoksa beklerim :))

eğitim mezunuyum. ben tezli düşünmüştüm hala düşünüyorum da dil yok çevre şehirlerde alanım yok belki tayin durumuma göre bakarım. evlenemedik kariyer yaparız :27::37:

Back
X