• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiç evlenmemeyi tercih eder miydiniz?

Herkesin mesajlari tek tek okudum. Ben de suan ayrilik asamasinda biri olarak, evliligin en guzel yani cocuk zaten. Ama esinizi secerken ailesini de iyice taniyin derim. Sahsen ben kv yuzunden ayriliyorum. Bencil insanlar her zaman mutsuzluk getirir. Soyle diyorum bu benim kaderimde varmis ve yasanmasi gerekiyormus. Kotu bir tecrube oldu ancak bana sonsuz mutluluk veren oglumu bagisladi.ilerde kv olursam kesinlikle oglumun mutlulugu icin ugrasacagim. Yuva bozmak icin degil.
ne yaptı ki ? ben çareyi görüşmemekte buldum.bu da bir yol değil tabi ama yapacak bir şey yok

Düzenli bir cinsel hayatım olacaksa sevme ve sevilme ihtiyacim karşılanacaksa yanlizlik cekmeyeceksem ben olsam evlenmezdim.illa evlenmek şart değil düzgün bir insanın hayatinda olması yeterli ben imzanın mutluluk getirdiğine inanmiyorum gönül bağı saygı sevgi daha önemli.

evliyim. iki yavrum var, hayatımın anlamı onlar.
açıkçası evliliğe, ilişkiye bakış açım çok değişti.
önceden aşık olmadan asla diyenlerdendim.
artık öyle düşünmüyorum.

aşktan önemlisi hayatı gerçekten paylaşabilmek.
samimi, içten bir dostluk geliştirmek.
ortak zevkler, dini - siyasi düşünceler önemli ama daha önemlisi yargılamadan değer vermek.
farklı düşüncelere "tahammül etmek" değil de farklı düşünmenin "doğal" olduğunu kabul etmek.
evlilikte "biz" olmak ama "ben" de olabilmek.
tabi ki cinsel çekimin olması ve de sürmesi önemli.
fiziki olarak kimse kusursuz değil. ama birbirini beğenmek ve bu beğeninin devamlılık arz etmesi için kendini bırakmamak gerek. (her iki taraf için de )
rakip olarak görmemek, birlikte bir takım olduğunu hissetmek gerek.
eşinin canı yanmasın istemek.
onu mutlu ederken kendini taviz vermiş hissetmemek.
onunlayken; hayatta var olduğun gibi , o zamana kadarki sen gibi olduğun için eşinin mutsuz olmaması gerek..
canın yandığında, da mutlu olduğunda da aklına ilk onun gelmesi gerek..

böyle bir evlilik olmayacaksa evlenmek çok büyük bir yük..

Evlendiğime hiç pişman olmadım ama düşünmüşlüğüm vardır, hiç evlenmeseydim, anne olmasaydım nerede ne yapıyor olurdum acaba diye. Bir merak.
Bence seviyorum evliliği.
Çünkü birini seviyorum, o da beni seviyor ve birlikte yaşamak, birlikte özgürleşmek, kendimize ait bir dünyamız olması hoşuma gidiyor. Evlilik insanıymışım demekki.
Ha bir de çocuk isterdim ben, merak ederdim çocuk sevgisini. O yüzden de evlenmek isterdim bence.
Asla evlenmem diyen evleniyor.
Evlenmek isteyen eş bulamıyor. Biraz da kısmet.
Ama evlilik saygı ve sevgi yoksa zulüm olur. Eğer doğru kişi değilse/değilsen hiç evlenmemek en güzeli.

Hem evet hem hayır evlenmeden önce babamın prensesi kıvamındaydım soba yakmak nedir bilmez üşümek nedir bilmezdim hic cam silmemistim mesela hic banyo yıkamamıstim bir de esimi annesi çok pohpohlamış yeni evlendigimizde kirli sepetinin yerini bile bilemezdi 🤣 neyse ki artık bana yardimci olan birine döndü yoksa ne olurdu bilmiyorum yeni evliyken ah leyloş sey vardi da evlendin dedigim cok olmuştur.Ha tabii bir de minnos kızım var iyi ki evlenmişim de dogurmuşum onu 😍

"Evlendiğinize pişman oldunuz mu" mu asıl soru? Ben şahsen olmadım. Yani insan bazen düşünür ya dünyaya bir daha gelsem evlenir miydim? Evlenirdim. Ama büyük sorumluluk mu evet. Kadınlar için çok fazla sorumluluk bence. Özellikle enerjisi daha düşük, ya da tembel insanlar için zulüm olabilir😀
Karar verme konusuna gelince; böyle bir karar verilir mi ki? Evlenmeme kararı diye bir şey yok. Bir gün biri çıkar ve birden o yola girersiniz. Çıkmaz evlenmezsiniz. Üzerine bir karar alacağınız konu değil bence.

Arkadaşa katılıyorum...evlilik ve evet Türk erkeğiyle evlilik çok yorucu....hele çalışan kadınlar için ..anneleri paşa yetiştirdiği için evlikteki sorumlulukları almıyor bizim beyzadeler....sonra gelsin kavgalar, boşanmalar...
Bana göre bekarlık sultanlık...ama işte evlat yok mu....işte ondan güzeli yok bu dunyada.
Bekarlar evlenmek ister, evliler keşke evlenmeseydim der...bu döngü böyle gelmiş böyle gider malesef
Kesinlikle o kadar yanlış yetiştirebilen ve sevgi görmeyen erkekler idare etmek gerçekten çok zor ama yine de umudumu yitirmek istemiyorum 😊

Evlenmek için evlenmedim hep sevdiğim adamla evlenmek vardı kafamda aşık olunca da evlendim. İyikilerim arasında kızım var. İlerleyen yaşlarda dört duvar arasında kimsesiz kalmak istemezdim insan o yaşlarda bir ses arıyor kendine. Şans işi birazda hakkınızda hayırlısı olsun.

Sizce evlenmemek nasıl bir karar olurdu?Genç yaşta bazı şeylerin farkına varamayıp sonradan evlenmediğime pişman olur muyum?Evet iyi bir evlilik olmadıktan sonra olmasa da olur diyenler olucaktır.Ama ayrıntılı fikir almak istiyorum.Belli bir yaşa gelip hiç evlenmemiş olan varsa aranızda bu kararından memnun mu?Düşüncelerinizi bekliyorum.
Keske evlenmeseydım dedıgı o kadar cok anım oldu ki :/

Evlilik olsun diye evlenilmiyor iki kisinin bir evde yasamasi cok zor evliligi yurutebilmek buyuk marifet bence.karsilikli ozveriyle ancak. Ama bekar oluncada bu her halta burnunu sokan insanlarla mucadele etmek cok zor. Eee sende bisey yokmu , okadar ortamlara giriyorsun calisiyosun birini bulmak cokmu zor... cumleleri abuk subuk tabiri caizse dokuntu sikintili adamlarla tanistirma cabasi, cevrende biriyle en ufak bir tartismada sanki buyuk bir eksliklik bir yara gibi sadece evlenmemis.olman ile lafi gecirmeleri, en basit arkadasinla bulusunca saka yollu kocalarini kiskanarak laf dokundurmalari, parmagina yuzugunu takan asalagin gelip kismet acici dua onerileri .... bunlara katlanmakta cok zor birinde takmayip uzulmesen digeri allak bullk ediyor. Sen kafana uygun biriyle karsilastinmi yada aslinda evliligi hic dusunuyormusun diye bakan yok.36 da evlenen yasca kucuk kardesleri benden once.evlenen biriyim ve bunlarin hepsini yasadim. Herkes terapist oluyor basina.en.mantikkli olan gercekten ben bununla yapabilirim ayni evi paylasabilirim diyebilecegin biriyle karsilasmadan evlenmemek

Keşke daha erken evlenseydik diyoruz eşimle ama bu tamamen bizimle ilgili bir durum. Liseden arkadaşımdı. 27 yaşında iken evlendik. Eğer bu adamdan olmaz deseydim geçen yıllara rağmen evlenmezdim. Evlilik yaşla, meslekle vs ile ilgili değil. Ben bu hayatı bu adamla geçirmek istiyorum diyebileceğiniz, kendinizi kısıtlanmamış hissedeceğiniz kişilerle birlikte bir hayat kurarsanız evlilik kıymetli.

Eşimle kavga edince B.k vardı da evlendim diyorum. Ama onun dışında Bi insanın hayattaki en büyük ortağının eğer iyi bir eşse en yakın kişinin eşi olduğunu düşünüyorum. Ne kadar çevren falan da olsa herkes günün sonunda kapısını kapatıp kendi çekirdek ailesi ile başbaşa kalıyor. Kaç kardeşin arkadaşın olursa olsun herkes önce ailesini düşünüyor. Hatta çocukların bile bir gün evlenip kendi hayatına bakıyor ama eş hep yanında.

Hiç evlenmemiş olup ileriki yaşlarında mutsuz olan birkaç insan tanıdım.
Belli bir süre sonra ailenizi kaybedebiliyorsunuz,kardeşler kuzenler evlenip çoluk çocuğa karışıp kendi mesguliyetleriyle boğuşuyor.
Birde çok zor olsada her kadın annelik duygusunu tatmalı diye düşünüyorum.
İnanılmaz bir deneyim.
Doğru kişiyi bulmanız ümidiyle

Zaten herkes evlenmek zorunda değil ki ?
Ailemde de hiç evlenmeyen var , dostlarım arasında da , ve muhteşem hayatları var
Yani zaman zaman özenmiyor değilim onlara , ne dert ne tasa , dünyayı geziyorlar , istediklerini alıyorlar
Ben eşime bile diyorum , bir daha hayata gelirsem evlenmeyecegim bunlar gibi yaşayacağım diye
Bu tamamen kişilik meselesi , ben çok evcimen bir insanim , bir de çok aşık olurum , cocuk çok severim , o yüzden evlendim hatta iki kere evlendim , 17 yaşımdan beri bir günüm boş geçmedi, hayatımda hep bir erkek oldu , şimdi 45 yaşındayım keşke böyle bir karakterim olmasaymış diyorum ama yapacak birsey yok
İçinizden ne geliyorsa onu yapın

Çocuk duygusu tatmak için olsun yine de evlenilir ama düzgün bir eşle tabii ki aslında evlilik güzel şey ama anlaşamayınca anlaşamadığınız konularda büyük sabır gerektiren bir şey evlilik

Sizce evlenmemek nasıl bir karar olurdu?Genç yaşta bazı şeylerin farkına varamayıp sonradan evlenmediğime pişman olur muyum?Evet iyi bir evlilik olmadıktan sonra olmasa da olur diyenler olucaktır.Ama ayrıntılı fikir almak istiyorum.Belli bir yaşa gelip hiç evlenmemiş olan varsa aranızda bu kararından memnun mu?Düşüncelerinizi bekliyorum.

Belli bir süre sonra ailenizi kaybedebiliyorsunuz,kardeşler kuzenler evlenip çoluk çocuğa karışıp kendi mesguliyetleriyle boğuşuyor.

Şu cümleler çok güzel yazılmış, çok güzel ifade edilmiş gerçekten.

Genelde bekar olduğumuz zamanlar gençlik yaşlarımızdır ve o yaşlarda kuzenlerimiz, arkadaşlarımız vs.de genellikle evli değildir. Kazançlar ev sorumluluğundan ziyade, eğlence gibi şeylere yöneliktir. 🫣 Belli bir yaştan sonra bekarlık, o düşündüğümüz genç yaştaki gibi olmaz diye düşünüyorum. Çünkü herkes kendine ayrı bir yol çiziyor. Ne kadar birbirimizden kopmamış olsak bile.
Öncelikler değişiyor.

Ben 5 seneye yakındır evliyim, mutluyum.
İyi ki diyenlerdenim.
Çocuktan sonra nasıl olur süreç bilemiyorum, şuan hamileyim 🫣
Ancak bu zamana kadar geçen yıllarımda pişman olmadım çok şükür 🙏😇

Back